Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz KROK640 #33804 üzenetére

    Digitalis jeltovabbitasnal (ethernet, usb, hdmi) nincs olyan, hogy tenyleg hallja. Barmi ilyen netto bullshit. Akarhogy sundoritik meg penderitik a gyarban a huzalt, nem fogja magat jobban kihuzni az egyes es nem fog szebben gorbulni a nulla. Szoval de, ez kizarolag madaraknak van, atveres az egesz.

    Egy fasza hangfal az mas (egy bizonyos szintig), illetve bizonyos szintig a jobb hangfalkabelnek is van ertelme, de ezt a plafont boven elerjuk a meterenkent nagyon maximum 40-50.000 forintos kabeleknel, de mar azoknak is csak az abszolut legfelso hazban van ertelme, es kb utoljara. Meg egy audiofil, eleve erre tervezett meretu es kivitelezesu szobaban is igaz az, hogy magara a szobara, akusztikara mindig tobb ertelme van kolteni, mint draga kabelre.
    Volt szerencsem nemreg egy direkt erre atepitett szobaban egy par Dali Rubicon 8-al (~2-2,5MHUF/par) egy "olcso" ~5.000ft/meteres es egy draga, ~50.000ft/meteres kabellel meghallgatni (kivancsisagbol gyors vaktesztelni is) a dolgot. Volt pici kulonbseg, igen, de baszottul figyelni kellett hozza. Sracot megkerdeztem, azt mondta, hogy a 20.000ft/meteres es az 50.000ft/meteres kabel kozott a kulonbseget mar muszerrel se sikerult kimerniuk. De ugye ez nem is egy 40 millas hangfalpar volt (99% biztos vagyok benne, hogy ez is netto faszsag), hanem "csak" 2.5 millios, szoval legyunk jofejek, es mondjuk azt, hogy az 50khuf-osnak meg eppenhogy lehet ertelme. Felette semminek. Akkor se, ha analog.
    Ha digitalis, akkor meg a legolcsobb kinai vacak pont ugyan azt a teljesitmenyt fogja audio szempontbol hozni, ha nem kontaktos es megvan a megfelelo savszelessege, hogy atvigye az adatot.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák