- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS ROG Ally
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Na gondoltam, mivel időm engedi, és ígértem, hogy beszámolok a tapasztalatokról, ezért írok, hogy mi újság velem.
Tavaly augusztus óta voltak panaszaim (korábban leírtam itt a részleteket). Ez már a második komolyabb ilyen szitu nálam. Azóta tornáztam folyamatosan, úsztam, és jó pár hónapig semmi javulás nem volt. Két ünnep közt egy 2,5 hetes gyógykezelésre is beugrottam egy kórházba. Gyógytorna, meg fizikó, meg minden. Nos utána 2-3 hét múlva elkezdett javulni a dolog. Folytattam a tornákat, még jobban elkezdtem enni, és láss csodát, mostanra már egy hete szinte alig van bajom. Kezdem elhagyni a fájdalomcsillapítókat, a napjaim is jobbak, és fájni is kevésbé fáj. Reggel fél óra torna minden nap, és este egy óra mellúszás laza tempóban 3 nap és egy nap szünet beosztással. Ezt csinálom már egy jó ideje, és úgy látszik az idő és befektetett kitartás meghozza az eredményt. Pedig már totál magam alatt voltam. Ünnepek alatt a műtétet fontolgattam, de most...Szóval mindenkinek annyit tudok mondani, hogy kitartás, mert tornával és úszással nem két hét alatt ugyan, de néhány hónap alatt helyre lehet hozni a bajt is. Utána meg szinten kell tartani. Nekem ez már a második sikeres gyógyulás lesz. kopp-kopp-kopp.. Remélem így lesz, de tényleg van lehetőség kijönni ebből a dologból. Biztos vannak olyan esetek is, amikor bénulás,m stb. miatt muszáj a műtét, de én azt tudom mondani, hogy ha érzéskiesés, bénulás nincs, akkor neki kell állni kitartóan tornászni, úszni, nem ellazsálni, és helyre lehet jönni. Ezt azoknak írom le, akik elbizonytalanodnak, hogy ha 1-2 hónap alatt nem hat a konzervatív kezelés. Idő kell hozzá, és nálam ez már kétszer is egy fél év volt.
Megjegyzem nem tudom miért, de ha emberesen eszem húst, meg mennyiségben is, akkor az nálam javít a helyzeten. Valahogy úgy érzem ez is hozzájárul a gyógyuláshoz.Ritkán vannak még tüneteim fájdogálások esőre, de ezek már most viselhetőek. Remélem innen már csak javul tovább. Még egyszer nem hagyom abba a napi tornát, és a rendszeres úszást.
Más:
Tavaly ősszel voltam én is infúziós kezelésen. Nálam nem sokat használt, az 5 napos időtartam alatt picit jobb volt, de az inkább a lötyiben beadott fájdalomcsillapító hatása lehetett. Itt találkoztam oiyanokkal akiket lemezeltek a nyakukon, csavaroztak a derekukon.
Tapasztalat amit elmondtak: A műtét nem vészes, az öreg bácsi már vagy 20 éve 7-ből 4 összelemezelt nyki csigolyával él, de jobban forgott az ágyban a nyaka így is, mint az enyém... Aztán volt L4-L5 csavarozott, aki 3 hónap után teljesen rendbe jött a műtét után, majd ismét nem vigyázott, hanyagolta a tornát, és csak ritkán úszott, semmi baja nem volt, emelgetett megint, és szétment az L5-S1 alatta.. Nem tudom mi lett vele, de azt mondta, 6 évig semmi baja nem volt a csavarozott L4-L5 -el, ugyanúgy mozgott, hajlott mindene, nem érzett semmit még frontokra sem, csak ugye nem vigyázott magára, és...
A két ünnep utáni kórházi etapban találkoztam egy sráccal október 18-án műtötték itt a Péterfyben, és lényegében L4-L5-S1 csavarozása volt. Olyan szép egyenes lett a háta, mint egy testépítőé, és amikor már a kórházban volt, már a hegyekben túrázott. Kezelésre is csak azért jött el, mert kiírták neki, hogy kell, de lényegében semmi baja nem volt. Még fűzőt sem viselt már akkor, csak max buszozáshoz. De a végére már ahhoz sem. Egy ilyen után is hajolgatott, ült állt. Lényegében órákat láttam ülni kinn, ami meglepő volt. Kérdeztem, hogy milyen volt a műtét. Azt mondja az első egy hét nagyon rossz, de utána napról napra javul minden. Csigolyacsúszása, két sérve volt, tehát nem volt egyszerű eset. A csavarokat csak akkor érezte picit, mikor a műtét utáni egy hónapban megfázott és tüsszentenie kellett. Azóta soha. Pedig voltak ám időjárás változások rendesen.
Nos, röviden ilyen tapasztalatokat gyűjtöttem be az elmúlt pár hónapban.Ja, Mckenzie torna: Arra az oldalra kell hajolni törzzsel, amelyik nem fáj oldalra, és a csípőt arra kinyomni, amelyik oldalt fáj. Ez számomra meglepő volt, de bevált, és állva is lehet csinálni a gyakorlatot, akár melóban is.
A csavarozás/nem csavarozásról meg azt tudtam meg, hogy ha valakit nem csavaroznak, abból lesz a sok-sok műtét, mert instabil lesz, nem lehet mindent kiszedni, hogy megmaradjon a porc, újabb porc kitüremkedések jönnek, és jönnek megint a fájások, stb. Szóval ha egy szegmenthez hozzányúlnak, akkor azt csavarozni célszerűbb, mint vágásossal kiszedni, meg minimálinvazívozni. Ideig óráig ez utóbbiak hoznak eredményt, de hosszabb távon lesznek gondok, ezt mesélték, akiknek nem volt csavarozva. Ja, és három porckorong kivétele, és az azok melletti csigolyák összergözítése, még ha azok a derékban egymás mellett is vannak nem okoz mozgásban, hajlásban korlátozottságot. Ezt azok mondták, akiknek csináltak ilyet. Számomra ez meglepő volt, de tényleg hajlongtak minden további nélkül. Csak azt nem értem, hogy mi hajlott bennük...a csípőjük dölt... Na mindegy, ez fura volt számomra.
Remélem hasznosak lesznek a fenti tapasztalatok mindenkinek, aki meg még nem műtteti magát, az tornásszon, ússzon, és kitartás!!! Nem szabad feladni!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- ASUS ROG Ally
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest