- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ath
senior tag
most komolyan, ha T-től veszem, akkor függetlent kapok??
-
dish17
csendes tag
Ezek szerint igen, Lumiákkal is volt már ilyen, aztán függők lettek, nekünk még biztos szerencsénk volt
-
jacis
nagyúr
válasz malnabokor #905 üzenetére
Szia,
Igen meghitt és nagyon szuper.
Google maps-ot akarom meglenni de nem találtam sehol.
Valakiben tud nekem segíteni?
Választ köszi.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
malnabokor
senior tag
Na, akkor már csak egy dolog mielőtt elküldöm a rendelést, hogy ha meg tudod nézni (bár fondolom most mindent meg szeretnél nézni egyszerre, mindent kipróbálni ) hogy 10.1 van rajta (ha nincs, akkor meg látja-e a frissítést)
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
sasa134
addikt
nem tudom sajna... lehet az BlackBerry maps volt, nem?
Avanti Roma
-
Backrau
aktív tag
Na a T-nél vásárolt telefonom 1 hónapos, kb 1 hete raktam fel a 10.1-es szoftvert. Leírom az eddig tapasztaltakat. Próbálom a kisebb negatívumokat előre venni és utána, majd egy kis összegzés és a pozitívumok:
- A Hub a 10.1-es frissítés után nagyon jónak tünt, sokkal kezelhetőbb lett (amúgy sem volt rossz, sőttt.. ) az egyik legjobb, ami a telefonban tetszik, de a frissítésekkel nem vagyok elégedett, főként facebook. A frissítés előtt nekem a frissítés gyorsabbnak tünt, most sokkal inkább lassúbb, vagy épp nem is jelez csak ha rámegyek az app-ra és felül jelzi, hogy írtak, utána már pittyeg a Hub is, hogy jött onnan üzi. Ez őszintén szólva engem nagyon zavar, mert több emberrel itt álok napi kapcsolatban. Úgy gondolom, ez egy nagy negatívum, vagy csak én nem jól állítottam be valamit. Bár belépek a Hub-ra és rámegyek, hogy frissétés, akkor is elég nehezen akarja beadni a facebook üzenetek frissítését.
Igazából ugyen ez vonatkozik a letöltött alkalmazásokra is, nem jelzi, ha jött frissítés, csak ha te magad frissítesz és csak utána jött a Hubb-ban a jel. Ez sem túlzott nagy öröm. Ezt javítaniuk kellene.- Böngészés nagyon gyors, nagyon jó, még akkor is, ha alig van térerő, meglepődtem milyen gyorsan tölti be akkor is az oldalakat. A hátrány viszont a Flash oldalak kezelése. Konkrétan egy oldalt tudok kiemelni. Játszom a TopEleven-nel. Betölti gyorsan, minden oké is, de ha a nagyítani akarsz a Flash tartalomra semmi, nem engedi, ki tudod rakni teljes képernyőre, mondjuk csak akkor is a fél képernyőn jelenik meg és ennyi. Elég zavaró, ezt kicsit elrontották szerintem, mondjuk nem igazán izgat (ránézek, ha hazaértem), csak megjegyzés inkább.
- Játékoknál egy probléma volt, de ezt betudom az alkalmazás hibájának, nem pedig a telefonnak. JetpackJoyride, ha felveszel egy átalakítót (aki játszott vele tudja) kifagy a progi, mondjuk nem minden esetben. A teló nem. Simán bezárod és kész. Többi alkalmazás eddig kiváló (Angry Birds SW, Sector Strike.....)
- Ami engem még nagyon zavar, hogy a BlackBerry Mapsba még mindig nem tudtak tenni egy magyar térképet, ez jobban zavaró, mint a frissítések meg nem jelenítése. Ezt remélem mi hamarabb pótolják. Addig egy ingyenes progi a Waze a megoldás, de szerintem netről kapkodja le a térképet. A Don't Panic, nagyon jó lenne, de csak próbáidőre tudsz hozzá letölteni magyar térképet.
- Akku-idő szerintem nagyon jó, igaz a 10.1-es szofttal gyengébbnek mondanám, de így is akár kicsit erősebb használt alatt simán bírja az egy napot, ha pedig nem igazán nyomkodod, csak pici net, egy két telefon, akkor simán 1,5, talán lihegve a 2, de ezt úgy gondolom, hogy reggel 6-ra mész melóba, felkelsz, hazaérsz és elfelejted feltölteni, és mire újból hazaérsz még bírja. Nekem az előző szofttal volt ilyen. Azt hozzáteszem, hogy itthon a szobában szinte semmilyen térerő sincs csak egy két pontban és gyakran keres hálózatot a masina, ez az akku-idő kárára megy. Ha bent laknék városban, szerintem ilyen gond nem lenne és dobna az akku-időre még jó pár órát.
- Összegségben a sok apró negatívum után, mindenkinek ajánlom. Egyszer sem fagyott ki a telefon. Bocsi, egy megbolondulása volt. Írtam a Hub-on üzit face-re, elment a térerő, mert közben sétáltam (nem teló miatt, a térerő erre gyagyi a t-nek), rámentem, hogy küldés, de semmit nem csinált vagy fél órát, teljesen bezavarodott, hogy elment közben a térerő, hiába jött vissza, utána se semmi. Egyébként csak ajánlani tudom, a BB nagyon összerakta ezt a telefont és persze a szoftvert. Vannak apró, vagy nem is olyan apró hibái, de ha újra vásárlás előtt lennék ezt venném. Egy új szoftver és baromi gyors, baromi stabil. Pár hónap, esetleg egy év nagyon egyben lesz még jobban szoftverileg. Elvégre csak pár hónapos rendszerről beszélünk és milyen jó. Nem is tudom android és IOS barátunk hány éve fejleszti remekművűket? Az android még mindig egy instabil rendszer ehhez képest, hiába van nagyobb támogatottsága ill, több funkciója eltörpül ez mellett. Nagyjából a BB betalált elsőre a iphone 4s és az 5 közé. Szerintem ennyi pénzért nem rossz. Még a rossz hozzászólások véget az utóbbi 2 évben használt telefonjaim: LG Optimus 2X, Samu S3, S3 mini, Ipone 4, 4S, 5, de több készüléket is fogtam kezeltem, igaz azok már nem a sajátjaim voltak.
A fényképező része is nagyon rendben van. Videonál tettem rá avi-t, mkv-t, és egy full hd-s filmet (4Gb - 45perc) meglepődtem, hogy a HD-videó közben akadásmentesen tudsz a film közben nagyítani. Ráadásul igaz írtam már fentebb: ha van otthon wifi hálózatod, és össze van hangolva a tv, sz.gép és a telefon lehet pl. olyat, hogy a telón a HD-s filmet lejátszatod a TV-vel, a filmet háttérbe rakod a telón, közben a tv-n ugyan úgy megy full képernyőm, és te a telóddal játszhatsz, netezhetsz, írkálhatsz (telefonálást nem próbáltam), mindezt úgy, hogy meg sem érzed, hogy menne akármi is a telefonon. A másik örömteli, hogy bekapcsolom a gépet, és már a két meghajtót dobja is fel a DLNA miatt, így adatok másolására a kábel is felejtős lett (5MB/s-mal tudtam rá másolni,így). Igazából rengeteg apró pozitív tulajdonsága van még, pl billentyűzet, kurva jó, egyszerűen ez a szó jó rá . Meg majd a többit felhasználó kitapasztalja. A lényeg, hogy sem android-ra, sem ios-re nem térnék vissza. Csak ajánlani tudom mindenkinek a készüléket! -
nagyúr
Hát, ettől féltem, hogy ezt mondod te is! Két órát nyomogattam a Vele-tech-en.
Nagyon sokat gépelek. Isteni volt vele bohóckodni!
Na - ezt nevezem én vigyorfaktornak!A térkép fekete pont jelenleg. A Nokia maps istenkirály még most is. Rendezniük kellene kelet európát. /Esetleg majd OV újrarendezi jövőre a választáskor. /
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dish17
csendes tag
válasz lezerpiramis #917 üzenetére
Sajnos a leírtakra ez sem megoldás, én is ezt írtam, hogy az üzenetek, egyéb értesítések frissítése néha elég kusza, mondom nekem az még zavaróbb, hogy ami viszont megjelenik, az akkor sem tűnik el, ha a gépen már megnéztem, csak akkor ha a telón is megnézem, de azért ez és a többi sem olyan nagy hiba talán
Még valami jacis kérdezted, hogy van e rá mód, hogy a dropbox feltolja a képeket magától, írtam, hogy nincs, valóban nem is találtam a beépített kliensben ilyet, viszont ugye egyéb okokból én feltettem egy androidos dropboxot, ami egyrészt tökéletesen működik, másrészt ma csinált egy olyat, hogy reggel elindítottam, mert néztem benne vmit, aztán be is zártam, de egy kis idő múlva egyszer csak ott volt egy értesítés a hub-ban, hogy a képeim sikeresen feltöltve a dropboxba, és valóban ott van a kb 80 kép a camera uploads mappában, ahogy pl droidon is történt, igazából nem értem a dolgot, mármint hogy hogy töltötte fel, ha amúgy bezártam és hogy akkor eddig miért nem töltötte fel, meg azt sem, hogy az androidos dropbox hogy küld értesítést a hubon keresztül, mivel a többi droidos program nem tesz ilyet, de a lényeg, hogy valahogy ez is működik
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Mitől lehet az, hogy a whatsapp nem telepek feladat telefonra? Hibával megáll és ennyi.
Másnak is volt már ilyen?iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
Sziasztok
Nem bírom lerakni a telefont mert annyira tetszik. Nagyon rendben van benne minden és jó érzés nyomkodni
Igazi minőségi darab.Jah a whatsapp továbbra sem jó
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
lugosi
MODERÁTOR
"az még zavaróbb, hogy ami viszont megjelenik, az akkor sem tűnik el, ha a gépen már megnéztem, csak akkor ha a telón is megnézem"
Nem mondod hogy ez még mindig így van!!! Na nálam itt ásta el magát full végleg az egész BB10 rendszer!
Annak idején még a bis-es időkben is dühöngtem, hogy egy elvileg emailre kihegyezett rendszerrel van dolgom, ami éppen csak annyira béna, hogy képtelen a kétirányú szinkronra, azaz pl ha a gmail, hotmail stb webes felületén olvasok egy levelet, akkor a telefonon nem jelenik meg olvasottként. (Külön röhej volt számomra egy emailre magasztalt rendszernél hogy nincs a sorok között válasz - mondjátok hogy legalább ezt megcsinálták így 2013-ra légyszi.)
Én balga, azt feltételeztem, hogy egy szakadék felé tartó cég lagalább az ilyen, abszolút csak szemléleten és szoftveren múló hülyeségeket javítja egy olyan terméknél, amin csak a túlélése múlik. De nem.
2013-ban ez a cég, ami az emailezésből indult ki, és még mindig a hub-bal azt tartja központi elemnek, képtelen ezt megvalósítani, holott ezt a 20-30 (nem 200 ezer mint ez) ft-os androidos vackok is hibátlanul tudják. Sőt, szerintem igazából minden konkurens. Szifon igen, wp szerintem igen.
Adtak egy pofás külsőt, de a gondolkodásmód és a koncepció megmaradt nagyjából a 8-10 évvel ezelőtti szinten? Sajnos ebből kifolyólag ezt a céget egy megújulni képtelen, halálra ítélt entitásnak tartom, ha erre sem volt képes. Ha ennyiért megvettem volna egy Z10-et és látnám hogy ez a funkció ugyanúgy nem működik mind 10 éve akkor vagy megtaposnám vagy a fejem verném a falba. Hihetetlen számomra ez az ordas bénázás...
Basszus nagyon pipa lettem rájuk!
-
SzuMe
tag
Megjelent a leaked 10.1.0.1916 2-es és 3-as verzióra. Úgy látszik angol importos telefonok előnyben.
-
BigT
senior tag
Valaki tud esetleg a Q10 érkezéséről valamit? Mikorra várható kb? Szolgálónál lesz szerintetek?
Samsung S7 edge
-
tag
Sziasztok!
BB szüzességemet most vesztettem el egy fekete Z10-zel. Még friss az élmény, egy órája jött meg.
Természetesen egyelőre csak pillogok és bénázok, de igyekszem ismerkedni a rendszerrel.
Döntésem tudatos volt, már hetekkel ezelőtt kinéztem magamnak a telefont, próbáltam a lehető legjobban körüljárni a rendszert, ezért követtem itt a tesztet illetve most már a fórumot.
Széles skálán használtam eddig kütyüket, a vállalati készülékem egy Samsung Note2, az androidos környezet nekünk ott megkerülhetetlen. A szívem csücske eddig ennek ellenére a windows phone volt, ha OS-t nézzük, most egy ilyen rendszerű lg-t nyugdíjaztattam, vagyis lett tartaléktelefon a BB mellett.
Na röviden ennyi, aztán nem megenni, ha hülyeségeket kérdezek.-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
dish17
csendes tag
Az emaileknél többé-kevésbé működik, bár olyan azért nem egyszer van, hogy a kezdőképernyőn ott van hogy van x emailem, miközben tudom hogy már olvastam őket, aztán ha belépek a hub-ba akkor egyből frissíti és olvasottá válnak, aztán eltűnnek, ez a kisebb gond, mert amúgy sem új emailként jelzi őket előtte, csak olvasatlanként, meg mondom azért általában emailnél működik a szinkron.
Ami engem nagyon zavar az a FB, mivel ha használni akarod muszáj vagy felvenni a fiókot, meg egyébként is azért jól jönne, ha a fb eseményeimről, üzeneteimről is kapnék értesítést, ennek kisebb baja, hogy néha egyből megtörténik, néha nem, de a legrosszabb, hogy amit viszont megkapok, akár üzenet akár értesítés, azok nem tűnnek el, akkor sem ha a gépen már megnéztem, csak akkor ha a telón is olvasottnak jelölöm vagy megnézem. Talán amennyiben egy üzenetre válaszolok is a gépről, akkor már olvasott lesz a telefonon, meg szinkronizálja persze a megírt üzenetet is (nem mindig azonnal) de ha csak megnézem akkor nem, különösen az értesítéseknél idegesítő, amit nincs kedvem persze egyesével végignyomkodni, pedig azért szokott jönni jónéhány egy nap..
[ Szerkesztve ]
-
chickenloop
csendes tag
Sziasztok,
Valaki meg tudná erősíteni, hogy a T-mobilos z10 független és menni fog vodás kártyával is?
Nagyon köszönöm. -
icezozo
addikt
válasz chickenloop #932 üzenetére
nekem pár napos ts és független
( nem lockolták, de vásárlás előtt próbáld ki)http://qwankido.hu/
-
dish17
csendes tag
válasz chickenloop #932 üzenetére
Az enyém is független, de lehet, hogy majd egyszercsak függők lesznek, úgyhogy ki kell próbálni, ha van rá mód!
-
Hami33
aktív tag
Ha szeretnéd a legújabb szoftvert telepíteni a készülékedre, de nem ajánlja fel a telefon magától a rendszerfrissítést, kövesd a következő lépéseket (csak Z10-re vonatkozik!):
Távolítsd el a telefonból a SIM-kártyát!
Csatlakoztasd a BlackBerrydet a számítógéphez USB-kábellel,
Kattints a böngésződben erre az oldalra,http://us.blackberry.com/software/smartphones/update/blackberry10-os.html
Kattints az oldal közepén látható "Check for Updates" gombra!
Ha elérhető frissebb szoftver, telepítsd a képernyőn megjelenő utasítások alapján![ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
[link]. T mobilnál hamarosan itt a Q10
-
tudi13
aktív tag
Nagyon erősen agyalok ezen a telefonon.
A rendszer felépítése és kezelése nagyon tetszik. A telefon külseje is.
Az alkalmazások hiány és/vagy nehezen beszerezhetősége a negatívum nálam.
Mennyire bővül az alkalmazás bolt? Szemmel látható a növekedés? -
Hami33
aktív tag
70 ezer alkalmazás volt mikor kijött a Z10 ha jól tudom január óta 120 ezernél járnak. A lényeges alkalmazások nagyjából megvannak itt is. Szerintem bővülni is gyorsabban fog mivel jön a Q10 ,Q5 . Szerintem rohamos fejlődés lesz ráadasul. Fejlesztők is gyorsn portolhatják az alkalmazásokat BB10 rendszerre. Aki stabil megbízható rendszert keres annak jó választás ez a telefon ,de aki csilli villi dolgokat szereti az androidnál nézelődjön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest