- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD FX
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
Idézet az N86 kézikönyvéből: "Ha a beállított ébresztési időpontban a készülék ki van kapcsolva, akkor bekapcsol, és megszólaltatja az ébresztési hangot."
Egyébként engem nem zavar, hogy a Defy csak bekapcsolt állapotban ébreszt...Ha ez az android egyik sajátossága, ám legyen.
-
zaskar
senior tag
válasz gagavectra21 #3311 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni. A műszerfalon tartom egy univerzális tartóban 50-60 centire tőlem, és kihangosítva egész jól lehet érteni a beszédet és a másik fél sem panaszkodott eddig, hogy nem hallja.
-
zaskar
senior tag
Jól tetted, hogy megvetted. Vagyunk itt egy páran, akiket szintén nem érdekelt milyen gari van rajta, csak birtokolhassuk minél előbb...
Más: amikor arról beszéltek, hogy a blurmentes ROM Launcher Pro-val gyorsabb a teló, akkor pontosan mire is értitek ezt a gyorsaságot? Én ugyanis egy valaminél észlelek szaggatást, és ez az Applications menü. Viszont ez nem különösebben érdekel, mivel igen ritkán lépek be oda. Én úgy alakítottam ki a Home felületet, hogy 6 különböző mappát helyeztem el a főképernyőn, és azokban vannak a leggyakrabban használt alkalmazásaim témakörök szerint. Két érintéssel gyorsan elérhető bármi. Lehet hogy nem túl látványos, de sokkal célszerűbb, mint az Applications-ban turkálni. Ezért lennék rá kíváncsi, hogy hol várhatok még gyorsulást, ha rászánom magam a blurmentesítésre...
-
zaskar
senior tag
Rendkívül korrekt, részletes összefoglaló, köszönet érte! Nekem azért lenne egy kérdésem. A Motodev oldalon szereplő driverek közül nekem melyikre lesz szükségem, ha telepíteni akarom majd a 2.34-est? 32 bites Win 7 van a gépemen, tehát az első biztos. És a többi?
-
zaskar
senior tag
Na én is feltettem a 2.34-es "blurmentes" ROM-ot. Ami meglepett, hogy minden beállításom megmaradt, ugyanúgy "kaptam vissza" a telefont, ahogy hagytam a 2.21.-es ROM-al. Én meg előtte gondosan lementettem az összes kontaktot, felírogattam, milyen programok voltak fent - szerencsére nem volt szükség ezekre az emlékeztetőkre. Nincs más hátra, csak figyelni, hogy tényleg javít-e egy keveset a készenléti időn, ill. kissé gyorsabb lesz-e a készülék. Köszönet ABE-nak a pontos leírásért, nekem sokat segített, mivel még sosem csináltam ilyesmit.
Mindenkinek BUÉK! -
zaskar
senior tag
BUÉK Mindenkinek! Én eddig nem használtam Task Killert, de tegnap miután feltettem a 2.34-es ROM-ot, letöltöttem a Watchdogot. Nekem ezt írja ki a free/total memory kijelzésnél: 30000 kB / 486984 kB. Ez így normális, vagy érdemes lenne leállítanom dolgokat? A legnagyobb baj az, hogy fogalmam sincs, hol nyomhatok killt büntetlenül...Vagy ahogy valaki írta, csak akkor van erre szükség, ha valami nagyon terheli a procit? Ez az arányszám nem számít? A leghosszabb üzemidőm egyébként a 6 hetes használat alatt 2 nap volt...
Bocs a hülye kérdésekért, de én alapvetően csak egy szimpla felhasználó vagyok, zsírfecskéhez hasonlóan én sem akarok ennél jobban belemerülni a dolgokba. Látom, hogy itt sokan már igencsak haladó szinten vannak, tőlük is elnézést... -
zaskar
senior tag
Én a 2.21 után feltettem a 2.34-es gyárit, de sajnos nem sok változást vettem észre. Most tűnt fel az új, részletesebb leírásban, hogy a csere előtt Factory Reset-et kellett volna nyomni. Az előzőben ez benne volt? Ezért maradtak hát meg a beállításaim a ROM csere után is. Érdemes megismételni az egészet emiatt, vagy nincs akkora jelentősége?
(bár ez az új leírásod annyira érthető számomra is, hogy lehet megpróbálom majd ezt a Frozen Eclair-t...) -
zaskar
senior tag
Akkor lehet hogy jobb lenne, ha nyomnék egy resetet és újra feltenném a 2.34-et? Elvégre az nem tart sokáig. Ja, és Te ajánlod a mem.kártya formázását is ilyenkor. Az olyan programok könyvtárait, amik jelentős adatmennyiséget tartalmaznak wifin letöltve (pl.játékok, navi) elég lementeni a microSD-ről és aztán visszamásolni? Nem szívesen töltenék le ismét több 100 megát, mert itthon nincs is wifim.
-
zaskar
senior tag
Hozzászólás egy telefonos fórumon:
Én is csak jót tudok mondani róla, életemben ilyen telefonnal nem találkoztam, pedig én nagyon válogatós vagyok minden téren, előző teló Nokia E52 volt de azt 3x üti a Defy. A Legjobb Mezőgazdaságban dolgozóknak de mindenkinek ajánlom kiváló minőségű telefon!
Lehet, hogy munkahelyet kellene váltanom akkor?
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
Én most a Zeam Launchert próbálgatom. Korábban valaki írta, hogy a gyári weather widget nem működött vele. Eddig nem vettem észre, hogy gond lenne ezzel.
-
zaskar
senior tag
válasz palesz53 #4732 üzenetére
Akkor lehet, hogy a blur-os verzióval nem működik együtt a zeam launcher és a gyári weather widget. Nekem a 2.34 van fent, és frissül rendesen.
Az tény, hogy 100%-ról 90-re elég gyorsan le szokott esni. Lehet, nálad ehhez elég volt egy újraindítás, és oda is lett a 10%... -
zaskar
senior tag
válasz #05364992 #4946 üzenetére
Kipróbáltam én is az FM rádió progit, tényleg kihangosítható, sőt, elég nagy hangerőre képes. Bár túl sokat nem fogom használni, azt hiszem. Kicsit félve csatlakoztattam a vezetékes headsetet (talán ez volt a 3.alkalom a 2 hónap alatt), lévén 2010.októberi a Defym...hátha éppen ez fogja kiváltani a hibát. Semmi kedvem megtudni, milyen a gsmhome-os gari. Amúgy a rádió érzékenysége elég gyenge, pedig csak 20 km-re lakok Debrecentől. Házon belül képes volt 1 db adót találni...a Nokiáim is ilyenek voltak. Persze ez a gyenge vételi képesség nagyvárosokban nem tűnik fel senkinek.
Tavaly volt nálam egy hétig Samsung H1-es telefon (ritka db, LiMo oprendszer), az 8-10 adót is kiváló térerővel fogott ugyanitt. Erre, meg HD kamerázásra kiváló volt, amúgy használhatatlan itthon...
ABE: egyébként a wifi érzékenységét én sem látom olyan kiemelkedőnek. Nekem N82 volt korábban, abban jóval erősebb volt. Lehet, hogy az N78-ban nem ugyanaz a modul volt?Szerencsére egyik dolog sem zavar különösebben, mert főleg MP3-at és webrádiót hallgatok bt fülesen ill. van mobilnetem is. De külföldön jól jön a wifi mobilnet helyett, és nem árt ha erős...
-
zaskar
senior tag
Teljesen igazad van. 15 éve használok mobilt, kipróbáltam elég sok fajtát, mind magyar nyelvű volt. (Sajnos) nem vagyok túl jó angolból, ennek ellenére egy percig sem gondolkoztam, hogy megvegyem-e a Defyt, mert tetszett. 100-ért és nem 67-ért...Amennyiért a voda adja, ez nem lehet akadály. Annyira megszoktam, hogy nekem teljesen mindegy már, lesz-e rá magyar nyelv.
-
zaskar
senior tag
Igen, állítólag itthon jobbak a TopMap térképei, de nem mindenütt. Én is próbáltam az Aurát tegnapelőtt, és meglepő volt, de ez pontosan oda tud vezetni a házamhoz, míg a TopMapos Igo-s navim képtelen rá. A házam egyik oldalán sétálóutca (járda) van, míg a másik oldalán autóút. Na, az Igo állandóan a sétálóutcába akar bevinni (10 éve sétálóutca mellesleg, tehát nem mostanában változott...)
-
zaskar
senior tag
Két hónapja használom, se tok, se fólia, csak annyira vigyázok rá, mint bármely mástelefonomra. Nincs rajta karc.
A Mini biztos jobb, sebességben is, meg megbízhatóságban is. Csak adjanak hozzá nagyítót is a 2.6-os kijelzőhöz. Ekkora marhaságokat leírni hogy lehet??? -
zaskar
senior tag
válasz hurrikan #5336 üzenetére
Bocs, nem akartalak támadni, sem Téged, sem a Minit (én is olvastam egyébként a tesztet). De mivel lassan egy árban vannak, nem nagyon tudom elképzelni, hogy jobb vétel lenne a Defynél...Én is gondolkoztam rajta anno, de mivel a Defy viszonylag kis méret és súly mellett jelen pillanatban a legnagyobb kijelzőt nyújtja, inkább azt választottam. Ettől nagyobb nekem sem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
Vagy 7 évvel ezelőtt, amikor nem volt még ilyen sokféle gyártó a memóriakártya-piacon, szinte csak a Lexar, a SanDisk és a Kingston létezett. Emlékszem, 2003 körül 100 ezer Ft(!) körül volt itthon egy 1 gigás CF kártya. Én meg örültem, hogy USA-ból megjött a feléért az 1 gigás gyors Lexar... Akkor az volt a csúcs. De ma már van bőven versenytársa.
-
zaskar
senior tag
válasz Agent T #6691 üzenetére
Első letöltéskor letölti az alapprogramhoz szükséges tartalmat is, ez teljesen normális. Majd ha később bővíteni akarod más térképekkel, akkor már csak a térképeket fogja letölteni. Most azonban le kell töltenie ezt a pár száz megát, úgyhogy nem árt, ha wifi van a közeledben...
-
zaskar
senior tag
válasz rothadt #6764 üzenetére
Én is 3 év Symbian után vágtam bele, de egyelőre nem sírom vissza semmi miatt...max. az N sorozat jobb kamerája miatt, de az meg nem érdekel annyira. Nem értem ezt a könyvtár dolgot sem. Én a Home képernyőn létrehoztam pár könyvtárat (apps, multimedia, games, internet) és így két érintéssel elérhetem a leggyakrabban használt alkalmazásokat és webcímeket is. Zeam Launchert használok, engem nem érdekel annyira a megjelenés, inkább az, hogy a fontos dolgokat elérhessem minél könnyebben, így egy oldalon elég sok minden ott van. A testreszabhatóság fényévekkel jobb a Symbiannaál. Persze lehet, hogy pár napig szokatlan a rendszer.
Egyik ismerősöm vett nemrég egy Nokia C5-03-at 60 ezerért. Ma megnéztem, közelébe nem ér a Defy-nek semmilyen szempontból (de, a készenléti ideje jobb...) -
zaskar
senior tag
Egyik kollégámnál is megadta magát a Defy hangszórója. Decemberi, vodás készülék. Akinek szintén vodás és már javították, mennyi ideig tartott?
Az enyém októberi, de szerencsére még bírja. Bő két hónapja használom. Akkuidőhöz: 2 napnál több még nem volt. A leggyakoribb a másfél nap. 2.34-es gyári ROM (2.21-es bluros volt, de lecseréltem). -
zaskar
senior tag
válasz Memmaao #6973 üzenetére
Nekem is megjelenik az ikonja a battery use-ban, de úgy vettem észre, hogy nem szívja az akkut, hiszen kiléptem az aurából. Újraindítás után tűnik el innen az aura ikonja. Neked okozott gyorsabb akkumerülést? Kilépés után is futna a háttérben? Majd legközelebb fullra töltött akkuval kipróbálom, hogy egy rövid aurra használat után gyorsabban merül-e a teló.
-
zaskar
senior tag
Nekem az az észrevételem, hogy jelentéktelen az adatforgalom navigáció közben, kB-okban mérhető (amennyiben lehet hinni a Defy beépített számlálójának). Viszont így nagyon gyorsan megtalálja a műholdakat (mondjuk kikapcsolt adatforgalom mellett sem vészesen hosszú ez az idő). Félórás navigáció után megnéztem, alíg számlált valamit. A múltkor jól jött ez a gyors pozicionálás, mivel Bp-en a PNA-m nem akart jelet találni a szűk utcákban, ekkor segített a Defy. Mire kiértem az M3-ra, már a PNA is működött...
A múltkor megkértek, hogy üzemeljek be egy navi programot Galaxy 3-on. A program működött is, de mikor már 10 perce vártam kint a hidegben, hogy jelet találjon (nem volt rajta mobilnet), akkor meguntam az egészet... Azt nem tudom, hogy ezért minek GPS vevőt rakni egy készülékbe, ha nem működik normálisan... -
zaskar
senior tag
válasz Auratech #8368 üzenetére
Az 50-100 MB tényleg nem sok, persze emailezésre, pár oldal megtekintésére elég lehet. Én tavaly novemberben a Defy vásárlásakor írtam alá 1 évet mobilnetre vodánál. Szerintem talán még ez a legjobb ár-érték arányú csomag: 1 évre aláírva havi 1500 Ft-ba esik az 500MB. Az elmúlt hónapban 308 megát használtam fel belőle a számla szerint, igaz, a hosszabb videókat hanyagoltam. De legalább most már látom, hogy belefér néha egy-egy nagyobb letöltés is, főleg, hogy nincs túlszámlázás, csak lassítás. De abban biztos vagyok, hogy nekem 1 gigánál többre nemigen lenne szükségem. Az 500 megát viszont ki tudom használni, főleg majd nyáron, amikor többet vagyok távol otthontól.
A többi szolgáltató ajánlatát nem ismerem... -
zaskar
senior tag
válasz sonkamiki #10105 üzenetére
Nekem N82 és N86 volt előtte, és teljesen új volt az Android. A Defy-t nov.19.-én vettem meg, talán egy héttel azután, hogy megjelent a gsm boltokban. Semmilyen problémám nem volt még vele, se hangszóró, se egyéb, teszi a dolgát. A fórumot kezdettől fogva olvasom, sokat segített, bár én nem rootoltam, csak a rajta levő 2.21-es szoftvert cseréltem 2.34-re, most pedig frissítettem a 2.51-re. Mobilnetet használok, meg wifit, ha van a közelben, ez tényleg fontos az Androidhoz. A múlt héten a testvérem kapott egy E52-t a cégtől, megnézegettem, de nem igazán ébresztett már bennem birtoklási vágyat...
Számomra igazán az alábbi pár dolog hiányzik, ami az N-es Nokiákban megvolt:
1. TV-kimenet (nem használtam túl sűrűn, de néha nagyon jól jött)
2. jobb fotóminőség a kamerától
3. videó képminősége még el is megy, de a felvett hang kiábrándítóan sz.r - tegnap próbáltam ki egy koncerten, teljesen "archiv" minőség, és sokszor torz is - ebben az N-es Nokiák jobbak voltak.
Ezeket leszámítva nem sírom vissza sem a Symbiant, sem a Nokiákat. -
zaskar
senior tag
Használ valaki Take MS 16 gigás Class 6-os kártyát a Defyvel? Megbízhatóan működik vele? Most szeretném lecserélni a 8-ast. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
válasz Memmaao #11508 üzenetére
Tegnap ugyanígy jártam, csak Hajdú-Biharban...Reggel ébredés után mennék a netre, Quick Settings csak "Connecting"...Két újraindítás, semmi. Akku kivétel, semmi. Quick Settings újratelepítése, semmi. Kezdtem kétségbeesni...102 napja van meg a telefon, és még nem kellett csinálnom Factory resetet. Aztán magától visszajött a 3G. Megkönnyebbültem... Valószínű itt is rendszerfrissítés lehetett, bár én nem hívtam fel a vodát...
Szerk: Mire ezt leírtam, ránéztem, most is "Connecting".Kezdek komolyan aggódni...
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz Titi76 #11527 üzenetére
Egyértelmű választ a nálam okosabbak fognak majd tudni adni. Egy valami azonban biztos: én 2.21-el vettem a telefont, aztán RSD Lite-al 2.34-re váltottam. Most pedig nemrég az Updater-el a 2.51-re. Egyszer sem csináltam Factory resetet, bár itt nagyon ajánlották. Nem tapasztaltam semmit emiatt, legalább megmaradtak a beállításaim, nem kellett egy csomó időt tölteni az ismételt testreszabással. Viszont a hivatalos 2.2-re váltás előtt valószínű, hogy nyomnék egy resetet.
Hangszóró ügyben: még mindig hibátlan az októberi, sufni gsm-es készülékem, amit 102 napja használok.
Na most felhívtam a vodát, de nem tudott arról, hogy rendszerfrissítés lenne a környéken. Végezetül megkérdeztem az ügyintéző srácot a Defy-ről, és azt mondta, hogy nem tudja mikor lesz, pedig ő is szeretne egyet...
Azóta megint visszajött a mobilnet -
zaskar
senior tag
ZOC!: El tudom képzelni, nekem csak a BH-103-as van, a legolcsóbb Nokia BT headset, már annak is nagyon korrekt hangja van.
Más: Én 4 hónapja használom a Defyt, és eddig nem próbáltam ki rajta másik böngészőt. Többen írták, hogy megjelent az Opera Mini 6, feltettem. Számomra is voltak pozitívumai ( pl. h takarékosan bánik a mobilnettel és nem túl memóriaigényes), de a tördelés hiánya miatt leszedtem. Az is feltűnt, hogy erősebb érintéseket igényel a gyárinál, nehezebb véletlenül rákattintani olyanra, amire nem is szeretnénk. Megnéztem még a Mirent is, nekem minden szempontból jobban tetszett. Végül azonban visszatértem a gyárihoz, megszoktam már, nekem megfelel. Az 500 megás mobilnetem meg elég szokott lenni általában, ezért az sem zavar, ha kicsit gyorsabban pörgeti a számlálót...
Hangszóróhiba még most sem volt, pedig igencsak korai gyártás, 2010.októberi. Az első olyan fagyást, amit csak akku ki-be tudott helyrehozni, éppen a napokban csinálta. Egy bekapcsoláskor megállt a motorola logónál, és úgy maradt...Egyébként stabilan működik. Gyári 2.51 van rajta, semmi rootolás. Üzemidő 1,5-2 nap, használattól függően.
-
zaskar
senior tag
-
zaskar
senior tag
Szomorú, hogy mostanában elég sokaknak van baja a Defyvel...Hogy valami biztatót is írjak, az enyém éppen ma 5 hónapos, nov.19.-én vettem, egyelőre se hangszóró, se más hiba...bízom benne, hogy ez így is marad. Semmi kedvem a sufni gsm-es garit tesztelni...
-
zaskar
senior tag
válasz Trabby #24033 üzenetére
Nekem sincs AF, és nincs makró mód, meg a többi sem...Meg úgy elég döcögős az egész. Lehet, hogy azoknak van igazuk, akik reseteltek a frissítés előtt. Meg jól rámíjesztett, mert először nem látta az SD kártyámat, de egy unmountolás (szép magyar szó után rendbejött.
Flash Player működik, viszont a zseblámpa funkció sem a MotoTorch-al, sem a Quick Settings-ből nem akar menni. Elsőre ennyi észrevételem van. -
zaskar
senior tag
Nekem nincs különösebb bajom a gyári 2.2-vel, csak egy furcsaságot vettem észre: a gyári adatforgalom számláló meghülyült. Tegnap este lenulláztam, alíg neteztem rajta, ma már 410 Mb-ot mutat (ami nem lehet igaz, mert 500 megás netem van, és akkor már jelzett volna, h lassítani fog). Felraktam egy Netcounter nevű számlálót, az úgy tűnik, normálisan számol.
-
zaskar
senior tag
Gyári CEE 2.2.-es észrevételek egy hét után (jelzem, a telefont 2010.nov.19.-én vettem, csak hivatalos frissítéseket használtam, factory reset még nem volt, mióta megvan (!) :
- adatforgalom számláló meghülyült, eddig megbízhatóan számolt (500 megás voda mobilnetem van), most meg már 1,5 giga felett van, míg a netcounter csak 67 megánál tart...
- bosszantó, hogy este kikapcsolom a mobilnetet a quick settings-el, de reggelre bekapcsolódik magától, ma is a google maps magától frissített, ez eddig nem volt (jó, csak 10 mega, de az ilyet wifin szoktam)
- mintha az üzemidőm kevesebb lenne ( csak néhány órával, de néha az is számít)Mindenesetre olyan hátrányt, ami miatt (számomra) használhatatlan lenne, nem fedeztem fel, de a flash videó lejátszáson kívül nincs sok előnye.
Nem hivatalos ROM-okkal nem azért nem foglalkozom, mert az elveim tiltják, hanem egyszerűen nincs erre időm, hogy beleássam magam. Hál istennek a telefont eddig elkerülte a hangszóró probléma, s bár annak idején még elég drágán vettem, "sufni" gsm üzletben, a mai napig hibátlanul üzemel (meglepett, hogy elég sok garis problémáról számolnak be mostanában szolgáltatós telóknál is).
- -
zaskar
senior tag
Sajnos a 7 hónapja hibátlanul működő telefonom a 2.2-es gyári frissítés után labilisabb lett. Lassulások, rövidebb üzemidő (2.1-el néha megvolt a 2 nap is, de az már csak emlék...). 2.1-en nem használtam semmi task managert, de nem is volt rá szükségem. Most kénytelen leszek feltenni egyet, mivel a gyári nem mutat semmi komolyabb aktivitást, ennek ellenére a nemrég 70%-on levő akkum pár óra alattt 30-ra merült, pedig hozzá sem nyúltam a telefonhoz.
-
zaskar
senior tag
válasz defygaben77 #27485 üzenetére
A beépített adatforgalom számlálót használod? Mart ha igen, az nekem is hülyeségeket mér, mióta 2.2-re frissítettem...Tegyél fel valamit marketről, én a Netcountert használom, az pontosabbnak tűnik. 2.1-el még működött rendesen a gyári mérő, 2.2.-vel meg nagyon sokat mér. Nálam ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest