Új hozzászólás Aktív témák
-
arkades
senior tag
Sziasztok. Az 5S akkuja is olyan jól bírja, mint az SE-é?
[ Szerkesztve ]
Каждый дрочит как он хочет.
-
Tibee86
nagyúr
válasz arkades #19906 üzenetére
Kolléga írása eléggé félrevezető, az "igen" mindenképpen. Oké, biztos elmegy az 5S 3 napot, de javarészt készenlétben 1-2 telefonással, normális felhasználással az 1 nap is necces.
Hiába nagyobb csak ~60mah-val az akku az SE-ben, az újabb hardver energiafogyasztása sokkal jobb, szerintem simán 40-50%-on van még az SE amikor az 5S már kikapcsol.
Egyébként youtube-ra beírod és találsz rengeteg összehasonlítást.[ Szerkesztve ]
-
arkades
senior tag
válasz Tibee86 #19907 üzenetére
Igen, hát ettől az egy napos felhasználástól tartottam. Persze, nyilván találok a YT-on összehasonlításokat, csak azért kíváncsi voltam az itteni kollégák tapasztalataira is. Egy hete vettem egyébként egy SE-t, csak holnap adom is tovább, mert sajnos már nem találok YT letöltő alkalmazást. Az iPad-emen 10-es szoftver van, az SE-n meg 11-es, és sajnos nem tudtam minden alkalmazást szinkronizálni, mert az új szoftver nem engedte a régebbi YT alkalmazást. Sajna erre nekem nagy szükségem van. Na az SE akkuja nagyon jól bírja. Gondoltam csak telefonálásra elég lenne egy 16 GB-os 5S is, mert ugye a méretei tökéletesek, de ilyen üzem idővel inkább kihagyom, és használom tovább a 4S-t, az még mindig jobban bírja
Каждый дрочит как он хочет.
-
.Szaki.
addikt
válasz arkades #19908 üzenetére
Szia!
Nálam leginkább telefonálásra, a levelezésre, Safarira iTunesra, valamint a lakás világításának vezérlésére van használva, így általában reggel 100%-ról a telefon estére olyan 35-40%-ra szokott merülni, 4G, Wi-Fi és Bluetooth folyamatosan megy, hiszen a Bluetooth is folyamatosan össze van párosítva különböző eszközökkel. A készülék egyébként 2 éves, az újabb verziókkal iOS 10 óta érezhetően jobban merül, az akkumulátor eredeti benne.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz arkades #19910 üzenetére
Az enyém is 2 éves, ahogy korábban írtam is. Nekem átlag használat mellett folyamatosan megy 2 napot, vagyis ha leveszem reggel a töltőről, csak másnap este rakom fel. Óra folyamatosan kapcsolódva van rá buletooth-on, mobilnetet sosem kapcsolom ki, telefonálás, némi net, messenger. Zenét nem hallgatok, nem játszok.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
mtomi95
senior tag
Na üdv mindenki!
Feltelepítettem az iOS 12 ötödik béta verzióját az 5S-re.
Eddig azt hittem, hogy ez az 1GB ram már kevés lesz. Az iPhone 6-tal együtt az iOS 11 rendre szinte mindent újra töltött... Nem is kellett ehhez sok idő...
Viszont most az iOS 12-vel, még így bétaként is hát lenyűgöző! Eddig még nem volt az 5S-en ami újra törött volna azok az appokból amit használok. Komolyan elgondolkoztam rajta, hogy még az iPhona 6-rá is felteszem béta ide vagy oda...
Hibával nem találkoztam és működik minden gyári és app sotre-os alkalmazásom is!
Egyedül amit észre vettem az az, hogy az előző háttérrel amit használtam (tenger part) valahogy a főképernyő világosabb volt sokkal mint az iOS 11-el. De ezen kívül máshol minden rendben van és inkább lecseréltem a hátteret egy sötétebbre, így már csini az is.
Ha ez ilyen szépen fog haladni én nem fogom lecserélni se az i6-ot, sem ezt!
Várjatok türelemmel az iOS 12-t, mert megéri!Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
-
Alister71
nagyúr
Most nekem is fent van a 12 beta 6, nem raknám vissza a 11-et. Jó lesz ez, nagyon is.
Alister from Hell
-
.Szaki.
addikt
Annyira nyomjátok már a 12-t, hogy nagyon várom a hivatalos megjelenést
[ Szerkesztve ]
-
MNBT
tag
Sziasztok,
iPhone 6S tulaja vagyok viszont egy ismerős átpasszolt nekem egy 5S telefont mert eléggé melegszik neki és nem akarta eladni mert tudta hogy valami nem okés már vele.
Az a helyzet hogy 11.4.1-es iOS van rajta, és tényleg , már ahogyan elindítom a telefont és a nulláról elkezdem beállítani a dolgokat (full resetelés után) baromira melegszik a telefon a CPU és RAM felőli oldalról (szóval nem az akkuról!).
Valaki tapasztalt ilyet? Hogyan tudnám ezt fixálni? iTunes-ból telepítsem fel a 11.4.1-et újra? Vagy szedjem szét?Tanácsokat előre is köszi
-
Diokhan
addikt
Hiába szeded szét, nincs értelme, mert max alaplapot tudnál cserélni benne. Telepitsd iTunes-bol és meglátod, hogy használ-e.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Akelaus
senior tag
Az enyém is melegszik mostanában rendesen, sőt néha szerintem az akksi százalékát is össze-vissza mutatja. Letettem kb. 9%-al, és olyan 20 perc múlva 22%-ot mutatott. Nem mai készülék, szóval lehet ez ennyi volt. Nézegettem mennyi lenne az IC-csere, meg akkor már az akksi is cserélve lenne, nem éri meg, szerintem. Jó lenne kihúzni vele amíg kijönnek az új iPhone készülékek, és megnézni az új rendszert rajta.
-
MNBT
tag
válasz Diokhan #19927 üzenetére
Nem tudom sajnos, és a tulaja se tudja. Csak ennyit mondott hogy nem esett vízbe, nem ejtette le, de 5 hete kezdett el igazán melegedni.
Felraktam az iOS 11.4.1-et iTunes-ból majd szintén iTunes-ból az iOS 12 beta 6-ot és még mindig melegedett. Ha nem terhelem meg a telefont hogy hirtelen össze vissza megnyitok minden alkalmazást és közöttük ugrálok akkor tűrhető a langyos érzés, pláne tokban, viszont meglepő hogy ellenére semmi teljesítmény csökkenést nem érzek, szóval nem értem miért melegszik ennyire.
Mindenesetre rendeltem bele egy új akkumlátort, hátha valami áramerősség vagy feszültség ingadozik és amiatt melegszik. -
.Szaki.
addikt
Most nekem is volt egy olyan időszaka, amikor sűrűn melegedett, de 1-2 hete megint nem melegszik, nem tudom ez mitől volt. Nekem általában akkor szokott már-már forró lenni, amikor frissíti a rendszert. Illetve kíváncsiságból nemrég letöltöttem egy játékot (CSR2), mert sose játszottam ezen a telefonon (nem is fogok egyébként) és akkor tudott még igazán tüzes lenni, de le is szívta az akksit rendesen. Mostanában viszont megint rendben van.
-
Paca2
senior tag
Sziasztok!
Vki tud ajánlani nylon kábelt ami biztosan jó (MFI) max 3000-ért, mindegy, hogy hazai vagy magyar bolt.
Esetleg nem nylon borítású, de tartós, erős.
(ismerősnek lesz)
Köszönöm!
Kindle Paperwhite 2. 2013. nov. | HP Probook 450 G3 2016. febr. | iPhone 6s 2016. ápr. | Opel Crossland X 1.2 110LE 2018. nov. | Apple Watch 7 2022. aug. | iPhone 13 2022. szept. | Apple MacBook Air M2 13.6" 2023. okt.
-
MNBT
tag
válasz kengyel #19931 üzenetére
Volt már 5S-em, most 6S-em van de ennyire durva melegedést nem tapasztaltam mint a most kapott 5S-nél.
Elkezdek Safariban videót nézni és olyan meleg lesz a hátulja mint amit említesz amikor a rendszert frissíted, vagy mikor egy megterhelőbb játékkal játszol. Ennyire nem kellene neki biztos vagyok benne. De mint fentebb említettem nincs teljesítménybeli csökkenés ennek ellenére sem.Most iOS12 van fent, picit tesztelgetem az új rendszert (eddig meglepően jó egyébként). Rendeltem bele új akksit, bízom benne hogy az akksi fesz vagy áramingadozása miatt melegszik és nem proci hiba miatt
[ Szerkesztve ]
-
Paca2
senior tag
válasz Tibee86 #19933 üzenetére
egyrészt offtopic (könnyen át lehet ugorni)
másrészt lehet, h vki csak ezt vagy csak azt nézi, lehet csak az egyikből jön válaszde majd nem fogom
[ Szerkesztve ]
Kindle Paperwhite 2. 2013. nov. | HP Probook 450 G3 2016. febr. | iPhone 6s 2016. ápr. | Opel Crossland X 1.2 110LE 2018. nov. | Apple Watch 7 2022. aug. | iPhone 13 2022. szept. | Apple MacBook Air M2 13.6" 2023. okt.
-
veterán
Akku cserét szeretnék tud valaki megbízható embert vagy szervízt?
-
tothferenc
senior tag
válasz gyuri2008 #19936 üzenetére
Paca2: blitzwolf, kabelharisnyas, ebayrol. Masfel eve nyuzom.
Gyuri, ha van tapasztalatod, akkor iFixitrol lerendeled, es magadnak kicsereled. Nem bonyolult, es ok normalis minoseget adnak. Ebay, aliexpress felejtos, gagyi a minoseg. Max egy biztos forrasu Jubatec akku johetne szoba...i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
kengyel
nagyúr
válasz gyuri2008 #19936 üzenetére
Én, ezt ajánlom, már nem egy ismerős velük csináltatta meg.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
veterán
Köszönöm a válaszokat.
-
.Szaki.
addikt
válasz tothferenc #19940 üzenetére
Anno 2009-ben, amikor meghalt az LG KP500-am akkumulátora, az Oktogonon az LG szervizben 6.000 Forint lett volna az új. Ugyebár arról a korról beszélünk, amikor még a telefonról levehető volt a hátlap és az akkumulátor is cserélhető volt. Ha így nézem, akkor az a 8.000 Forint nem annyira gyanús, gondolom be tudja szerezni 5.000 Forint alatt jóval, plusz a munkadíj. A kijelzőt is reális áron cserélik, én is ilyen áron csinálnám meg, nekem korrektnek tűnik.
-
veterán
Milyen applikációval tudom megnézni,Hogy mennyire van elhasználódva az akku?
Hány %-os?
Akku csere miatt akarom megnézni. -
jófejsrác
senior tag
válasz gyuri2008 #19942 üzenetére
Windowson nézném meg "ibackupbot" programmal. Ott látni rendesen mennyi ciklus ment bele az akksiba és mennyi a maradék maximális kapacitása. 500 ciklusnál már 80%-on áll az akksi vagy lentebb, ekkor már érdemes cserélni. Én így tettem anno. (Mac-en coconut). Az appok szerintem nem adnak olyan képet az állapotról mint az említett két program.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Érdemes frissíteni 11.4.1-re?
-
.Szaki.
addikt
válasz jófejsrác #19948 üzenetére
Én is láttam egy összehasonlító videót, amin két 5S van, az egyiken iOS 11 van, a másikon pedig iOS 12. Van amiben gyorsabb a 12, de őszintén szólva volt amiben pedig a 11, szóval szerintem tök ugyanolyan lesz, itt is látható lesz, hogy valakinek gyorsulni fog a telefon, valakinek pedig lassulni, mert függ attól, hogy ki mire használja a készüléket és lesz amelyik funkció gyorsult, de lesz olyan is, aminek a sebessége romlani fog.
-
tothferenc
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest