Új hozzászólás Aktív témák
-
voodoo98
addikt
Egyébként a képpontsűrűség az egyik legkomolyabb tulajdonsága a monitornak: 163 ppi.
(#2) AxBattler
Abból is inkább 2!(#8) berVi
FHD kevés, 1440p 27"-en viszont annál sokkal jobb. 4k-t meg nem tudjuk kihajtani (illetve nincs is "rendes" panel még), talán 2db GTX1080-nal. Nyilván egy köztes megoldás, de 1-2-3 évig jó lesz sok embernek, köztük nekem is.(#10) Failure
Nem próbáltad még ki a fullhd-t 24"-en és 4k-t 28"-en. Bődületes különbség van. Teljesen nyilvánvaló, hogy a 4k-ra kell lőni, de nem mostanában. Kell ennek még pár év, mire lesz hardver rá (illetve 144hz IPS 4k-s panel).(#16) sid.c211v
Valóban. 30-32"-en lehet a 4k tökéletes. Vajon mi lehet az ideális képpontsűrűség? Nekem most 108ppi-m van. Próbáltam már 158-at az nagyon jó. Szerintem valahol 130-140ppi körül lehet.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
BiP
nagyúr
válasz AxBattler #64 üzenetére
A tesztek annyiban csalókák, hogy ott feltolnak mindent. Pár effektet kiveszel (és még mindig High felett vagy), és csomó fps-t nyerhetsz. Szép is marad, de játszható.
(#65) BeZol: Igény szerint lehet TN-t is venni, de én sosem ajánlottam senkinek. Régen nagyon szarok voltak, akkor indokolt volt távol tartani magunkat a TN-től, ma már sokkal jobbak, ez tény, de még így is azt mondom, nem ér annyit az egész, ma már az IPS sem elérhetetlen árú.
Persze, akinek olyanok az igényei, (pl. magas fps, úgyis egyedül nézi), annak beleférhet, én kerülöm.
60fps-sel megelégszem, viszont fontos a jó láthatóság."Én azért támadom a 4k-t, mert pixelméretre kb. ugyanaz lehet, mint a 15,6"-os laptopomon az 1080p."
Nem ugyanaz. Valóban apró minden, de nem ugyanaz mégsem. Én 14"-on FullHD-ztam, sokkal láthatóbb volt, mint a 27" 4K, mert közelebbről néztem. 15.6" meg nagyobb pixelekkel dolgozik.
De tényleg apró, ezért nagyítom én is a desktopot. Fura mód én 200%-ra, így FullHD-nyi méreteim vannak, de mégis sokkal jobb az összhatás. És sose mennék vissza fullHD-ra.
Ha úgy nagyítok, hogy 1440p méretet kapjak (kb. 150%), az is sokkal jobb, mintha 1440p-re állítanám a felbontást, mert a képélesség viszont mégis jobb. (betűkön látszik a legjobban).Persze, aki multit játszik magas fps mellett, annak kb. hátrány a 4K, hiszen úgy tényleg erős gép kell alá, az meg nem olcsó. (viszont ha meg tudja oldani, nagy előny, hiszen részletesebben lát mindent).
Az 1440p, mint kompromisszummentes középút, ebben tökéletesen egyetértünk.
Mégiscsak jobb, mint a FullHD (tényleg sokat ad hozzá), de játékokban is kihajtható.
"hogy racionális vétel volt.": Egy 150-200e-es videokártya nem lehet racionális vétel(#66) tlac: Ó, LG menü. Ez nem derült ki.
Így viszont akkor az a variáció igaz, hogy máshogy skáláz a 2 monitor. (lg - dell).
Azt simán el tudom képzelni, hogy sokkal szebb rajta a fullHD, mint nálam, újabb hardver, újabb algoritmus, stb.
Azt viszont nehezen, hogy elérje a natív szintjét. Az én tapasztalatom az (igaz, monitorfüggő), hogy messze a natív a legszebb minden monitoron, nem láttam még olyan skálázást, ami megközelítette volna.
Azt elismerem, hogy filmeknél szokott a legkevésbé zavaró, játékokban is egész jó tud lenni, szöveg, desktopon látszik a legjobban.
Igaz, volt már olyan, hogy egész nap úgy dolgoztam, (1440p-re állítva, főleg outlookozás.) meg lehet szokni azt is.Ha esetleg lesz időd, kedved, tudnál lőni pár fényképet?
Nem igazolásképp, csak kíváncsiságból, tényleg érdekel, mit lehet kihozni abból a monitorból.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Autós topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Alienware 500hz
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest