Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ossa
tag
Gyönyörű a váz. Nem siették el a full frame bevezetését a zászlóshajóval. A két SD kártya díjazandó, az USB 2.0 annyira nem. A régi APS-C objektívekkel és a K bajonettel való kompatibilitásra szívesen olvasnék teszteket itt a pH-n.
-
veterán
Remek régóta várt erre a szakma,az ára pedig kimondottan kedvező.
duree54
-
Stauffenberg
nagyúr
A spam mappában landolt a press release? Csak egy hetet késett a hír.
-
A Pixel Shift Resolution System eljárás által képes az Olympus OM-D E-M5 II-höz hasonlóan 4 lépésben 1-1 pixellel elmozgatni a lapkát, és végül a négy képből egyet készít, bár a felbontás nem változik.
Hogy ez miért nincs benne az Olyban, már akkor sem értettem, mikor kijött az ő verziójuk.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
eclipse006
őstag
Komoly vàz lett, szàmos hasznos funkciókkal. Szimpatikus márka számomra a Pentax. Mondom ezt úgy, hogy Sony gépeket használok már régóta.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
hemaka
nagyúr
Egész jó áron nyit, aztán hátha olcsóbb lesz...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
faki_
senior tag
Az első link helyesen: Pentax K-1 Lens Compatibility Guide
-
.mf
veterán
válasz Stauffenberg #3 üzenetére
Főleg egy Pentaxostól, azt vártam volna, hogy az elsők között jelenik meg a hír
Lehet, hogy rohant eladni az egyik veséjét, és csak most épült fel a műtétbőlBeleadtak apait-anyait, rengeteg hasznos kis apróság van rajta. Azt sajnálom csak, hogy maradtak a tükörnél...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kiliman
tag
Egy 10k expo alatti K-5 II (nem s) mennyit érhet kb most szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
"a DSLR-ek között egyedüliként a Pentax által kínált szenzorstabilizálásnak hála" - ez azért nem igaz. A Sony sok-sok éve gyárt olyan vázakat, ahol szenzormozgatásos stabi van (Minolta örökség). Ilyen pl. az Alpha a7R II is.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
lenan
aktív tag
helyesen - szenzorstabi a vázban van, volt már a sony FF a900-ban (a850-ben) is évek óta.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Tényleg esetlenül van megfogalmazva az a mondat, de attól még aki akarja érti, hogy miről van szó.
A teljes mondat, kiemelve a lényeget:
"A szenzor egyébként az aluláteresztő szűrőt nélkülözi, ami nem csak a mostani irányzatnak felel meg, de a DSLR-ek között egyedüliként a Pentax által kínált szenzorstabilizálásnak hála, a szenzor mozgatásával képes ezt a szűrőt szimulálni is."
Az OLPF-szimuláció az egyedülálló. A Ricoh is ezt emelte ki (meg az 5-tengelyes stabit) a sajtóanyagokban.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Stauffenberg #18 üzenetére
Igen, természetesen a szenzorstabi végett lehetséges szenzor mozgatásról van szó.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
lenan
aktív tag
válasz Stauffenberg #18 üzenetére
teljesen joggal, fasza dolog mind a kettő (főleg a stabi)
-
Aron1988
tag
Egy használt autó ára egy (számomra) noname fényképezőgépért? Akkor már veszek egy kompakt Nikont vagy Canont 20-25 ezerért. Mellesleg aki ennyi pénzt ki tudna adni érte, annak már úgyis ott figyel az iphone vagy egyéb flagship telefon, ami arconpörögve hozza a csúcs fényképezők teljesítményét. Zoomolásért meg nem fizetek ennyi plusz pénzt, más különbség meg nagyon nincs. (NEM!! vagyok fényképezőmániás, mondhatni abszolút amatör vagyok, de a józan paraszti eszem nem hagyja ezt szónélkül)
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
fi:zi'k
nagyúr
-
.mf
veterán
Na, kinek az aláírásában fogom ezt először viszontlátni?
Noname Pentax, inkább CaNikon kompakt 25k-ért, iphone arconpörögve hozza a csúcs fényképezőgépek teljesítményét, zoomoláson kívül nincs különbség... aranybányaFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát, ezzel szerintem még pont becsúsztál a hónap legnagyobb marhasága fődíj dobogós helyére. Ha engem kérdezel, én aranyéremmel jutalmaználak ebben a versenyszámban.
A 15+ éves, lerúgott használt autókhoz való hasonlat meg egy különdíjat is megér.
Én mindig azt mondom, hogy ha fényképezőgépet akarsz autóhoz hasonlítani, akkor írj az ára mögé egy nullát és megkapod "autó ekvivalensben".
-
eclipse006
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #28 üzenetére
A komment láttán ez történt velem.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Aron1988
tag
Sajnálom, hogy nem lett túl népszerű a megjegyzésem Nem volt bennem rosszindulat, csak spórolni akartam egy kis pénzt a kommentelőknek
[ Szerkesztve ]
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Aron1988
tag
Dehogy trollkodom A fotós képességem kimerül annyiban, hogy az Galaxy Xcover 2 telefonomról 10 perc kereséssel le tudom menteni a fotókat (évente 1szer). Meg hogy "nem a megapixel számít".
-
tecsu
addikt
Ha nem értek a horgászathoz, nem ugrok neki a horgásztopiknak, hogy de hát egy madzaggal meg kukoricával is lehet halat fogni, minek a drága horgászbot?! ;-)
Ha kiváncsi lennék rá, miért költ valaki x pénzt horgászbotra... kérdeznék.
Persze, nem vagyunk egyformák.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
80hun
addikt
Nem rosszindulatból mondom de kéne némi összehasonlítási alap.
Nekem itt figyel az ip6s és a cserélhető obis mft gépem körberöhögi fényképezés terén.Van akinek biztos jók a mobilos képek is de a minőségük számomra általános kategoriába sorolhatók, de egy cserélhető obis gép szintjét ezek a kisszezoros csúcsmobilok meg se közelítik nemhogy egy ilyen nagyszenzoros FF gépét.
Ezért haraptak rá a fiuk mert egy csúcsmobilt még összehasonlítani se érdemes egy cserélhető obis géppel.
Hogy szemléltessem a szenzorméreteket a nagy felület a 35mm Full Frame a K-1 és az a pici a sarokban a mobil szenzormérete.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Meg különben se' éri el a 37 megapixit, ez így xart se' ér...
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Allien
veterán
Lehülyéznélek, de ezzel csak egy szintre emelnélek magammal. Te Nekem NE akarj spórolni azzal, hogy ELŐÍROD, hogy vegyek egy bullshitt marketinges Iphone-t. Me most ugye TE erre köteleznél, spórolás címszó alapján, és meg akarsz fosztani attól, hogy vegyek egy olyan gépet, amivel FOTÓZNI lehet. Mondjuk sajnos nem fogom tudni megvenni, de ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy az iphone tud repülni is. Hiszen, ha eldobom, akkor relative messzire szállhat.
Az a legszebb, hogy még el is hiszed, amit mondasz, pedig totál hülyeség. #21 hsz kimeríti a totál TROLL jogcímet. Ha lehetne javasolni a "tag" címet troll-ra kellene cserélni...
Ja, és kikérem magamnak az amatőrök nevében, mert Te még annak nevezhető sem lehetsz, ha nem látod, mi/mekkora/miben van nem kis különbség.
De ne vedd sértésnek, csak most duzzogás helyett vegyél elő egy FOTÓZÁSRÓL szóló könyvet, és olvass utána. Javaslom mondjuk Scott Kelby könyveit, melyek egy nagyon kezdőnek pont megteszi. Hiszen, iphonnal IS lehet hasznosítani, amiket ír. (ha sajnálod a pénzt rá, akkor had emlékeztesselek arra, hogy az iphone/Galaxy Xcover 2 (bármi más) a kezedben nulla, mert nincsen mögötte TUDÁS). Ráadásul még le is tölthető, de ugye illik utána megvenni.
Aki olyan gépet vesz, mint ami a cikkben szerepel (Pentax K-1) már valszeg még ha csak pénzes amatőr is, bizti elolvasott pár hasonló könyvet, kérdezgetett fórumokon stb...
Egy bizti, Ő TUDJA, mi a különbség iphone telefonjával készített vízfestés, és a FÉNYKÉPEZŐ gépe által készített KÉP között. De ha nem hiszed, egyszerűen letesztelhető, mert van okos telefonod, ha van egy 25E forintos fényképező géped, és ugyan azt a témát lekapod, majd MONITORON egymás mellé rakod, akkor látni fogod, miről beszélünk. Ha nem látod, akkor be se kapcsoltad a monitorodat, becsuktad a szemedet, vagy mittoménmi stb.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Total Commander
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest