Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
Én a félmilliós gépbe nem látom értelmét annyi memónak, ahová ennyi memó kell oda már proci is, ennyi memót meg tuningolni se lehet úgy, szal szerintem kevesebb memó nagyobb proci okosabb lett volna...
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Efreet
senior tag
ez a yakumo gps-es masina nagyon tetszik - találkozott már valaki személyesen vele?
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Esmein
nagyúr
Gratu rudi ! Te mindig megszivatod magad Jó cikk lett.
Arra lennék kiváncsi, hogy a 200 ezres gépben mit lehetett volna jobbra cserélni, ha nem pcie és s939 az alap ?
Szerk: Azért érdekelne, mert alap órajelen gyorsabb a s754-es 3000+ mint a s939-es 3000+, nomeg néhány ezer tuti van a két variáció közt és esetleg valahova be lehetne suvasztani, ahol több haszna van."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
erdeya
senior tag
Ismét egy számomra nagyon informativ cikk. A digit gép vonalon is és az AMD konfig körben is.
Bár a novemberi A64 váltásig az árak még mocorognak, az a 3 megapixeles gép már most érdekelne.
Ez csak amolyan reklám célzattal volt benne a cikkben, vagy vannak bővebb tapasztalatok is?Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti
-
Scream007
őstag
giga g powert hol lehet kapni 8400é???
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
dzsoni
senior tag
Apró hiba:
AMD konfiguráció 150 000 forintig
AMD Sempron 2800+ Socket 745 processzor -
BosX
aktív tag
Nagyon érdekes cucc ez a yakumo pda.
Az alap GPS és az ár miatt tényleg iszonyat jó cucc, viszont a PDA része nagyon fapados. Főleg a WiFi hiányzik róla, legalábbis nekem. (meg a vas része se mai darab).mentality, tradition, history. these things never change.
-
nagyúr
Tényleg ilyen mocsok drága egy MSI 6800 Ultra?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
Én is rajongtam, hogy kell WIFI, és alig használom. A Samsung 266MHz-es proci elég friss termék, és nagyon sícsérik a teljesítményét. Ne kezdjünk megint abba a hibába beleesni, hogy ahány Mhz-en ketyeg valami, olyan gyors. Videolejátszásra a 624MHz-es Intel proci is kevés, szaggat, minden másra teljesen elég a 266-os Samsung. Szóval nem értem, miért nem mai a vas.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
AMD Power
titán
Ebből a jó kis AMD-s cikkből is látszik ,hogy pl mind a 150 mind a 200K-s konfiguráció bőven elég. Nem kell 100K-ért vga meg ilyen baromságok. 200K-s konfig egy tökéletes választás játékra és minden egyébre.
-
BosX
aktív tag
Hogy mennyire fogom használni a wifit, ha lesz pdam, azt nemtudom, de egyenlőre hasznos jószágnak tűnik, és ha egy cucc sok pénzbe kerül, akkor legalább ezt tudja
Nem igazán vagyok otthon a PDA procikban, Intelből 2xx Mhzest 2-3éve láttam utoljára, abból vontam le, hogy ez nem mai darab, de ha jó akkor jó
A RAM mennyire számit a PDAknál? Elég belőle a 64MB?mentality, tradition, history. these things never change.
-
nagyúr
Sajnos a ROM megjelölése hiányzik. Abból legalább 64MB kell, RAM-ból elég lehet a 64, 128 ajánlott. De ha teszel bele kártyát, akkor nem kell a 128.
Hasznos dolog a WiFi, egyetemen használom a hotspotoknál, esetleg itthon ágyból netezni. De már arra is ráuntam, netezésre amúgy sem nagyon való. Viszont ez éppen, hogy nem egy drága gép, főleg úgy, hogy GPS van benne. Tehát szerintem elnézhető a WiFi hiánya, és sokkal értékesebb benne az a beépített, kis méretű GPS modul.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Efreet
senior tag
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
a hivatalos oldalon van info:
Memória : RAM: 64 MB , ROM: 32 MB
azt viszont ott se mondják el, hogy milyen térképszoftver jár hozzá - úttérkép, városok, országok, stb...
alapvetően nekem e-book olvasgatásra, mp3 hallgatásra és térképezgetni kellene - arra pont jónak tűnik, és a 8 óra (5 óra gps-ezéssel) nem is rossz egy ilyen masinától.Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
BosX
aktív tag
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
Bővebben: link Szerint 32MB ROM és 64MB RAM.
SD kártyám van 2 is fényképezőhöz (256mbosak) azzal nem lesz gond.
A GPS vevő fogott meg engem is legjobban a cuccból, régóta szerertnék beszerezni egyet ( geocachinghez), csak sokkaltam a különáló GPS vevők árárt (legalapabb is 40K), ez meg +20k ért PDA is, azért érdekel most fokozottan a téma.
A tudásához képest tényleg nem drága, csak az én pénztárcámhoz képest igen, úgy értettem, hogy drága cuccmentality, tradition, history. these things never change.
-
gabe_
őstag
Hali
Engem ez a Yakumo fényképezőgép meglepett:
Nekem ilyenem van: Bővebben: link
Ez nagyon hasonlít a cikkben szereplőre, legalábbis a külseje. A pontos adatai nem tudom, miben térnek el, ahogy látom, mind a 2ben 8mb memória van alapból...
Végre már lehet kapni a G-Power-t! Az ára szerintem abszolút meggyőző.Sovány szakácsban sose bízz!
-
nagyúr
Geocachinghez tökéletes, véleményem szerint. Elég jól bírja GPS-sel is.
Bár, ha órákat akarsz mászkálni, akkor jobb lehet egy külső GPS saját tápról (elemmel 17 órát is kibírnak a GPS-ek).
Most vizsgáztam térinformatikából. Eléggé megfogott a tantárgy.
A digiterra-t amúgy is a NYME diákjai fejlesztették.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Loretto
veterán
Bubis fénycső és aTt tájfun nagyon tetszenek.
11k egy ''egéralátétre''Soirée...
-
Füleske
addikt
Mit keres a 3000 Forintos bill a 1.5 milliós konfigban ?
-
rudi
nagyúr
A 754-es alaplapon lehetett volna spórolni nagyjából 4-5000 Ft-t, a 754-es procin meg háromezret. Ennyiből talán kijött volna még 512 MB memória. Ami esetleg érdekes lehet, az a 2800+-os A64. Elvileg nagyker listákon még van, az ára 25000 Ft körül mozog (tálcás, egy év garancia), kiskerben 23000 forintért is láttam. Azért nem akartam bepakolni, mert fene tudja meddig lesz még elérhető. 939-nek van még jövője, 754-nek már annyira nem. Korábban egálban volt a 754-es és 939-es konfig, amennyivel olcsóbb volt az alaplap és a proci, annyival volt drágább a VGA. Most már egy árba került az AGP-s és a PCI-Expresses 6600GT, de például az X800-aknál még mindig olcsóbb a PCI-Expresses verzió.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Jó az! lehetett volna vezeték nélküli, de fölöslegesnek tartottam. Lehetett volna rádiós is, de mindek, ezeket a törött ergonómikusakat meg nem szeretem - sőt. A csúcs Logitech készletekbe is majdnem ugyanez a billentyűzet megy.
-
Esmein
nagyúr
Aham ! köszi. Igazából elég baj, hogy kivonják a socketet, vagy legalábbis kevesebb proci érkezik, mert van, legalábbis teljesítménye alapján volna létjogosultsága 939 ellen is, mint egymagos platform, de mint tudjuk a konkurrencia házon belül is csak konkurrencia.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
rudi
nagyúr
Nyavalyás 300+ többletér majdnem 25000 Ft többletet kellett volna fizetni, akkor inkább még egy giga RAM, ami majd jól jön a játékokhoz. AMD oldalon igazából a 450.000-es gép van nagyon rendben, szükség esetén mehet bele még egy VGA és még egy GB memória, esetleg további merevlemezek.
-
-
rudi
nagyúr
Náluk Bővebben: link minden valószínűséggel rövidesen.
-
anulu
félisten
az 500K-s konfigba felesleges a DDR500-as RAM-ból 4db. ugyanis a Winchester magos proci nem tudja szinkronban hajtani, csak 5:4 (200-as ''FSB'': 166MHz-es RAM). szinkronnál minden baja van. vagy hamár 4db ilyen RAM, akkor a procihoz szvsz oda kéne írni, h Venice magos kéne ehhez a RAM konfighoz. Winchesterrel elég 4db DDR400-as Samsung. ezekkel is felmegy stabilan 250-es FSB-ig, és akkor megy a RAM 400-on.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
-
rudi
nagyúr
A kisebb A64-eket viszik mint a cukrot, a nagyobbakból meg még így sem bír eleget gyártani az AMD. Már csak meg kell várni, hogy elfogyjanak a felgyülemlett raktárkészletek, addig meg a ADA3000DAA4BP (3000+) és ADA3200DAA4BP (3200+) kell keresni, ez az E3 stepping, de tudtommal a ADA3200DIK4BI és ADA3000DIK4BI is új magos már (D0 stepping).
-
TeeJay
félisten
Jó a cikk
engem az érdekelnek hogy azt a TT hűtőt miért kellett akkora magasra emelni ha még a súlya se pici.
Valamit tudtok a teljesítményéről amúgy?
Ha jól látom 12centis venti van rajta az már nem lehet túl hangos meg 6 hőcső szóval elképzelhető hogy jól hűt
Csak hát a súlya meg az ára nem nekem való
Másik kérdésem hogy ez a Rocket miben jobb/rosszabb mint a Zalman Reserator2???
Ha a pumpa a toronyban lenne akkor is 20dB lenne a hangja?
mert én azé egy vízpumpától azt várnám hogy 10dB alatt legyen a hangja
nemde?
amúgy jó kis cikk kacsingatok én is a modernebb halkabb hűtési rendszerek felé.
csak az ár az ami nekem gátat szabMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
citkar
addikt
engem ezek a LED pontfényék érdekelnének,nem találtam hirtelenjében egy üzletben sem...volt a cikkben megemlítve hol lehet venni s átsuhantam felette vagy tényleg nem?
érdekelne mibe kerül hol s hogyan lehet rögzítenia gépre...van e rajta vmi szabályzó vagy kapcsoló,néha tényleg jó használatot tehet -
klepto
addikt
Én csak azt nem értem, hogy 400k-ig a Chaintech VNF4 Value Zenith Ultra alaplappal írtátok az árlistát. Addig ok, hogy ez a legolcsóbb S939 A64-es alaplap, de itt a fórumon sokan negatív véleménnyel vannak róla.
Ti miért ezt ajánljátok
Mégsem olyan rosz ez a lap, mint ahogy sokan vélekednek felőleHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Hani
aktív tag
Ha régóta foglalkozol a GPS-ek gondolatával, talán tudsz válaszolni a kérdésemre (persze azért senki ne fogja vissza magát!):
Hogy megy ez?
Úgy értem, vesz az ember e GPS-képes kütyüt, és elindul keresni hozzá egy szolgáltatót, aki biztosítja a műholdakhoz a hozzáférést, vagy minden működik, mint az álom?
Bocs, ha láma voltam , de inkább megkérdezem, ha érdekel valami.. -
lapa
veterán
üdv. tudja valaki hol lehet yakumo mp3 játékost venni? köszi
-
BosX
aktív tag
Hát ha már megvan a GPS vevőd, akkor ingyen használhatod az adott műholdat, amit érzékel, javarészt ezek katonai műholdak, így persze sokkal rosszabb pontosággal. Legalábbis én így tudom, de nem biztos, ki lejhet javítani.
Parci: és yakumo pdat?mentality, tradition, history. these things never change.
-
Efreet
senior tag
nem kell szolgáltató, a rajta levő antenna szépen megkeresi az adott helyről ''látható'' legalább 4 műholdat, és azok alapján pár méterre pontosan megmondja hol vagy.
ezek a műholdak nagyon össze vannak szinkronizálva, és mindegyik egy saját jelet sugároz - ezeknek a beérkezési sorrendjéből számít távolságot (terjedési sebesség, stb) és a műholdaktól való távolság alapján felszíni koordinátákat. ha van hozzá koordináta-pontos terep vagy utcatérkép akkor navigációra is képes lehet.
szerk.: a GPS műholdak az egyesült államok hadseregének tulajdonában vannak, és civil használatra kb 5-10 méteres pontosságot ''engedélyeznek'', komolyabb (katonai vagy ipari) eszközökkel és több látható műholddal ez akár 1-5 centiméterre is csökkenthető.
[Szerkesztve]Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Efreet
senior tag
további szerk lenne, csak kicsúsztam:
egy kis háttérismeret GPS-ből - mindentudásegyeteme
Bővebben: linkMindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Azért lett ilyen magas a Big Typhoon, hogy még a nagyobb északi híd hűtőkbe se ütközzön bele, a Sonic Towernek éppen ez a fő baja, de mondjuk a Coolink Bat is necces ebben a tekintetben. A teljesítményről még nem tudok mit mondani, július elejénél korábban nem valószínű hogy találkozok ilyennel. A sok, túl sűrű lamella alapján arra következtetek, hogy olyasmi lesz mint a Gigabyte G-Power: nagy légszállításnál piszokjó, kis légszállításnál nem olyan jó.
A felfrissített Reserator-nak van GPU és északi híd blokkja is, a Rockethez csak CPU blokk jár, de feltehetőleg olcsóbb lesz. A korábbi Reseratornak szidták az erőtlen pumpáját, Rocket esetében nem tudom mi a helyzet, de a 20 dBA nekem is soknak tűnik. Ha minden jól megy, ez is kiderül júliusban...Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer pc Ryzen 5800x RTX2060 DDR4 32Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest