-
PROHARDVER!
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbandi
tag
válasz spidersoft #14370 üzenetére
Én is többször vettem már ilyen dupont kábelt (3-szor: mala-male, male-female és female-female verziót is, lassan vennem kell megint, mert valamelyik elfogyott), teljesen jók, egy-egy volt talán hibás a 40-ből.
Breadboardhoz egyébként érdemes lehet ilyesmi kábelkészletet venni, sokkal rendezettebb kapcsolásokat lehet vele csinálni. -
bbandi
tag
Ha már elektronika: Múltkoriban vettem pár forrasztástechnikai cuccot:
-tisztító drót: Igazából sose használtam eddig ilyet, szóval nincs mihez viszonyítanom, mindenesetre működik.
-Folyasztószer indiából: Remekül működik, profin becsomagolva jött indiából, trackinggel, gyorsan.
-szivacs: Hibátlan, ennyiért ajándék
-"Toll" a folyasztószerhez: Ez egyértelműen hamisítvány (eredetileg ez valami japán cucc), bizonyos "funkciókat" nem tud (pl gyűrűt nem lehet megfordítani, mert úgy nem lehet összecsavarozni), de végüéis teszi a dolgát, ráadásul a hegye nem filc, hanem ecset szerű, ezért nem használódik el úgy, mint egy eldobható. -
bbandi
tag
válasz spidersoft #14409 üzenetére
Szerintem bármit tud adagolni, nem hiszem, hogy bármi eldugulna benne.
Maga az ecset meg a hozzá kapcsolódó tartály kiszárad egy-két hét alatt, de ebben tollban az a menő, hogy kétkamrás, meg kell nyomni az oldalát, hogy a "nagy" tartályból a hegyhez közvetlenül kapcsolódó tartályba juttasd az anyagot. Mondjuk mikor ki van száradva (és főleg mikor új volt) kellett egy párszor pumpálni, hogy rendesen átnedvesedjen (no pun intended).
@Jarod1: Néhány leírásban vagy videóban láttam, hogy a fekete gyűrűt megfordítva és összecsavarozva "el lehet zárni", és így semmi nem szárad ki. Ezt nem tudja, ezért gyanús. Plusz, az egész minősége nem olyan, amit egy cégnél elfogadnék.
Egyébként van fenn youtube-on pár videó (keresőkifejezés: "bon 102"), ott lehet látni hogy hogy működik. -
bbandi
tag
válasz Dzsolo #14905 üzenetére
Használok ilyet, bár az enyém azt hiszem 5V/15A-es (ambilight klón ledszalag tápja). Teljesen jó, amúgy itthon is lehet ezeket kapni néhány helyen "ipari táp" címkével, azért is mertem megvenni, volt munkahelyemen használtunk ilyet.
Viszont van egy pici 5V-osom is (talán 3A?), az úgy zúg, hogy mikor először bekapcsoltam azt hittem robbanni fog. -
bbandi
tag
válasz Saccco #15261 üzenetére
Ellenállást szerintem készletben érdemes (resistor kit), ic-t gyakorlatilag bárhol, eddig semmi problémám nem volt (pedig olyan motorola ic-t is vettem már, amit vagy 30 éve nem gyártanak). Kondit nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ebayről, ahhoz túl sok paramétere van, hogy kitben érdemes legyen, pár darabra meg szerintem egyszerűbb a sarki bolt. És egy gyors keresés alapján annyira nem olcsó, talán csak a kerámia.
Potméter, csatlakozó, kijelző amire igazán jó még az ebay, de a mechanikus dolgoknál van egy ~10% hibaarány. -
bbandi
tag
válasz wwenigma #15510 üzenetére
Dehogy kell terheletlenül annyinak lennie, minden kapcsoló üzemű tápegység visszacsatolással működik, teljesen normális, ha terhelés nélkül hülyeséget mérsz rajta.
Konkrétan a boost converter (és nem inverter, az AC-t csinál DC-ből) éppen tudna működni terhelés nélkül is.
Blokkábra
Alapból úgy működik, hogy zár a kapcsoló, ekkor a tekercs mágneses teret gerjeszt, majd nyit a kapcsoló, és a mágneses térből "plusz áram" indukálódik, így a kimeneten lévő kondenzátor feszültsége magasabb lesz, mint a bemenet. Ha ezt elég gyorsan csináljuk, akkor ez a magasabb feszültség stabil is marad.
Terhelés nélkül, ha minden veszteségmentes, akkor konkrétan a kapcsolónak egyszer kell zárni és nyitni csak, a plusz áram a tekercsből megemeli a kondi feszültségét és kész.
Mivel nyilván nem veszteségmentes, ezért nagyon-nagyon lassan kell kapcsolgatni, ezt nem minden boost vezérlő ic tudja, azért lekapcsol, és a kimeneten a bemeneti feszültséget (-dióda) méred. Ezt fel lehet fogni úgy is, hogy milyen gagyi boost konvertert raktak bele, de úgy is, hogy terheletlen állapotban legalább tényleg kikapcsol[ Szerkesztve ]
-
bbandi
tag
válasz spidersoft #15656 üzenetére
Engem egyedül az ment meg, hogy éppen költözőfélben vagyok, így nem tudok lakcímet adni nekik ahol biztos megtalál
De már kb nem éri meg 18650 cellákat venni, inkább egy pár ilyet venni és szétszedni, és ott van benne a garantáltan minőségi cella - ez miatt tetszik a dolog.@lac14548 Gondolom felmerült benned, hogy NiMH cellákkal cseréled - ne tedd, bár szinte minden szempontból jobb a NiMH, a maximális árama sokkal kisebb, szóval "meg fog állni a vasban a fúró".
[ Szerkesztve ]
-
bbandi
tag
válasz axlfsi #15678 üzenetére
Hát, sok mindenre nem jó, de ha tényleg csak arra akarod, hogy hullámokat nézegess, meg oszcilloszkóp használatot tanulj, arra éppen használható - de egy ugyan ilyen áron vett használt analóg szkóp erre sokkal-sokkal-sokkal jobb.
Az a baj ezzel, hogy szinte garantáltan zajos, 1Msample/s sebességgel olyan 100kHz-ig használható érdemben maximum, és a 4 gombos ergonómia is pocsék a 3 potméterhez képest (trigger, időalap, feszültségosztás, az x-y eltérítés már csak bónusz) - de még mindig jobb, mint az egér az usb szkópoknál. Ráadásul analóg szkópokon az utánhúzás miatt nagyon menő dolgokkal lehet játszani, amit csak mostanában kezdenek tudni az olcsóbb digitális szkópok.
Amúgy a fluke multiméterben menő, szkópból a HP/Agilent/Keysight (ez mind ugyan az, csak állandóan nevet váltanak), Tektronix, esetleg Rigol - meg amit kifelejtettem[ Szerkesztve ]
-
bbandi
tag
Azt magyarázza, hogy igazából nem a cella ment tönkre, hanem van benne valami védelem, az tiltotta le, de ha nem a + oldal közepén méri, hanem a szélén, akkor megkerüli a védelmet. Még azt is javasolja, hogy egy kis forrasztással összekötve a + oldal közepét a szélével olyan lesz a cella, mint az új.
Na ez utóbbit nem javasolnám. Nagyon veszélyes ilyesmit forrasztani, mert rendkívül tűz- és robbanásveszélyes, és a nagy fémfelületek miatt piszkosul át kell melegíteni. Ráadásul a lítiumtüzet el se nagyon lehet oltani otthoni eszközökkel. -
bbandi
tag
Én is épp most vettem ilyet, csak táp nélkül, első sorban a laptopos ide csatlakozó miatt kellett. Egyébként simán elindult a lemez (2.5", szerintem 5400rpm) usb3-ról szedett tápról. (azért emelem ki a 3-mat, mert kb 2x akkora áramot tud leadni mint a 2)
De valószínűleg rendelni fogok tápot is és kidobom a francba az ide mobil rackemet. -
bbandi
tag
Kicsit visszakerestem fórumban, ahogy látom ezt a hdmi kábelt többen is megelégedéssel használjátok. Esetleg van ellenvélemény? Valaki vett belőle 5/10m-est is? (mindenhol 3-mat láttam). Nagyon régen szívok a rossz minőségű hdmi kábelekkel, kezd elegem lenni belőle, de ez még talán megér egy próbát, mielőtt 10k-ért veszek valami komolyabb márkát.
-
bbandi
tag
válasz maestro87 #18089 üzenetére
Mikrokontrollerhez szerintem jobban jársz valami ilyesmi usb-uart átalakítóval. Így nem kell szintillesztő se (azt azért nézd meg, hogy 5 vagy 3 voltos uart kell-e, 5v-ost már nehezebben találni manapság ebayen).
-
bbandi
tag
válasz maestro87 #18104 üzenetére
Hát, ha standard dsub9-be nem standard rs232 jelszinteket eresztenek be, az elég gáz, de végülis ez az ebay
max232 gyanús, hogy problémás, gondolom nem véletlen létezik max3232. Ugyanakkor az esetek nagy részében az 5v-3v uart illesztésnél csak arra kell figyelni, hogy az 5v TX korlátozva legyen (egy 3.3v-os zener elegáns, de általában még egy áramkorlátozó ellenállás is elég - sőt sokszor jobb is, szívtunk már hasonló esetben a zener kapacitása miatt). Ha jól emlékszem az 5V TTL szabványra a logikai alacsony 0.8V alatt van, 2V felett logikai alacsony, szóval a 3.3V TX simán megy 5V RX-el.
Esetleg vegyél logic level konvertert is, az úgyis mindig jól jön -
bbandi
tag
válasz maestro87 #18129 üzenetére
Ha a PIC 5Voltos, akkor igen, így - bár azért így is van esély rá, hogy tönkremegy az usb bridge, de kicsi. Nem, nem ismerek szintillesztő ic-t. 74xx-es buffert szoktak ilyenre használni, de az csak egy irányú kommunikációkhoz jó, és 5V bemenet/3V kimenet esetén nagyon meg kell válogatni a típust (pl LVX)
-
bbandi
tag
válasz spidersoft #31927 üzenetére
RGB led szalag: Én egy 5m-es WS2801 szalag+raspberry pi segítségével készítettem ambilight klónt, elég jó lett. Korábban szerintem be is linkeltem, konkrétan mit rendeltem hozzá. Amit feljebb linkelt valaki, a 2812-őt nem biztos, hogy használnám, órajel nélküli kommunikációt használ, máshol olvastam, hogy volt, akinek elcsúszott a címzés, mert elromlott az időzítés. De lehet a 2801-nek már van valami utódja.
[ Szerkesztve ]
-
bbandi
tag
Mindenkinek itt korábban ambilight témában: Majd összeszedem a napokban dolgokat, pillanatnyilag nem működik, úgyis meg kellene javítanom, akkor csinálok pár felvételt is. Elöljáróban annyit, hogy csak akkor működik, ha a Kodi játszik le a Raspberry pi-n, tehát nem a hdmi-ről szedem le a képet, hanem lejátszás közben a framebufferből. Keresési kifejezés: boblight, hyperion (a két vezérlőprogi)
-
bbandi
tag
Ha már itt egyszerre megy az offtopic a NES klónokról meg a raspberry pi-ről, összkötöm őket
http://blog.petrockblock.com/retropie/
(rpi2 vígan emulál szinte minden SNES-t, tökéletes a SCUMMVM, NES és C64 emuláció. Nem próbáltam, de állítólag tökéletes a PS1, elég jó a Dreamcast és az N64 emuláció, meg még ezer más korábbi generáció)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Autós topik
- Drón topik
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- AI-buborékra figyelmeztet az Európai Központi Bank
- Politika
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Minden ami hőszivattyú
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ASUS routerek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! White Gamer PC! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus Vivobook Pro 15.6 4K UHD
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Doogee V max strapa mobil
- Seiko Prospex Kinetic GMT Special Edition
- Ipad Air 5.gen 11", GPS + Cellular, 64GB, Karcmentes, 1 év Garancia
- Eladó egy Fujitsu LifeBook U728 laptop /8.gen. i5 8X3400Mhz, 8GB DDR4, 256GB SSD, jó akku, FHD IPS)
- TCL LINKHUB HH130 4G / 4G+ LTE Cat13 Sim kártyás WIFI router hotspot modem - FÜGGETLEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest