Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    válasz w333 #3379 üzenetére

    Azért azzal kiegészíteném, hogy a Nexus 6 elég rétegtermékre sikeredett a nagy méretével. Szerintem az N5X is sikeresebb pont emiatt az N6P-vel szemben. Van az a méret, ami már sok embernek nem felel meg.

    Plusz a marketing ugyebár...vagyis annak a hiánya. Szerintem itt szúrta el a google a nexus szériát. Mintha valójában nem is az átlagembernek szánták volna ezeket a mobilokat. Sehol egy reklám, hirdetés vagy szolgáltatónál megvásárolhatóság. Régen legalább az utóbbi megvolt.

    Meg nem tudom mit akar a google az ökoszisztémájával, de jó lenne ha mindenhol lehetett volna kapni a nexusokat a play store-on keresztül. De ez ugye nem így van/volt.

    Egy alternatív megoldásnak tartottam volna, ha nem évente potyogtatják ki a teljesen új telefonokat. Lehetett volna úgy szoktatni az embereket, hogy egy hardver van mondjuk 2 évig és a szoftvert optimalizálják nagyon. Mint a konzolpiacon például. Először veszteséges ugyan a hardver maga (és a szoftvereken keresnek) majd idővel ahogy költséghatékonyabb a gyártástechnológia, úgy fordul át maga a konzol is nyereségessé (nem is kicsit). El nem tudom képzelni mire ne lenne elég egy N5X/N6P hardvere jövő ilyenkor vagy még utána évben. Szerintem a Snapi800 már egy olyan erős proci volt, ami még ma is megállja a helyét. Az azóta eltelt időben pedig lett volna ideje a qualcommnak is csökkenteni a fogyasztást, csíkszélt, stb. Csak mindenki meg van áldva ezzel a 8-10X gyorsabb jelzővel. Az átlagvásárlót nem érdekli az ilyesmi. Márpedig a vásárlók 95%-a átlagvásárló.

    Amúgy ne legyen igazam, de előbb-utóbb befigyel mobilokra is a fizetős szoftver...

    Szóval azt kell mondjam ezt az apple csinálja jól. Kétévente van nagyobb lépés (ami mostmár egyre kisebb) és évente annak a polírozása. A szoftveres támogatásuk pedig kiemelkedő (a szándékos lassításokat is figyelembe véve). Tudom, tudom az almának csak 2-3 modellre kell optimalizálnia. De a googlenek sem volt/sincs több modellje. Mindig 2 generációt frissített. Az meg nem érdekli őket szemmel láthatóan, hogy a többi oem gyártó mit csinál. Lehetett volna most is így, de ehelyett jött a pixel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák