Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz Alusky #116050 üzenetére

    Azért ez nem fekete-fehér. Erről a államilag támogatott különféle internet-fejlesztések jutnak eszembe. Ezekre is sokan fújnak. Aztán amikor a kollega három napon át tölti fel neked a hétvégén felvett horgászatot/esküvőt, mert 2 megabit feltöltése van, és a 4. nap elunja, pedig még csak az adatok felét küldte át, az egy elég nagy karma moment szokott lenni ez ilyen személyeknek.

    Én is sokat mérgelődök a mai 18 éveseken (bezzeg az én időmben, stb) de nem az irigység szemszögéből kell kiindulni, hanem a szeretet szemszögéből, és azt kell nézni, hogy mi a jó nekik, és mi a jó a társadalomnak. Ők fogják kitermelni a nyugdíjadat is. Meg mondjuk ő lesz a mentős, aki kórházba visz, ha rosszul leszel öreg korodban, ha nincs jogsija, akkor nyilván nem visz, az meg elég nagy karma moment lesz, ha emiatt nem jutsz időben orvoshoz.

    Attól még, hogy nekem szar volt, még nem kell a gyerekeimnek is szar életet élniük. Eleve azért építjük a jövőt, hogy az utánunk jövőknek jobb legyen. Pár száz éve még kézzel raktak a helyére szinte szolga sorban dolgoztatott emberek mindenféle beton elemeket, maximum kezdetleges emelőszerkezetek segítették őket ebben, most meg ott a daru, meg a markoló. Mégsem érzem úgy, hogy az ősök szelleme gyűlölettel tekintene ránk azért, mert nekünk van már betonkeverőnk.

    Ha az állam úgy gondolja, hogy ilyen módszerrel jogosítványhoz kell juttatni a fiatalokat, akkor szerintem az nagyon önző megközelítés, hogy "bezzeg nekem 400 ezret kellett érte fizetnem/bezzeg nekem nincs, mert nem adtak", hanem örülni kell inkább neki, hogy egy ilyen hatalmas probléma elhárult a fiatalok életéből. És reménykedni abban, hogy ilyen programokra a jövőben is lesz pénz.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák