- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
T. Almeida
senior tag
Van ennél jobb és olcsóbb e-book olvasó is...
(típust nem mondok, de sztem az ebookolvasókban jártas emberek kitalálják, melyikre gondolok). -
flexxx2
őstag
válasz T. Almeida #1 üzenetére
Miért nem mondasz? Ez nem tv műsor
-
azbest
félisten
válasz T. Almeida #1 üzenetére
e-book: amazon kindle, lcd-s multimédiás: kínai (akár androidos) kütyük tucatjai...
arra mindenképp jó volt ez a teszt, hogy összefoglalja azokat az érveket pro és kontra amik felmerülnek hasonló készülékek kapcsán a fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
acsa77
tag
Kezd bosszantó lenni, hogy a PixelQi-t nem bírják elterjeszteni. Úgy tűnik, valakinek nem áll érdekében elterjedése - pedig már bő egy éve elkezdődött a gyártása. Vagy a szabadalom tulajdonosa béna, tőkeszegény kacsaként ráült a dologra.
-
sarocker
csendes tag
Kindle2. Határozottan. Olcsóbb, jobb, és a beépített hangszórója is igen korrekt hangot ád. Komolyan meglepődtem, amikor meghallottam. "Ebből? Ez a hang? Nem hiszem el." - Nagyjából ez volt a reakció.
Ja, meg olcsóbb, és ingyé netezhetsz vele.
Most akkor tessék mögé felsorakoztatni a többit...
-
Yutani
nagyúr
Érdekes, hogy anno a C64 szcénán már használtuk a ditheringet a grafikáknál, csak nem tudtuk, hogy ennek neve is van.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
jerry311
nagyúr
válasz Realradical #6 üzenetére
Így igaz. Aki pedig olyan szerencsés helyzetben van, hogy egy ismerőse épp USA-ba látogat (mint én), az a reklámokkal támogatott verziót is megkaphatta már 114 USD-ért (21k HUF).
=======================================================
Kedves cikkíró, tessék szépen javítani azt az "50-80 000 forint"-ot az aktuális árra!
[ Szerkesztve ]
-
izso1234
csendes tag
Ezt most nem értem. Kell a reklám e két termék forgalmazójának?
Ha e-book olvasó, akkor a Kindle kikerülhetetlen. Ha már be akarjuk mutatnia technológiát, akkor ne mindenféle noname kínai vacakokkal tegyük, amit itthon aranyárba kerülnek.
A Kindle 3 jelenleg 30 e alatt kapható. Ha tesztelni akarjátok szívesen kölcsönadom az enyémet.
(az lcd pedig tökéletesen alkalmatlan hosszú távon olvasásra) -
wwenigma
Jómunkásember
Ennek is kell piacot csinalni... Kindle ^^
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
horky
csendes tag
Kindle 3 ,jelenleg nincs még csak konkurense sem.
Igaz az amazon piacot akar venni,de akkor is ár/érték arányban verhetetlen.
Ha erre a hazai forgalmazók rájönnének sokkal több olvasót értékesíthetnének.
Lcd kijelzős kütyük igaz,hogy többfunkciósak,de ha olvasni akarsz,akkor fabatkát sem érnek.
Ha normális áron lett volna Mo-on,én sem amcsiból veszek olvasót.... Több jó olvasó is van a hazai piacon,de horror árfekvésben.Egyszerűen nem éri meg.
Szerintem itthon sokkal több a K3 mint a többi olvasó együttvéve.... -
Alchemist
addikt
az e-tintás kijelző alig igényel energiát, így akkus üzemideje kvázi végtelen (5-10 000 lapozásnyi). Az LCD komolyabb fogyasztó, a nálunk járt Color Book 7 órányi olvasás után lemerült, tehát jóval gyakrabban kell nála a töltő után nyúlni.
Tele van a hócipőm, hogy ha elmegyek valahova egy hétre, mindenhez töltőt is kell vinnem... legalább az Ebookhoz ne kelljen már.... úgyhogy e-tinta rulz!
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Polemius
senior tag
"sok az 50-80 000 forint"
Még szerencse, hogy a Kindle 140+20$-ért házhoz megy. -
Apollyon
Korrektor
Ennyi pénzért, a többször is említett, amúgy sokkal jobb és olcsóbb vetélytárssal szemben ez a két tesztelt termék életképtelen.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Realradical #20 üzenetére
Próbából belenyitottam egy pdf-be gépen, 805x1071 méretű oldal maradt úgy hogy levágtam a fejlécet, windows taskbart, nem használt területet. Tehát ennyi a hasznos tartalom 1 oldalon. Ez így kb. pont 2 800x600-as oldal. Ami főleg akkor gáz ha ábra is van rajta, és 2 részletben kell megnézni. 24"-es fullHD monitoron pont kényelmesen olvasható - nem pivot módban, tehát ebookból kisebb is elég, de 6" már nagyon kicsi hozzá. A telefonom 800x400 4"-en, és netezni rajta lehetetlen zoomolás nélkül, úgy meg közel sincs kihasználva a natív felbontás. Sztem 10-12" és hozzá minimum 1200x800 felbontás ahonnan indulni lehet, az alatt kínszenvedés és állandó scrollozás.
Viszont valahol olvastam hogy a DX még régebbi procival megy mint a Kindle 3, erről mit lehet tudni hogy mennyivel szarabb? Egyáltalán milyen MHz-ek repkednek ebookokban?
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz Dr. Akula #21 üzenetére
A pdf az nem jó a Kindle-el ezért hagytam meg a Hanlin v3-at magamnak és az asszonyé a Kindle. Megjelent viszont a Kindle-höz is olyan alternatív nem hivatalos firmware ami a visszajelzések alapján rendesen átméretezni a pdf-et is és nem kell scrollozgatni benne. Én magam még nem próbáltam, de jókat írnak róla. A DX pdf kezelése ugyanaz, csak könnyebb a határokon beljebb maradni. A 2-es verziótól nem sokat változott a pdf olvasás. Bármilyen más formátumot olvasol viszont ami támogatott sokkal jobban jársz pl. mobi, awz, rtf stb.
Hozzáteszem, hogy az amazon ingyen átkonvertálja meglepően jó minőségben a pdf-et ha elküldöd a mail címedre "convert" tárggyal.Azt bátran kijelentem, hogy a telefonos olvasás sehol nincs egy einkes kijelzőhöz képest olvasási élmény szempontból. Annyira megszoktam már, hogy megpróbáltam már wc papírt tenni bele könyvjelzőként
A Kindle-ben 128Mb ram van és 532mhz-es proci. (a DX-ben is)
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
MittuDomain_
őstag
Tudom, hogy nem ide tartozik de mi van a NoteSlate-tel?
Nem májusra ígértek? Ez a cikk juttatta eszembe...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
chop
őstag
válasz Realradical #22 üzenetére
Tudsz mondani több infót erről a firmware-ről? A Google-ben nem találtam semmit.
Köszi.
-
worxland
addikt
Kindle 3 minden tekintetben jobb. Mondom ezt úgy, hogy nekem nem az van.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
-
chop
őstag
válasz Realradical #26 üzenetére
Oké, akkor várok és várom a tapasztalatokat is!
-
Ted_Beneky
senior tag
Csillagkaput a Csillag térre!
-
EmThor
addikt
válasz Ted_Beneky #28 üzenetére
Kindle, ennyi!
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
rudymester
senior tag
Azért a cikkírónak az árban igaza van. A Sony e-könyv olvasói rohadt drágák...
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
ryke1
tag
Szerintem 139 EUR-t meger:
Amazon.de"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
veterán
Hát ezek nemigazán fognak elterjedni ilyen árak mellett.Kicsit az az érzésem mintha a piac egy helyben toporogna,legalábbis ami az árakat illeti.
duree54
-
Realradical
őstag
válasz hampidampi #33 üzenetére
Hja, ezt tapasztaltam. Reméljük előbb-utóbb kiadnak egy Tirwal szintű dolgot a Kindlehöz is.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Koley
tag
Tényleg egy kicsivel lehetne barátibb az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest