Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robaj

    addikt

    Na, Cunajának köszönhetően a kálvária véget ért, újra működik minden és a legújabb telekom rom van rajta :)

    A legjobb, csak gyári, 3 gombos recovery kellett, semmi boot loader nyitás/zárás.

    Szóval valószínű a 373-es update nyírta ki a telefont, ugyanis 95%nál leállt a telepítő failed üzenetettel, azonban reboot után nem 367 volt a rom verzió, hanem 373!

    Erre jött a következő OTA a 381, ami már 5%-nál leállt.
    Folyamatosan akart frissíteni, uh. rányomtam a ... -re OTA-n belül, hogy töltse legújabb teljes frissítést, gondoltam helyre rakja magát, ez volt a 379.

    Az is 5%-nál megállt, viszont rebootnál egy bazi szép piros üzit kaptam, hogy corrupted device...

    Fórumban olvasgattam, és rátaláltam az 1. hsz-ben levő romok listájára, konkértan erre EVA-L09C150B361, ugyanis ebből volt a javasolt FullOTA-MF-PV változat, ami elvileg javította volna a dolgokat.

    Fel is raktam, a hozzá tartozó data_full-lal együtt, gond nélkül fel is települt, azonban hiányoztak gyári alkalmazások! Pl. nfc, bluetooth, keyboard hiányzott!

    Billentyűzet híján és OTG-s kábel híján hang alapon bediktáltam a gmail acc hozzáférést + jelszót (jelszót a név helyére diktáltam ahonnan kimásoltam :) )
    Így a telefon elindult.

    Próbáltam egyedül helyrerakni a gyári appokat, nem segített, szerencsére Cunaja adta a megoldást:
    Rollback android 6-ra, majd update fel 7-re.

    Ez úgy működött, hogy az 1. hsz-ben található linken cunaja leírása (+a zip-ben levő PDF) alapján felraktam köztes ROM-ot (adalék: a ROM verzió NRD90M test-keys lett, nem a várt C900B300, de nem volt gond), majd letöltöttem az EVA-L09C150B130 romot és 3 gombos módszerrel felraktam azt is, így lett egy stock 6-os androidom.

    Viszont az OTA nem talál semmi frissítést, uh. 1. linkben található rom listából kikerestem a fórumban írt C150B183-at (FullOTA-MF-PV verzió), letölt, zip kicsomagol, SD kártyára rámásol, 3 gombos módszerrel install. (ügyelve arra, hogy ne az előző ROM update.app-ját másold fel :) )

    A telepítés sikeresen megtörtént, utána OTA elkezdett frissíteni, egészen B367-ig csináltam, így elértem a tegnapi állapotot :)

    De ha lúd legyen kövér, ráengedtem az OTA-t a B367-re, hogy most mit hoz fel, és NEM a 371-et, mint tegnap, hanem a B388 FULL-t!

    Tehát most 367-ről egyből 388 FULL OTA-t adott (sem 373, sem 381, sem 379 nem volt), és jó lett a frissítés!

    Így most 5.0.4-es emui-m van EVA-L09C150B388
    2018.07.01-i biztonsági szinttel

    Több frissítést nem talál a frissítő.

    Cunajának még1x köszi, hogy tisztázta a kérdéseimet, hogy melyik után mit rakja fel és állítsak vissza.

Új hozzászólás Aktív témák