Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #33801 üzenetére

    Megmondom őszintén sajnálom őket.
    Ugyanis két eshetőség van :
    1. nem hallja különbséget csak így akarja felhívni magára a figyelmet, így próbál valamiben hozzáértőnek tűnni, és kitűnni. Szerintem ezt kategóriát nem is kell tovább taglaljam

    2. Tényleg hallja. Ez a rosszabbik, ugyanis ha így van, akkor egész életében komoly vagyonokat kell költenie hangrendszerre, fülesekre stb, és utána sem a zenét fogja rajta élvezni, hanem azt, hogy tekeredik a bejáratós kábel.

    A 2000-es évek elején volt két-három gépes haverom aki persze hifizett is. Mindegyiknél azt láttam, hogy komplett jó gépek árát öntik a hifibe (2000-es évek elején százezrekről beszélünk!) és soha egyikük sem elégedett a végeredménnyel, mind felfedezett mindig valami bosszantó hibát, amiért újabb pénzeket lehetett rálocsolni, és ha a szomszéd rendszere szebben szólt az meg maga volt a görög tragédia. Jah és mindig mindent wav-ban meg losslessben kellett tárolni mert ő "hallja" a különbséget. Ment a nagy lossless zenetárolgatás ezért komoly mennyiségű winyó is kellett a zeneállománynak (ami mikor 20GB HDD is 30-40 ezerbe került nem volt épp szerencsés) (10-20-30GB-os HDD-k korában) így HDD-re is ellehetett költeni az isten pénzét is, én meg jót röhögtem a magamban, hogy mp3-at használva a 2×20GB HDD is mindenre is elég (pl 2001-ben). Vakteszten mind megbukott, hogy nem veszi észre a különbséget az mp3 és a wav között, de persze mindig volt valami kifogás, most épp miért nem sikerült eltalálni.

    Emlékszem, volt egy haverom a Tóni. Akkoriban ugye egy 1-2 éves gép rendszerint elavult volt, és nekem általában az kihívást jelentett, hogy nagyjából naprakészen tartsam a gépem. A Tóni (meg akkoriban kb mindenki) szintén küzdött ezzel, és pénzt nem kímélve ő is igyekezett lépést tartani, több kevesebb sikerrel, hogy a PC-t is modern szinten tartsa. Igen ám, csakhogy Tóninak volt egy másik nagy hobbija, az pedig a Hi-fi. Kilószámra hifis újságok, több komplett szet, erősítők, mindig éppen készült valami új, amivel már nem csak remegtetni de be is tudja majd törni a szoba ablakait. Elképesztő pénzeket tudott belelocsolni, a hi-fire mindig éppen kellett még 100-200 ezer ft, és akkor nah már teljesen tökéletes lesz. A vájtfülűnek kikiáltott szakértő haverokkal pedig egymásra licitálva versenyeztek kié a drágább és a nagyobb rendszer, állították hogy ők hallják a különbséget még egy 500 és 600 ezer ft-os rendszer között is, ha pedig hallottak egyszer egy millióst, akkor azalatt nincs megállás.
    (egyébként akkoriban én is beszálltam kicsit az erősítős deckes hangfalas világba, de egyrészt láttam, hogy ez egy feneketlen pénznyelő, másrészt a szülők és a szomszédok miatt még egy pár 10 ezres rendszert sem tudtam kihasználni, így pár hét után inkább eladtam az egészet).

    #33799 sh4d0w és #33800 Lenry : Röviden tömören mindkettőre igaz

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák