Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AcCEsS

    senior tag

    Ezt a nagyon hasznos bejegyzést egy másik topikban Gulac12 tette közzé, érdekes, hogy az USB Type-C kábelek tesztjén sok ismert és jónak tartott típus megbukott!

    ------------
    Mivel az USB Type-C eszközökhöz megfelelő mennyiségű USB Type-C kiegészítő hiányában egyelőre legegyszerűbben USB 2.0 A vagy USB 2.0 micro B típusú perifériákat, hubokat vagy töltőket lehet csatlakoztatni, így átalakító kábel használatára van szükség. Természetesen a gyártók felismerték a vásárlói igényeket, így már olcsó átalakító kábeleket is szerepelnek a kínálatukban, ám a spórolás ezúttal nem biztos, hogy kifizetődő. A teszt alapján a 22 megvizsgált kábelből és adapterből összesen 3 felelt meg a szabványnak. Ha a szabványt betartják, akkor az átalakító kábeleken egy 56 kΩ (+/-5%) értékű felhúzó ellenállást kell alkalmazni annak érdekében, hogy a régebbi eszközökkel való kompatibilitás biztosított legyen. A gyártók ezzel szemben kisebb, 10 kΩ értékű ellenállást használnak, vagy éppen teljesen lespórolják az említett ellenállást, ami veszélyt jelent, hisz így az USB 3.1 Type-C eszköz 3 ampert próbál felvenni az adott USB porton (például hubon vagy töltőn) keresztül, márpedig ekkora áramerősség leadására a régebbi portok nem képesek. A nem megfelelő kábel alkalmazásával mind az USB 3.1 Type-C porttal ellátott eszköz, mind pedig az átalakító kábel másik végére kapcsolt töltő vagy USB hub sérülhet, így érdemes megbízható kábelt választani – még ha az picivel drágább is.

    Itt egy lista a tesztelt type-c kábelekről és egyéb kiegészítőkról, ezt Benson Leung mérnök készítette és folyamatosan bővíti, ebből érdemes választani.
    ------------

    Persze ez nem Dash Charge, de válogassatok! :)

    [ Szerkesztve ]

    AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

Új hozzászólás Aktív témák