Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyemipapa

    senior tag

    válasz sch_a #1677 üzenetére

    Élményindex: összehasonlításnak azért jó, ha ugyanabban a gépben bővítek valamit, mutatja a hatásának az eredményét, viszonyítási alapnak jó. Ahogy HDD-ről SSD-re cserénél is érdemlegesen jobb értéket mutatott az élményindex.

    Dual channel: azért ezt nálam okosabb informatikai mérnökök találták ki, és azt senki nem vitathatja, hogy a két bankban 1-1 db 4 gigás azonos RAM gyorsabb memóriakezelést eredményez, mint ha CSAK az egyik bank lenne feltöltve egyetlen 8 gigás RAM-mal, pedig méretben azonos a két megoldás.

    Azt meg természetesnek tartom, hogy ha "csak" 4 giga RAM van a gépben, akkor még nem érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát, mert sok ablak illetve több program egyidejű futtatása esetén besokallhat a gép. De én az elmúlt egy év alatt sosem tapasztaltam, hogy kikapcsolt virtuális memóriánál kevesellte volna a 8 giga memóriát.

    Egyébként megint csak nálam okosabb emberek mondják, hogy ha már használjuk a virtuális memóriát kevés RAM esetén, és van SSD és HDD ig a gépben, akkor a HDD-re állítsuk a helyét, az SSD-k nek jelentősen csökkenti az élettartamát, ha folyamatosan ír-olvas, hisz korlátozott az írások-olvasások száma.
    Az SSD-ért meg kár, egyenlőre lényegesen drágább, mint a HDD, ajánlatos jobban óvni.

    Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

Új hozzászólás Aktív témák