Keresés

Hirdetés

Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    válasz Vakegérke #21506 üzenetére

    Megint egy nagyon aranyos és tanulságos történet! :R

    Az pedig, hogy csak egyszerű kaját tudsz főzni, nem jelent semmit, mert a tegnapi is egy egyszerű kaja volt. Sokszor egy rántott hús jobban tud esni, mint a kaviár! :K

    Talmida: A hússal már elkéstél! :( Este 6-ig lehet hozzávalót adni!

    Ma is egy egyszerű vacsora lesz!

    A Patisszont egyszerűen csak kirántom. Természetesen a só és a bors alapvető. Annyi a csavar, hogy a zsemlemorzsába egy kevés parmezánt is reszelek.
    Köretnek sima sült krumpli lesz, mert az hozzá a legjobb, de tartár helyett egy tejszínes kaporszószt képzeltem.
    A fokhagymát megfuttatom (de csak éppen hogy) egy kevés olivaolajon, vagy vajon és rászórom a finomra vágott kaprot. Épp csak összeforgatom és felöntöm húslevessel (ez tulajdonképpen akár leveskockából is készülhet), vagy akár fehérborral, esetleg mindkettővel. Pár percig forralom és hozzáadom a tejszínt. Ekkor sózom és borsozom és ehhez is teszek egy kevés reszelt parmezánt. Kis ideig ezt is forralom, hogy az ízek összeérjenek, majd hozzáteszek egy kevés vízzel elkevert keményítőt, ami néhány másodperc alatt besűríti a szószt. Ezzel locsolom meg a rántott patisszont.

    Jó étvágyat!

    Ez is egy egyszerű, olcsó, de finom étel, bárki kipróbálhatja.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák