Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Savageboy

    aktív tag

    válasz Lackooo84 #35494 üzenetére

    Nem írtam rá semmi olyat, amit nem tapasztaltam, bár az tény, hogy sem a térerő sem pedig a wifi probléma nem biztos, hogy hardveres gond. Mondjuk ezt inkább a szervizesek tudnák kivizsgálni (bár kétlem, hogy foglalkoznak vele...).

    A térerő lehet a SIM kártya miatt is elvileg, bár annyira nem régi, de anno kézzel lett méretre vágva (ez nem tudom számít-e, mert eldobni nem szokta a hálózatot, de régebbről nem rémlik, hogy a szobámban annyira rossz lett volna a térerő, hogy az akkuhasználatnál pirossal jelezze...). Az is lehet, hogy a Telenor variált valamit, vagy a Digi-s SIM miatt jelzi így, bár azt általában le is szoktam otthon tiltani, mert ott nincs lefedettség.

    A WiFi meg szintén lehet amiatt is problémás, hogy két AP-m van azonos névvel (hogy ne kelljen kézzel váltogatni), és hiába van beállítva a telefonban az agresszív hálózatváltás, így is van, hogy a messzebb lévő és gyengébb hálón marad fent. Esetleg a Blokada is bekavarhat, bár azt észre szoktam venni. Egyébként ez valószínűbb, hogy hardveres gond, mert most a napokban egy Xiaomi Mi4C-t használtam átmenetileg, és az még az emeleten is bő 50Mbit/s-t tudott 5GHz-es hálózaton, illetve az oldalak is mintha gyorsabban betöltődtek volna (annak ellenére, hogy egy 2/16-os, nem mostani telefonról van szó, szintén Blokada-val).

    Ráírtam azt is, hogy a biztonsági mentés során eldobálta a PC-vel a kapcsolatot a telefon, ez mondjuk nem tudom mitől van, lehet valami szoftveres nyűg, mert más is panaszkodott erre a neten. Mindenesetre csak úgy tudtam a HiSuite-tal mentést kieszközölni, ha az alkalmazásokat nem jelöltem be, mert ott mindig csak töltött, majd egy idő után "resetelődött" a program, mintha megszakadt volna egy pillanatra a HDB kapcsolat. Remélhetőleg a Google-fiókba elmentette az alkalmazások adatait, mert elvileg be volt kapcsolva. A kábel tényleg kicsit lötyögött már a telefon USB portjában, bár töltésnél nem vettem még észre, hogy szakadozna szerencsére.

    Nyilván többnyire nem egetrengető problémák, főleg, hogy már hozzájuk szoktam nagyrészt a használat során, de ha már egyszer elküldtem szervizbe, akkor ráírtam őket, hátha tudnak rajtuk segíteni. Egyébként is ha valami még éppen működik, de nem 100%-os, akkor inkább most cseréljék garanciában, mint hogy garancia után romoljon el, mert akkor már gyakorlatilag nem éri meg javíttatni...

Új hozzászólás Aktív témák