Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
180W egy notebookban throttling nélkül, nem semmi!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
bobalazs
nagyúr
40-90 Perc akksiról használati idő egy laptopnál, ami 800 ezer ft körüli áron van.
Egy laptop célja gondolom a hordozhatóság, de ha 1 óra alatt lemerül annak nem sok értelme van, szvsz. -
Béééla
őstag
Szégyen, hogy gyakorlatilag még mindig csak egy gyártó tud villantani azzal, hogy nem intel alapon gyárt notit. (tudom, van még elvétve egy-kettő, de ritka)
Grat az acernek hogy be merik vállalni! (csak a 256 ssd az 512 helyett elszomorít)Bélabá
-
hokuszla
senior tag
fele akkora üzemidő lol
leshetik mikor fog más cég ragyeont tenni egy termékbe10600k 16GB 1660s 5TB
-
-
Molyzsa
aktív tag
Azért én el tudnék képzelni egy Ryzen NV párosítást is
..o.O..
-
maximilian4
addikt
Idézet a múltheti, pár heti cikkből:
"De addig is, amíg a nagy teszt készül, vessünk egy gyors pillantást magára a noteszgépre,..."
Jó nagy teszt lett...erre ismét megérte várni. Azért egy prohardvertől többet várna az ember ha két ilyen kaliberű gép a keze közé kerül.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Dvix
senior tag
wow gyerekek mi történt velem!
Tegnap viccesen jeleztem fórumban h a hivatalos Acer értékesítés honlapon Vega 54-et írtak és még egy-két sanda dolgot, amit levélben ki is fejtettem nekik. Továbbküldték a levelemet a "Acer Magyarország termékfelelősének" és mai napon már javítják az elírásokat a honlapon! Friss adatokat is küldtek nekem magyarországon melyik 2 típus lesz kapható! Enjoy!
És igen jól látjátok! 4 memória slot-ja van! Az első betöltött 2 db a billentyűzet alatt van!
17.3" IPS FHD ComfyView™ 144Hz + Freesync, Shale Black, AMD® Ryzen™ 5-2600 - 3.40GHz / 3.90GHz / 16MB / 6 Core / 12 Threads, 8 GB DDR4 + 8 GB DDR4 + Free 2 Slot, 256 GB SSD PCIe + 1TB HDD / 5400, NO DVD-RW DL, AMD® Radeon™ Vega56, 8 GB VRAM GDDR5, Windows 10 Home 64bit + O365 Trial 30days, Waves MaxxAudio® / MaxxBass® / MaxxVolume® / MaxxDialogTM and hyper-realistic 3D Audio using Waves NxTM, 3y warranty17.3" IPS FHD ComfyView™ 144Hz + Freesync, Shale Black, AMD® Ryzen™ 7-2700 - 3.20GHz / 4.10GHz / 16MB / 8 Core / 16 Threads, 16 GB DDR4 + 16 GB DDR4 + Free 2 Slot, 512 GB SSD PCIe + 1TB HDD / 5400, NO DVD-RW DL, AMD® Radeon™ Vega56, 8 GB VRAM GDDR5, Windows 10 Home 64bit + O365 Trial 30days, Waves MaxxAudio® / MaxxBass® / MaxxVolume® / MaxxDialogTM and hyper-realistic 3D Audio using Waves NxTM, 3y warranty
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Hát én egy ilyen súlyú gépet már csak hátizsákban lennék hajlandó vinni.
(#6) hokuszla
Maximális terhelésen egy gémör notebooknál ezek az értékek legfeljebb akadémiai szempontból érdekesek. Soha, senki sem fogja így használni.
Gondolj bele, hogy ha mondjuk ezeken a gépeken játszani akarsz, ahhoz már megfelelő asztal is kell, mert 180W fogyasztást azért csak nem akarsz az öledbe venni. Vagyis lehet, hogy mégis, de akkor meg valószinüleg gyereket nem akarsz. Azért ez jelentősen leszűkiti a lehetséges felhasználási helyek számát.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
tibaimp
nagyúr
Jó cuccok, még az amd-s is, de nv vga kellene bele, nem a vega (de gondolom ez nem megoldható, mert jogi problémát vetne fel)! Ha ilyen probléma előtt állnék, tuti, hogy az nv + intel kombót választanám már csak a nagyobb ssd miatt is.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
lehet a vega56 hatása nem a legoptimálisabb az üzemidőre, de ezt leszámítva már van értelme elgondolkodni kinek-melyik az optimálisabb. Ha teljesen azonos kiépítésben, ugyan annyiért kínálnák mindkettőt, akkor bitzos lennék benne hogy elpusztult a föld, és az élet csak egy szimuláció, amibe hiba csúszott.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Kíváncsi lennék a freesync rangere is. Pl. G-sync konstans 25-től max képfrissítésig. Ha freesyncnél 40-144 a freesync range, az nem jó 30 fps-re lockolt átvezetőknél.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
[CsuCsu]
őstag
Ezeket a laptopokat szinte senki nem hasznalja aksirol. A hordozhatosag pedig nemcsak az aksibol all. Ez belefer toltovel egyutt egy taskaba. Szinte mar minden vonaton es hosszabb tavu repulon van dugalj, kavezokrol / konferenciatermekrol / hotelrol nem is beszelve. Szoval hogy a bubanatba ne lenne ertelme. Az aksi kabe csak veszhelyzetre van, de oszinten szolva nem letszukseglet.
[ Szerkesztve ]
-
-
komi77
senior tag
Szerintem ezeknél az akksi idő tájékoztató jellegű. Ekkora teljesítménynél dugaljtól dugaljig tart a mobilitás. Mindkettő jónak mondható. Nyers teljesítményben inkább az Amd-s mobil használathoz Intel-es. Nekem egyedűl az árazás nem szimpi de ez az én szocproblémám . Jó kis motyók lettek ezek és bravúr az Acertől, hogy bevállalta a Ryzen-t.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Meteorhead
aktív tag
válasz maximilian4 #10 üzenetére
Egyetértek.
-
őstag
Ez milyen teszt? Bekapcsoltátok egyáltalán a gépet?
Na meg kicsit szét kellett volna szedni a kicsikét, hadd lássunk a kulisszák mögé[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Legyes
tag
Szerintem a Vegára nagyon rá fog férni a 7nm.
Ez inkább workstation, mint játékos masina, de annak elég jól sikerült. Egy R5 2600 + egy 1050ti/1060 jóval olcsóbban szerintem piacképesebb lehetne. Merész dolog asztali cuccokat notiba tenni, de úgy látom tűrhetően sikerült.
Mellesleg az AMD V1000 szériával megnéznék notit... Nagyon tetszik a Sapphire lapos V1000-nél, hogy UEFI-ben állítható a TDP.-=LeGyEs=-
-
törölt tag
válasz maximilian4 #10 üzenetére
azert eleg sok melo van benne sztem, hiszen nem keves programmal vegigteszteltek, csak osszeraktak ket grafikonba az egeszet
az igaz, en is szivesen vettem volna kepeket, reszleteket a hardverrol, neadjisten vega56 leskalazos tesztet h lehet-e erdemben visszavenni a fogyasztasat minimalis teljesitmeny-veszteseg mellett, stb.
es biztos sokat tanacskoztak az acernel mire eldontottek h nem lesz ryzen+gtx kombo.
-
maximilian4
addikt
válasz #25954560 #27 üzenetére
Szerintem elég összevetni mondjuk egy notebookcheck-es teszttel. Nem kell őket másolni, csak azt kéne megnézni mikről esik szó és milyen részeletességgel. Alap dolgokról nem esik szó. Én részletesebb tesztet csinálok töredék idő alatt és még honorációt sem kérek érte...Csak az én kezeim közé nem esnek be ilyen gépek (sajnos).
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
törölt tag
válasz maximilian4 #28 üzenetére
nem vagyok notebook-magus, de szerintem volt mar itt is jobb teszt. valamiert (gondolom idohiany) ez most nem lett reszletes.
-
Tidus
addikt
-
Mamuska
őstag
Van benne egy 144Hz-es IPS panel és semmi sem derült ki róla. Daywalker, vagy elefant miért nem tesztelte, kalibrálta be a kijelzőt, azért ez elég fontos dolog? Elég kevés információ van ebben a tesztben.
-
Plasticbomb
addikt
válasz #25954560 #27 üzenetére
Elnézve ezeket az értékeket, valószínűleg az a vega és esetleg még a ryzen sincs jól beállítva, túl magas fesz, stb. Egy asztali vega64et be lehet húzni 140-150w közé és hoz ~20k gs pontot 3dmarkban. 1GHz gpuval 1200 mhz HBMel. Igaz, ez egy 56, de lehet azzal is játszani.
Itt játszottam egy kicsit ezekkel az értékekkel: prohardver
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Aprósólyom
addikt
Ebben a meleg időben engem még érdekelne, hogy 22 Celsius fokos légkondis szobában, vagy egy légkondi nélküli kb. 28 fokos szobában bírta-e throttling nélkül. Azért elég magas hőmérsékletek ezek. Ha én 4.7G-ig húzom a procimat az sem lesz ilyen meleg... Kérdés, hogy 2-3órás játékot hogyan bírna. Lehet nem ártana egy hűtőpad alá.
Jevons paradox
-
Darth_Revan
veterán
Pl. G-sync konstans 25-től max képfrissítésig
Laptop GSync-nel a legtobb jatek eseteben 50 fps alatt mar mikroakadas kezd megjelenni. Minel kevesebb az fps, annal lathatobb.
30 fps alatt meg total kikapcsol a GSync, azaz 30 fps-es atvezetok akadoznak, hiaba van GSync.[ Szerkesztve ]
-
Kronos3000
senior tag
180W.Az élettartama biztos hosszú lesz....
Wasabi...
-
NomadND1
senior tag
válasz Aprósólyom #33 üzenetére
Vajon strandon mit bír?
-
őstag
válasz Bluesummers #23 üzenetére
Én szeretem a tesztjeiteket de Bluenak meg Maxnak igaza van két oldal ilyen gépekről .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
tkiceg
csendes tag
Nekem van egy tavalyi generációs predatorom, de még nem jutott eszembe hogy akksiról használjam, max áramszünet esetén jön jól. Akkor sem játékra igazán. Nem tudom vajon ki az aki a mobilitása miatt vesz egy ilyet hogy pl játszon a vonaton vele, de én biztos nem Pláne nem 6-7-800 ezrekért..
A mobilitás inkább úgy értendő egy ilyen készüléknél hogy viszonylag könnyedén elviszem bárhova ellenben egy asztalinál ez nem igazán kivitelezhető.Teszthez hozzászólva: Egy ilyen géphez 2 oldal.. Ez volt a beharangozott nagy teszt hát nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
1 kilo vagy 4 kilo, total nem szamit akinek ilyen gepre telik az kocsival jar ami elbirja. A lenyeg hogy konnyen mozdithato legyen.
Nekem eleg lenne egy 1060-al szerelt kis i7 1000 dolcsi korul egy normalis IPS 18 colos screen-el. De ezt egyelore csak 15 colon lehet kapni dragabban Dell-ektol akcioban.
-
őstag
Nekem telik ilyen gépre még sincs kocsim lehet talán azért telik
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Darth_Revan
veterán
Ne haragudjatok, de ez a teszt egy nagy NULLA.
Egy Logout-os átlag user-től még elmenne, de egy profi hw oldaltól kevés. Édes kevés.Rengeteg dolog hiányzik ami egy alapos, gamer laptop tesztnél kötelező.
1) "az alja milyen?". Hűtésrendszer ugyanolyan belülről mindkettőnek? Fotók jók lettek volna vagy így is túl hosszú a cikk?
2) Az Intel-es változat a BIOS miatt trottyol és turbo orajelet nem tudja tartani és 6 magnál rövid idő után 3.9 ghz leesik 3.4 Ghz-re. Az AMD-s modellnél is van ez? Semmi említés erről.
3) Kijelzőnél ugyanaz a 2 panel csak egyik G-Sync másik Freesync? Input lag terén melyik a jobb? Semmi említés erről. Freesync-nél mennyi a laptopnál a VRR window? G-Sync-nél papíron 30 FPS, de 48 FPS-nál én már látok mikroakadást, mi a helyzet a Freesync panelnél, ott mennyi a VRR window? Érzékenyebbek már ott is látnak mikroakadást 50 fps alatt néhány játékban ? Errőr sincs semmi említés.
4) Konkrét játék tesztek hol vannak?? Az kevés hogy egy táblázat be lett szúrva az átlag fps-el...egymás mellé kellett volna tenni a játékot ugyanazon beállításokkal, hogy lássuk ugyanazon a helyen mennyi az fps a 2 kártyán. Vagy driver hiba miatt lehet az AMD-n egy pillanatra jelentősebben leesett a min fps és ezért átlag fps érték is csökkent de konrtétan szinte mindig 1 szinten vannak?
Játékokból kellett volna screenshotokat betenni MSI Afterburner adatokkal (hőmérsékletek, órajelek, fps szám, frame time, stb), nem pedig egy 2 perc alatt összedobott táblázatot ami nem ér semmit...5) asztali modellhez képest miben másabb a mobil Vega 56? Kevesebb feldolgozó egység? Kisebb órajel? Asztali modelleknél a Vega 56 és GTX 1070 a mérések alapján szinte egy szinten van viszont ennél a laposnál szerintetek elég nagy a különbség? Vagy a CPU az oka? Ennek oka miért nincs kivesézve?
Vagy túl hosszú lett a cikk és 2 GPU-z screenshotnak nem maradt hely?6) Konkrét játéko kalatti hőmérséklet? Rossebbet sem érdekel, hogy förmárk alatt mennyire melegedett fel miközben próbáltátok tönkretenni a gépet, konkrét játékok alatt mennyire melegedtek fel? Játék alatt komolyabbakra gondolok mitn Rise of the TOmb Raider meg Battlefield 1, Crysis 3, stb.
A vBIOS-ban levő beállítások miatt van Power throttling terhelésnél valamelyik kártyánál? (Unigine valley vagy heaven vagy konkrét játék alatt) ??
Nem maradt hely 1-1 screenshotnak amin megy valley benchmark és látható GPU-Z is adatokkal? (perf cap, órajelek és hőmérsékletek)És ezek csak amikre hírtelen gondoltam, rengeteg van még ami hiányzik...
Tényleg nem akarok senkit megbántani, de komolyan mondom, hogy akármelyik veterán tagnak lett volna odaadva a "Gamer notebook" topik látogatói közül ez a 2 gép, tuti, hogy jobb munkát végzett volna mint amit most látunk.
Ha még nem küldtétek vissza őket akkor javaslom, hogy írjátok ezt a cikket újra.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PR0JECTNR56 #42 üzenetére
🤜🤛🤣
-
Plasticbomb
addikt
válasz Darth_Revan #43 üzenetére
+1
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
Még egy +1 most néztem rá megint, s ez most esett le: hűtés tesztnél aida stab tesztet használtak, az nem fűt annyira.. oda prime95 kell a és furmark helyett én alt luxmarkot futtatok, elkerülendő a driverből vezérelt throttlingot furmark futtatása esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Dvix
senior tag
Jól látod barátom, az embernek más külföldi site-okon kell utána nézni annak amit tudni szeretne a gépekről. De igen az AMD-s az Freesynces kijelzővel van.
-
consono
nagyúr
Valahogy így...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nyakdam
aktív tag
Én úgy tudom, hogy a laposokban nincs G-Sync-es kijelző, csak a megnevezése az. Ott az NV támogatja az Adaptív Sync-et csak az asztaliban nem. A laposban csak a neve G-Sync, kiharcolták gondolom az OEM-ek, hogy ne keljen plusz kijelző és licensz. Szóval valszeg ugyan az a kijelző és a Sync tartomány is.
-
Alchemist
addikt
Tehát asztali proci több maggal és jóval nagyobb fogyasztással vs mobil proci... én pedig legközelebb bringával együtt nevezek a futóversenyre.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface QHD, Intel core m3,(4x2,2Ghz)Intel HD VGA,4GB RAM,128GB SSD,szép állapot
- Microsoft Surface,QHD,Játékra is,core i7,IRIS VGA,16GB RAM,512GB SSD,újszerű
- Mackbook Air 13.3 hüvelykes
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,16GB RAM,256SSD+500HDD,szép
- Év végi Laptop bazár - több elérhető márka, már 14.990.-től
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest