Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • centrino

    aktív tag

    válasz belovary #2672 üzenetére

    elöljáróban: szerintem már legalább 4-5 éve nincs a gépemben se dvd-író, se optikai meghajtó. (elég erős asztali gép és notebook)

    lassan úgy érzem a pendrive is fölösleges, ha az online galéria (meg persze a már említett fine-art print) minden igényt kiszolgál. Smugmug számomra talán legnagyobb előnye a dinamikus felépítés. Egyszer feltöltöm a képeket adott esetben mondjuk teljes méretben (számomra is backupként szolgál), majd két kattintással beállíthatom, hogy maximum mekkora felbontásban tölthetik le. Automatikusan átméretez.Teljesen dinamikus a felület is, szuperül néz ki nagy monitoron, tv-n chromecasttal, tableten vagy talán manapság legfontosabb telefonon is. Komment lehetőség képeknél, közösségi médiára megosztás stb... baromi kényelmes.

    Amúgy ha a képek átadása a téma, messze köröket ver bármilyen egyéb lehetőségre, ha az ügyfelek jönnek hozzád és leülteted őket a kanapéra és a kezükbe nyomsz egy 12,9" iPad Pro-t, hogy tessék, ezt a galériát majd otthon is meg tudjátok nézni, át tudjátok küldeni a rokonoknak ismerősöknek. A legtöbb ember közel hasonló "képi élményt" nem látott még, amit tud egy akkora ipad pro nagy felbontású, kidolgozott, adott esetben retusált képekkel. Akkora hatalmas WOW faktor, hogy gyakorlatilag azonnal visszahozza az árát. Online galéria egyik legnagyobb "veszélyét" ezzel ki is küszöbölöd: lehetsz bármilyen lelkiismeretes a kidolgozással, képminőséggel, ha a galériádat bélyeg méretű kis felbontású telefonon vagy ezer éves ócska monitoron nézik vissza. Első élményként kapják a "lehető legjobbat", így nem kell magyarázni utólag, hogy "ha nem félmilliós monitoron nézi akkor már nem is olyan jó ám"

    DVD-t én már nem erőltetném...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák