- Canon EOS DSLR topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- 3D nyomtatás
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #53 üzenetére
Megpróbáltál egy álproblémából drámát csinálni, nem jött be. A legjobbakkal is megesik.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #52 üzenetére
Semmilyen kódot nem írtak sehova se. Letiltani le lehet bármit szoftveresen, itt is ez történt.
Ha a windowsba épített neked 3rd party akkor nem szóltam. Illetve mivel Microsoft a gyártó gondoltam hogy a Microsoft Lens még házon belül van és belefér. De biztos másik cég szerinted. Folyamatosan terelsz, a kérdésre nem válaszolsz csak mellé beszélsz. Ez már nekem is sok.
By all[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #48 üzenetére
"Ennyi erővel akár engedélyezhették volna Intel-es gépen is."
Nem érted, mert nem akarod megérteni. Megírták a kódot M1-re. Van értelme Intelre is? Nincs, mert akinek kellett, az eddig is 3rd party megoldást használt és azt ezután is tudja. Akinek meg M1 van, az örülhet, hogy eztán megy natívban is.
End of the story."Mondod ezt az után hogy mindre mutattam Win-es példát?
"
Éppen ez az, hogy 3rd party megoldásokat mutattál, nem a Windows-ba épített natív megoldásokat. Azaz szerinted ha a macOS update egyes funkciókban nem támogatja az Inteles Mac-et, azzal "korlátoz", de ha a Windows alapjáraton sem tartalmazza, az teljesen rendben van, mert van rá más forrásból szoftver. Mintha Inteles Mac-re nem lenne.
Például:
" A bolygó nézetnek semmi köze a hardverhez és a szoftverhez. "
De ha csak M1-el érhető el a macOS megoldás, azzal korlátozzák az Intel Mac felhasználókat. Vaslogika.Vagy:
"A háttér elmosás meg az adott videó progitól függ amit épp használsz."
Tehát a videó progitól függ, de a macOS mégis "korlátoz"."Nagyon erősen benne vagy az Apple imádatban. "
Jaja, észrevettem, hogy görcsösen ezt próbálod bizonygatni.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #50 üzenetére
Megcsinálta a Google is, nem is működik offline (vagyis a szervereikben levő tenzorakármiket használja).
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #48 üzenetére
Nem feltétlen a gyorsaság a lényeg, hanem a pontosság egy OCR-nél. Nézz meg egy szöveges captcha-t, mennyire jó hatékonysággal működik rajta az OCR.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #47 üzenetére
Egyszerű példát kérek csak: OCR progi Mennyit gyorsít rajtad a hardveres támogatás? Sztem nem mérhető...
Jó ha van hozzá hardveres gyorsítás?
Igen.
És van értelme? Nincs. Ezen példáknál maradva milyen előnyöd származik a hardveres gyorsításból? Jah semmi. Vagyis Apple-s parasztvakítás az egész. Ennyi erővel akár engedélyezhették volna Intel-es gépen is. De ha ezt megteszi nem lesz meg a: "Must have.." érzés az új gépnél. És van akinek a nagy semmi is elég már ehhez.
Tehát ha neked ezen funkciók hiánya egy alap oprendszerből korlátozás, akkor a Windows nem 2 év után, hanem már a kezdetek kezdete óta "korlátozza" a felhasználókat.
Mondod ezt az után hogy mindre mutattam Win-es példát?
A diktálás a Win-ek is része. A bolygó nézetnek semmi köze a hardverhez és a szoftverhez. OCR-t is meg lehet oldani csak Win-ben is. (Microsoft lens OCR)
A háttér elmosás meg az adott videó progitól függ amit épp használsz.
Nagyon erősen benne vagy az Apple imádatban.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #46 üzenetére
És ezek közül hány funkció része az alap Windows 10-nek?
Várjál segítek: egy sem.
Azaz visszatérve az eredeti kérdésedre:"Érdekelne hogy egy hasonló windowsos gépnél milyen korlátozás van 2 év után?"
Tehát ha neked ezen funkciók hiánya egy alap oprendszerből korlátozás, akkor a Windows nem 2 év után, hanem már a kezdetek kezdete óta "korlátozza" a felhasználókat.
Amiket felsoroltál ugyanis kivétel nélkül mind 3rd party megoldások, amelyek ugyanúgy elérhetőek Inteles Mac-en is, azaz ha a Windows-on nincs korlátozva a user, akkor Inteles Mac-en sem, legfeljebb nem az OS alapfunkcióit használja, ahogy Windows-on sem.
Hardveres gyorsítást ide másolom még egyszer, hátha most átjön:
"Feltétlenül kell hozzá hardveres gyorsítás?
Nem.
Igen.
Érdemes ezek miatt a nem éppen must-have funkciók miatt két külön verziót fejleszteni Intelre és M1-re?
Nem." -
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #36 üzenetére
25#: Érdeklődve várom mi az ami egy 2 éves Pc-n nem megy csak az újon?
Ez volt a kérdés. Nem kell a mellé beszéd. Ide most ne keverj be MAC-es dolgokat.29#:
- FaceTime hívás közben a háttér elmosását eredményező portrémód
- Live Text, vagyis a fotókon szereplő szövegek tényleges szövegként való kezelése (másolás, telefonszám hívása, stb.)
- az Apple Maps bolygónézete, illetve a korábbinál részletesebb térképnézet olyan nagyvárosokban, mint San Francisco, Los Angeles, New York, vagy London
- a beszéd szöveggé alakítása svéd, dán, norvég és finn nyelven
- időlimit nélküli, offline, az eszközön feldolgozott diktálás
Te most ezt komolyan gondolod hogy ezen funkciók csak és kizárólag az Új Apple procival elérhetők?
Baromság.
- Máshol is van elmosás és nem feltétel az Apple proci [link]
- Mióta vannak scannerek vannak OCR progik is. És nem hogy a mostani, de a 10-20 évvel ezelőtti proci teljesítménye is elég volt hozzá.
- Bolygó nézet is van már egy pár éve. Hogy mennyire részletes nem a procidon múlik, hanem hogy kapsz hozzáférést vagy se. Ha pl egy katonai bázison dolgozol ott más a felbontás. Ez se új keletű. Annyi hogy most ezt az Apple lehetővé teszi átlag embereknek is.
- beszéd szöveggé alakítása
Kérlek menj fel a Youtubera és kapcsold be a fordított. És nem 4 hanem legalább 200 nyelven megy. Természetesen van rá szoftver ami otthon is megoldja ezt. [link] [link]Egyik se egy olyan nagy cucc ami 100%-on pörgetné percekig a procit.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Az m1-ben benne vannak azok a hardveres modulok, amik a mobilban. A képkezelés, mesterséges intelligencia gyorsítás és hasonlók. Ez hiányzik az intelből.
#42Shyciii
nem érted, hogy nem vesztett funkciót az inteles mac? Néhány, jelenleg elhanyagolható újdonságot nem kaptak meg, mert azokra hadveres gyorsításos megoldást használ az apple. Ami a mobilokban és így az m1-ben is benne van, de az intelben meg nincs.Úgy érzem, hogy csak valami görcsös köpködési inger miatt írogatnak páran ide. Értsétek már meg, hogy semmivel sem lett kevesebb az inteles mac, mint előtte. Az m1 tartalmaz célhardvert sokféle feladatra, amire az intel nem. Ennyi a történet. Az apple a saját szoftverében kihasználja ezeket a képességeket. Ha jövőre veszel inteles macet, abban sem lesz benne az, amit nem tud az intel. A gyorsítás meg pont az akkuidő és gyors reagálás miatt kell, anélkül laggolós és akkuzabálóbb lenne nyers procierővel megcsinálni. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem az a kérdés, hogy feltétlenül kell-e hozzá M1-es Mac, hanem hogy minek írnák meg Intelre is, ha úgyis meg kell írni M1-re.
Feltétlenül kell hozzá hardveres gyorsítás?
Nem.
Igen.
Érdemes ezek miatt a nem éppen must-have funkciók miatt két külön verziót fejleszteni Intelre és M1-re?
Nem.
Vagy szerinted bármelyik Intel mac-es user amiatt érezné átverve magát, hogy a MacPro-ján az OS update nem tudja a finn beszédet szöveggé alakítani? -
Shyciii
veterán
válasz
#54625216 #41 üzenetére
Lécci mondj már Windows-os programokat ezen a területen ami hardveres gyorsításra épül. Csak 3 féle OCR-t néztem meg így nagy hirtelenben, és egynél sem írták, hogy speciálisan ilyen vagy olyan processzor kell hozzá, ergo a szokványos SSE utasításkészletet használhatják. Ráadásul megint hardveres gyorsításról beszélsz, mikor ez pont egy olyan funkció, amihez nem kell nagy számítási teljesítmény, amit már leírtam példával illusztrával, de látom ez (sem) zavar téged. Szerintem akkor itt nyugodtan mindenki dobhatja a kukába az inteles mac-jét, és gyorsan fusson el az M1-es verzióért, mert látom a néphülyítás tökéletes működik az Apple-nél, mert sokan vagy 0 tapasztalattal rendelkeznek, vagy csak ész hiányában posztolgatnak. Részemről ennyi. Ennél Gyk-sabban nem tudom leírni, hogy faszság, hogy ezekhez M1 kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Arról volt szó, hogy szerinte az Apple szándékosan visszavesz a funkciókból az Intel gépeken, bezzeg PC-n nincs ilyen. Erre mondtam, hogy OS szinten a Windows eleve nem rendelkezik ezekkel a funkciókkal, hanem 3rd party megoldások vannak, amiket meg ugyanúgy ki lehet adni Inteles macOS-re is, ráadásul ha a 3rd party megoldás hardveres gyorsításra épül, ott ugyanúgy beszüntethetik a korábbi hardverek támogatását függetlenül az OS-től.
Az M1 dicsőítését már Te vizionáltad a beszélgetésbe, így azt magaddal kell lerendezned. -
Shyciii
veterán
nem az a kérdés, hogy lehet e. Gyalog is el lehet menni kukutyinba, de vonattal azért hatékonyabb.
Ki ne találd már, hogy az M1-el annyival gyorsabb az Intelnél, mint hogy vonattal vagy gyalog mész kukutyinba...Megsúgom a Snapdragon 855-os procjú mobilomon 1sec alatt megcsinálja QHD-s felbontású képen. Nyilván akkor egy i7 vagy i9-es intel össze fogja fosni magát, ugye?
Figy. Mi az hogy hatékonyabb? Talán kevesebb áramot fogyaszt? Mert max egy dedikált procival ezt lehet elképzelni, ez viszont user szempontjából teljesen mindegy, mert olyan minimális plusz költséget takar, hogy kimutathatatlan, ez a lexarom kategória, főleg úgy, hogy komoly felárat kellene fizetnie az M1-es változatért.
Ha arra gondoltál, hogy az Apple kommunikációja hatékonyabb, akkor az rendben van, mert láthatóan már itt is jópár embert behülyített a hazugságával, mert egyesek azt hiszik, hogy egy szöveg felismerése képről, majd szerkeszthetővé tétele az akkora számítási kapacitással bír, hogy az IBM Deep Blue sakk szervere is kevés hozzá. Mindezt 2021-ben gondolja így, mikor sokan fél millát (USD) kerestek azzal, hogy nvidia-s vidkártyákat befogtak bitcoin bányászatra, és nem egy szuperszámítógépet.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nem az a kérdés, hogy lehet e. Gyalog is el lehet menni kukutyinba, de vonattal azért hatékonyabb.
A felimerős dolgok meg sok esetben online működtek korábban. Tehát elküldte a z apple szervereinek. Ha jól emlékszem a legújabb ios egyiki újdonsága, hogy már lokálisan, a telefonban képes feldolgozni például a hangfelimerést. Csak a kereséshez az kédés megy ki, nem pedig az emberi hang felvétele. Az ehhez szükséges hardver az m1-ben benne van.
A webkamera háttere kapcsán meg pont az armos és inteles, azonos kameraszenzort tartalmazó macbookoknál volt anno összehasonlítás, hogy sokkal jobb ugyanazzal a szenzorral az armos képe, mert a soc-ban lévő képfeldolgozó sokkal fejletteb és nem csak szoftveresen próbálja a képet javítani.
Aki intelest vett vagy vesz, az ugyanarra tudja használni a gépét mint eddig. De az új hardver képességeit kihasználó dolgok új hardver hijján nem elérhetőek. Egyelőre ez még csak pár, a vásárlók többségét nem nagyon érdeklő képesség.
Senki sem fog milliárdokat költeni arra, hogy egy halott platformra is lefeljessze a másik fajta szoftvereket és párhuzamosan fenntartson szerverparkot az elavult gépek miatt. Az újabb gépek maguk megoldják lokálisan. Ráadásul csak néhány új kényelmi funkció és újdonság, ami kimaradt. Nem vettek el tőlük semmit.
De elengedem most már én is, mert semmi értelme ismételgetni azt, ami már többször le lett írva. Köpjetek magatok mellé a kukába, hogy pfej apple és lépjetek tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz
#54625216 #29 üzenetére
Ezek közül melyiket is adja a pucér Windows alapjáraton? Mert ha 3rd party alkalmazást kell telepíteni, az ugyanúgy megoldható macOS-en is, a 3rd party fejlesztő meg ugyanúgy hardver függővé teheti a szoftver egyes funkcióit Windows-on, mint macOS-en.
És ezzel visszaérkeztünk oda, hogy ezekhez a funkciókhoz nem kell M1-es processzor. Ennek egy részét a 10 évvel ezelőtti procik is megoldották, tehát megint hazudik az Apple, ezen kár rugóznod, és beállítanod, hogy milyen fantasztikus lesz az új M1-es Mac. -
Shyciii
veterán
Melyik windows-os gép tud fotóról szöveget másolni hardveres neural engine támogatással? Nyilván az, amelyikben van hozzá hardver és szoftver. Az összes többi meg nem tudja.
Miért kellene neural engine ehhez? Elég egy hardver, jelen esetben intel vagy amd processzor és kész. Azért ne higyjük már ezt, hogy egy képről szöveg felismerése, majd ennek szövegként való értelmezéséhez külön mesterséges intelligencia kell...Már évtiezede is volt már sima processzorral megoldva, hogy egy képet bescannelve kiszedte a szöveget, és szerkeszthetővé tette. Csak úgy csendben jegyzem meg, hogy Androidos telómra már sokéve van szoftver telepítve ami mikor fotózom, akkor a szöveget felismeri, és lefordítja, vagy kifejezetten translate app ami szintén ki tudja szedni fotóból, lefordítja, és szerkeszthetővé teszi. És semmi extra mobilom nincsen, csak egy Qualcomm 8xx-es sorozatú proci oszt kész.
Minden megoldható programmal. A hardveres megoldás max abban több, hogy gyorsabb tud lenni, főleg ha minél pontosabban kell elvégeznie, de ez nem olyan feladat, ami szoftveres megoldással xar lenne. Ez csak szokásos Apple faszság, hogy minél több pénzt kihúzzon az emberekből. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #33 üzenetére
Felsoroltam a cikkben kifogásolt funkciókat, ezek közül melyiket támogatja a Windows oprendszer szinten?
-
azbest
félisten
válasz
7Heads Drago #34 üzenetére
Értsd már meg, hogy az intelek nem támogatják fizikailag azokat a képességeket, amik kimaradtak az új os-ból inteles esetén. Ha támogatnák, akkor nem maradtak volna ki és nem is kéne átállni másik architektúrára a cégnek.
CSak clickbait hülyeséget írt SidCorky a hírben.
És nem fogják szoftveresen lekódolni, mert lassú, szar és akkuzabáló lenne, ami ártana a felhasználói élménynek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
csipgyárakat próbál létrehozatni... akkor gondolom azért, hogy az intel prociba betegyék a célszerszámokat, amelyek hiánya miatt nem kapják még némelyik új funkciót egy új oprendszerben.
#28 7Heads Drago
win-es példa arra, hogy csak a célhardverrel rendelkező eszközökön lehet használni: RTX onMa is kapni kepler gpu-val szerelt vadiój kártyákat, még új típusok is jöttek ki [link] . Ha az intel tett volna a cpu-jába / gpu-jába olyan képességeket, ami a képfeldolgozást, AI-t gyorsít, akkor nem cserélik le M1-re. De még az integrált grafikájuk is csak sokéves hdmi 1.4-et támogatott a legutolsó cpu generáció előtt. Elavult a vas, így járt. Nem véletlenül cserélték le.
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Teljesen jogos amit Apple csinál, ha mesterségesen nem kényszerítik ki, senki sem váltana új hardverre.
Különben sem értem, hogy a sok ostoba felhasználó miért hiszi azt, hogy a konkurenciánál jóval drágábban adott termékhez automatikusan jóval jobb support is jár. A prémium ár az alma-életérzés miatt van, nem olyan hülyeségek miatt mint a prémium minőség vagy szolgáltatások.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
haxiboy
veterán
Na és ilyenkor hol van az EU?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #28 üzenetére
"Na erre kértem win-es példát. De nem írtál."
Oké, nézzük milyen funkciókon megy most a problémázás:
- FaceTime hívás közben a háttér elmosását eredményező portrémód
- Live Text, vagyis a fotókon szereplő szövegek tényleges szövegként való kezelése (másolás, telefonszám hívása, stb.)
- az Apple Maps bolygónézete, illetve a korábbinál részletesebb térképnézet olyan nagyvárosokban, mint San Francisco, Los Angeles, New York, vagy London
- a beszéd szöveggé alakítása svéd, dán, norvég és finn nyelven
- időlimit nélküli, offline, az eszközön feldolgozott diktálásEzek közül melyiket is adja a pucér Windows alapjáraton? Mert ha 3rd party alkalmazást kell telepíteni, az ugyanúgy megoldható macOS-en is, a 3rd party fejlesztő meg ugyanúgy hardver függővé teheti a szoftver egyes funkcióit Windows-on, mint macOS-en.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #27 üzenetére
Az NVIDIA tegnap jelentette be, hogy nem támogatja tovább a Kepler kártyáit és a win10 alatti oprendszereket.
Nem támogat egy 2015 előtt megjelent szoftvert? A Kepler meg 2012-ben jelent meg. Hűha mi lesz most.
Ezek szerint nem ment át: Már a tavaly vásárolt Mac-en se fog futni ha Intel procis. Nem a 2015-ös vagy 2013-as verzióról van szó.
semmilyen már létező funkciót nem korlátoz az apple
Na ez igaz.
az új funkciók közül nem elérhető néhány, ha a hardver nem támogatja.
Na erre kértem win-es példát. De nem írtál.
A Supermicro-s alaplapos gépedet tavaly adták ki és akkor vetted?
Ha megszűnt a support az legalább 5 éves már.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #25 üzenetére
Az NVIDIA tegnap jelentette be, hogy nem támogatja tovább a Kepler kártyáit és a win10 alatti oprendszereket.
Azaz PC-n annyi a különbség, hogy nem az MS dobja ki a Windowsból a legacy hardverek támogatását, hanem a gyártó egyszerűen elengedi a kezét, Te meg old meg, ahogy akarod.
Nekem pl. van egy dual xeon gépem Supermicro alaplappal és bugos a biosa, mert a hőmérséklet adatokat nem frissíti. Rámész a gyártó oldalára, jah a terméket már nem gyártjuk, support nincs, bugjavítást felejtsd el.
Ugyanez a helyzet az összes brand gyártó egyedi biosaival és drivereivel is. Amint kifutott a maintenance megszűnik a szoftveres támogatás."Veszel 1-1,5 milláért egy Mac-eket és rá két évre már korlátolt."
Még egyszer: semmilyen már létező funkciót nem korlátoz az apple, az új funkciók közül nem elérhető néhány, ha a hardver nem támogatja.
Ettől függetlenül bárki írhat pl. fényképről szöveget felismerő szoftvert macos-re neural engine támogatás nélkül és akkor a funkció ugyanúgy elérhető lesz az Inteles hardvereken is. Windows-on sincs erre jobb megoldás. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #25 üzenetére
Ez mondjuk részben annak is betudható, hogy a PC piac úgy 10+ éve alig fejlődik valamit a szokásos évi 10-15% teljesítményen kívül (thx Intel).
De amúgy a 64 bitre váltásnál például bármi, ami x64-re van fordítva, az nem ment volna egy 2 évvel azelőtti hardveren, ami még 32 bites. -
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #24 üzenetére
Ha megy. Mert az esetek többségében x gyártó n megoldása közül kell megtalálnod, hogy melyiknek van rendes driver meg szoftver támogatása.
Ez nálam kb 15 éve volt téma és már akkor is megoldott volt. Most meg szerinted problémás.
És ilyenkor azon menne a nyekergés, hogy az Apple szándékosan lassítja a korábbi modelleket, mert azokon gyengébb a minőség és lassabb.
Pc-n pedig régóta így megy. Veszel 1-1,5 milláért egy Mac-eket és rá két évre már korlátolt. Ez a userek nagyfokú átverése. Érdeklődve várom mi az ami egy 2 éves Pc-n nem megy csak az újon?Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #23 üzenetére
"A dekódolás is megoldható szoftveresen is, csak gyengébb a minőség és lassabb."
És ilyenkor azon menne a nyekergés, hogy az Apple szándékosan lassítja a korábbi modelleket, mert azokon gyengébb a minőség és lassabb.
Tehát vagy azt mondják, hogy az n+1 új fícsörből x-et eleve csak az új modellekre fejlesztik, vagy megcsinálják a legacy megoldást, amivel mindenki elégedetlen, csak belemegy egy csomó fejlesztés feleslegesen." Illetve ha veszek hozzá egy kártyát amit én otthon belerakok a pc-mbe már megy is."
Ha megy. Mert az esetek többségében x gyártó n megoldása közül kell megtalálnod, hogy melyiknek van rendes driver meg szoftver támogatása.
A Mac-en meg minden modell referencia hardver.
Két eltérő platform, két eltérő üzleti modell, mindenki el tudja dönteni, hogy melyik számára az előnyösebb."Szerintem meg csak akarat kérdése."
Az nem akarat kérdése, hogy van-e a SoC-ban neural engine.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#54625216 #16 üzenetére
Ez nem válasz kérlek.
Én per pill nem tudok olyan funkciót ami 2 évvel öregebbi gépen ne futna. Sőt az én notim kb 7-8 éves. De még ezen sincs korlátozás. A dekódolás is megoldható szoftveresen is, csak gyengébb a minőség és lassabb. Illetve ha veszek hozzá egy kártyát amit én otthon belerakok a pc-mbe már megy is. Mit veszel így a MAC-be?
Szó se róla jó cuccai vannak az Applenak, csak marha magas korlátokat szab a usernek vaskos árakon. Én kihagyom.
Amúgy ahogy sasNAXO írta ezek a funkciók első sorban az M1 olyan képességeit használják, amit az Intelek nem tudnak.
Szerintem meg csak akarat kérdése.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pl. korábban a képernyő tükrözése Apple TV-re Airplay-en keresztül csak azokban a macbook-okban működött, ahol az Intel procikban már volt h264 encoding.
Nyilván megtehették volna, hogy szoftveresen oldják meg, de akkor 2 fps-el ment volna a képernyő tükrözés 100% cpu használat mellett, ezért úgy döntöttek, hogy a korábbi típusokban nem engedélyezik. Így a user sem idegelte magát, hogy kapott egy "nesze semmi fogd meg jól" megoldást, másrészt meg nem kellett erőforrást pazarolni egy olyan szolgáltatásra, amit a minősége miatt amúgy sem használna senki. -
arn
félisten
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
Es ezert nem lehet foldgolyo nezetet latni, meg a finnet kivalasztani? Haat...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fatpingvin
addikt
mondjuk az intelesben nem igazán van NPU meg ilyen apróságok... hogy ez szoftveresen mit fog jelenteni arról gőzöm sincs de a hardver tényleg elég gyökeresen más.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
"felőlem bármi lehet amivel a júzer tovább tudja használni a hardvert"
A júzer bármeddig tovább tudja használni a hardvert a legutolsó támogatott oprendszerrel.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #9 üzenetére
Nem visszavesz, hanem új funkciók közül nem mindegyik elérhető. Nem ugyanaz.
Amúgy ahogy sasNAXO írta ezek a funkciók első sorban az M1 olyan képességeit használják, amit az Intelek nem tudnak."Érdekelne hogy egy hasonló windowsos gépnél milyen korlátozás van 2 év után?"
Melyik windows-os gép tud fotóról szöveget másolni hardveres neural engine támogatással? Nyilván az, amelyikben van hozzá hardver és szoftver. Az összes többi meg nem tudja.
-
fatpingvin
addikt
ez majd akkor lesz érdekes ha a hardvert nem lehet 3rd party rendszerrel használni, bármi is legyen az. és az ARM vonal aggasztóan ebbe az irányba mozog.
újabb vonal azon irányba hogy kötelezni kéne a gyártókat a support megszüntetése után lehetővé tenni és publikálni a dokumentációját a 3rd party oprendszer telepítésére vagy legalábbis a direct kernel loadingra.
mielőtt valaki nekem esik, ez nem linuxos kérdés, felőlem bármi lehet amivel a júzer tovább tudja használni a hardvertA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hallador
addikt
És ki írt olyat hogy népszerűbb mint a Windows. Lakosság arányosan ezek az országokban a legnépszeűbb hogy ezt amit írtál honnan vetted azt azért elmondhatnád.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
cigam
titán
Hát ennél nagyobb baja ne legyen az inteles gépeknek.
FaceTime hívás közben a háttér elmosását eredményező portrémód
Na bumm. Legfeljebb letöltök egy olyan programot, ami majd ilyet is tud.Live Text, vagyis a fotókon szereplő szövegek tényleges szövegként való kezelése
Ezt inkább telefonon használnám, de erre is van külső appApple Maps bolygónézete, illetve a korábbinál részletesebb térképnézet
Ez a rész kimaradt nálambeszéd szöveggé alakítása svéd, dán, norvég és finn nyelven,időlimit nélküli, offline, az eszközön feldolgozott diktálás.
Diktálni sem szoktam, de lehet valakinek hiányozhat, de ha eddig sem működött ...Nem kell egy op.rendszernek mindent is tudnia. Elég, ha stabilan csendben teszi a dolgát. Szerintem ez nem terelés. Aki megvette a gépet anno, azt most is ugyanúgy tudja használni. Nem vesznek el semmit, csak nem kap meg 1-2 olyan dolgot, amit eddig se használt. De kap friss rendszert, és kap 1-2 új szolgáltatást, ha nem is mindegyiket. Telefonos vonalon is volt már erre példa. Nincs ezzel gond szerintem.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sasNAXO
aktív tag
Valszeg van köze. A Maps valszeg egy Unified Memory-s GPU-s dolog lesz, a többi pedig a Neural Engine. A néhány nyelves megkötés nagyon furcsának néz ki, kivétel ha azok is már mondjuk kizárólag a Neural Engine-re lettek megírva, míg a "legacy" nyelvekből úgyis van x86-64 változat.
Nyilván nem néz ki jól, de valahol logikus, hogy az új HW-t kihasználva fejlesztenek, plusz ugye kell a "mézes madzag is"...Eladó cuccok: Noctua NF-A12x15 PWM Chromax, Sangoma A108E
-
fotel
aktív tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Majd veszek late 2020 inteles macet es rakok ra win10-et
-
arn
félisten
Az intel nem tud finnul.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
7Heads Drago
veterán
-
hallador
addikt
Szerintem azért, mert ezekben az országokban a legnépszerűbb a Mac, valamint itt van is rá keret, hogy cseréljenek az emberek. Harmadrészt miért ne, ha megtehetik.
Szerintem van, nem kell két platformra fejleszteni. Ezzel is spórolnak.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Picco
addikt
"a beszéd szöveggé alakítása svéd, dán, norvég és finn nyelven"
Nani? miert csak ezeket a nyelveket erinti?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
scream
veterán
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Mondjuk szerintem a régebbi gépeknél se tettek sokkal máshogy. Pl 2010-es MacBook, High Sierra az elérhető utolsó frissítés rá, de azért elég lábbalhajtós az OS app support terén - pedig a hw azért nem annyira vészesen rossz benne.
-
<Dénes>
csendes tag
Az egésznek szerintem a hardverhez nem sok köze van, picit ilyen terelgetés/kényszerítésnek tűnik inkább, szoftveresen.
-
fatpingvin
addikt
annyira nem meglepő. egyrészt jó hogy elkezdik átterelni a népet x86-ról, az viszont annyira nem fun hogy a régi hardver feature update nélkül marad.. igazi valamit-valamiért helyzet.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Több olyan újdonságot is prezentált a cupertinói vállalat, amelyekkel kapcsolatban csak az apróbetűből derül ki, hogy az inteles felhasználók nem kapják meg őket.
- BestBuy topik
- Canon EOS DSLR topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 3D nyomtatás
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i5 6500 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 FSP CMT160 CORSAIR 750W
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Eladó Lenovo T14s Gen1 i5-10310U/TOUCH/8GB RAM/512GB SSD/HUN/Gyári gari
- Microsoft Surface Book 1 - Ajándék táskával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest