Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

  • Füleske

    őstag

    Dvb - t : digitális földfelszíni adás. Az analóg földfelszíni adást fogja váltani. Az ingyenes mpeg 2 - es adásokhoz , ami most van pár darab csatorna , ahhoz most valóban nem kell box , csak egy dvb-t kártya/usb - s cucc . De ez csak teszt. Ha jövőre a rendes adás is mpeg 2 - ben lesz , akkor ezeket nézheted tovább , a többi kódolthoz viszont box kell.(lesz vagy 60 csatorna , ezek közül kb. 5 szabad) Ha mpeg 4 - ben indul (nincs még eldöntve , de mpeg 4- ben több adó lehet a jobb tömörítés miatt ) , akkor a szabad adókat se nézheted. Pl. a Sony tv - kbe is szokott lenni dvb-t tuner , na most ha jövőre mpeg 4 lesz akkor ezeket is a hajára kenheti a tulaj. De ha mpeg 2 lesz akkor is csak a szabad adókra jó. Ha kódolt adást akarsz nézni bármivel akkor legjobb ha megvárod milyen lesz a formátum és a kódolás , az állam milyen box - ot fog osztani , valamint a boltokban milyen ezzel kompatibilis boxokat árulnak majd.A box a kártya miatt kell , mivel ez is havi előfizetéses rendszerű lesz. A kártyát a boxba teszed és ha fizeted a havi díjat nézheted ha nem fizetsz akkor meg letiltják a kártyád.
    Az analóg - digitális dologban igazad van , de nem tudok jelenleg olyan tvkártyáról amin hdmi bemenet lenne. Vagy akár dvi. Lehet hogy mire eljutunk a hd adásig ez is megtörténik . Addig viszont meg kell elégednünk az analóg bemenetekkel. Megjegyzem jelenleg sem a bemenetek minőségével van nagy gond , hanem eleve a digitális adásokkal. (tömörítés miatti színhiány/kockásodás) Meg azzal amit a tuner belefilterez csíkokat a képbe.(adaptive comb filter ). Csak a pvr 3000 - ben van már normálisabb filter , ami nem csíkoz.
    Másik dolog hogy Te a kompozitról írtad le a véleményed , de én pont arra lennék kíváncsi hogy a komponens ennél mennyivel jobb.

Hozzászólok Aktív témák