Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #19169 üzenetére

    De azt hiszem akkor már érvényben volt (és az árváltozattás jogát szöveg viszont még nem volt kiírva), és pont erre tudtunk építeni.
    Akárhogyis, a fogyvédelmet nem kockáztatták meg, inkább ideadták a RAMokat olcsón. Mi meg végre egyszer valamin nagyot szakítottunk. (már amennyire nagy, de akkor nekünk csóró középsulis diákként ez igencsak nagy dolog volt, egyébként részben az ebből származó pénz alapozta meg a későbbi gépemet)

    2MB-os ATi ? Asszem "Turbo" volt a neve, de lehet h valami rage alapú cucc volt vagy valami. Amit tudok h 2MB-os volt és sima PCI slotba ment bele, és hogy nem volt valami nagy durranás.
    Szerencsére viszonylag hamar jött mellé egy Vodoo 2 (ami már akkor eléggé elavultnak számított), és valahol itt született meg fejcsiben az, ami 2002 szeptemberére valóság lett : GeF2MX400 + Voodo 2 SLI. A tekintélyes szörnyeteg valójában számos problémával kűzdött (pl sok játék nem támogatta az SLI V2-t, de még több játékra igaz volt h megtetszett neki a V2 és azon akart menni, miközben az MX400-on sokkal jobban futott, volt játék aminél a V2-ket le kellett tiltsam emiatt ) úgyhogy 2003 november 2-án felszámolásra került. Egy teszt napot ment úgyis a gép, hogy GeF3 Ti500 és V2 SLI, de a korábbi problémák csak még élesebben kiütköztek, 1-1 nagyon speciális esetet leszámolva a V2-esek csak útban voltak és rontották a teljesítményt.
    Ami még érdekesség, hogy a két Voodoo 2-t valamivel drágábban adtam el mint amennyiért jöttek. A történelemben ez volt az első (és eleddig egytelen alkalmam) amikor drágábban adtam el VGA-t mint amennyiért vettem* ... No igen, akkoriban ez még elképzelhetetlen bravúr volt, ma meg semmit sem kell tenni érte :(
    * A HD3870X2-t kétszer adtam el, ha így nézem, akkor rá is igaz h többet kerestem vele mint amennyiért jött.

    Volt S3 Trio 3D/2X-em nekem is, annál rosszabb VGA-m amúgy sosem volt. Még azt a keveset amit tudott sem tudta jól nyújtani, 3D Mark 99-től kezdve mindenféle játékkal ami éppen mégis hajlandó volt elindulni, tele volt grafikai hibákkal. Nem csak lassú volt, de rossz képminőséget is produkált, ellenben aktívan növelte a gép instabilitását.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák