Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adm

    őstag

    válasz bambano #8 üzenetére

    köszöntőként, aperitifként pálinka, nőknek ágyas pálinka.
    vagy a kevésbé kreatív jäger és baileys kombináció, amiből általában mindenki tud választani...

    mindegyik ételhez meg lehet találni a megfelelő italt, elképzelhető sör/cider is, de többségükhöz könnyebb bort párosítani. a menü alapján egy átlag vinotékában is tudnak segíteni és még sem kerül vagyonokba. egy több fogásos menünél elég szépen kijönnek az ételek és borok harmóniái. lehet értelme elő, főételhez és desszerthez is választani bort.

    ha nem akarod túlzásba vinni a borokat, akkor a főétel húsa alapján válassz. nagyon nagyon leegyszerűsítve halakhoz könnyű fehér, szárnyasokhoz komolyabb fehér esetleg fűszeres vörös, vörös húsokhoz és vadakhoz pedig testes vörös bor passzol. pont azok amik a főzéshez is kellenek.

    ha a vendégek nem kifejezetten sör pártiak, akkor a rosé fröccs remek helyettes lehet.
    érdekes lehet egy borvidékről összeválogatni a bor(oka)t és a pálinká(ka)t.

    mod: ha ismered a vendégek szokásait akkor nyilván könnyebb.
    ha meg whiskey akkor ír, skót, bourbon? az sem egyszerű...:D

    [ Szerkesztve ]

    16core - 32thread - 64gb

Új hozzászólás Aktív témák