Hirdetés
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Flash SSD
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Gaming notebook topik
- Amazon Kindle
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Mekkora rakás PR-bullshit - miközben az Asus is elég rosszul teljesít a nem megfelelő hűtés miatt fellépő throttling tekintetében. Cikket rendelni még mindig olcsóbb, mint jobb hűtéssel tervezni a gépeket...
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
villamos
őstag
A ventilátornál, illetve szellőzőnyílásnál lévő esetleges fólia eltávolítása is sokat segíthet...
"Én eddig azt hittem ez egy egyetem, de kiderült hogy óvoda."
-
tibaimp
veterán
Az Acer-nek van még eléggé korrekt hűtési rendszere laposoknál, nem jut most eszembe a fantázianeve.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
kalmani
tag
Gémer laptop? Zsákutca.
-
sgtfeke
újonc
Asus rog g703 ott van hutes a tobbi lutri. Slim meg normál gepek semmire nemjok csak a nagy dögök.
Tapasztalatbol mondom. -
"... és együttesen jóval 100 watt feletti hőleadásért felelnek"
Khm... ez csak az i9-10980HK az Alienware M15R3-ban.
Az Asus nagyon jó irányba indult el amikor alkalmazni kezdte az eutetikus ötvözetet tartalmazó hővezető anyagokat, de bakot lőtt amikor a diffúzió elkerülése miatt egy nikkel betétet rakott a hűtésre. Hiába a jó hőközlés a flipchip és a hűtés között, ha a nikkel messze nem vezeti úgy a hőt mint a vörösréz...
Jelenleg a legjobb megoldás; amit azok a gyártók alkalmaznak ahol nem számít a pénz; hőkamra és a fent említett folyékony fém alkalmazása; Razer, Alienware, Acer Helios 700...
Érthetetlen számomra, hogy már egyszer anno alkalmazták a VC-t a G752-es modellben, akkor most miért hagyták ki a másfél milliós Zephyrus Duo-ból:
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ Ha nem válaszolok a privátra, akkor írj rám még egyszer, vagy hívj fel...
-
Azért egy ilyen "zsákutcába" szívesen behajtanánk egy páran:
Clevo X170, nyamvadt 10900K-val és RTX2080Super-el!
Szolíd hűtéssel, hogy legyen minek elpöfögnie a 600W meleget...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ Ha nem válaszolok a privátra, akkor írj rám még egyszer, vagy hívj fel...
-
-
Ixion77
őstag
"...úgy alakította ki a légáramlást irányító csatornákat, hogy a porszemcsék, szöszök ne a bordákra kerüljenek, hanem egy külön úton akadálytalanul távozzanak..."
Azért erről megnéznék először egy tartóstesztet, mert eléggé bullshit szaga van. Szólt valaki a porszemeknek hogy tudják merre kell menniük?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Pedig az elv egyszerű és működik is; végeredményben a centrifugális erőt használja ki az ötlet, hogy a kosznak nagyobb a súlya mint a levegőnek és az egy külön csatornán ahol nincs útban a hűtőradiátor lamellája, ott távozik:
-
Ixion77
őstag
válasz
KillHates #16 üzenetére
A centrifugális erő 360 fokban működik. Az én józan paraszti logikám szerint mivel a nagy lyuk a 360 fok nagyobb részét teszi ki mint a kicsi, ezért lényegesen több por távozik a nagyon mint a kicsin. A tapasztalat viszont az, hogy hiába távozhatna, mégis inkább összegyűlik a lapátokon (is). Tehát nekem úgy logikus hogy a kis lyuk talán 10%-kal csökkenti a porlerakódást, de a 90% továbbra is ott lesz a lapátokon.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Kicsit én is mókusvakításnak tartottam, de valamit mégis ér. Már jó ideje (25 éve) notebook-okat szerelek és az ilyen rendszerű notik hűtése sokkal kevésbé piszkolódik el.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
aktív tag
válasz
KillHates #18 üzenetére
Lehetséges, hogy azon a kis lyukon a légnyomás nagyobb, mint a nagyon ahol "nagyobb felületen" eloszlik így ott sokkal nagyobb eséllyel viszi ki a port a magasabb nyomás? Ez is csak ilyen józan paraszti gondolat.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy mai notebook valós sebességét sok esetben nem a CPU és a GPU, hanem a hűtés teljesítménye határozza meg.
- [Re:] Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen routert?
- Autós topik
- E-roller topik
- [Re:] Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- [Re:] Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Óra topik
- AutoCAD
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest