Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bubus66

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz adsl #8705 üzenetére

    Nem is tudod teljesen lemeríteni azért meg neked a telefon kikapcsol akkor még az akkisba 4% körüli a töltöttség, ez pont azért van, hogy ne tud csutkára lemeríteni. Egyszer lemerítheted kikapcsolásig (attól baja nem lesz meg az élet tartama sem csökken). Meg nem ugyan azokba a ciklusokba töltsd.

    A lítium-ion technológia kényes, de bizonyos szabályok betartása mellett biztonságos. Ennek érdekében az akkumulátorokat - bár ez kívülről nem látszik - ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A túltöltés, a túlnyomás és a túlmelegedés ellen is védettek, ahogyan az alulmerülés ellen is. Általában akkor kapcsol szét a biztonsági renndszer, ha a cellafeszültség eléri a 4,3 Voltot, vagy a hőmérséklet eléri a 90 Celsiust, illetve amikor a nyomás eléri az adott szerkezetre számított értéket.

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;

    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg. Ennek ellenére havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni és feltölteni őket, hogy a cellák között keletkezett különbségek megszűnjenek. Ezek ugyanis hibás diagnosztikához vezethetnek, azaz például a telefon azt mutatja, hogy már csak félig van az akkumulátor, miközben még majdnem televan, vagy éppen fordítva.

    (#8715) stefi68

    Hol vették volna le a fejét max ott is poénnak gondolták volna.

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

Új hozzászólás Aktív témák