Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
orsib78
tag
válasz
Alteran-IT #10 üzenetére
Előre bocsájtanám, hogy jelenleg nincs Apple számítógépem, bár régebben volt. Azért én látok benne rációt (és nem érzem magam ettől hülyének). Pl. mostanában 4K 60p videókat vágok PC-n. Eléggé megszenvedek vele, mert sajnos a Dell Laptop, amit használok mindenre alkalmas, csak erre nem. Kiszámoltam, hogy kb. 500 ezerbe kerülne építeni egy PC-t, amin ezt mindenféle erőlködés nélkül meg tudnám csinálni. Ennyi pénzért már majdnem kap az ember egy Mac-et is, amelyen ez megoldható. Itt szerintem az optimalizáció a kulcs és ezt az Apple nagyon jól csinálja, a Microsoft meg nagyon rosszul. Szerintem nem az Apple szarik a játékosokra, mert néhány hardverük és az OS is vastagon alkalmas lenne játékok futtatására. Nekem inkább úgy tűnik, hogy egyszerűen a játékgyártóknak nem éri meg a játékokat rendesen portolni, mert túl sok munka lenne és túl kevés embert érdekelne. Nem jön ki a matek. Mindenesetre azt hiszem, pl. hogy tartalmat készíteni sokkal jobban lehet egy Mac-el és ez mindig is így volt. Ha pedig abból élsz, hogy tartalmat gyártasz, akkor nem biztos, hogy hülye vagy mert a legjobb eszközt veszed meg ehhez. Persze én is Windows-os PC-t fogok építeni, mert nem ebből élek és szükségem van egy sokkal rugalmasabb eszközre amely univerzálisabb.
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy habár nem tartom magam Apple fanboy-nak, azért nagyon érdekelne a pszichológiája annak, hogy ahányszor csak előkerül az Apple neve, miért esnek neki az Apple usereknek ilyen ordas módon bizonyos embertársak, bizonygatva azt, hogy aki Apple vesz az nem is ember, meg hülye sötét paraszt. Én még az életben nem fikáztam senkit csak azért mert bármilyen terméket megvett, ami esetleg engem nem hoz lázba vagy nem tetszik, vagy rossz ár/érték arányúnak tartok. Igazából magasról teszek rá, mindenki azt használja, amihez kedve van és pénze. Jó lenne egyszer úgy érveket ütköztetni, hogy nem az lenne az alapállás, hogy a két beszélgető fél közül az egyik automatikusan hülye. Na persze tudom, naív vagyok...
-
Alteran-IT
őstag
Figyelj csak, általánosan a Windows-t sem lehet Gamer platformnak nevezni, hanem az OS az egy általános "platform", amin nagyjából mindent lehet, illetve lehetne csinálni, ha az rendesen karba van tartva, illetve támogatva van, na már most az Apple szarik az ilyenekre, mivel már kialakult egy vevő tábor, így úgy van vele, hogy a lehető legkevesebb befektetéssel a legnagyobb pénzt szakítsa le az emberekről.
És nem, nem jó magyar irigységből hülyézi az ember az ilyeneket, hanem józan paraszti ésszel, mivel aki egy ilyen mentalitású cégnek (tehát itt már elvekről is beszélünk, ami egy normális embernek van) ilyen szarokért kiad egy csomó pénzt, az tényleg hülye, egyszerűbb lenne ha kidobná az ablakon, azzal talán segít legalább valakinek, nem egy ilyen élősködő tech cégnek, aki örömmel húzza le az emberekről a sokadik bőrt is a szarjaikkal, amik negyed annyit nem érnek, mint amennyit elkérnek érte.
Egyébként nem nagyon tudok olyan felhasználási területet, amiben verhetetlen a Mac, de a tudatlanságomat nyugodtan megvilágíthatod némi tudással.
Egyébként látod, azért belátod hogy milyen jó, ha a drága szar Apple cucc mellett kell venned egy másik platformot is jó drágán, hogy ha játszani is akar az ember, sőt lehet hamarosan másra se lesz alkalmas a Mac, mivel az Apple úgy van vele, hogy több pénzt spórolnak meg még így a "fejlesztéssel", mint ahány hülyét, vagy éppen lassan megvilágosodott embert elveszítenek, mert így hogy szűkítik a felhasználási kört, az Apple termék vásárlók gyakorlatilag beleszaladnak egy jó nagy pofonba, főleg ha mellette játszanának is, főleg VR-el, mert ugye ha ilyen drága szarokra van pénz, akkor egy VR szett sem olyan drága, csak így a hajára kenheti az ember. -
orsib78
tag
Nem lehet, hogy arrol van szo, hogy a Mac OS nem gamer platform? Szoval nem feltetlenul az az "idiota", aki Mac-et vesz, hanem az, aki Mac-et vesz jatekra... A Mac nem arra valo... Persze nyilvan egyszerubb jo magyar irigysegbol lehulyezni azt aki "elegeti" a penzet egy Mac-re. De mondjuk van olyan felhasznalasi terulet, amelyben a Mac verhetetlen es megeri az arat. Az mas kerdes, ha valaki nem racionalis dontest hoz, de ez az elet mas teruletere is igaz. Gyanitom, hogy azok steam-eltek eddig Mac-en akik nem akartak egy masodik gamer configot venni a Mac melle, maximum most fognak...
-
törölt tag
válasz
Alteran-IT #6 üzenetére
pontosan. szopjanak csak az idióták.
-
Alteran-IT
őstag
A Linux-al foglalkoznak rendesen, a macOS-el meg nem és nem csak a VR részével, ahogy a hardverekkel sem igazán, persze a pénzt szépen beszedi érte az Apple mindig valami kis újítás címén, mondjuk ha vannak akik annyi pénzt kidobnak a szarért, akkor miért változtatnának a hozzáálláson...
-
Jinxb1rd
addikt
Válaszlépésként jön majd a Mac a saját VR-jával 3000 eurós áron, nem kell félni.
Persze jobb nem lesz, de a felső tízezernek valahogyan égetnie kell a pénzét. -
De sajnálom most azt az 5 embert a világon akit érint a dolog
-
Ezekiell
veterán
Nem hiszem, hogy hatalmas felhasználói tábora van az Apple VR gamereknek, szóval érthető a lépés.
-
solasola
csendes tag
Amikor a Linux valamiben előnyt kap a macOS-hez képest.
Nem mindennap látni ilyet.
-
goodboy007
senior tag
Milyen kár, hisz az Apple gépei a prémium árért biztosított prémium hardverről ismertek, ami pedig ugyebár alapfeltétele a VR-nak....oh wait...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A fejlemény nem lehet túl nagy meglepetés, az Apple nem foglalkozik ezzel a szegmenssel, ami miatt jelentős költség a rendszert karbantartani.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen egeret válasszak?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Linux haladóknak
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- ASUS routerek
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Hangkeverő 6hó jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest