Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Alusky #106974 üzenetére

    Itt a coopot januárban újították fel, az 1970-es évek designjából tényleg egy jól kinéző eladótér lett. Árakban viszont brutálisak, átlag 30-40%-al magasabb mint a Tesco, miközben választék töredéke annak. Ezért én is be szoktam menni a Tescoba hetente egyszer, nagybevásárlásra, az apróságoknak, meg a halkonzerveknek (az valamiért nagyon jó árban van) meg maradt a Coop.
    Itt viszont sokkal inkább a középosztály beli fiatal anyukák bevásárló tere délelőttönként, az alkeszok maximum hajnalban jönnek csak. Ezért is szeretek 9-10-11 fele menni, mert akkor totál rendben van. Felújítás óta a pénztárgépek se besárgult Win98-as izék, 56K modemmel, hanem végre a kártyás fizetés is gyorsan megy. Viszont ez a coop kellemes kivétel, általában a falusi coopok nagyon nem ezt a szintet hozzák (van egy másik is messzebb, oda belépve még mindig 1985-öt írunk annak minden hátrányával együtt, ráadásul az sokkal kisebb és az áruválasztéka is az).
    De ahogy mondod, szörnyű, hogy pont a legszegényebb régiókba vannak a legdrágább boltok, és a nagyvárosokban meg, ahol az emberek jobban élnek, van a rengeteg olcsó multi.

    Itt az alkeszek, kint gyülekeznek és isznak az inkább a másik - még a coopnál is drágább - kisboltra igaz. Ráadásul ott van "felírtás", szóval az alkeszek, segédmunkások és kirakatemberek (aki megjön a SUVal, drága ruhában sírja el, hogy a hétvégi Wellness is mennyibe volt, majd felíratja az 5000ft-os vásárlást is, mert most annyi sincs nála) törzshelye. Na ott ezek egész nap megtalálhatóak. Sőt, van egy dagadt szódás szemüveges kisöreg, aki minden reggel 7 körül letelepszik ez elé a bolt elé, és az este 7-es zárásig kb ott van. Egész nap sörözik a bolt előtt, ebéd időben beugrik két zsemléért meg 10dkg parizerért, aztán folytatja az ivást. Pedig nem hajléktalan, csak ahogy észrevettem egyszerűen csak rohadtul nem szeret otthon lenni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák