- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jól megtaláltad a bankközi forint tranzakciók a GIRO rendszeren keresztül mennek, így ahhoz a GIRO szlaszámra van szükség.
Ebben tényleg nem lehet betű, de a bank a saját rendszerében úgy azonosítja az ügyfeleket, ahogy akarja, akár gyümölcsök után is elnevezheti őket, ha úgy kényelmes
-
cocka
veterán
válasz Winner_hun #56 üzenetére
Gondolom azzal még be kell menned a bankba, mert ezt így kutyafuttában nem lehet lepapírozni.
Érdekes mindenesetre, hogy rábólintasz, hogy igen kérsz netbankot, de a hozzátartozó azonosítót nem kapod meg. Van ennek értelme?
Kapsz egy új atombiztos bejárati ajtót, de a kulcsokat nem kapod meg hozzá. Kb. ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Winner_hun #58 üzenetére
Kérdés:
Aláírtál-e egy olyan papírt aminek a fejlécében ez a cím található:
CIB internet alapú elektronikus szolgáltatások igénybevételéhez
ezen elvileg rajta van a neved, a rövid bankszámlaszámod középső karakterei
a felhasználói azonosító, név, születési hely és idő, anyja neve, e-mail cím, nyelv, biztonsági sms értesítés kell-e vagy sem, mobilszám, szolgáltatási csomag
alatta: befektetési szolgáltatás, lízing szolgáltatás, kell-e vagy sem, számla száma, számla választott neve
Ha ilyet vagy ehhez hasonló címűt nem írtál alá, akkor nem kötöttél szerződést a netbankra. Ennek hiányában meg olyan mindegy, hogy megkérdezték, hogy kérsz-e netbankot vagy sem.
Nem tudom... csak velem voltak olyan aranyosak, hogy mindent elintéztek a szerződéskötéskor?
A jelszót te változtathattad meg a bankban egy kihelyezett gépen szintén szerződéskötéskor, amikor átadták neked ezt a papírt.
[ Szerkesztve ]
-
-
cocka
veterán
-
spammer
veterán
Hm, valami nem okés. Ma jött meg CIBezz Mastercard, be lett aktiválva, és a netbank azt írja, hogy -1400 (mínusz 1400) forint az egyenleg, éves kártyadíj van odaírva.. Pedig arról volt szó, hogy nincs kártyadíj, tudja valaki mi van ilyenkor? Lehet reklamálni a CIB-nél?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz #42431471 #63 üzenetére
De most komolyan. Én tudok rosszul valamit, vagy a rendszerben vagy a gubanc?
# Az első évben a CIBEZZ bankkártya díja 0 Ft. Két bankkártya közül is választhatsz:
* CIBEZZ Visa Electron
* CIBEZZ MasterCard UnembossedAkkor csak nem értem rosszul, hisz a 0 != 1400
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
maxtreme01
csendes tag
válasz #42431471 #65 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Sethdobaloah:
Az még nem teljesen világos számomra, hogyha nincs a kártyán egyenleg, és illetéktelenek használják, akkor minuszba terhelhető-e, és ezt kényszerhitelként kezeli-e a bank?!Ezt egy CIB-es ÁSZF-ben találtam, lehet már nem aktuális.
"A Bankszámlán vagy az Elkülönített Kártyaszámlán rendelkezésre álló egyenleget meghaladóan a Bankkártya nem vehető igénybe. Amennyiben a Kártyabirtokos a rendelkezésre álló egyenleget meghaladóan végez Bankkártya-tranzakciókat, úgy a Főkártyabirtokos köteles a jogosulatlanul igénybe vett összeget (a kényszerhitelt) haladéktalanul visszafizetni."Előre is köszi a választ.
-
cocka
veterán
válasz maxtreme01 #66 üzenetére
Asszem ez már volt itt is téma.
A lényeg az, hogy a rendelkezésre álló egyenleged 0 Ft-ig zárolható.
De akármeddig terhelhető. Tehát mínuszba legfeljebb csak úgy mehet, hogy ha zárolnak egy bizonyos összeget, aztán hirtelen másnap az egekbe szökik az árfolyam és 2-3 nap múlva ezen az árfolyamon terhelik be az összeget. Így simán mehet mínuszba.
Viszont azt nem hiszem, hogy ha forintban fizetsz, akkor úgy mínuszba lehet vinni, hiszen a zárolt és terhelt összeg egyenlő.
-
maxtreme01
csendes tag
Jó gyorsan reagáltál, köszi...
Én az Offline CNP (Card-not-present) tranzakciókra gondoltam, amikor a kártyaszámla egyenlege nem kerül ellenőrzésre, hanem amikor a bankhoz vagy kártyaközponthoz benyújtják a terhelési igényt, akkor kerül terhelésre és megfizetésre az összeg, és nincs zárolás. A kérdés tehát, hogy a bank ilyenkor kifizeti a terhelést, és kényszerhitelt alkalmaz, vagy pedig megtagadja a tranzakciót.
Annyira nem vagyok otthon ebben a bankos témában, ezért kértem egy hozzáértő segítségét. -
cocka
veterán
válasz maxtreme01 #68 üzenetére
Ha ez a kérdés a cib internetkártyára vonatkozik, akkor a válasz az, hogy ezzel a kártyával kizárólag online cnps tranzakció végezhető.
Offline tranzakciókat csak dombornyomott kártyával lehet kezdeményezni.
-
Bullov
csendes tag
Valaki nem tudja, hogy a netbankban az utalásnál miért nem tudom kiválasztani azt, hogy az internetkártyámról utaljak a főkártyámra? Mindkét kártyán van pénz.
A főkártyáról az internetkártyára működik, csak visszafele nem.Köszi előre is a helpet!
-
lajo
senior tag
Ha nekem az internetkártyám nincs ott a második sorban akkor mi a baj?
-
törölt tag
Ha valakinek kérdése lenne, privátban nyugodtan megkereshet továbbra is, de már nem dolgozom a CIB-nél
Bármi gond van, első körben javaslom a CIB24 felhívását, tuti tudnak segíteni. -
wesa
újonc
Sziasztok!
Ma érkezett meg az internetkártyám, próbáltam a paypal-ra linkelni,de azzal dobott vissza, hogy nem tud mit kezdeni vele ill. nem tudja beazonosítani.
Nektek csinált ilyet? Megoldódott később?
Bánom a 800 forintot a semmiért, ha ezzel tényleg nem működik. -
cocka
veterán
Soha, mert tudtam, hogy a mögötte lévő számlára pénzt is kell tölteni, ahhoz hogy a regisztráció sikeres legyen. Ezeket az összegeket csak zárolják vagy levonják és visszaadják. Általában ebben a sorrendben: 1 dollár zárolva, 2 hét után feloldva, 400 Ft levonva, kód beírása után kb. 3 nappal pénz visszautalva.
-
wesa
újonc
Köszi a gyors válaszodat!
Én eleve úgy linkeltem a kártyámat, hogy már volt rajta 400 forint.
Közben elmentem a bankba is, ahol azt mondták, hogy tegyek még rá.
Hmm... hát, teszek még rá megint 400 forintot, aztán meglátom.
Nekem még így is jobban megéri, mint a dombornyomott, aminek az éves költsége 5000 körül van.Amúgy kaptam egy mailt, amiben tudatják velem, hogy:
"On Mar. 9, 2009, the credit card ending in xxxx was added to your PayPal account."
Ezt most végképp nem értem. Most akkor folyamatban van?[ Szerkesztve ]
-
bbt62009
újonc
"Szégyenlistán" a CIB Bank
A CIB Bank Zrt.-t elmarasztalta a Budapesti Békéltető TestületA CIB Bank Zrt. egyik ügyfele 2008. november 7.-én internet bankon kezdeményezte a CIB Ingatlan Alapok Alapja befektetési jegyeinek visszaváltását amit a bank nem hajtott végre és az ismert PSZÁF felfüggesztés miatt ez a fogyasztónak kárt okozott. A bank telefonos beszélgetésekben kártalanítást ígért de később ezt változó indokokkal megtagadta.
Az ügy a Budapesti Békéltető Testület elé került, amely BBT/6/2009. számú határozatában kötelezte a bankot az ingatlan jegyek 2008. november 24.-i árfolyamon történő visszaváltására (megtekinthető: http://www.pannon.info).
Ezen túlmenően megállapította a következőket:
• Az bank az Ingatlan alapját a fogyasztókat megtévesztő módon reklámozta és vonzó befektetésként tüntette fel még 2008. november 7.-én is.
• A Bank nem tagadhatja meg a fogyasztókkal készült hangfelvétel kiadását, és azt adja ki az ügyfélnek.Ezzel szemben a CIB Bank Zrt:
• A megtévesztő reklámozást még 2008 végén is folytatta és a fogyasztókat megtévesztette mivel az ingatlan alapot az állampapírokhoz hasonlóan vonzó és biztonságos, de annál nagyobb hozamot ígérő befektetésként mutatta be akkor amikor azok árfolyama már folyamatosan csökkent. Kockázatát az állampapírokéhoz hasonlónak állítja be.
• A Bank nem hajlandó kiadni az ügyféllel készült hangfelvételt.
• A CIB Bank nem rendezte az előírt árfolyamon a jegyek visszaváltását és azokat csak 2009. áprilisában váltotta vissza az előírtnál jóval alacsonyabb árfolyamon ami a fogyasztónak jelentős kárt okozott.A fentiek alapján a CIB Bank Zrt. joggal szerepel azon cégek "szégyenlistáján" amelyek a a Budapesti Békéltető Testület (BBT) honlapján is helyet kaptak. Ezen azon cégek szerepelnek akik nem hajtják végre a BBT határozatát és a fogyasztó jogokat semmibe veszik.
További információ a http://www.pannon.info oldalon!
-
Matt9HUN
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Rendeltem valamit amerikából de irtak nekem h nem lehet a terméket nemzetközileg szállítani ezért elutasítják a rendelésemet. Na most azt irták h 3 és 5 napon belül visszautalják a pénzt de az internet bankon még mindig zárolva van az összeg. Akkor most ők nem utasították még vissza a rendelésemet vagy a bank nem oldotta fel a zárolást? Ha bemegyek a bankba feloldják a pénzt vagyis a bank tudni fogja h a cég akitől rendeltem volna visszautasította? Köszönöm előre is a választ!
Addig is verem a fejem a -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Cibezz számlám van és internetkártyát igényelnék. Mindezt netbankon keresztül megtehetném, de nem tudom mennyi ennek a kártyának a fenntartási költsége ezzel a cibezz számlával 26 év alatt?
-
Proci85
senior tag
Ha azóta nem változott:
"A CIBEZZ számlacsomag 18-26 év közötti fiataloknak és 26 év fölötti nappali tagozatos diákoknak érhető el. Számlavezetési díj nincs, az internetbankon keresztüli belföldi forint átutalások díjmentesek. Díjmentesen rendelkezésre áll a CIB Internetkártya is."
[link]google pajti csak kisegített
-
cocka
veterán
Furcsállom, hogy a nem cib.hu -n keresgélsz.
Egyébként ingyenes. De most júliustól emelik a kp. felvét díját meg még a normál számla számlavezetési díját is 299 Ft-ra, úgyhogy marhára örülök neki. Decembertől meg a cibezz számlavezetési díja is 50 Ft-ra emelkedik.
[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
Én meg azt furcsálom, hogy hiába kerestem ott bő fél órát, nem találtam választ a kérdésemre ilyen kombinációban
Átnéztem a cibezz doksiját (innen értesültem én is az árak emelkedéséről), az internetkártya szegényes leírását, de egyiknél sem említik a vonzatát cibezzre nézve.
-
escapist
újonc
Sziasztok! Beregeltem Paypal-re, hozzáadtam az internetkártyámat, eddig minden rendben is ment. Viszont nem látom sehol azt a négy jegyű kódot, amit elvileg kapnom kellett volna. Fogom ezt valaha is látni internetbankban, vagy a CIB24-et, ha felhívom, meg tudják majd nekem mondani? Köszi előre is a választ
-
kni
csendes tag
Kb 3-4 hete nyitottam Online számlacsomaggal számlát a CIB-nél, mobilbankkal, internetbankkal, Mastercard un kártyával, internetkártyával, malacpersellyel. Egyszer kellett a fiókba bemenni, ott minden papírt megcsináltunk, a telefonos jelszót meg kellett adni, a tokent is beállítottuk.
Az internet bank már este működött. Kb. 2 hét múlva megjöttek a kártyák és a pin kód. A kártyákat az internetbankban tudtam aktiválni, csak az internet számla miatt kellett a Cib24-et hívni. Eddig minden rendben megy, így kell ezt csinálni. Remélem később sem lesz gondom.kni
-
csaba17
senior tag
heló
nekem is meglett a netkártyám, akk ezzel tok ugy fizetni mint egy hitelkártyával? természetesen előtte rakok rá keretet de am ugy mükszik? 1ik online gémre akarok majd prémet venni és hitelkarival jobban megéri mint telóval. cibbe azt mondták hogy igen de én még nem próbáltam ill nem is tok olyat aki próbálta volna.
most keret nélkül bepróbáltam és ezt irta rá:
Fizetés a megadott kártyával nem lehetséges. Próbálj meg másikat.
ezt azért irja mer nincs rajta keret vagy mer am se tudnám használni ezen az oldalon -
zeus90
aktív tag
Milyen oldal?
Gondolom fel van sorolva, h milyen kártyákkal lehet fizetni (MasterCard, Visa, ElectronVisa stb)
Ha ott szerepel a MasterCard akkor igen, tudsz vele fizetni. Előtte ráraksz annyi pénzt amennyi kell, kitöltöd az adatokat amit kér és mehet is. Ha nem szerepel ott, a Te kártyatípusod, akkor bukesz, azzal ott nem tudsz fizetni. -
csaba17
senior tag
gladiatusra akarok, ott visa és mastercard van. meg majd vmi online fogadóoldara is akarok felrakni pénzt, bwinre v vmi hasonlóra de ott is van mastercard.
köszi a segitséget. am még vmi: az miért jó hogy egy csomóan összekötik a paybal-os számlájukat pl ezzel a karival?
ha hitelkariként tod használni márpedig tod akk minek összekötni? -
kni
csendes tag
Azért jó, mert dupla a biztonság. Ha vmi "baj" történik a paypal-al akkor sem tudnak a kártyádról levenni pénzt mert ugye nincs rajta csak akkor, amikor fizetni akarsz. Márpedig a paypal-on eltárolják a kártyaadataid, bár biztos nagyon jó a paypal védelmi rendszere, de ugye 100%-os védelem nincs.
kni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest