Hirdetés

2019. augusztus 21., szerda

Hozzászólások

(#1) #52815360


#52815360
(törölt tag)

Az egyre újabb memóriáké és piros négyzeteké a jövő :DDD

(#2) Seangaijin


Seangaijin
(aktív tag)

De idén miért nem hozza a HBM2-t? Vagy majd 4gb helyett kapunk 8gb memóriát és ennyi?

YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel

(#3) tailor74


tailor74
(őstag)

Ha lesz az idén 8 giga gddr5x-es memóriával szerelt, fury-x teljesítményű kártyájuk jó fogyasztással, akkor minden szép és jó. :)

tailor74

(#4) Yutani válasza Seangaijin (#2) üzenetére


Yutani
(nagyúr)

A HBM2-vel 16GB memória lesz a csúcs kártyákon. Viszont ha GDDR5X memóriával hozza a Polaris azt, amit a Fury HBM-mel, akkor nem fog hiányozni a HBM2 egyelőre.

#5 nyakdam: A fenti két sor neked is szól. :K Egyébként meg nem illendőség kérdése, hogy mikor jön ki a HBM2-es kártyáival. When it's done, that's all.

[ Szerkesztve ]

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#5) nyakdam


nyakdam
(aktív tag)

Érdekes, csak az NV-nek lesz HBM2-es VGA-ja idén? Azért ez szerintem nem jó reklám az AMD-nek. Illet volna az 1 után a 2-el is előbb kijönni.

(#6) gyiku válasza nyakdam (#5) üzenetére


gyiku
(nagyúr)

lesz nekik?

hüllő

(#7) Seangaijin válasza Yutani (#4) üzenetére


Seangaijin
(aktív tag)

Lehet, az 5X már eszembe sem volt. :D

YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel

(#8) actival63


actival63
(aktív tag)

Akkor tehát jönnek a GDDR 5 kártyák a nyáron és ősszel jönnek a GDDR5X kártyák. Év végén vagy a jövő év elején 1 vagy 2 HBM2 rammal szerelt kártya Látható, hogy a memóriák elérhetősége határozza majd meg a megjelenéseket..

Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200

(#9) leviske


leviske
(veterán)

Nem arról volt szó, hogy a HBM1 használata miatt az AMD előnyben van? Az nVidia valamikor '16H2-ben kezdi a HBM2-es P100 szállítását. :F

(#4) Yutani: Kétségeim vannak afelől, hogy a Polaris 10 hozná a Fiji teljesítményét. Vagy azóta kiderült valami új?

[ Szerkesztve ]

(#10) GeryFlash


GeryFlash
(addikt)

Nem úgy volt hogy a TSMC 16 nanon fog gyártani? Lemaradtam valamiről, vagy ingujjból előhúztak egy ilyet?
A HBM 2-ről meg úgy tudtam idén már jön. Most a HBM 1.x gyengébb mint a GDDR5X? Lesz GDDR5X-es Fury, pár HBM-s és sok GDDR5-ös kártya?

[ Szerkesztve ]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#11) Oliverda válasza leviske (#9) üzenetére


Oliverda
(félisten)

Elhitted? :D

[ Szerkesztve ]

Első TransferWise átutalásod £500-ig ingyen: kérd a kódod privátban!

(#12) Cifu válasza leviske (#9) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Igen, de a HBM2-es P100-as kártyák 2016 H2-ben még csak a kiemelt partnereknek lesz elérhető, és csak 2017 elejétől az OEM-eknek. A P100 pedig ugye Tesla, vagyis a szerverekbe szánt verzió, míg az AMD ütemterve az asztali VGA-kra vonatkozik.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#13) Bici


Bici
(nagyúr)

Eddig két kérdésem van ezekkel kapcsolatban:

1.) - a Polaris 10 valóban hozza a Fury X teljesítményét?
2.) - az nV mivel fog Desktop piacon előrukkolni? Eddig én csak a P100-ról tudok.

(#14) xRagna: Kössz!

[ Szerkesztve ]

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#14) #52815360 válasza Bici (#13) üzenetére


#52815360
(törölt tag)

nV részéről 2016

(#15) tailor74


tailor74
(őstag)

Szerintem nincs ezen semmi meglepő.
Még szép, hogy ellövik a 14nm-t gddr5, gddr5x-el is,miért is sietnének a hbm2-vel?
Kell az a bevétel minden szegmensből. :)

Úgysem mindenki a 200k+ kártyákat venné meg, sőt...

tailor74

(#16) Reinkz válasza tailor74 (#15) üzenetére


Reinkz
(senior tag)

Ettol meg kell kartya a felso szegmensben is, ha csak kozep kategoriaban indulnak az nvidia is letudja vinni az arait, a profitot meg beszesi felso kategoriabol.

[ Szerkesztve ]

(#17) leviske válasza Oliverda (#11) üzenetére


leviske
(veterán)

Logikusnak tűnt. :(

(#12) Cifu: Teljesen mindegy ez ilyen szempontból. A Vega-ra ugyanúgy szüksége volna az AMD-nek a HPC piacon, mint az nVidia-nak a P100-ra.

(#13) Bici: Az eddigiek alapján a Polaris 10 annyi SP-t tartalmaz a teljes lapkán, mint amennyi a Hawaii PRO-ban aktív. Persze nem kizárt, hogy annyira átdolgozták az architektúrát, hogy ez ne számítson, de én azért az első tesztekig szimplán nem is reménykedem abban, hogy képes lesz hozni a Fiji teljesítményét. Az is elég szép lesz, ha tudja hozni a Grenada-sított Hawaii szintjét esetleg annál azért olcsóbb áron.

(#18) DemonDani


DemonDani
(addikt)

Ez olyan durva szivárogtatás, hogy már több mint egy hónapja hivatalosan elmondta az AMD, sőt még ennél többet is elárult a Naviról.

asd fgh jkl éáű

(#19) ukornel


ukornel
(aktív tag)

#2 Seangaijin
"De idén miért nem hozza a HBM2-t?"
#5 nyakdam
"Érdekes, csak az NV-nek lesz HBM2-es VGA-ja idén? Azért ez szerintem nem jó reklám az AMD-nek. Illet volna az 1 után a 2-el is előbb kijönni."
#9 leviske
"Nem arról volt szó, hogy a HBM1 használata miatt az AMD előnyben van?"
#10 GeryFlash
"A HBM 2-ről meg úgy tudtam idén már jön."

Úgy tudom, hogy ezek a kártyák alapvetően nem a felső szegmenst célozzák, márpedig a vaciúj és drága HBM2 árát az az alatti kategóriákban ti sem akarnátok kipengetni. A Vega fedi le majd a csúcsot, azon figyel majd a HBM2. (Egyébként nekem is úgy derengett korábbról, hogy idén karácsonyra pusmogták a Vegát, de úgy látszik, inkább a '17-et vállalják.)
Az Nvidia is a drága kártyákra fogja most tennia HBM2-t.

#10 GeryFlash
"Nem úgy volt hogy a TSMC 16 nanon fog gyártani? Lemaradtam valamiről, vagy ingujjból előhúztak egy ilyet?"

Nem a TSMC fogja gyártani, hanem a Samu vagy a GloFo, 14nm FinFET eljárással.

[ Szerkesztve ]

(#20) haddent


haddent
(addikt)

Jól hnagzik, várjuk :R

(#21) #29810176


#29810176
(törölt tag)

Jól gondolom, hogy az 14nm végett csökke majd a fogyasztás?

(#22) leviske válasza ukornel (#19) üzenetére


leviske
(veterán)

Nem a Polaris-on vártam HBM2-t, de csodálkozom, hogy ennyire későn jön a Vega. Hacsak a TSMC nem áll jobban a gyártással, mint a GloFo, akkor nem áll igazán más limitáló tényező a Vega kiadása előtt a HBM2-n túl. Mégis szép lassan áttették az útitervben 2017-re.

(#21) zombinorbi: Nem tudom mennyire kizárólagosan a 14nm érdeme, de elvileg a legerősebb Polaris (10) 100-150W körüli fogyasztással jön és az eddigi találgatások alapján valahova a R9 290 - Fury X közti teljesítménysávba (szerintem az előbbihez közelebb).

[ Szerkesztve ]

(#23) Cifu válasza leviske (#22) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Hacsak a TSMC nem áll jobban a gyártással, mint a GloFo, akkor nem áll igazán más limitáló tényező a Vega kiadása előtt a HBM2-n túl.

Meg is válaszoltad, illetve kihagytad még az interposer-t a képletből. Szóval nem a GPU gyártása a gond (hiszen a P100 magját is sorozatban gyártják már), de az interposer és a HBM2 még nem annyira tiszta, plusz ezt a hármat össze is kell szerelni.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#24) ukornel válasza leviske (#22) üzenetére


ukornel
(aktív tag)

Én valahogy úgy képzelem, hogy a fejlesztőket, illetve a bérgyártóktól vásárolt kapacitást elsősorban a Polarisokra fordították, a csúcskategória hátrányára.

(#25) R9DEON válasza nyakdam (#5) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Ki mondta hogy lesz az egy pletyka volt hogy Márciusban megjelenik a Pascal +HBM2 amit az elejétől nem hittem el, GDDR5X lesz nekik is egyelőre.

(#26) bozont


bozont
(veterán)

Nekem aztán mindegy, hogy HBM2 vagy GDDR5(X), de jöhetnének minél előbb az új architektúrás kártyák. 1440p-re kellene már egy jobb vga, de mindenképpen az újak közül akarok egyet.

(#27) stratova válasza ukornel (#24) üzenetére


stratova
(veterán)

Ha a piaci helyzetüket nézzük ez kézenfekvő is. Fury ha éppen nem is ráfizetés volt egy idő után, de lényegesen magasabb lehetett a gyártási költsége mint TitanX GTX 980TI-nek. Rövid távon annyit értek el vele, hogy be kellett árazniuk a piaci igényekhez... A legnagyobb érvágás itt a Nano áresése lehetett, egy teljes értékű lapkát kell eladniuk igen nyomott áron, mert az alacsonyabb fogyasztás érdekében vissza kellett fogniuk az órajelét.

Ahhoz hogy részesedést tudjanak növelni, először a nagyobb játékos réteget kell elérniük és nem a csúcskategória vásárlókörét. Erről nyilatkozott Raja Koduri is a PCPer-nek adott interjúban, ahogy ezt korábban már linkelte füles :)) kolléga is a találgatós topikban.

Ami nekem nem teljesen világos, milyen további trükköt alkalmaznak majd a sávszélesség kímélésére, mert a csonka Polaris 10-nél 36 CU-ra jut 256 bites eff. 6 GHz-es GDDR5, amennyiben a Sisoft benchnek hinni lehet. A 384 kontra 256 bites memóriát Tonga sem tudta teljes mértékben ellensúlyozni a delta color compression segítségével (ami Geforce oldalon egy picit hatékonyabbnak tűnt Maxwellek esetében).
Akkor arra hivatkoztak, hogy bár Tonga igazából 384 bites lapka, ilyen konfigurációban nincs helye a piacon, mert árban R9 380X már akkor is viszonylag közel volt R9 390-hez.

A szabadalmi anyagukban ez még ködös egy picit:
In another example, if performance counters or backpressure signals from the memory system indicate that memory bandwidth is a bottleneck, issuing instructions to a narrower execution engine (e.g., a four thread wide engine over 16 clock cycles rather than a 16 thread wide engine over four clock cycles) may prove more power efficient at no discernible performance cost.
Túlságosan vizuális típus vagyok :)

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#28) stratova válasza stratova (#27) üzenetére


stratova
(veterán)

Kimaradt az előzőből. Hardware.fr anno letesztelte 280X és 380X memória sávszélesség eltéréséből és a delta color compression használatából adódó különbségeket.

bozont ha tényleg maximum beállítással rohangélt Hitman a nagyobbik polarison 1440P-ben akkor a célnak akár 480X is megfelelhet. Meglátjuk. Kíváncsi vagyok, lesz-e végül Polaris esetében eltérés a Pro és XT lapkák engedélyezett memóriacsatornái között.

Abu biztosan tud valamit csak még ne mondhatja el. :DDD AZ meg poén a köbön, hogy pár felmerülő kérdésre az NV találgatósban találni infót. :)

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#29) Z_A_P válasza DemonDani (#18) üzenetére


Z_A_P
(őstag)

sőt még ennél többet is elárult a Naviról.

Errol tudsz vm linket? :R

OK

(#30) #29810176 válasza leviske (#22) üzenetére


#29810176
(törölt tag)

A lényegében egy R9 Nano lesz?

(#31) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Én úgy hittem, hogy a hbm2 még idén jön, na mind1, úgy is csak a csúcs vga-kon fogják csak használni, amit most nem vehetek meg amúgy sem :(

Nagyon kíváncsi leszek mit hoz az idei év, ha jól tudom:
- fm4 új cpu-val,talán a zen is,
- 10 magos Intel cpu-k,
- nv új pascal vga-k
- (nem biztos) de idén az Intel Skylake-et váltó új cpu-k

kb ennyi...

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#32) Egon válasza #52815360 (#14) üzenetére


Egon
(nagyúr)

No igen, de ez valahogy, valamiért nem derül ki a cikkből, míg fordított esetben - nV-s hírben - általában ott van, hogy bezzeg az AMD így meg úgy (ha véletlenül nagyobb-előbb jön-kunkoribb stb.)... :U
Jah, tényszerű újságírás rulez... :C

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33) GeryFlash válasza tibaimp (#31) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Zen nem lesz, csak jövő tavasszal. A Skylaket váltó Kaby lake ősszel jön.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#34) R9DEON válasza GeryFlash (#33) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Zen nem lesz, csak jövő tavasszal

Erre valami link?

(#35) -=RelakS=-


-=RelakS=-
(addikt)

És a Vega architektúra hány pontot fog elérni az akkor legfrissebb 3D Mark-ban?

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#36) Yutani válasza GeryFlash (#33) üzenetére


Yutani
(nagyúr)

Zen nem lesz, csak jövő tavasszal.

LINK?

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#37) gabi123 válasza tibaimp (#31) üzenetére


gabi123
(senior tag)

FP4 nem lesz, AM4 lesz.

Zen lesz, karácsonyra. Zen-alapú APU lesz jövőre, talán tavaszra. Hogy honnan tudom? Érzem... :DDD

https://www.kinadroid.hu -- a legjobb - napi szinten frissülő - KUPONkódokkal! Gyere, nézz be!

(#38) #52815360 válasza GeryFlash (#33) üzenetére


#52815360
(törölt tag)

(#39) energy4ever


energy4ever
(őstag)

Lefelezodik a nm? Az nem semmi. Lassan mar ujra eljutunk addig, hogy nyersen lesznek a chippek, csak ugy hutes nelkul.
Legalabb az jol jar akinek nincsen legkondija. :D

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#40) Yutani válasza energy4ever (#39) üzenetére


Yutani
(nagyúr)

Sosem lesz nyers a chip, mert hűtő nélkül pillanatok alatt megsül... :DDD

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#41) leviske válasza Cifu (#23) üzenetére


leviske
(veterán)

De a gond pont ott van, hogy az interposer és az összeszerelés kapcsán az AMD-nek van egy teljes év előnye. Ebben kéne az nV előtt járniuk. Ráadásul a TSMC-nél a földrengéssel kapcsolatos károk is bezavarnak.

Mégha esetleg úgy is alakul, hogy a DIY és OEM piacra a P100 csak valamikor 2017 elején érkezik, még akkor is látszik egy több hónapos előny a fejlesztésben az nVidia javára.

(#24) ukornel: Megeshet, de nem teljesen érteném az okát. A Vega egy olyan piacot (is) céloz, ahol $5000 körül forognak a videokártyák és ezt a piacot a P100 most könnyen elveheti azzal, hogy az AMD csak a Hawaii-t nyújtja itt.

(#30) zombinorbi: Nem tudom. Ha az én pesszimista hozzáállásom bizonyul helytállónak, akkor a 390X-nél semmiképp nem ugrik túl, miközben a Nano azért a legtöbb játékban az előtt áll.

Persze logikus volna, ha a Polaris 10-et a GP104, a Polaris 11-et pedig a GP106 ellen lőnék be teljesítményben, de az eddig kiszivárgottnak tűnő adatok alapján nekem úgy tűnik, hogy csak a GP106-ot tervezik körbelőni. Ne legyen igazam.

(#42) lee56 válasza energy4ever (#39) üzenetére


lee56
(őstag)

Télen viszont szívás lesz, csökken a gép fűtőértéke :DDD De végülis valamit valamiért :)
Amúgy meg már nagyon ideje volt.. Uncsi volt már a sok átnevezősdi, meg fél-generációváltás.

No Comment

(#43) R9DEON válasza leviske (#41) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

még akkor is látszik egy több hónapos előny a fejlesztésben az nVidia javára.

Mi értelme lenne kiadni egy HBM2 csúcskártyát most csillagaszati áron mikor a közép és felső kategóriában vannak lemaradva, az Nvidia is csak a méregdrága Teslára fogja rápakolni majd nézd meg milyen árban.

(#44) oAcido válasza R9DEON (#43) üzenetére


oAcido
(tag)

Csakhogy egy korábbi cikkben szerepelt, hogy abból a csillagászati árú kártyából már tavaly elkelt ~800 darab. Valószínűleg ez a megrendelő (meg gondolom még egy pár) kapja meg nyáron a kártyákat.

Az AMD eközben megint mit csinál? Nézi, hogyan viszik el a piacot az orra elől. Tényleg felesleges kiadni a csúcs kártyákat...

(#45) R9DEON válasza oAcido (#44) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Az professzionális kártya nem játékra való, amúgy hol az a cikk?

(#46) leviske válasza R9DEON (#43) üzenetére


leviske
(veterán)

Viszont a WS9100 most már több, mint 2 éve nem kapott utódot és a S9170-nek is jól jönne egy nem dupla GPU-s, de normál DP teljesítményre képes leváltó. Ezekre a területekre a Fiji már csak a HBM1 miatt sem alkalmas (ráadásul annak a DP teljesítményét könnyen tudja marketing célokra használni az nV).

[ Szerkesztve ]

(#47) R9DEON válasza leviske (#46) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Meglátjuk mikor jön valójában mert lehetnek vele gondok ahogy a HBM1 is voltak, valószínű hogy ezért nem akart az AMD megint ígérgetésbe bocsátkozni 1x már megégették a HBM -el magukat.

[ Szerkesztve ]

(#48) energy4ever válasza Yutani (#40) üzenetére


energy4ever
(őstag)

Jo, ez meg nem ott tart. De ezekre se kell egy ref R9 nonanal nagyobb hutes...
Majd ha lemegy 5nm ala, akkor szerintem lehet mar passziv.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#49) Abu85 válasza leviske (#41) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nyilván az AMD pont ezért nem adott ki úgy HBM2-es terméket, hogy már tömegesen gyártják, de egy évig csak az kap, akinek jut. Ilyet akkor szoktak csinálni a gyártók, ha a termék kihozatala 10% alatti. A Tesla P100 tényleges elérhetősége 2017Q1, amikor már tényleg lesz annyi, hogy a partnereket ki lehessen szolgálni.

Amit az AMD csinált Fijivel teszt, azt az NV most csinálja meg. Ezért is óvatos az órajelezés, mert a 2 GHz-et tapasztalat hiányában nem tudja az interposer.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#50) R9DEON válasza energy4ever (#48) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Valóban nem kell nagyobb hűtés de a GDDR5X miatt jóval nagyobbak lesznek a kártyák mint a Nano.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.