- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
válasz bozso1981 #1745 üzenetére
A BB-kre mindig voltak leak OS-ek, lesznek is, ez nem "hekkelés", meg "mókolás" ( vagy csak részben az, igen egyszerű művelet feltenni őket...)
A készüléket lehet frissíteni OTA, ha a szolgáltatód ÁLTAL TÁMOGATOTT típust használod, semmi baj sincs ezzel.
Itt az a helyzet, hogy LTE verziót hogyan lehet firssíteni, hiszen az hivatalosan nem támogatott.. Nos, könnyen.
Ha nem éltek ezzel a lehetőséggel, nem a BB-t kell szidni, hogy nem ad ki frissítést. Olyan telót kell venni ami az adott szolgáltató által támogatott.Avanti Roma
-
Gomba
senior tag
+ néhány dolog még:
- Q10-en elvileg fehér lett a fekete naptárból (képet még nem kerestem) - ennek mondjuk személy szerint nem örülök
- ActiveSync-nél és IMAP-nál végre valahára be lehet állítani 90 napnál többet is, hogy "visszanézzen" a telefonÉp hardverben ép szoftver
-
sasa134
addikt
VIgyázz azért vele, úgy tűnik a Rogers és EE UK frissítése után például eltűnnek az sms-ek... elég sok a panasz a CB-n. SZóval jobb talán kicsit várni, vagy csinálja SMS backup-ot.
Én még nem kaptam OTA infót róla, az o2 megint nem kapkodja el. Bár lehet, hogy ebben az esetben indokolt kicsit várni.
Avanti Roma
-
Prof_Entel
csendes tag
válasz bozso1981 #1746 üzenetére
Szia, nekem a hangszórója recsegett (nem a kihangosítós), de nem hiszem, hogy a fülestől. Visszavittem a t-hez, azt mondták, hogy ők nem foglalkoznak vele, egyből küldik tovább. Az t-s emberkétől megkérdeztem, hogy gyakran hoznak vissza z10-et? Azt mondta, hogy én vagyok az első (mondjuk nem tudom mennyit adtak el Pólus centerről van szó).
Látványosan nem nagyon törődött velem. Nem is akart cseretelefont adni, külön kellett kérnem. Erre kihozott egy rózsaszín kinyitható csodát, visszazavartam vele. Utána egy régi nokiát adott aminek a papírjára azt írta, hogy 30k-t ér. Szóval inkább visszakértem végül a barátnőmtől a régi boldomat.
Remélem több probléma nem lesz vele, mert eléggé hozzászoktam már pár hét alatt. -
bozso1981
csendes tag
válasz Prof_Entel #1754 üzenetére
És azóta is náluk van a telód? Vagy visszakaptad azóta?
-
Gomba
senior tag
No jelentem fent van a Q10-emen a 10.1 MR. Eddig minden rendben van.
Az SMS-eim nem tűntek el!
Ami fáj... és nem vettem észre előtte, hogy a "simple password" az nincs még Q10-re csak Z10-re GRRR. Ez lett volna nekem a legfontosabb.
A hub-ban lépkedés gesztusokkal sincs Q10-re (bár a p(revious) és n(ext) gombok nyomogatásával elvagyok továbbra is). VISZONT legalább már van (újra) U(nread) ami ugrál a következő olvasatlanra. Ezt szeretem.
Nagyon kicsi változások vannak a hub-ban, de meg nem tudom mondani, hogy mik (pixelre nem azonos például, ha megnyomom hogy c(ompose) és feljönnek az accountok, hogy melyikkel akarom írni). 0.01%-kal szebb lett
SMS-ek is kicsit másképp látszanak.
Na jó nem olyan csúnya a naptár fehérben (ettől féltem).... Bár a fekete továbbra is jobban tetszik nekem, állítási lehetőséget szeretnék!+ kaptam két új ikont (appot): az egyik a Deezer, a másik pedig egy Tutorials (újabb kettő amit elrejtek valami mappában )
Az első 10 perces "élményeimről" ennyit hirtelen.Ép hardverben ép szoftver
-
eventus
veterán
Országok, hálózatok kódjai: [link]
UK 234, T-Mobile 30. Tölt[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Ilidzser
tag
Ma megnéztem T-nél a Z10-et és a Q10-et is. Komolyan mondom, ha egy évvel előbb jöttek volna ki, akkor most Blackberrym van. De most már valahogy nem kapott el a birtoklása vágy, pedig szépen össze van rakva a külső és a belső is...
-
dave74
tag
Podcast appot használ valaki?
Tud ajánlani valamilyet? -
ATI
senior tag
Kíváncsiságból elindítottam a telefonról a szoftverfrissítést, és megtalálta OTA is az update-et. STL100-2-es, tehát nem T-s.
Verzió: 10.1.0.4181, 197MB. Másnak is ez az update jött?Azt ajánlja, hogy wifin toljam az frissítést, mert túl nagy, ne a 3G-t terhelje, ha nem muszáj. A céges wifit nem tudom beizzítani a telón, így marad a BB Link és USB kábel. A BB Link is megtalálta a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gomba
senior tag
10.1 MR tapasztalatok 2:
- update után az összes email címednek újra meg kell adnod a jelszavát. A gmail-es fiókoknál már új fajta hitelesítés van
- bootolás után kicsit akadozottan indul a hub, de aztán 10-15 perc és már újra régi fényében ragyok. Azért írom ezt ide, mert korábban nem vettem észre, bár tény, hogy az utolsó restartom/telefon bekapcsolásom az előző update-kor volt
- nekem előjött egy olyan probléma, hogy egyszer csak az egyik wifi routerhez (ami egyébként egy régi nem túl funkciógazdag airlive darab) nem akart csatlakozni a telefon, mert az autentikáción mindig elvérzett. Neten sehol semmi nincs fent perpill ez a probléma ezért ide leírom, hátha valakinek hasznos lehet. Szóval a lényeg, hogy minden újraindítások, resetelések és egyebek után a megoldás az lett, hogy eddig WPA-TKIP volt (igen tudom, nem a legbiztonságosabb szintén ne menjünk bele ) és azt át kellett állítani WPA auto-ra.
Feltételezésem szerint itt is belenyúlt a BlackBerry a BB10-be kicsit, de nincs dokumentálva sehol (én legalábbis nem találtam).
Már egyébként kezdtem pont morcos lenni, miután már vagy 2 órát szívtam vele, hogy nem működik egyébként... de aztán végül megoldódott.Ép hardverben ép szoftver
-
ATI
senior tag
Na felment. 10.1.0.4633 lett a verzió a telefonon.
-
sasa134
addikt
Én is végignyálaztam a CB fórumot és azok alapján (belekalkulálva, hogy ott azért a júzerek úgy 1/3 amerikai, tehát a hülyeség valószínűleg nem a készülékben van...) úgy döntöttem várok az MR felrakásával (pedig itt figyel az értesítés tegnap délután óta, hogy mehet az update a 4181-re), leginkább azért mert rengetegen panaszkodnak battery drain-re. Neked ezzzel mi a tapasztalat?
Van, aki azt írta, hogy 15-ről 8 órára csökkent az akkuidő. Nem tudom, lehet a HUb konfigurálása, vagy a háttérben futó setup okozza, egyelőre én nem teszem fel, mert a 2312 nekem tökéletesen bevált (a 4181 előnyeit egyelőre én még nem látom).Avanti Roma
-
ATI
senior tag
Nekem nem tűntek el az sms-eim.
-
bozso1981
csendes tag
válasz Prof_Entel #1766 üzenetére
Én ma adtam le, nekem is két hetet mondtak, akkor nem táplálok hiú reményeket, hogy hamarabb készen lesz! Amúgy engem valami androidos szamzunggal(!) akartak elengedni cseretelefon címén, mondtam nekik: ne sértsük meg egymást, jó? Helyette back-to-oldschool előkerestem egy régi "analóg" NOKIA-t, se email, se net... Ejjj, de gyilok lesz ez a két hét!
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
válasz icezozo #1779 üzenetére
Szia zozo, jó újra "látni"
Rövid kérdésem (persze nem csak tőled várok rá választ)
1. Az antennája milyen? Sokat járok olyan helyeken ahol minimális a térerő, ebből a szempontból fontos lenne, hogy jó nyereségű legyen az antennája. Összehasonlítva más telefonokkal?
2. Akku idő. Persze függ sokmindentől, de összehasonlitva napjaink okostelefonjaival mi a helyzet?
köszi!
-
icezozo
addikt
válasz Galahed #1780 üzenetére
Sziaaaa
1. antenna tökéletes! jobb mint bármelyik platformé!
én 2G-n használom mint minden BB-t . mellette meghagytam a BIS-t is hisz az + 1 GB adatforgalmat jelent.
2. az akku sajnos Z10 esetében nálam épphogy egy nap , Q10 esetében ez 1,5 napot jelent.http://qwankido.hu/
-
őstag
A mai nappal en is z10 tulaj lettem. Androidrol portolt appokat merre talalok? Pl. Kene nekem a viber. Gps-re mit ajanlotok?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
icezozo
addikt
És lehet jönni a BB10 OS BlackBerry Messenger csoportba !
http://qwankido.hu/
-
icezozo
addikt
válasz KonzolKartel #1783 üzenetére
Gratula!
pl itt: [link]GPS-re ? most már a BB Wordben van "offline" navi is.
Pl: Mireo ,de van 7 napos trial verziok is . kipróbálod ha nem tetszik keresel másikathttp://qwankido.hu/
-
őstag
válasz icezozo #1785 üzenetére
Sideload-dal valamiért nem sikerül felraknom az app-eket. Egyet sikerült felrakni, azóta nem akarja. IP-t jól adom meg, USB-n keresztül raknám fel, az USB-s ip-t is adom meg. Mi lehet a user fail?
Ez van a logban:
Trying to reach 169.254.xx.xx / 30
- Success
Drag and drop event:
- com-viber-voip.bar
Adding app to install queue: com-viber-voip.bar
Removing login cookie
- No cookie found.
Installing apps
- Installing com-viber-voip.bar
Installing apps done
Successfull: 0 | Failed: 1
Trying to reach 169.254.xx.xx / 30
- SuccessMegoldva . Ki volt valamiért kapcsolva a fejlesztési mód.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
icezozo
addikt
válasz KonzolKartel #1786 üzenetére
az az első,hogy bekapcsolod a fejlesztési módot a készüléken. és ugye adsz neki egy jelszót amit csatlakozás után kér a PC
http://qwankido.hu/
-
Galahed
senior tag
válasz icezozo #1782 üzenetére
Ezekszerint lehet használni rajta a BIS-t is... Itt is lejönnek a szolgáltatáskönyvek mint a régi OS esetében?
A böngésző tudja vajon használni azt az adatmenyiséget amit a BIS-el kapok?
(gondolom az adattömörités a netforgalomnál ugyanúgy működik mint régen? - ezt nagyon szerettem, mert takarékos volt....) -
Ihsahn
tag
Van egy BB z10-em, amit nyertem és eladnám. Vodás.
Privátban jelentkezz, ha érdekel.
Előre is kösz."Ah, bollocks, there's no school like the old school and I'm the fuckin' headmaster" (BlackBerry Z10)
-
Galahed
senior tag
Engem jelenleg a Z10 érdekel, ott láttam több típust, a Q10-est nem néztem meg.
STL-100-1 -- ez nem tudja az LTE-t
az STL-100-2 STL-100-3, STL-100-4. azok igen. Persze van más hardver különbség is bennük a SoC, CPU, és GPU-ban is van eltérés.
Amúgy tegnap megrendeltem, elvileg pénteken érkezik fehér szinben.
-
Galahed
senior tag
válasz icezozo #1791 üzenetére
Ebben biztos vagy, hogy nincs tömörítés?
A servicebook-okból adódóan elvileg (ha azok lejönnek) akkor olyan csatornán megy az adat amit a
RIMBlackBerry szerverei alapból tömörítenek.Van nyoma a servicebookoknak valahol a beállítások között?
Azért érdekel, mert ugye a T-nél van 2GB forgalom 2000Ft-ért (aranytárskártya NET§Roll XS)
a Blackberry előfizetés 2100 Ft ha van net előfizu (legolcsóbb 1000)ft akkor a BB ugye 1100 Ft. Igy csak 1.1 GB forgalmam van 2100Ftért...
Szóval látszólag a 2GB 2000Ft-ért verzió tűnik jobbnak....Viszont ha a tömörítés jól működik akkor talán megérné a BB előfizetés (nem beszélve arról, hogy az összes e-mailemet összeszedi és átnyomja ezen a csatornán és nem kell foglalkoznom mindenféle hülye smtp szerver beállítással....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest