Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- HDMI topic
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mérő Lászlónak volt egy elmélkedése a tökéletes lemezről és tökéletes lejátszóról (gramofon) az Észjárásokban amennyire emlékszem. A konklúziót nem tudom már felidézni, de beírtam, mert valamennyire idevágó az a rész és egy érdekes olvasmány volt.
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
Volt is egy ilyen vírus, addig iterálgatta a feji amplitúdót, míg bekövetkezett a kár. Slusszpoénként sokan nem hittek valódi hatásában, mert a népnyelv is úgy tartotta sokáig, hogy a vírusok a CPU-kat fizikai valójukban eszik meg, s mivel arról kisült, hogy dehogy, hát itt is biztos csak dilettánsok átvett jajveszékeléséről lehet szó - gondolták. Közben meg tényleg.
-
pweisz
senior tag
"Az érintett gyártó úgy oldotta meg a gondot, hogy egy egyéni szűrőt illesztett a hangot előállító futószalagba" A futószalagon szólt a Janet Jackson gyártáskor? Nem teljesen értem a megoldást
-
válasz
Nyersszotyi #34 üzenetére
A múltkor kifogtam egy combosabb kátyút, a zene egy pillanatra "megugrott", azt hittem, esetleg az előlap elmozdult, de nem, a fejegység nem restartolt. Pendrájv nem tud elmozdulni, alig látszik ki az USB-ből. CD-nél ez megszokott dolog volt, pufferelés ide vagy oda...
-
Nyersszotyi
tag
Közismert jelenség ősidők óta és a megoldása is. Gumibakokkal megszüntetni a fizikai konyaktust a ház és a csavarok között. Viszont arra nem jöttem még rá, hogy a pendrájvoknál miért jelentkezik hasonló jelenség, szintén zenehallgatás közben. Elvileg nincs benne mozgó alkatrész. Vagy mégis van?
-
drkbli
tag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
2018: https://threatpost.com/sonic-tone-attacks-damage-hard-disk-drives-crashes-os/132343/
Kutatás kiterjesztéséhez: https://physics.aps.org/articles/v12/24 -
Yeffy
veterán
beszarok, komoly.
-
Amerikában vmi porbafingó településen az egyik esélytelen jelölt toronymagasan nyert - több szavazatot kapott, mint ahány regisztrált szavazó volt.
4096-tal több szavazatot kapott, mint a tényleges voksok száma - állítólag vmi űrből érkezett nagy energiájú részecske átbillentette a memóriában a 0-t 1-re a megfelelő cellában. -
törölt tag
-
fatpingvin
addikt
ez majdnem olyan mintha köze lenne a kutatási területemhez.
egyébként ja. én azon gondolkoztam, hogy igazán nagy kárt sztem nem a lemeztányér sajátfrekvenciájával lehet okozni, hanem az olvasófejet tartó kar tengelyirányú kitérési frekvenciájával, ez ugyanis működés közben nekiütné a fejet a tányérnak. -
Glaz-dozfhut
őstag
A másodpercenkénti egy darab asztalcsapkodást sem nagyon tolerálják a merevlemezek, ha azok az asztalon vannak. Erre meg én jöttem rá.
-
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
Hát amíg a sajátfrekvencia dolog létezik ebben a világban ez biza létező dolog lesz.
Te sem örülnél, illetve a szervezeted, ha a pont a sajátfrekvenciája szólna mellette...Ez kb ugyanaz mint pl a hidak esetében jelentkező jelenség.
-
-
ricsi99
addikt
Szerintem létezik ilyesmi...
Ma is felcsendült a főnököm hangja és annak a rezonanciája több kollégám munkamenetében elég nagy zavart kelltett -
E.Kaufmann
veterán
Ok, hogy nagy hangerőn hibáznak/lassulnak, de azért lenne mindenféle hibajavító technológia, hogy csökkentsék a hatásokat, valamint a laptopoknak pláne bírni illene a mechanikai megterheléseket. De hogy kifagy zenelejátszásnál, na az nagyon gáz. Nekem olyan volt hogy adott meghajtót kötöttem adott tápra, akkor erős en cincogott valamelyik tekercs. Más merevlemezzel meg nem csinálta.
-
ROBERTOH
őstag
CENZÚRA!
-
Melorin
addikt
válasz
ForRedGlory #14 üzenetére
Lejárt lemez
-
ForRedGlory
félisten
Ezt újra kellene fogalmazi, hogy értelme is legyen:
"Némelyik merevlemez nem szerette Janet Jackson Rhythm Nation című dala"
-
dokanin
aktív tag
Na, megvan az új kiberfegyver.
Csak ki kell mérni melyik hdd-nek mi a gyenge pontja illetve frekvenciája és távolból lehet támadni hanggal. Nem semmi. -
-
Glaz-dozfhut
őstag
Tudtam én, hogy egy elvetemült família a Jacksonék. Szabotálják a digitalizációt.
-
NLZ
tag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
Ez nem vulnerability, egyszerűen így működnek a HDDk, mozgástól/rezgésektől hibázhat az olvasás és olyankor újrapróbálja, ezzel időt veszítve. És ha ez a zavar tartós akkor idő után úgy veszi a gép, hogy rossz a lemez.
Itt egy régi videó ahol a vinyóba beleordítva látszik hogy lelassul az írási/olvasási sebesség
https://www.youtube.com/watch?v=tDacjrSCeq4 -
fatpingvin
addikt
ha lesz rá időm bele fogok nézni ebbe a kérdésbe mélyebben is. Erős a gyanúm hogy ez egy továbbra is létező vulnerability.
-
Melorin
addikt
válasz
kriszpontaz #6 üzenetére
dala -> dalát
-
kriszpontaz
veterán
Valami nem OK a címmel...
-
hokuszpk
nagyúr
mindig sejtettük, hogy a gépek egyszer majd öntudatra ébrednek
-
Kroni1
veterán
Már az XP idején eljutottunk oda, hogy a gépek véleményt nyilvánítanak a művészi teljesítményről...
-
bteebi
veterán
Gyönyörű sztori. Ugyanakkor ez alapján egy frekvencia sweep mellett (lépésköztől függően persze) kb. fixen össze kellene, vagy legalábbis kellett volna omlania a HDD-knek...
Meg az is jó kérdés, hogy mely HDD(k) voltak erre érzékenyek. Eléggé hasonló felépítésűek, de azért nyilván vannak köztük különbségek. Az viszont már egy másik kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja egy HDD sajátfrekvenciáját...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Reflexből rápillantottam a naptárra, hogy nem-e 04.1 van.
Kemény. -
flashpointer
őstag
"...ráadásul elég volt csak lejátszani mellettük a számot, nem feltétlenül kellett az adott gépnek előállítani a hangokat."
es ezen a probleman hogy segit az alkalmazott megoldas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem tetszett a gépeknek az énekesnő zenéje, és azt is tudni, hogy mi volt ennek az oka.
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600KF 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest