- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fujifilm X
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
-
isamood
csendes tag
Lehet mar tudni valamit arrol, h pl milyen egyeb HW ajanlott egy 3080 hoz? CPU, RAM?
-
Szerintem teljesen érthető amit írt. Az NV gyártja a legerősebb kártyát ezt sokan úgy értik az NV a legerősebb.
Mindenki:
Én 2005-ben jártam így. Mindehol azt olvastam és hallottam, hogyaz NV a legjobb. Balagási pénzemből (15e) mentem is egyből a boltba, hogy ennyiért adjanak NV-t. AMD-t ajánlottak. Nem akartam engedni hiszen az NV a jobb. Aztán a másik boltba is pontosan ugyanazt a karit tették le elém az asztalra mint az előzőben. Nevesül egy Radeon 9550 CDT. Persze az NV a 6800 6600Gt-el aratott, de egész más volt ez a 15e kategória. Aztán csak beláttam és megvettem. Ment is vele az Undeground 2 1024*768-ba végre. Story vége.
12Pin: Táppal nem lesz gond most is van 8+8+6 pint kérő VGA.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz
GypsFulvus2 #233 üzenetére
A jelenlegi 6-8 pines csatlakozókat definiáló szabvány néhányszor 10 éves már, a mai tápegységek 12 volton már sokkal nagyobb áramerősséget tudnak biztosítani, mint amit a szabvány előir. Egy sima átalakító kell csak, ami a régi 6-8 pines csatlakozók néhány vezetékét kettéosztja.
Ahogy az alaplapok új ATX12VO szabványa is megkövetel nagyobb áramerősséget a 12 voltos vezetékben, úgy a VGA új 12 pines csatlakozójához is új szabvány lesz, de a viszonylag újabb tápegységek az új szabványt is tudják majd teljesíteni.[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
600+75W-t, igen. Az új 12 pines is ennyit ad le Gondolom nem véletlenül tervezték ennyire 350W? Én nem vagyok ennyire optimista. Meglátjuk. A FE kártyákon kívül biztos hogy lesz egy csomó gyári tuningos kártya is, a mostani generációban is vannak, azoknak kelleni fog, szerintem. Én most magasra lövök, vettem egy X570 lapot, bele Ryzen 3800X-t és PCI exp 4.0 SSD-t. Szeretnék venni egy komoly monitort és egy VGA-t ami ki tudja hajtani, valamikor október tájékán, de ez a fogyasztás, a vele járó melegedéssel meg csatlakozó mókolással együtt már túl van a fájdalomküszöbön. Számomra legalábbis.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
gejala
őstag
válasz
GypsFulvus2 #233 üzenetére
A 4x8 pin őrültség, az már 675W-t le tud adni. A 3080 Ti aligha fog 350W-nál többet fogyasztani.
A 6-oson is ugyanúgy kijön a 150W, a plusz 2 pin csak föld. A 8-asnak csak annyi a szerepe, hogy "szól" a tápnak, hogy dupla annyi teljesítményt is tolhat.De ez az egész 12 pin mizéria úgyis csak azt érintheti, aki FE kártyát vesz. Customokon nem lesz ilyen. Szerintem Magyarországon nem jellemző, hogy az NV boltjából rendelnek az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
A cikk szerint a tesztelés alatt álló lapka a 3800 lesz, tehát ennek és a 3800Ti-nek is kell majd a 12 pines. Nagyon remélem, hogy a Big Navi nem lép be ebbe a klubba...
Alogonomus: Igen, az ábrád alapján is mindenképpen átalakító kell majd és 4 db 8 pines adja csak ki megfelelő teljesítményt. Az nem működik, hogy a 12 pinesbe csatlakoztatunk 2 db 6 pinest, mert a csatlakozók alakja sem teszi lehetővé és a szükséges teljesítményt sem adja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz
GypsFulvus2 #230 üzenetére
Minden valószínűség szerint csomagolnak a dobozba átalakítót. A 12 pines új csatlakozó is csak a már meglévő feszültségekkel operál, szóval simán összelegózható hozzá a betáplálás meglévő 6 és 8 pines csatlakozókkal.
-
gejala
őstag
válasz
GypsFulvus2 #230 üzenetére
A 12 pines csatit (ha tényleg lesz) csak a csúcskártyára pletykálják, ott is csak az FE-re. Minden más kártyán a szokásos 6/8 pin lesz.
A 12 pinhez átalakító fog kelleni, mivel nem létezik ilyen táp és aligha fognak gyártani 1 db $1000-os kártya miatt. -
GypsFulvus2
őstag
Erről a 12 pines új csatlakozóról mit lehet tudni? Én épp most a napokban rakok össze egy új gépet, és már megvettem hozzá egy FSP Hydro G 850W-os tápot. Ezek szerint ezt most kenhetem a hajamra? Vagy lehetséges átalakító 8 pinről hozzá? Ha igaz, hogy ez 600W-os, akkor 4 db 8 pines adná csak ki ezt a teljesítményt. Csak én érzem úgy, hogy ezeknek teljesen elmentek otthonról??? Mást nem idegesít, hogy a hatékonyság növelése helyett csak egyre nagyobb méretű, egyre nagyobb fogyasztású, egyre drágában gyártható GPU-kat terveznek? Még 2-3 generáció, és eljutunk odáig, hogy a VGA-k számára külön dedikált táp kell... A táp és ház gyártók imádnák...
-
válasz
Dragon3000 #228 üzenetére
Így már értem. Ezek szerint egy félmondaton belül kontextust és alanyt váltottál
Így viszont annyira általános a mondás, hogy se megerősíteni, se cáfolni nem lehet.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Dragon3000
nagyúr
Ezek szerint nem sikerült, leírom csak neked mégegyszer. A tesztekben kijön, hogy az nvidia megoldasa a legerősebb és az önjelölt hozzáértők ezek után azt mondják, hogy minden kategóriában az nvidia a jobb. Sehol nem írtam, hogy a tesztekben írják ezt.
A szaksajtó azért nem az önjelölt hozzáértő kategória, persze mindenki azt lát bele, amit akar.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #222 üzenetére
Elsőre is szokott sikerülni. Inkább válaszolj a mellébeszélés helyett
(#225) Yutani: lehetni sok minden lehet, de ha gondolatolvasó is lennék, azt akkor is máshol gyakorolnám
(#223) Alogonomus: így van, éppen ezért a komolyabb tesztoldalak a saját játékmixük alapján ajánlanak, és ha közel van egymáshoz két vas, akkor hozzá szokták tenni, hogy milyen esetekben melyik gyártó jobb.
-
Alogonomus
őstag
5 játékból is lehet egyébként messzemenő következtetést levonni, ha megfelelő játékokat válogatnak bele.
Rendes összehasonlításnál viszont 30-50 játékot vesznek alapul, amik közé egyenlően kerülnek be az egyes gyártók által "támogatott" címek, és ebből is jön ki a +/- 30%. Amelyik gyártó a saját címén felül a másik gyártó játékában is erős értékeket tud felmutatni, az gyártja valószínűleg a jobb kártyát, mivel "ellenséges terepen" is szépen elboldogul. Textúrák lebutításával operáló DLSS és Radeon Boost nélküli eredményeket nézve persze.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #223 üzenetére
"VGA-k játékokban nyújtott teljesítménye viszont inkább függ a driver-optimalizálásoktól."
plusz az adott médiumon használt játék összeállításból és mennyiségből. 5 játékból ugye nehéz messze menő következtetéseket levonni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Alogonomus
őstag
Eleve kérdés, hogy melyik médiumokat tekintjük PC gaming hardveres területével kapcsolatban szaksajtónak? Ezen a területen inkább valamelyik irányba húzó médiumok vannak, akik a saját kedvencük előnyeit emelik ki a másik oldal termékének hátrányaival szemben.
Ráadásul VGA-k területén még annyira sem egyszerű a helyzet, mint például CPU-k területén, ahol nagyjából egyértelmű, hogy ami egyszálas teljesítményben erős, az minden egyszálas alkalmazásban erős lesz, amelyik pedig többszálban erős, az a többszálas helyzetekben lesz egyértelműen nyerő.
VGA-k játékokban nyújtott teljesítménye viszont inkább függ a driver-optimalizálásoktól. Akár +/- 30% eltérés is lehet különböző AAA játékokban, ezért kártyavásárlásnál sokkal fontosabb kérdés, hogy melyik játékhoz fogod használni. -
válasz
Dragon3000 #220 üzenetére
Kicsit konkretizáljuk ezt. Melyik kártya volt az, ahol a szaksajtó az NVIDIA-t ajánlotta, miközben az AMD jobb volt?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dragon3000 #216 üzenetére
Nem minden kategóriában, de a Vega64/1080 RadeonVII/2080 esetében nem kellett ajánlani, egyértelmű volt melyik volt jobb.
-
Busterftw
nagyúr
Kb hasonlo volt a Radeon VII, 2080 ellen ott volt, de lassabb es tobbet fogyasztott, dragabban.
Aztan 1 ev utan eltunt a piacrol.Az AMD szerintem sosem a kartyak miatt masodhegedus, hanem a borzalmas launch es felhozatal miatt. Egyszeruen nem ertenek hozza hogy kell a piacot leteriteni es ellatni.
-
-FreaK-
veterán
Még év végén is alig lehetett kapni, és mivel jobb sem volt, inkább vettem én is 1080at. Pedig vártam a Vega-t nagyon, Abu is az egekig magasztalta már jó előre. Kiváltképp emlékszem a "majd decemberben meglátjátok" wundertreber-re.. Nem volt igazán sosem verseny a két kártya között, max. Abu illúzióiban.
[ Szerkesztve ]
-
Ah nem az más szituáció volt. A GTx 1080 2016 Májusában jelent szinte azonnali készlettel, a Vega 64 meg 2017 Augusztus, alig elérhető készletekkel átlagban 5 % lemaradással 50% kal nagyobb fogyasztással és hát másfél év csúszás ..
míg az idén szinte egyszerre jönnek azonos felső kategóriás kártyákkal ilyen azért nem volt mostanában.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hát ha már a 3080 kártyával konkurál az is már szerintem egy olyan előrelépés amire nem volt mostanában példa, hogy AMD kártya VAN a felsőházban.
-
szerintem lesz ebből refresh mert van 7 nm re már architektjük az A100 plusz AMD valószínűleg most annyira rájuk jön mint az utóbbi 6 évben soha.
persze majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Áh, te úgy érted, hogy energiahatékony ≈ 75W.
Ezt így nem írtam és nem is gondolom a jelenlegi RTX kártyák fogyasztását tekintve.
Inákbb arra gondolok hogyha nem is lesz alsó szinteken RTX, akkor is szívesen látnék pl. RTX3060-at olyan 100-120W TDP-vel (mostani 2060 160 wattja helyett), úgy hogy azért valamelyest nő a számítási teljesítmény. Valószínűleg nem ebben a generációban, túl új még a sugárkövetéses architektúra. Reménykedjünk
[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
Biztos hogy az lesz , hogy kihozza a 3080-at 10nm-en
aztán 8nm-on később 3080ti meg super. és kisebb 3060 meg 3050 3030 meg hasonlók is
szóval ez inkább egy 400-as 500-as széria lesz ami vastagon fogyaszt és fűt ott
nincs még wiki oldala se a 3000-es szériánakVajon miért nincs GeForce GT 2030 vagy 1330?
-
GreatL
őstag
Most van GTX 2080? Nem RTX 2080 van csak?
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
-
Végig olvastam a HSZ-ket érdekes téma ez a drágulás. Sajnos szerintem sokan hiányosan számolunk. Persze részben érthető okokból, mert egy normális számítás több órát is igénybe venne és nagyon soktényezős lenne, mely egyenletben sok érték ismeretlen vagy saccolás jellegű lenne.
Az egyik probléma, hogy sokszor látom az USD árat. Amik a neten fellehető nyitóárak szerintem azok ÁFA nélküli árak. Azért becsapos, mert utána valaki meg lehet a megjelenéskori Ft árból számol vissza $-ra. Márészt sok esetben elmarad az infláció belekalkulálása, ami pl. 10 -20 széria között 3 év. Ami elviekben akár 5-10%-ot is számíthat. Befolyásolja az árat az egyéb gazdasági tényezők is mint pl. készlethiány, kereslet kínálat vagy mint pl. a bányászat.
Amit viszont nem kellene belekalkulálni az a teljesítmény. Illetve mindegyik kártyának a megjelenésekori játékokkal mért teljesítményt. Ez is nehéz, mert vannak csúszások illetve van, hogy egy köv gen játék ugyanazzal a motorral van stb. Ez se pontos.Érdekesség képpen utánanéztem egy réggebbi kártyának. Pont 16 évvel ezelőtt amikor belecsöppentem ebbe a világba akkor jelent meg az akkori középkategória király a 6600GT. Olvastam a PH tesztet ahol is 200$ megjelenési árat vizionáltak, ami akkor 40e Ft jelentett volna. Tuti nem annyiért jelent meg de legyen. Akkor 1024x768-ban átlag 90fps-el ment a Doom 3.
Most 200$+inflációval számolva 300$-ért 5600XT-ket kapni ami a mostani Doomot 133fps-el viszi.
Igaz ebben az esetben az 5600XT nem megjelenési ár, viszont a cikkben szereplő 200$-se annyi lett végül szerintem.
Lehet úgyis nézni, hogy akkor az a 40-45e kb. egy akkori árufeltöltőnek fizunak felelt meg, most viszont ez a 110e környéke csak ezen fizu fele kb. Na meg az akkori 40e Ft több %-ot számított egy lakásban mint most ez a 110e Ft.
Jah szóval nehéz pontosan összehasonlítani az árakat.[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Úgy látom nem most fogom cserélni a jó öreg 1080TI kártyámat az új genre, mert kéne hozzá nyerni a lottón kb
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
t72killer
titán
15-25% két teljes év után?? Háát, nem egy hipertérugrás, mit mondjak...
#190: Egyelőre a karit se kapni, ha jövő év elején lesz hozzá HDMI 2.1 monitor, az már érdekes lehet. Egyébként most, hogy elérhető lesz a 4k144Hz, igazán visszahozhatnák a 3D vision-t, még itt figyel a készlet a fiókban 2 szemüveggel...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Cassi
őstag
Várjuk szeretettel, de per pillanat annyira elég a 2070S, hogy valószínűleg halasztom az upgrade-et. Az RTX-en kívül nem látszik előrelépés. Hiába lesz a kártyán HDMI 2.1, ha nem lehet ilyen monitort kapni.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Malibutomi #186 üzenetére
Ezért lesz érdekes az idei ősz, amikor az AMD a 400 dolláros 5700XT fölé simán be tudja árazni 999 dolláros határig az RDNA2 kártyát, de az Nvidia gondban lesz, hogy Turing+20-40%-ért a feléledő verseny miatt várhatóan annyit sem kérhet, mint jelenleg a 20x0 kártyákért.
-
válasz
Malibutomi #182 üzenetére
Nem siklunk el, pont erről beszéltünk korábban - mennek felfelé az árak a kategóriákon belül, és míg a Pascal ezt elég komoly teljesítményugrással ügyesen kompenzálta, a Turing általánosan már alig, a 2080Ti esetében meg sehogy. Amúgy az 1070 380 volt, az 1080 pedig 600, ez a különbség a 2080 esetében jelentős, mert nem 40% volt az emelés, hanem "csak" 16%.
-
Malibutomi
nagyúr
Ja kimaradt:
Szerintem NV siet az Ampere-el, hogy meg gyorsan kaszaljanak, aztan max ha az RDNA2 tenyleg jo akkor csokkentenek arat kicsit
-
Malibutomi
nagyúr
Ezert van az hogy nalam az 1080 utan nem jott a 2080, mert igazabol a 2080S lett volna az a teljesitmenytobblet (~50%) amire cserelnek, de az ara meg pont egy kicsivel magasabb volt mint szeretnem (kb 100$-al)..mostanaban mar voltak 600 korul 2080S-ek neha, de most mar jon az uj szeria, szoval ez kimaradt.
Innentol remenyeim kifejtese:
Es ezert remenykedem hogy az AMD is letesz valamit az asztalra, mert ha nekik sikerul is 2080Ti teljesitmenyt hozniuk (vagy felette ha igazak a pletykat) egyszeruen a Radeon mint brand nincs olyan szinten hogy 1000$ felett kerjenek egy kartyaert..szerintem meg ha igaz is a 2080Ti+40% az RDNA2-re a max akkor is 999$...ergo, ha ez bejon akkor lejjebb kell csuszniuk a teljesitmenyszinteknek az arakhoz kepest.
Szoval szurkoljunk az AMD-nek hogy letegyen valamit az asztalra, ha nem is sokkal de kicsivel szerintem akkor is normalizalna az arakat az hogy van verseny.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Meg ehhez hozzá jön, hogy eltolták a kategóriákat is megnevezés ügyileg, az 1060-nat nem a 2060 váltotta, hanem az 1660/ti verzió, a 2060 inkább az 1070-et és így tovább, nagyon bele lett itt keverve a gtx és rtx xx60 elnevezéssel.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Szerintem eddig is erről volt szó, legfeljebb nem ilyen egyértelműen fogalmazva. Köszönjük a lényegre törő kifejtést!
#tarcsad
-
válasz
Pontosan ez történt, köszönöm bár azért azt hozzatennem, hogy ezek nem kategóriák hanem kártyák és a 2070 már szerintem határeset, átcsúszott a felsőbe a 2060 vette át a helyét mert nem volt előzmény kártyája és itt volt a kategória eltolás.
A pascalnal belépő : 1050-1050 Ti
Közép :1060 3/6 1070 /ti
Felső 1080 /TiTuring belépő :1650 /super
Közép :1660 /super/Ti 2060 /super /2070?
Felső :2070 super /2080/Super /Ti[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem elsiklunk a lenyeg felett.
Ha valakinek van egy adott kategoriaban kartyaja altalaban ugyanazon kategoria ujab darabiara szeretne cserelni.
Es itt a 2000-es szeriaval az NV minden kategoriat egy arlepcsovel feljebb rakott az 1000-es szeriahoz kepest.
Kerekitett arak dollarban
1070 - 350
1080 - 500
1080ti - 7002070 - 500
2080 - 700
2080ti - 1200 -
válasz
Alogonomus #180 üzenetére
A Turing 12 kártyából áll a Pascal 8 ból a multimédiás 1030 kivételével. Érdekes lehet a 2060 kártyát mondjuk az 1060 hoz nezned mert akkor az 1660 kártyákat mihez nézed?
Hogy hagyható figyelmen kívül hogy adott felbontason melyik kártya milyen teljesítményre képes?A cost /frame nem azt mutatja meg hogy melyik új genre kell váltanom egy adott kártyáról, hanem adott felbontason a maximális teljesítménye mennyibe kerül..az hogy 2018 ban a GTX 1070 olcsóbban hozott 50 FPS ma öt - 1440 P re nem azt jelenti, hogy alkalmas rá a 2070 115 FPS vél szemben
Értelmetlen tovább beszélgetünk.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Ja egyébként pedig láthatóan továbbra sem érted a cost/frame jelentését.
"Azért az illendőség miatt nézzük meg a számozás szerinti elődhöz a GTx 1070 hez 1440P re
1070 v/ RTx 2070 : 4,21 vs 5,2 = - 20 % de mivel 40-45 % kal erősebb kártya ezért a 20 % előny megint megmaradt maximális FPs számban"
A 1070 4,21-es értéke és a 2070 5,2-es értéke már tartalmazza a két kártya ereje közötti különbséget, mert annak figyelembevételével képződik az arányszám. Te még egyszer bele akartad kalkulálni a két kártya közötti teljesítménykülönbséget.
A példámra visszautalva, az 500 dolláros kártya 11%-kal erősebb volt, de mivel 23%-kal drágább is volt, ezért a cost/frame értéke mégis rosszabb lett. -
Alogonomus
őstag
Azonos kategóriák összemérésének van értelme. Te viszont a prekoncepciód igazolásához válogatsz össze kártyákat a grafikonból. 60-ast 60-assal, 70-est 70-essel, 80-ast 80-assal, Ti-t Ti-vel kell összemérni, mert azok egymás elődei-utódai.
1070Ti és 2060 nagyjából azonos teljesítményűek, tehát nem is cserélne le egy 1070Ti-t 2060-ra senki, hacsak nem a játékok max 1%-ában elérhető raytracing/DLSS miatt.
1080 egyenesen erősebb is, mint a 2060, szóval annál még értelmetlenebb az összehasonlítás, mert tényleg csak a raytracing/DLSS miatt cserélne valaki.
1080 és 2070 közötti nagyon szűk 10%-ért sem vált szinte senki, mert ami Pascalon lassú volt, az Turingon is az lesz.
1080Ti és 2070 nagyon nem azonos embertípus kártyája. Audi TT és Audi A6. Gyengébbet ráadásul senki nem vesz.
1070 és 2070 között nincs 40-45%. Átlagosan talán 30% előnye van a 2070-nek. 40-45% csak egyes játékokban van, más játékokban viszont inkább 10-20%.
-
válasz
Alogonomus #177 üzenetére
tudom mit jelent a cost / frame.
Gondolkodj már egy kicsi légy szíves.
Kijelentésed először is :
"1060-1070-1080 sokkal olcsóbban hoz egységnyi teljesítményt, mint a 2060-2070-2080."1, előszőr is A GTx 1060 6 GB 4,28 $ cost per frame értékkel bír de a 3 GB GTx 1060 is rosszabb mint az RTx 2060 ezen értéke. tehát az alap állításodat kiejthetjük, nem hogy sokkal jobb hanem rosszabb a Pascal az RTX 2060 hoz nézve mindegy milyen felbontásra nézzük...
2, Most nézzük meg hogy a Pascalból / Vegából adott felbontásra( legyen 1440P) melyik kártya képes abszolválni az RTx 2060 teljesítményét FPS számban illetve milyen áron :
ez minimum az 1070 Ti/ 1080 és a vega 56 és a 64.
1070 Ti/ RTx 2060 : 5,30$ vs 4,06 $= 30 % előny cost / frame értékben az RTx 2060 nak1080 /RTX 2060 : 6 $ vs 4,06 = 47 % ebből levonhatunk némi előnyt a régebbi játékokban az 1080 javára azaz kb 40 %.
vegákhoz ugyan ez csak még rosszabb felállásban az 56 hoz nézve arra vonatkozóan ( 35 % ).64 hez nézve kb ugyan az mint az 1080 hoz ( 40 %)
2070 teljesítményéhez nem volt kártya a pascalból sem radeonból mert a GTx 1080 és a Ti között helyezkedik el teljesítményben 15 % kal erősebb kb mint az 1080 és 10 % kal gyengébb, mint az 1080 Ti.
azaz
1080 / RTx 2070 : 6$ vs 5,2$ =15 % cost / frame ehhez hozzá számolhatunk 10% teljesítményt azaz kb 20 % előnye van az RTx 2070 nek az 1080 hoz1080 Ti / RTx 2070 : 5,95 $ vs 5,2$ = 15 % árelőny amiből levonható az 1080 Ti 10 % sebességelőnye. azaz az RTx 2070 5 % előnnyel bír az 1080 Ti hez nézve cost / frame értékben.
Azért az illendőség miatt nézzük meg a számozás szerinti elődhöz a GTx 1070 hez 1440P re
1070 v/ RTx 2070 : 4,21 vs 5,2 = - 20 % de mivel 40-45 % kal erősebb kártya ezért a 20 % előny megint megmaradt maximális FPs számban3, A GTx 1060 szigorúan vett utódja az 1660Ti / 1660 amiből az 1660Ti 3,88 $ cost / frame értékkel bír , magasan jobb mint bármelyik Pascal...( a superről ne is beszéljünk)
az RTx 2060 nak igazából nincs pascalból megfelelője, talán az 1070 Ti-t lehetne annak venni.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Ezek szerint nem érted a cost per frame értékének jelentését.
Azt mutatja meg, hogy:
- ha az egyik kártya 500 dollárba kerül és produkál 100 fps-t, akkor annak 5 dollár a cost per frame értéke, vagyis lényegében 5 dolláronként renderel le egy teljes monitorképet.
- ha a másik kártya 405 dollárba kerül és produkál 90 fps-t, akkor annak 4,5 dollár a cost per frame értéke, vagyis lényegében 4,5 dolláronként renderel le egy teljes monitorképet.Tehát az 500 dolláros kártya bár 10 fps-sel többet teljesít, viszont mégis rosszabb a hatásfoka, mint a 405 dolláros kártyának, mert drágábban dolgozik.
A te táblázatodban szereplő érték alapján az RTX 2060 4,06 dolláronként renderel le egy teljes monitorképet, ami kvázi egyenlő volt a GTX 1060 4,08 dolláros értékével, vagyis a Turing lényegében nem volt jobb vétel a Pascalhoz képest a beugró kategóriában. Amennyivel drágább volt, annyival is tudott csak többet.
És ez volt még a kedvezőbb helyzet, mert az RTX 2070 5,2 dolláronként renderelt le egy teljes monitorképet, miközben a GTX 1070 4,21 dollárból is megoldotta azt. Vagyis középkategóriában 1440p esetén 36 játék átlageredményét nézve a Turing határozottan rosszabb ajánlat volt, mint a Pascal. Többet emelkedett az új generációs kártya ára, mint a teljesítménye. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
proci985 #174 üzenetére
Ez még nem igazolja Prof állítását, hogy akkoriban a felső kategóriás kártyák 2-300 dollárba kerültek, mert ez hazugság, amikor kb a belépőszint alulról súrolta a 200 dollárt. 8600GT-m volt, akkor 30e felett ment a boltokban. A kiemelt 8800gt meg, akkor inkább a közép teteje volt, elvégre ott volt a 8800gts 512MB és a 8800gtx 768 még felette, az ultrától tekintsünk el, amik 350-600 dollárig terjedtek.
-
válasz
Alogonomus #165 üzenetére
Amit én betettem táblázat pontosan az ellenkezőjét támasztja alá annak amit állítottál és állítasz.Az a táblázat azt mutatja hogy megjelenéskor melyik kártya ( család)milyen MSRP árral ment.
Ahogy gbors is írja, a turing javított kb 20 % körüli cost / frame értéket a pascalhoz képest. tehát ez amit itt leírtál : [link] nem igaz
"1060-1070-1080 sokkal olcsóbban hoz egységnyi teljesítményt, mint a 2060-2070-2080."A bányászathoz nem értek,de anno azt magyarázták az egyik VGA topikban, ( volt itt egy nagy bányász tag, nem tudom a nevét ha jól emlékszem Optimus volt az avartarja)hogy a pascalokhoz és most a Turingokkal is 7-8 féle újabb cripto( y ?) volt bányászható, míg a radeon kártyákkal 1 vagy 2 régebbi,de elterjedt típus hatékonyan .
mondjuk ahogy nézem ehhez azért vannak itt jobban értő emberek is nálam majd ők megmondják.
reggel egyébként pont az a hír ment hogy megint emelkedőben van a cry(i?)pto átlépett valami lélektani határt..pont az új genek megérkezésére omg...[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dragon3000 #136 üzenetére
600-800USD aron G80bol csak az ultrak mentek, a 800 USD az kb az EVGA black pearl volt, ami az egyik elso gyari vizes fecske volt.
tetejeben a g80 ultra az kb csak egy 8800GTX OC volt, tehat ar/ertekben jobb volt felhuzni egy sokkal olcsobb sima GTXet a szintjere.
a g92nel erezhetoen estek az arak, aztan valahol 2008 marciusa korul normalizalodott a helyzet a 8800GT 512 es a hd38x0val olyan 40-45 korul. elotte masfel evig volt lyuk a 25-30 korul az egekbe huzhato (es jatekok ala ugy is lassu) 8600GT es a 60+ezres mar epp eleg 8800gts320 kozott, ahol a lyukban semelyik masik kartyanak nem volt ertelme.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dragon3000
nagyúr
Azért ebbe a Ft is szépen hozzáad, persze drágultak az alkatrészek is. A memória részre tavaly Szempteber körül 50e-ért vettem a 3333MHz 16GB kitet (a 3200-as 500Ft-tal volt csak olcsóbb), idén év elején a 3200MHz 16GB kitet 27e-ért, kb fél év telt el a két vásárlás között, azért eléggé csökkentek az árak ezen a téren.
-
Yany
addikt
Ne válaszolj, költői, mert off, de elég jól rávilágít a témát abszolút nem érdemben történő lereagálására:
(1) "Nem tudom, te anno mit néztél, de például még most is többet hoz, ha csak minimálisan is, egy RX 570, mint egy GTX 1060" -- Miben?
https://minerstat.com/compare/gtx-1060-vs-rx-570(2) Általános kinyilatkoztatásra reagáltam nem 1060 vs. RX570-re. Hány algoritmust soroljak fel, amiben nagyon csúnyál elveri az AMD termékeit a 1080Ti, 1070Ti, vagy a 1070? (nem fogok, mert még mindig off)
A bányászat bőven túlmutatott akkor is és most is az azonnal kivehető pénzesített értékeken, nem feltétlen akkor jártál jobban, amikor az akkor legjobban fizető valutát bányásztad és gyorsan kivetted, de ez nagyon messzire vezető téma és nyilvánvalóvá teszi, hogy más stratégiát követtél (követsz) a bányászat során, mint amit én tettem. Ezzel semmi baj nincs, csak éppen így nehéz lesz belátnod, hogy miért nem stimmel, amit írsz.
Algo #169:
Lényegében az egész hsz. melléduma. Már a legelső mondatod sem értem. Igen, mert Yutani ezt írta, akkor ez van. Vagy mert ezt tudjuk. Vagy tényleg ez volt. És ez hogy támasztja alá az általam vitatott kijelentéseded? Beidézem mégegyszer, hátha másodjára meglesz:
"az ő kártyáik hoztak egységnyi fogyasztásból több hasznot."
Ez konkrétan a laikusok megtévesztése és nem csak csúsztatás, de szembemegy a valósággal. Cirka két évig bányásztam, adóztam utána és jól szálltam ki belőle. Ment a matek és még most is megy. Nem kell reagálnod, mert saját tapasztalatról beszélek, nem a felhype-olt Radeon-közösség fórumba írt bejegyzéseiről. Nem voltak rosszak azok sem amúgy, főleg, anno örültünk, bármit meg tudtunk venni, de általános érvényű kijelentésekkel, meg a nem véleményszerű megfogalmazásokkal érdemes óvatosabban bánni, mert nehezen igazak.
Részemről cryptomining lezárva. Peace.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yutani
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Szó esett a kártyák árváltozásáról, az érzékelhető drágulásról. Azt gondolom, a kérdést nem érdemes önmagában vizsgálni: ésszerű a többi hardver vonatkozásában is körülnézni.
A korábbiakhoz képest már régóta megváltozott a gépvásárlás folyama nálam. Míg régebben jellemzően cserélgettem 1-1 gyorsabban avuló alkatrészt, illetve előfordult hogy 1-1 jelentős komponens akár több konfigurációt is megélt, az utóbbi 2 konfigurációm egyben cseréltem, minimális módosulásokkal (pl. az ssd-t cseréltem nagyobb kapacitásúra, esetleg a beviteli eszközöket újítottam meg).
A jelenlegi konfig lassan 4 éves, a fejlesztési ciklusom az utóbbi esetekben 5 év volt. Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha ma vennék új gépet. Ugyanazt a kategóriát céloztam meg, mint korábban: vga-ból xx70-es széria (S utótaggal), monitorból dettó ugyanolyan mint ami van, csak 144 Hz-es, adaptív szinkronos kivitelben, mivel már van i9-es cpu is, az i7-eseket néztem, középkategóriás alaplap stb. Annyi a különbség, hogy most a házat is cserélni akarom (a múltkor meghagytam), illetve új egeret is néztem (időszerű). Anno cca. 550K körül alakult a konfig, még kisebb ssd-vel (leírni is szörnyű: egyetlen csúcskategóriás eszköz sincs benne...), most viszont jóval 700K fölött állt meg a mutató...Sajnos nem csak a vga-k drágultak: szinte minden más is drágább lett, avagy éppen nem változott az ára különösebben (pl. RAM), de mégis többet kell költeni rá, mert hosszú távra szvsz már nem szabad 16 GB memóriával gépet venni (régebben ennyi idő alatt simán megfeleződött a RAM ára, és nem kellett többet költeni a dipla mennyiségért).
Summa summarum, a kérdést úgy kell feltenni (nekem legalábbis): kell-e új konfig 750K-ért - ha nem drágultak volna a vga-k, akkor kell-e új konfig cca. 700K-ért (ezekbőlnyilván lejön a régi konfig használt ára)? Azt gondolom, hogy ha valamire rászánok 700K-t, akkor 750-et is..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Alogonomus
őstag
Pont amelyik hozzászólásra válaszoltál, abban szerepel, hogy régen is az AMD kártyáit keresték bányászáshoz.
Az ár/teljesítmény vs. W/teljesítmény helyzetben pedig a villamosenergia ára dönt. Magyarországon viszonylag drágább a villamosenergia, ezért nálunk jobban számított a kártya fogyasztása. Komoly bányászfarmok viszont olyan országokban üzemelnek, ahol az áram olcsó, ezért azoknál a kártya ár/teljesítmény értéke sokkal jobban számított.
-
válasz
Alogonomus #165 üzenetére
A két grafikon adott időpillanatban érvényes árakat hasonlít össze, a fejlődésről nem mond semmit. A fejlődést úgy tudod megnézni, hogy a termékek árát az életciklusuk azonos szakaszában, jellemzően a megjelenéskor vagy röviddel utána hasonlítod össze. A Turing kb. 20%-kal javult a Pascalhoz képest.
(#164) Yutani : igen, és ez volt a Pascalnál is. A 60-70%-os teljesítmény-növekedés mellé jött egy 10-20%-os áremelés - az ár / teljesítmény még így is 40-50%-ot javult.
-
Yany
addikt
Az AMD kártyák ár/teljesítményben voltak jók, nem W/teljesítményben és a fenti okfejtés a jobb W/teljesítmény mutatóról beszél. Aki nem 2 napig akart bányászni és nem 1-2db kártyával, a fogyasztás és teljesítmény arányát komolyabban vette, mint a bekerülési költséget.
"az ő kártyáik hoztak egységnyi fogyasztásból több hasznot."
Ez így általánosságban legjobb indulattal is ferdítés, de inkább nem igaz. Fogalmazzunk úgy, hogy van olyan NVIDIA és AMD párosítás, amiből az RX kártyák jöttek ki jobban.
Alogonomus, ha bányásztál is valaha, kapásból tudnod kéne, hogy a mostani mutatók köszönő viszonyban sincsenek a hiány kialakulásakor érvényesekkel. Akármerre is billentse ez a mérleget, de crypto világban mai számokat alapul venni egy múltbéli eseményre teljesen nonszensz.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
"Az új gen perf / price szinte mindig jobb, az utóbbi 15 évben mind NVIDIA, mind AMD oldalon egy szériára emlékszem, ahol ez nem volt igaz."
Ezt mind b. mind az én hozzászólásomban szereplő grafikonon ábrázolt cost/frame értékkel meg lehet cáfolni, hacsak Nvidia oldalon nem pont a Turing szériára emlékszel gyengébbként.
-
Yutani
nagyúr
Ugyanakkor a javuló perf/$ mutatóval is lehet kúszva árat emelni. Ha azonos kategóriában egy új kártya 140% teljesítményt hoz az elődjéhez képest, de az ára nem 100% lesz, amennyi az elődjének, hanem 120%, akkor is van egy ~16%-os perf/$ javulás, de azt a kategóriát már drágábban kapod onnantól kezdve. Valami ilyesmi volt az RTX 20x0 esetén is.
#tarcsad
-
sb
veterán
A lényeg, hogy szerintem az elérhető skálát azért meg kell nézni. Mind pénzügyileg, mind teljesítményben (dvga-ban megvan a skála ami elérhető, de pl. autóknál a Bugattit már erősen ki kellene hagyni a középkategória belövésénél.
).
És utána ehhez viszonyítani a perf/price változást, ami hiába javul/romlik, ehhez mérhetően kellene, hogy változzon. (Lásd a mobiltelefonos példát. Lehet, hogy ott már 10x jobb a perf/price arány de annyival jobb készülék is kell a középkat használathoz.)
Ezt pedig szerintem elég körülbelül belőni. Legalábbis szerintem +-10-20% nem sokat számít.
Sem önmagában, sem relatíve az elvárható teljesítményszinthez viszonyítva. -
Az új gen perf / price szinte mindig jobb, az utóbbi 15 évben mind NVIDIA, mind AMD oldalon egy szériára emlékszem, ahol ez nem volt igaz. A Turing átlagosan 20%-ot javult (kivéve 2080 Ti), már az is meglehetősen rossznak számít.
Az jó meglátás, hogy a kategóriáktól elvárható sebesség változik - és ehhez vissza lehet arányítani az árat, bár az nem egyszerű. A legutóbbi generációban mindkét cég WQHD-ra célozta be a középkategóriát, és bár kiemelve nem volt, a 60Hz-et azért ki lehett olvasni a sorok között.
-
Yutani
nagyúr
(amúgy a bányászláz véleményem szerint azért okozott nagyobb tüskét az AMD-nél, mert
anélkül amúgy közel sem fogytak annyira a termékei, mint a zöldeké, és részben épp a gerfoce-ok készlethiánya okozta az AMD kártyák felé történő fordulást)Hát én benne voltam, követtem is a dolgot, és pont fordítva volt. Először az AMD kártyákat hordták ki, aminek következtében felmentek az árak, majd amikor elfogytak, a bányászok az NV kartyák felé fordultak, aminek hatására azoknak is felment az áruk. Lehet, hogy már közben lekövették a kereskedők az NV árakkal az AMD árakat, ezt nem tudom, de maga a folyamat így történt.
Azért fogytak el először az AMD kártyák, mert az Ethash (DaggerHashimoto Niceminerben) algoritmusra nagyon jók voltak (és még ma is az az erősségük), és így a legjövedelmezőbbek voltak. Aztán az NV-khez is találtak jól fekvő algoritmusokat, és egész jól lehetett azokkal is keresni. Emlékszem, mennyire téma volt, hogy a 3GB-os 1060 mikor fut ki a memóriából, mikor kell leállítani őket.[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
sb
veterán
válasz
Busterftw #156 üzenetére
Vagy a kettő között van az igazság.
Alogonomus írta fentebb, hogy ha jobb az új gen perf/price akkor minden oké, fejlődtünk.
De ez szerintem önmagában nem igaz. A kategóriák is fejlődnek.Érdekes lenne megnézni mit kezdünk ma egy 8 évvel ezelőtti okostelefonnal... Hiába javul mondjuk kicsit a perf/price (meg romlik a pénz), mai szemmel már legalább egy nagyságrenddel jobb telefon kell ahhoz is, hogy kicsörögjön.
Így az ár mindenképp magasabb lenne minimális árjavulás mellett. (Persze a valóságban nem ezt látjuk, hanem a perf/pirce jelentős javulását.)
A másik oldalról viszont az sem normális, hogy elvárjuk a középkategóriától és árától, hogy mondjuk ma WQHD 144Hz legyen az ami pár éve FHD/60 volt.
És itt jön be az, hogy érdemes az ártól független skálát is nézni. Mert leginkább az határozza meg, hogy mi a középkategória/használható szint.
-
Alogonomus
őstag
Jelenleg nézve whattomine.com szerint RX580 eléggé nagyobb profitot biztosítana, mint GTX1060. GTX1070-ra kalkulál nagyjából akkora profitot, mint egy RX580-ra. Árban viszont eléggé nem ugyanott vannak, és nem az AMD van gondban.
Persze a profit főleg a villamosenergia áron múlik. -
Yany
addikt
válasz
Alogonomus #157 üzenetére
Bányászlázat az AMD tudta igazán meglovagolni, mert az AMD kártyák voltak ideálisabbak a bányászkód futtatásához, az ő kártyáik hoztak egységnyi fogyasztásból több hasznot.
Hm, melyik kártyájukkal tudtál 190 ethasht kihozni 600W-os fogyasztásból? Ajánlom a logout cikkemet, amit a cikk után még tovább is tudtam finomítani. Egyáltalán nem rémlik, hogy jobbak lettek volna, csak az elején olcsóbbak voltak, de sokkal több macera volt velük (bios hack) és bizony többet fogyasztottak. A 1070 és 1070Ti-ok (igazából a 1080Ti-ok is) olyan hatékonyak voltak, aminél mindegyik Radeon gyengébb volt. Ethashben még nem is számottevően, de Zcash és társait nem is számoltak velük, holott egy idő után az Equihash algoritmusok sokkal többet hoztak, mint az Ethereum alapú bányák. Az NVIDIA pedig nem azzal szúrta el, hogy nem tudott annyit értékesíteni, hanem azzal, hogy meghamisították a számaikat a befektetők megtévesztése céljából.
(amúgy a bányászláz véleményem szerint azért okozott nagyobb tüskét az AMD-nél, mert anélkül amúgy közel sem fogytak annyira a termékei, mint a zöldeké, és részben épp a gerfoce-ok készlethiánya okozta az AMD kártyák felé történő fordulást)
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Amit én linkeltem, az a nemzetközi piaci állapotot mutatta, amennyiért valóban lehetett kártyát venni 2019 végén, szóval sokkal valósabb képet mutatott, mint az MSRP-kat alapul vevő összehasonlítás.
2060 - ahogy a teljes Turing sorozat - egyértelműen fejlődött teljesítményben a Pascal kártyákhoz képest, de minden 1%-nyi erősödésért 1%-nál nagyobb árnövekedést is hozott. Ezért romlott az ár/érték arányuk.
2070-et ne a 1080-hoz mérd, mert más kategóriák. 2070-et 1070-hez, 2080-at 1080-hoz kell mérni.Bányászlázat az AMD tudta igazán meglovagolni, mert az AMD kártyák voltak ideálisabbak a bányászkód futtatásához, az ő kártyáik hoztak egységnyi fogyasztásból több hasznot. AMD kártyák árait verte fel a bányászláz, Pascal kártyákat csak kényszerből használtak, ha nem volt elérhető Polaris kártya. Polaris kártyákból volt áruhiány sokszor.
-
válasz
Alogonomus #154 üzenetére
Az ad hamis képet amit te linkeltél. A szuper kártyák késöbb jöttek csak úgy mint a Navi kártyák. Az RTX kártyák a megjelenesukkor ezt hozták a piacra amit linkeltem.
Az MSRP ár egy alap. Mi más alapján mérnéd össze a kártyák árait. Amit te linkelgetsz az egy fals hamis kép.
Azt írtad az 1060-1070-1080 sokkal olcsóbban hoz egységnyi teljesítményt mint a 2060-2070-2080.
A 2060 konkrétan az 1070 Ti és az 1080 teljesítményét hozta100-200$ árelőnnyel... a 2070 is olcsóbban hozott egységnyi teljesítményt mint az akkor piacon lévő Vega vagy 1080...A 2080 rá már rámondható amit írsz a Ti re meg főleg...
Az 1060 kifutó modellként sem volt 90 ezer forint alatt de inkább 100 K körül 2018 őszén az 1080 kártyák pedig 160-200 K áron mentek...Az hogy MSRP áruknák olcsóbban... El felejtetted a bányászlázat úgy látom.
Ennek köszönhető, hogy egy lépcsővel elcsúsztak az árak az adott szinten[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Vagyis a 2060 hivatalos árát látszólag a 1060 cost/frame értékéhez állították be, de a 2070 már nagyon lemaradt (4,21 vs. 5,2) a 1070-től, a 2080 pedig oda sem fért már a 1080 6 dolláros szintjénél meghúzott határ miatt. Viszont a 2060 az általános készlethiány miatt nem is a hivatalos árán futott.
1070 Ti és 1080 Ti az a Super kártyák párja. Sima kártyák simával kell összemérni. Apple to apple. A 1080 Ti esetleg még összemérhető lehetne a 2080 Ti árával, de érthető okokból azt te sem szeretted volna felemlegetni.MSRP alapú összehasonlítás ráadásul pont olyan, mint a processzorok TDP-alapú összehasonlítása. Hamis képet ad. Amit én linkeltem, az ha nem is 2018 szeptemberi állapot, de a tényleges piaci árak összehasonlítása. Zárójelben a szám a piacon elérhető verziók darabszámát jelzi, amikből az átlagárat képezték.
Ráadásul a 10x0 kártyák 2018 őszén már messze az MSRP értéküknél olcsóbban voltak a polcokon. -
Prof
addikt
válasz
Busterftw #148 üzenetére
Az igazsag az, hogy az AMD a cpu uzletagra fokuszalt igy NVidia gyakorlatilag monopol helyzetbe kerult a performance szegmensben.
Ennek en szemely szerint nem orultem, mert laptopokban gyakorlatilag amd gpu az halott ugy.Mindegyik ceg a sajt erdekeit nezve nyomult elore AMD , Nvidia reszvenyei mindenidok csucsan. Intel bevetele oriasi...
Ki a vesztes ? A vasarlo aki a 4k 144fpsre recskazik, mig a tobbseg siman elvan HD-Fullhd 30-60fps-el
-
válasz
Alogonomus #151 üzenetére
de már feljebb leírtam neked hogy ezek az árak nem jók amik abban a táblázatban vannak.
A 350 dolláros RTX 2060 és a 2070 az 500 dolláros árával megjelenésekor a gtx 1080 1070 Ti és konkurencia kártyáinál jobb cost / frame értéket produkált...
Ez a valós MSRP ár alapú 36 játék tesztje alapján...
Konkrétan a 2060 az egyik legjobb volt.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Amikor az ár/teljesítmény érték javul az új generációval, akkor jó az irány, mert olcsóbban kapod ugyanazt a teljesítményt. Előző generációval az volt gond, hogy kevesebb plusz teljesítményt kaptál, mint amennyivel többet fizetned kellet azért. Az erősebb kártya gyártójának a terméke messze nem hoz annyit teljesítményben, amennyivel többet kell fizetni érte. 1060-1070-1080 sokkal olcsóbban hoz egységnyi teljesítményt, mint a 2060-2070-2080. Magyarán anyagilag nem éri meg váltani a 20x0 sorozatra. Egyedül a játékok emelkedő erőforrásigénye miatt kényszerül az ember rosszabb üzletre rábólintani.
Most érkező generációval viszont talán csökkenni fog az egységnyi teljesítmény ára, amitől anyagilag is megéri majd váltani az új generációs kártyákra. -
válasz
Busterftw #148 üzenetére
A "jól" az relatív. Jensen nem volt elégedett. De meglátjuk, hogy komolyan elégedetlen volt-e, vagy csak kicsit - utóbbi esetben maradnak az árkategóriák
Egyébként az ár jellemzően akkor csökken, amikor a csökkentéstől annyival több bevételt várnak, hogy magasabb legyen a profit.
-
Busterftw
nagyúr
A Turing arazasa is kiverte a biztositekot sok embernek, aztan megis jol teljesitett a gaming szegmens, ha jol tudom hir is volt rola 1 eve, hogy az elasok 60% RTX kartya Nvidianal.
Nem hiaba van az a mondas, hogy mindent annyiert adnak amennyiert megveszik.
Az emberek nem fognak kollektiven 1 generaciot kihagyni, hogy csokkenjen az ar.
De szerintem akkor sem csokkenne, mert mindenki penzbol el.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
-
Alogonomus
őstag
Kérdés melyik középkategória. Turing/RDNA1 középkategóriáért sok a 200k, de Ampere/RDNA2 középkategória a pletykák alapján a jelenlegi felsőkategória teljesítményét hozza majd.
Most decemberben 200k-ért egy 2080 Super kártya teljesítményét legalább biztosító, de már DXR 1.1-es kártya azért nem lenne rossz ajánlat.[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz
BusinessGuy #114 üzenetére
"Az 5870 fölött voltak még bőven megfizethető árú komolyabb vga-k az 5xxx szériában"...
Linket, tesztet kérek. Single GPU-s megoldásról.
(Szerintem, kevered a 6-os szériával. Ott tényleg csak a közép-felsőben volt a 6870, afelett volt a 6950/70.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Yodafon
senior tag
Tökmindegy ha 200k lesz ebből is a középkategória...
I'm gangsta!
-
gejala
őstag
Te játszottál már a Death Strandinggel? Mert tényleg nagyon keresni kell a minimális különbségeket, ha találni akarsz.
De ha nekem nem hiszel, akkor minden komolyan vehető oldal is azt írja, hogy nincs különbség. Ők is mind megették a marketinget?
Sőt, igazából a DLSS jobban néz ki, mint a natív mód + TAA.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz
Dr. Akula #137 üzenetére
Ezért találták ki a DLSS-t. Ugyanaz a képminőség, mint natív felbontásban, csak sokkal gyorsabb. Death Strandingben 2060 elég 4K@60-hoz.
Natív 4K nagyon kemény dió, RT mellett meg pláne. Natív 4K@120-hoz még vagy 5 gen kellene, hogy elérhető legyen az akkori grafika mellett.Konzolok is csalni fognak szoftveresen, ez tuti. Különben a 4K@30-al is gondjuk lesz a 2 év múlva érkező játékokban.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Hát ez most nem lesz akkora ugrás mint az előző generációk, kezd kifáradni az Nvidia. Ráadásul ez is csak túlhajtásból jött össze. Miközben a 4K@120Hz-hez még a 100%-os gyorsulás se biztos hogy elég lenne, Raytracinggel meg biztos hogy nem. Mire azt sikerül meghajtani, már 8K alatt nem is fog érdekelni senkit a játék.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #135 üzenetére
De itt egy későbbi, amiben már a 8800 gts 512MB is szerepel.
Így azt látom, hogy a g80-nal nagyon elszálltak az árakkal, majd a g92-vel mérsékeltek ezen, de a csúcs kategóriában maradtak a 6-800 dolcsis árnál, hiába volt közel hozzá a 8800gts. -
Prof
addikt
válasz
Malibutomi #120 üzenetére
Ez az elmult evek problemaja igen de ha jobban visszamesz 8800GT akkor bizony 200-300 dolcsi korul voltak a felsokategorias kartyak nem 600-700.
Amit sokan nem latnak, hogy az elnevezesek kategoriak csak full marketing. Az hogy mit tud milyen aron a lenyeg.
Az szamomra "irrelevans", hogy adott orszagban (ez esetben MO.) hogy valtoznak a berek, adok stb. En csak az USD eredeti arakat nezem 25+ eve.
-
TeeBee73
veterán
válasz
BusinessGuy #110 üzenetére
5890? Nem igazán láttam piacon. (Sőt, nem is hallottam, hogy ilyen létezett volna.) A 5970-et meg hagyjuk, ahol nem működött a CF, ott az 5870 elpicsázta.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
válasz
Alogonomus #128 üzenetére
Értem, azt nem néztem.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Dragon3000 #115 üzenetére
Örülök a fizetés emelésednek/emelkedésednek, de nem tudom, miért nekem írtad, de köszi!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Alogonomus #121 üzenetére
Eddig ezt csak magyar cégeknél tapasztaltam, a külföldieket sokkal jobban ellenőrzik ez ügyben, így azoknál általában arra van bejelentve a dolgozó, amennyit kap is. Amúgy hiába van szakmunka hiány, ha mindenhol úgy gondolkodnak, ha nem tetszik el lehet menni 100 másikat találnak a helyedre. Ha jól tud nyalni a következő, akkor már meg is találták a megfelelő embert
Az átlag kereset meg nem érdekel, amíg minimum az ország fele a felét keresi.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
-
válasz
Alogonomus #123 üzenetére
Jó persze ez erős túlzás volt részemről is, de drágábbra jön ki, mint akkor volt a fizetésedhez képest.
-
-
válasz
Alogonomus #121 üzenetére
És itt jön az érdekes dolog, hogy a 80%-os növekedéssel mennyivel nőtt vagy csökkent a pénz reálértéke.
tételezzük fel, hogy 2010-ben 10eft-ból bevásároltál egy kosárnyi cuccot, most szerintem 30ezer is kevés ugyanazokhoz az árucikkekhez. Szóval az árak nem hogy lekövették a fizetésed növekedését, hanem csúnyán lekörözték. És ez a nem mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz
Dragon3000 #115 üzenetére
Szakmunkás minimálbér eleve téves látszatot kelt, mert alig van szakmunkás , aki szakmunkás minimálbért keres. Állam felé annyira van bejelentve, de valójában többet kell adni neki, mert szakmunkáshiány van. Létezik a vicc is, hogy az építkezésen a szekusok nem az építőanyagra vigyáznak, hanem a munkaerő másik építkezésre átcsábítását előzik meg.
2010 és 2020 között az átlagkereset 202 ezerről 367 ezerre nőtt, ami 80% emelkedés.
-
Malibutomi
nagyúr
Csak hogy lassuk az arazast a multhoz kepest:
780Ti - 699$
980Ti - 649$
1080Ti - 699$
2080Ti - 1199$ Ez itt a problema. Sajna semmi valasz nem volt az AMD-tol ket generacio ota. Pedig itt kellett volna a kedves vasarlokozonsegnek egy nagy kozepso ujjat mutatnia az NV-nek, de ehelyett megvettek a kartyakat, igy ez az arazas mostmar szepen beepult es marad is.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
Hogy ne számítana...Pláne hogy az 5870 inkább a középkategória teteje volt míg a 2080ti a felső kategória teteje. A titan pedig egy játékban is brutális nem játékosoknak szánt presztízs kártya így nem is igen rakható a játékosoknak szánt vga listára már csak az ára miatt sem....
-
válasz
BusinessGuy #114 üzenetére
Az a fentiek alapján nem számít, mert az fps-ért fizetsz, nem az ár/teljesítményért.
dragon3000: ugye a netto pénzed nézed és nem a bruttot? Mert nem a bruttoból élsz sajnos. Plusz hozzá jön a dollár 200ft-ról 300-ra növése is, nagyon nem azt a kártyát tudod venni szerintem, mint amit annak idején. Reálértékben nézd a dolgokat és a mostani minimálbér kevesebbet ér mint az akkori. (Nem csak a minimálbér ér kevesebbet).
de írom másként, nem tudom mennyi volt az akkori csúcs vga ára, mondjuk legyen 100ezer, most meg 500ezer.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
2012ben szakmunkás minimálbér felett voltam minimálisan, akkor kemény 3e emelést kaptam, azóta 2,2x-re emelkedett a fizetésem, kb mint a szakmunkás minimálbér is, ugyanabban a munkakörben vagyok és csak a kötelező emelések miatt emelkedett a fizetésem. Amúgy azt írtam, aki felette keres az akár nagyobb emelést is kaphatott és nem azt, hogy kapott.
-
BusinessGuy
őstag
Lol akkor egy 2070 super is az lenne...
Presztizs kártya értsd: duplaannyiba kerül mint a szinte semmivel sem gyengébb azonos alapokon nyugvó kis társa. Van a 2080ti meg a titan között pár százalék. Árban meg 200 százalék.....Az 5870 fölött voltak még bőven megfizethető árú komolyabb vga-k az 5xxx szériában... Az 5870 pozíciója kb a mostani 2060 super vagy 2070...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
BusinessGuy #112 üzenetére
Ennyi erővel minden ami a radeon vII felett van csak presztízs kártya.
-
válasz
BusinessGuy #110 üzenetére
A titan a full.
-
BusinessGuy
őstag
Azért ez így durván sántít. Az 5870 sosem volt a full csúcs, volt ott meg 5890,59XX...A 2080ti viszont a full....
Ráadásul ahogy az árak úgy a bérek is emelkedtek. A szart sem érő forintról és nevetségesen túllőtt adókról nálunk meg nem a vga piac tehet...Usd és euró árakat nézve baromira nem jelentős emelkedésekről van szó.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #107 üzenetére
Nekem magasabb volt a bérem 2010ben mint a szakmunkás minimálbér és ahogy jött a szuperbruttósítás kevesebb lett volna netto 8ezerrel a fizetésem. Egyedül azok jártak akkor jól, akik már akkor is brutto 220 felett kerestek. Szóval amit írtál az hatalmas marhaság.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Malibutomi #101 üzenetére
Ez így van!
Én is így csinálom évek óta, csak kicsit "nagyobbak" az ugrásaim (8800GTX --> 5870; 5870 --> 7970; 7970 -->290x). Számomra is fontos, hogy a +40-50% minimum meglegyen.
Most legutóbb volt egy kis csecs! Úgy értem az RTX 2070 egy 290x-et váltott (persze itt pont beszívtam a bányászlázat is, eredetileg 1080-at akartam venni), így lett +100-110%.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
válasz
Dragon3000 #103 üzenetére
Te miről beszélsz? Nézz már utána a dolgoknak.
Csak hogy segítsek, 2012-ben volt a szuperbruttósítás, addig a minimálbéresek kb nem adóztak, így ergó megkapták a 73ezret havonta. Most a minimálbér 161ezer, amit ha leadóztál marad 107065ft. Ez neked hol 2x-2,5x?
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Igazabal a minimum +50% ami szamit nekem, es hogy akkor epp mennyit vagyok hajlando fizetni erte.
Az ar temahoz, pont ezert lenne jo ha most betalalna az AMD is, mert jol atszott a mostani generacion is hogy az 5700-5700XT adott konkurenciat a 2070-nek addig bezarolag nagyjabolnormalisak is az arak ~400$..aztan jon a 2080 ahol mar nincs konkurencia puff majdnem dupla ar a 2070-hez kepest..ha lett volna AMD kartya 2080 szinten akkor a 2080 nem 650-700$ lenne most hanem 550-600 szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Alogonomus #91 üzenetére
Ugyanabban a bérkategóriában vagyok. De elég megnézni a minimálbért és a szakmunkás minimálbért ezek 10 év alatt 2-2,5-szeresére nőttek, aki magasabb béren van, az még nagyobb emelést is kaphatott.
-
válasz
Malibutomi #101 üzenetére
Tehát te is árhoz kötöd a teljesítményt.
-
Malibutomi
nagyúr
En pont ugy vagyok mint Buster nem kell evente cserelni, par %-ert nem fizetek tobbszaz dollart.
Rn alatalaban akkor cserelek ha minimum 50%-al erosebb kartyat kapok azon az aron amit mar elfogadhatonak erzek.1080 utan ez a 2080 Super lett volna minimum, de az pont kicsivel tobbert ment mint amit hajlando lennek fizetni erte. most meg mar kozel az uj kartyak szoval az kimarad teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A játékosoknak szánt legnagyobb lapka alaposan ki van tömve, ami jót tesz a teljesítménynek, a fogyasztásnak viszont nem.
- 7900 XTX-et keresek, használt, de viszonylag szép állapotban! Akár új is jöhet!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce RTX 2060 Super Dual Evo V2 Advanced 8GB GDDR6 256bit VGA videókártya
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- MSI RTX 3090 GAMING X TRIO 24 GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest