- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fikasz
tag
Esetleg az Osztrák szomszédoknál kapható a Nexus 10? Tud valaki infót róla?
-
Spoortcyty
tag
szerintetek mikorra lesz elérhető eu-s (azon belül inkább a német) play-ből? van valami hivatalos tájékoztatás gugli részéről?
nexus5
-
Statikus
senior tag
Beszarok
http://prohardver.hu/hir/iden_frissul_google_nexus_10_samsung.html
Gyűlölök várni. Mire ideér a mostani, mire kapható lesz itt balkánon, megjelenik a jobb, erősebb, újabb stb.
-
Gabor12
tag
Google Play-ben annyi az ára (erre még kb. $15 szállítási költség jön). Lehet, hogy érdemes várni annak, aki spórolni akar.
Például a Nexus 7-et (16GB) is 75 eFt-ért árulják, de megjelent a T-home-nál reális áron:
D-Link DIR-600 típusú WLAN routerrel
Android operációs rendszerrel
14 900 Ft kezdőrészlet + 24x 1390 Ft kamatmentes részlet Teljes ár: 48 260 Ft (ez az USA-ban $199 + $15 szállítás)NetMánia M, NetMánia L vagy NetMánia XL internet csomaggal, 2 év hűségidővel, legalább 6 hónapja T-Home előfizetők részére
Asus támogatással.
Természetes a hűség korlátoz, de előfizatés úgyis kell, és a legolcsóbb csomaghoz is adják.
Ha ezt alapul lehet venni, akkor kb 3-4 hónapon belül a Nexus 10-nél is várgató valami hasonló, mivel pl. kiváló médiához, jobb a felbontása (4 millió pixel), mint egy drága full HD TV-nek.
A Samsung elég erős Magyarországon, így nem lenne meglepő a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Gabor12
tag
Még annyit, hogy vettem 700 Ft-ért egy MODECOM microSD-USB átalakítót, azóta az OTG kábelen keresztül látom a microSD kártyákat is.
Már régóta használom a Nexus 10-et, nincs semmi igazán rossz tapasztalatom. Néha újraindul, de azt hiszem durva programokat használok, amik nincsenek jól megírva és kiakasztják a gépet. De itt egy újraindulás semmi, és minden működik, mintha misem történt volna, onnan ahol épp abbahagytam. Hamarosan jön a 4.2.2 is. Nagyon elégedett vagyok vele, egy Notebookot sok területen kivált, és jobb is nála.Jelenleg hiány van belőle, amíg az Ebay-en $400 felett van, addig nagyobb a kereslet mint a kínálat, ami pár hónapig érthető. De ha a Samsung belehúz talán enyhülhet a dolog. Onnan lehet majd látni, ha az Ebayen megjelenik $400 alatt. Az után hamarosan itt is lehet belőle.
-
addikt
annyira bosszant, hogy nem lehet kapni, hogy kénytelen voltam venni egy 4th gen ipad-et
de ha lesz angol play-en elérhető nexus10 akkor lesz nekem is egy eladó ipad-em“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
MrPetya19
addikt
Tud a gép miracastot? Gyors? Lehet, hogy vennék egyet.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
lapujka
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon úgy tűnik, hogy a héten nekem is érkezik a Nexus 10-em. Akinek van attól azt szeretném kérdezni, hogy milyen tokot vett hozzá? Vett, akkor hol vette. Vagy adtak a csomagban? Illetve valaki használ-e hozzá bluetooth-os billentyűzetet?
Előre is köszi a válaszokat.
Lapujka
Samsung Galaxy S4 4.2.2 I9505XXUBMEA, Nexus 10 4.3
-
lapujka
csendes tag
Köszönöm a választ. Kedden meg is érkezett a készülék Angliából. Egyelőre csak kevés időm volt kipróbálni (2 kis gyerek mellett), de az első benyomás alapján nagyon szuper, a konkurens tablet a közelében sincs (pedig 1,5 évig azt használtam).
-
Gabor12
tag
Az remek.
Érdemes a Google now-t megismerni. Nekem jól működik az arcfelismerő beléptetés, nagyon kényelmesnek találom. (Meg vicces is, egy 2 órás értekezlet elején felismer a végén már nem, ebből tudom hogy gond van, ideje magamhoz térni) Talán érdemes megvenni a Nexus media programot, ha van OTG kábel. -
lapujka
csendes tag
Köszönöm a tippeket. A Google now-t majd a hétvégén megnézem, akkor több időm lesz. a Nexus media program a Play-en van fent? Illetve még egy kérdés, mert eddig tisztán nexus termék nem volt a tulajdonomban. Hogy lehet rootolni? Vagy itt alapból van jogod? Tényleg elnézést, csak eddig mindig valamelyik gyártó androidos masinái voltak nálam (jópár darab).
Ma volt velem először külső partnernél, illetve céges megbeszélésen a tablet, mindenki ezt csodálta. Egyéb tabletek egyből el lettek felejtve.
-
Spoortcyty
tag
Üdv! valaki kipróbálná nekem hogy a szókirakós nevű játék [link], hogy fut/jelenik meg ezen a felbontáson?
mi több a magyar vonatkozású appek, mennyire vannak optimalizálva? pl. index vagy hvg hír alkalmazások?
előre is köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
nexus5
-
lapujka
csendes tag
válasz Spoortcyty #419 üzenetére
Megnéztem és tökéletesen fut és a felbontása is rendben van, mármint a szó kirakós játéknak. Szerintem rendesen van optimalizálva. A többit nem tudtam megnézni, lesz időm akkor megnézem.
-
Csiti27
csendes tag
Ha külföldről rendelünk akkor a konnektor csatlakozó más nem? Azt hogy oldjuk meg?
-
Mindreader
tag
A töltő feje cserélgethető, de ha Angliából rendelsz akkor valóban csak egy angol szabványú fejet kapsz hozzá. Viszont a 220-as fej csatlakozója szabványos "piskóta" aljzat. Szóval csak vettem egy sima 220-as kábelt aminek az egyik végén piskóta dugó van (185Ft volt) és azt dugtam a töltőre, én így használom.
-
Statikus
senior tag
Valaki ki tudná próbálni a Nexus 10-et egy Galaxy Note gyári S-Pen-nel?
Ezek a sima bumszlivégű tollak valahogy nem az én kezembe valók. Igaz én Ipad 2-vel próbáltam.
Kézírásra, skiccelésre használhatatlan, érzéketlen, és ugyebár bumszli - nehéz a pozícionálás egy vázlatrajznál.Ötletek, gondolatok jöhetnek.
-
leslien
nagyúr
üdv skacok, kèrdès h mikor lesz itt nállunk elèrhető ez a drágaszág
Most hol lehet venni a google playen kivül?[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Gabor12
tag
Igen, a Nexus media a play-en van.
Root: nekem nem volt szükséges. Annyit tudok, hogy root után bizonyos programok nem futnak, és a készülék biztonsága csökken. A rootnak többnyire az az értelme, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amiket a gyártók beletettek, illetve megszabaduljanak a bloatware-től, olyan programoktól amik eszik az erőforrást, az akkut, de semmi szükség rájuk. Itt ilyen nincs. A másik dolog az OTG cstlakozás, ami miatt root-olják, de ez itt nem szükséges.
A Cyanogen már kiadott egy mod-ot root Nexus 10-re.
De szerintem tökéletesen használható gyári állapotban (4.2.1), és hamarosan jönnek sorban a frissítések, amit egy igen jó tudású szoftver fejlesztő gárda ad ki, a Google, akik mindenkinél jobban ismerik a hardware-t.
Érdemes olvasni a drippler Nexus 10-et, ha szeretnéd látni merre fejlődnek a dolgok (play store).
Más amit még ki lehet próbálni:
PC-kkel telefonokkal tökéletesen szinkronizálható, mail, teendők (gtask), kapcsolatok.
Igen hasznos az Evernote.
Van 2 játék, ami Nexus 10-en meglehetősen jól mutat: Subway Surf és a Beach Buggy mindegyik HD. -
Mindreader
tag
Nekem kényelmetlen az OTG. Én csak samba-t használok, fájlrendszer szinten csatolom fel az otthoni megosztásaimat. Nekem ehhez kell a root is, hogy a szükséges kernel modulokat be tudjam tölteni. Valamint a root explorer is jól tud jönni néha. Nem tapasztaltam hogy a root miatt eddig bármi ne futott volna.
Játszani eddig ezekkel játszottam: Temple Run 2, Beat the Beast, Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek. Ezek mind nagyon szépen futottak a nagy felbontású kijelzőhöz igazodva.
Stylusnak én ezt vettem meg hozzá: http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab-accessories/ET-S100CBEGSTA
Egy dolog zavar, bár sokat nem használtam még és nem is jártam utána hogy van-e rá bármi megoldás: Mivel a Nexus10 felbontásának (2560*1600) aránya más mint a FullHD-nek (1920*1080) ezért ha HDMI-n rádugom a TV-re, akkor két oldalt két fekete csík látható.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Mindreader #430 üzenetére
Ezzel a tollal tudsz úgy írni, mintha papírra írnál? Tehát nem rányomva, nem erőlködve, mégis teljesen olvashatóan, nem megszakítva az írást.
Másik kérdés szintén pennel kapcsolatban.
Tudsz úgy rajzolni téglalapot, vonalakat vele, hogy a vonal vége ill. a téglalap sarkai tökéletesen zártak?
Segédprogram nélkül szabadkézi rajzra gondolok.A pen pozícionálására, érzékelésére vagyok kiváncsi, mint korábban írtam ipad 2-n ez számomra használhatatlan volt.
-
Mindreader
tag
válasz Statikus #431 üzenetére
Rajzolgatni nem próbáltam vele, de megnézem majd, csak most nem vagyok otthon. Az biztos hogy nem kell nagyon rányomni a végét, elég ha egy kicsit hozzáér. Nekem ráadásul még rajta van a gyári kijelzővédő fólia is, nem tudom az csökkent-e valamit az érzékenységen. Nagyon szépen lehet vele scrollozni, illetve a játékokat irányítani. 6000Ft -ért vettem, ami nem kevés egy stylusért de szerintem megérte, nekem nagyon bejött.
-
Mindreader
tag
válasz Statikus #431 üzenetére
Na kipróbáltam. Szinte éppen csak egy nagyon kicsit kell hogy odaérjen a stylus a kijelzőhöz és azonnal reagál az érintésre. Ha egyszer megérintem a kijelzőt onnantól kezdve addig tudok vele vonalat húzni, amíg fel nem emelem a stylust. Szóval soha egy kicsit sem szakad meg a vonal, egy nagyon pici késleltetés van csak a vonal kirajzolódása és a stylus húzása között.
A téglalap rajzolás egy kis gyakorlást igényel, szóval lehet rajzolni két vonalat úgy hogy szépen összeérjen a végük, de nem mindig sikerül elsőre. Meg értelemszerűen minél vékonyabb a vonal annál nehezebb.
-
Statikus
senior tag
válasz Mindreader #433 üzenetére
Köszönöm, ez így elég kielégítő volt.
Remélem mielőtt megjelenik a facelifted nexus 10, itthon már kapható lesz a mostani, kifutó modell
-
cibus
aktív tag
sziasztok!
van egy nexus 7esem, vettem ma hozzá egy ilyen OTG kábelhez hasonló cuccot, de ez csak egy ilyen microusb-usb(anya) átalakító.
próbáltam rádugni kényképezőt, pendrivet, egeret... de semmivel nem működik, semmivel nem csinál semmit.
(a defy+ -om sem)
mi lehet a gond? szar ez az átalakító, vagy be kell valamit állítani?
köszi bármi hozzászólást!
cibus -
Statikus
senior tag
Más fórumban kérdezősködj, mivel a Nexus 7 ASUS gyártmány, itt pedig a Samsung Nexusáról beszélgetünk.
Egyébként valahol olvastam, hogy ugyan bele lehet dugni, de nem kezeli sajnos az OTG-t.
Ez volt a google második találata:http://androidportal.hu/2012-08-29/nexus-media-importer-avagy-karnyujtasnyira-vegtelen-tarhely-0
[ Szerkesztve ]
-
Fikasz
tag
Google Nexus 10-hez keresek egy olyan fájlkezelő programot ami kezel egy pendrivot OTG kábelen keresztül. HTC one x -en tökéletesen működik akár Total Commanderrel, itt viszont csak a Nexus Mediával tudtam megnézni a fájlokat, viszont futtatni vagy másolni már nem lehet.
-
Csiti27
csendes tag
és hol lehet venni olyan "piskóta" aljzatot?
-
lafaty80
addikt
-
Statikus
senior tag
válasz Mindreader #441 üzenetére
Az enyém pengés és elemes, a szőr-hajnyíróm viszont micro USB-s töltőjű (Remington)
-
Fikasz
tag
Egy pendrive-ról a Nexus Media Importerrel lejátszott 720p-1080p-s filmek szaggatnak, illetve az fps egyenlő a nullával. Csak nálam jelentkezik ez a hiba vagy más is tapasztalta?
Nincs Root, a drive FAT32-es 64GB USB 3.0, lejátszóprogramból már sokat kipróbáltam. -
Spoortcyty
tag
Üdv! én is nexus 10 tulaj lettem. A kütyű egyszerűen lenyűgöző. A kérdésem az lenne, hogy vásárolt-e már valaki amolyan smart cover-hez hasonló tokot?
ez a Poetic slimlie portfolio case picit bumfordinak tűnik nekem.
[link] ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? kicsit kecsesebbnek tűnik.
Köszi előre is a segítséget.nexus5
-
Reinhardt
őstag
válasz Spoortcyty #449 üzenetére
Igazabol nem ertem, hogy mit szeretnel kerdezni. Azt mondod, hogy a Poetic Slimline Portfolio case bumfordinak tunik (nem csak tunik, az is), aztan beteszel rola egy videot, mintha egy masik termek lenne ami kecsesebbnek tunik???
Amugy a srac szepen szetvagdossa a csomagolast, kozben meg ott az aljan a ragasztos resz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest