Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #26414 üzenetére

    egy-D-tíz-T hiba, zseniális:D
    Nekem vegyes célú, játék és munkagép egyben. Egyébként ezt a ha nincs baja nem kezdem el megjavítani mentalitást a 2000-es évek elején szedtem össze, amikor vagy kétszer gép nélkül maradtam abból kifolyólag, hogy nem volt (túl nagy) baja én meg mégis megakartam javítani. Másik oldalról megvan az a hátránya, hogy az ember egy csomó aporó kényelmetlenséggel megtanul együtt élni. (most például azzal, hogy kénytelen vagyok párhuzamosan használni az Edge-et és a google chromeot, ugyanis az index és a lapcsaládba tartozó összes oldal (totalcar, blog.hu stb) azt csinálja, hogy chrome alatt nem kattinthatóak a cikkek se meg a linkek se, maximum ha új ablakba nyitom meg őket. Mondjuk ez lehet h nem nálam gebasz, mert kipróbáltam és barátnőmnél is ezt csinálja, szóval az emiatti reinstallt elhalasztottam, de a dolog csak nem akar megjavulni :( )
    Amióta pedig pénzt is keresek a géppel, pláne alapszabály, hogy csak akkor bhasztatjuk ha nagyon muszáj.

    Egyébként gondolkodtam azon, hogy mint anno a Win ME esetén csinálni kéne a belakott rendszerről egy lemezképet és bármi baj van csak visszahúzni, de : túl sok értelme mégsincs, ugyanis 5 évente azt az egy reinstallt kibírom, ráadásul most miért lenne jó, ha lenne egy 5 lves rendszerem, csupa elavult régi verziós szoftverrel (mondjuk ez lenne a legkisebb baj, sok programból használok régit, ami még nincs elcseszve), elavult driverekkel és beállításokkal (az elmúlt 5 évben pl kétszer cseréltem monitort... sőt, a házat, a DVD meghajtót, a tápot és a VGA-t kivéve már semmi nem az ami 5 éve volt a gépben), és a Windows update is egy napig menne.. egyszerűbb nulláról újrahúzni.
    A Win ME és társai időben még azért volt ennek létjogosultsága, mert egyrészt 2-3-4 havonta úgyis összehullott a rendszer, másrészt nem volt (olyan szélessávú) internet, hogy mindenféle util programot frissítgessen az ember, így egy 1-2 éves backupból is jóeséllyel mindenből ugyanaz a verzió került vissza, mint ami volt.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák