- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Asztrofotózás
- Monitorkalibráló eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem lennék meglepve, ha PlayStation-re lennének még később bejelentve cross-gen játékok ezek után.
Live-Die-Respawn
-
LurkerSheik
aktív tag
Egyetértek, ps5-re hónapokat kell várni.
Karácsony előtt rendeltem előrendelés után és júliusban jött meg
Viszont az is érdekes, hogy Ps5 így is 15 milla kelt el míg SX 10 milla, egy múltkori cikk alapján.
Bár tetszik a PS millieu, apró dolgok bosszantanak.,
kijátszok pár ps exkluziv játékot és év végén visszatérek Xboxra mikor jön a Stalker2.There is no QuALiTY without U and I. ||| A gyerek szájából...
-
30z.Samu
félisten
Microsoft előre megy, nem hátra.
Sic Parvis Magna
-
-
Busterftw
addikt
En sem ertem ezt az eljenzest, amikor PS5-bol majdnem 2x annyi fogyott mint Xboxbol.
-
-
Pöttön
őstag
Ez nagyon nagy!
Ezen most jót kacagtam.
Chaser: Jó, az vásárolják csak fel mindet!
Aztán ha egyszer beáll végre az ára, és nem lesz belőle hiány, akkor lesz itt ps5 eső, mert kénytelenek lesznek a felhalmozott készletet nyomott áron adni.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
vm93hun
aktív tag
"ha arra gondolsz
nepperhezscalperekhez kerülnek első körben oké"
Igen, erre gondoltam. Ezek nyilván továbbjutnak magasabb áron a játékosok felé, de őszintén:Tegye fel a kezét, aki képes volt többet fizetni a konzolért az ajánlott fogyasztói árnál (184.990 Ft)!
[ Szerkesztve ]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
-Faceless-
őstag
Mikor One S-t olcsóbban lehet kapni, mint egy 1050-t, és minden sarki boltban van legalább 3 nem csodálom, hogy leállítják a gyártást.
Lehet, hogy nem egy erős valami, de normális gamingre a legjobb belépőmodell egy ilyen elcseszett piacon. -
Szabi®
addikt
válasz
-Faceless- #14 üzenetére
Én is pont a 1050-el példálództam valamelyik nap ... 150 papír, és 6 éves. Nem jó deal.
-
vm93hun
aktív tag
válasz
Busterftw #17 üzenetére
Mit és? Az eladási számok nem tükrözik a valós játékosbázist, és nem mutatnak arra rá, hogy amiből több fogy az jobb is. Forrást meg ugyan nem tudok mutatni, de legyen egy iránymutató tény, hogy Xbox-ot le tudsz szedni a boltok polcáról, de PS5-öt nem.
[ Szerkesztve ]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
Chaser
titán
senki nem halmoz, az jön-megy elven működik
az ára beállt, nincs belőle elég
amd adja a soc-ot, nekik meg a tsmc gyárt 7nm-es soron, az összekapacitásból kapnak 4-5%-ot és abból még rengeteg saját motyót kell(ene) gyártaniuk
ha nem lett volna a bánya akkor talán elég lenne amit tudnak prezentálni, jelen formában marad úgy ahogy volt amíg a bánya pörögvm93hun
akkor csak a játékosoknál vannak, max egy kis kerülővel
boltok is adják drágábban, nepper/scalperrel még jobban is járhat a vevőSzabi®
azért 1650-et még lehet kapni 120e ft-ért is, az ráver a 1050ti-re, az teljesen vicc kártya jelenlegi árak mellett is
van neki egy qzadro megfelelője 100e körül, talán t600 a neve
viszont a series s komplett gép, mire egy 1650-ből is valami gép lesz olyan 250e ft-nál járunk legalább, az is viccFizzie
így van, sxs ugyanúgy nem kapható polcról - msrp áron legalábbis, most is van tbb bolt ahol vihető azonnal 200-250e-ért, ami azt jelenti hogy alig van és feltolják az árát mert úgyis elviszik -
a kis s az megjelenése óta kapható msrp áron, volt már hogy alatta is, akár promoval
de nem lehetetlen venni sem xsx-et sem ps5-öt msrp áron, max várni kell rá
eddig 3 xsx-et vettem, egyiknél sem fizettem előre
első ment ismerőshöz
másodikat kipróbáltam és eladtam
a harmadik átvételi határidejéből meg kicsúsztam :d - ez egy hete volt kb, tehát igazából kettőt vettem -
utána rendeltem egy ps5-öt, kíváncsi vagyok mikor lesz belőle valamiszerk:
inkább 230e most az xsx alsó ára, mm-nél volt 200e-ért de már nem elérhető
mai vga felárakhoz képest mondjuk nem egy nagy felár...[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Szabi®
addikt
Pontosan . Az egyik haver is dilemmában volt, semmi mást nem akart nyomni, csak a Red Dead 2-öt, viszont nem volt sem pc-je, sem konzolja.(sok pénze végképp nem)
Vett egy One X-et 75-ért, és viszonylag tök jó minőségben tudja tolni a Red Dead 2-öt, ami alá azért nem mellesleg nem 75-ezres pc kellene, hogy legalább olyan minőséget hozzon, mint a One x.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
addikt
Es ki beszelt itt jatekosbazisrol?
Eladasi szamokrol van szo."hogy Xbox-ot le tudsz szedni a boltok polcáról, de PS5-öt nem"
Jah, veletlenul sem azert, mert a PS5-bol kb ketszer akkora mennyiseget adtak el, es valoszinuleg a kereslet is nagyobb ra.
Ez kereslet kinalat 101.A jo iranymutato teny az lenne, ha Xboxbol sem lehetne kapni, mert van ra kereslet.
-
And01
aktív tag
However, with 7nm capacity rising to 140,000 wpm in 2H'2020, and the largest customer Apple migrating to 5nm with the A14 processor, customer ranking by 7nm orders will be re-shuffled. In one fell swoop, AMD booked capacity for 30,000 wafers, accounting for 21% of total capacity. HiSilicon and Qualcomm's orders are similar, at 17-18%. Mediatek's share also rose to 14%.
Ez több mint egy éve volt azóta az amd még nagyobb kapacitáshoz jutott nagyjábol jelenleg a 7/6nm waferek 30% a az övék, rohadtul megy a szerver és a konzol is, bővült a gyártás, de még ma sem éri utol a keresletet.
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
válasz
Busterftw #23 üzenetére
Ha tényleg kétszer több PS5 fogyott, mint Xbox, akkor hogy a francba fordulhat elő, hogy a vér-PlayStationös ismerősi körömben nálam láttak először élőben ilyen készüléket, míg nekik azóta sem érkezett meg?
Neked lehet, hogy az okoz örömet, hogy a kedvenc brand-ednél ezt a kimutatást látod, nekem meg az okoz örómet, hogy ténylegesen a magaménak tudhatok egy példányt mindkét gépből anélkül, hogy átb*sztak volna, és használhatom egészséggel arra, amire kitalálták.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
addikt
Ugyanugy, ahogy az en "ismerosi koromben" senkinek nincs iPhone-ja, pedig Q3-ban meg ugy eves szinten az eladott mobilok 30%-a iPhone.
Ne az ismerosi korodre meg a kis magyar piacot nezz, hanem globalis eladasi szamokat.
Ez nem az oromrol szol, hanem a szamokrol.
Szimplan nem ertem az Microsoft eljenzeset, amikor polcokon maradnak az Xboxok, a Sony meg majdnem ketszer annyit adott el es meg a PS4 gyartasa sem szunetel, akkora a kereslet a PS5 utan, hogy azzal akarjak enyhiteni. -
Peat76
senior tag
Nekem úgy tűnik ebben a generációban kevesebb ész jutott a Sony-nak...egyértelmű Ki csinálja ügyesebben..😊de hát ez a játék már csak ilyen!
Sony OLED XR-55A83J + PS5 DiscE. + PS4 FAT LaunchDay E.; PS3 FAT 60GB US 2006.December, Iphone 13 Pro Max 512GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Busterftw
addikt
Nem en irtam ezt, hanem vm93hun:
"Xbox-ot le tudsz szedni a boltok polcáról, de PS5-öt nem"
Ez nala azt jelenti, hogy hatalmas a kereslet az Xbox-ra, PS5 meg nem vesz senki.
A valosag meg az, hogy tobb PS5 fogy(ott), ezert nincs annyi a boltokban.Fizzie
Kb 2x annyi. Az mar regebbi hir, Decemberi hir kb 16 millio vs 9 milliot irt. -
30z.Samu
félisten
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Régebben igaz volt, hogy előbb tudtál venni Series X-et, mint PS5-öt, ma viszont vadászni kell azt is. S-ből szokott lenni, az tény. Hogy több PS5 megy-e el, mint Xbox...meglehet, sőt, szinte biztos. De azt bátran merem állítani, hogy az új generáció jobban startolt, mint az előző. És nem védeni akarom az Xbox-ot, arra nincs szűksége és igazából nem a mi piacunk a döntő. Mindkét konzol jó és nem feltétlenül a hardver miatt, mert szerintem még mindig él az, hogy nem a hardver ad el egy konzolt.
Sic Parvis Magna
-
Wesder
félisten
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Az a 9 millió téves, mert több Series fogyott, mint eddig bàrmelyik Xbox generàció, ami minimum 12 millióra emeli azt a szàmot. Egyébként meg mint vàsàrlót semennyire se kéne hogy érdekeljen az eladàsi szàm, kivéve ha valaki erre szeret ricsirecsizni.
In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.
-
vm93hun
aktív tag
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Wáó! Micsoda megállapítás!
Tényleg ezt mondtam, volna? Hát persze, hogy nem!Nem azért nem tudsz PS5-öt levenni a polcról, mert nem veszi senki, hanem minden egyes beérkező darabnak van már gazdája és az jelen esetben tökre nem releváns, hogy végfelhasználóhoz jut vagy scalper kezébe, elkelt és pont.
Az Xbox esetében meg nem tértem ki arra, hogy SeriesS vagy X, így ha még csak az S konzolt vesszük számításba, akkor igenis megállja a helyét a kijelentésem, hogy le tudsz szedni a polcról.
Abba meg esetleg nem gondoltál bele, hogy a MS több konzolt tud legyártatni, mint a Sony és ezért állhat rendelkezésre nagyobb darabszám? Mert ha a legyártott chip nem felel meg az X specifikációjának, akkor azt beteszik egy S konzolba, ilyen egyszerű. PS5-ből meg csak 1 CPU/GPU konfig van azzal a különbséggel, hogy kérheted BD meghajtó nélkül.Amúgy meg mit kezdjek a globális eladási számokkal, ha én itthon azt látom (mert itt élek, nem pedig máshol), hogy átlag polgárnak nem jut és nem azért nem jut, mert egy háttérbe szorított piacon él, hanem mert manipulálják a piacot - és ez sajnos globális probléma, nem hazai sajátosság.
A mobilos hasonlatod meg azért baromság, mert a mobiltelefonnak lényegesen nagyobb a célközönsége, mint a játékkonzolnak. Egyrészt, másrészt mert mobiltelefonból van bőven választási lehetőséged, míg konzolból csak három gyártó közül választhatsz. És ha pl elkötelezett vagy a Sony iránt akkor nyilván nehéz lesz téged rábeszélni arra, hogy akkor most legyél Xbox-os, hogy a nextgen címekhez hozzáférhess.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
Az s-be kulon soc keszul, nem selejt megy bele - en is ugy tudtam regebben hogy selejt, de nem, kulon termek -
Se x se ps5 nincs boltban, ha van nsrp ar felett, sokszor sokkal
Alzarol az utolso x-em 3 honap alatt jott meg msrp aron, elotte azert gyorsabb vplt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GodGamer5
addikt
A Sony felőlem a hajára is kenheti a Ps4-ét...
Az meg külön felháborító, ha a jelen helyzet miatt még egy évig a prevgenre is optimalizált fost kell nézni, nextgennek hazudva, jobb textúrákkal, meg nagyobb framerate-tel."Nem úgy bumpmappol a vízen az árnyék" Zöldíthetnek a kékek, ha a villanyóra vörösen izzik.
-
Wesder
félisten
válasz
GodGamer5 #38 üzenetére
Turismo utàn valszeg Sonytól sem fog jönni PS4-re jàték, szóval az hogy a 3rdparty mit szerencsétlenkedik a crossgennel, nem szàmít. Egyébként meg a TGA-n is màr túlnyomó többségben 9. generàciós jàtékokat jelentettek be, szóval nem kell paràzni.
In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.
-
Busterftw
addikt
Az Xbox One szeriabol 10 millio fogyott 1 ev utan. Ez meg az egyik utolso hivatalos szam volt. Persze most szamok nelkul nyilatkozott Spencer, szoval ha Decemberben 9 millio-t irtak, akkor realis lehet a 12 millio most igy Januarban, foleg az unnepi roham utan.
vm93hun
"Tényleg ezt mondtam, volna? Hát persze, hogy nem!"
"Forrást meg ugyan nem tudok mutatni, de legyen egy iránymutató tény, hogy Xbox-ot le tudsz szedni a boltok polcáról"Ezt irtad arra a beszelgetesre, ami az eladasi szamokrol szolt.
Akkor mit ertettel pontosan ezen?"Nem azért nem tudsz PS5-öt levenni a polcról, mert nem veszi senki, hanem minden egyes beérkező darabnak van már gazdája"
Pontosan. Tehat relevans az, hogy a PS5 jobban fogy, mert kapkodnak erte."Abba meg esetleg nem gondoltál bele, hogy a MS több konzolt tud legyártatni, mint a Sony és ezért állhat rendelkezésre nagyobb darabszám?"
Es ezzel most mit akarsz mondani? Arrol volt szo, hogy sokkal tobb PS5 fogy mint Xbox, nem ertem a Microsoft eljenzeset.
Nem eleg legyartani valamit, azt el is kell adni.De mivel nem tudjuk mennyi van pontosan a polcokon, ez is csak egy feltetelezes.
"Amúgy meg mit kezdjek a globális eladási számokkal, ha én itthon azt látom"
Semmit, csak ne tegyel olyan kijelenteseket, hogy nalunk a csaladban nincs VW Golf, tehat a VW Golf nem keresett auto a vilagon."A mobilos hasonlatod meg azért baromság"
Nem baromsag, mert az elv ugyanaz. Egy szuk, szubjektiv minta alapjan teszel globalis piacra szolo kijelenteseket.
Mint peldaul a klasszikus, nekem nincs gondom X termekkel, tehat nincs gond senkinel."És ha pl elkötelezett vagy a Sony iránt"
Nincs konzolom, PC-n jatszok.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
addikt
Miert is lenne, amikor koze nincs a kettonek egymashoz.
De latom kiragadtad a lenyeget, ervek sehol.
Nyilvan az eladasi szamokat csak a konzol tulajdonosok kapjak meg postan.Csak aztan Sony-s hir alatt meg ne lassunk am, mert ahhoz elobb venned kell Sony termeket.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
válasz
Busterftw #40 üzenetére
ünnepi rohamot sztem ki lehet hagyni, úgy nehéz rohamozni ha valamiből nincs
egyébként meg nem teljesen mindegy mennyi xsx és ps5 fogyott? ( :
nekünk olcsóbbak meg jobban elérhetőek ettől nem lesznek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vm93hun
aktív tag
válasz
Busterftw #42 üzenetére
Lehet, hogy nem az érvelés az erősségem, de neked is sikerült jól kiforgatnod a szavaimat. Nem azért nincs a "család" többi tagjának PS5, mert nem volnának vevők rá, hanem mert a jelenlegi piaci körülmények nem teszik lehetővé az instant hozzáférést, és ehhez nagyban hozzájárul a scalperek káros tevékenysége is. Én is inkább vártam rá fél évet, minthogy 30-40%-os felárért egy ilyen alaktól vegyem meg, csakhogy előbb meglegyen (amely pénz még csak nem is a Sony-nál landol).
[ Szerkesztve ]
-
vm93hun
aktív tag
Definiáljuk már a "bolt" fogalmát, mint piaci szereplőt, illetve mi az a vásárlási tétel, amiről most ténylegesen szó esik. Én az utóbbi esetben a "konzol" alatt csak az alapgépet értem.
A legtöbb hivatalos boltban csak általuk összeállított csomagban kapható a konzol, de abban az esetben könnyen kijön a matek, mert alapgép+kontroller+játék = 220-240 ezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
kisker, így jobb?
nem tudom melyik konzolra gondolsz ami csak csomagban kapható
ez a bolt pl csomagnak árulja az alap kiépítést 240e ft-ért, jó csomag ( :
emag/edigi 230e-ért ugyanazt, de van ahol 250e ugyanaz
én speciel nem is találtam olyan kiszerelést amiben legalább ott lenne egy második kontroller
ps5-öt meg hagyjuk, nemhogy csomagban, anélkül is alig van, ha van is tessék az árak
ennyit a "scalperekről"
itthon mióta megjelentek akonzolok, alza biztosan msrp áron adja őket, csak már előrendelni kell és várni kell, többi boltban meg ahogy sikerül
egy-két szolgáltatónál is vannak egyébként konzolok néha
de linkelj nyugodtan boltot ahol csomagban van xsx/ps5 és a tartozékok miatt drágább_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vm93hun
aktív tag
Tessék (PS5):
-
vm93hun
aktív tag
XSX:
PlatinumShop
Euronics
PlayIt Store - (na jó, itt nincs raktáron, de ugyanaz volt itt is az eljárás)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft egyik igazgatója erősítette meg a hírt, miszerint már a 2020-as év óta nincs gyártásban egyik Xbox One modell sem.
- DELL INSPIRON laptop /// 17 FULL HD /// i5 10gen ///12 GB DDR4 /// Intel UHD + NVIDIA MX230 /// SSD
- Musical Fidelity, Klipsch, Topping, HiDiamond, NorStone, Viablue
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom