- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- SSD kibeszélő
- A Samsung hazánkban is piacra dob idén egy friss Micro LED tévét
Hirdetés
-
Augusztustól nagyot változik a Shein élete
it Onnantól kezdve lesz a platformra érvényes az EU-ban a DSA, így számos kötelezettséget vesz a vállára a Shein.
-
Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
ph A vállalat kétféle Strix Point dizájt tervez idénre, ezek közül a nagyobbik a dedikált GPU-k jó részét is kiválthatja.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunabouzu
csendes tag
Nem rossz cikk, és a kezdeményezés is nagyon jó, mert tényleg nincs túl nagy kultúrája a teafogyasztásnak minálunk. Én annyi kis kritikát szeretnék hozzáfűzni, hogy egy kicsit felületesen írsz, de talán csak még nem ástad bele magad eléggé a témába. Elég hosszú írás, és elég késő is van már, de így kapásból a japán matcha konkrétan egy a zöld teák közül, ha nem "A" zöld tea, én nem a futottak még kategóriában szerepeltetném. A sencha és a bancha közt annyi a különbség, hogy a sencha az első két szüretből származik, míg a bancha ugyanazokról a fákról, csak későbbi szüretelés. Érdemes lett volna még megemlíteni, hogy a teáknál, akárcsak a boroknál, érvényesül a terroir jelleg, szóval termőterülettől, időjárástól függően egyediek és fel is ismerhetőek. A puerhtől eltekintve minél frissebb a tea, annál élvezetesebb, nem nagyon ajánlatos sokáig tárolni. A felöntési idők szerintem nagyon gálánsak, ha többször öntöm fel, egy percnél többet az első pár felöntésnél egészen biztosan nem ázhat, különben elég keserű tud lenni.
Ha már zöld teáknál tartunk, fermentáltsági szint szerint a sorrend a zöldnél kezdődik, ez egyáltalán nem fermentált, hiszen valamilyen módon hőkezelik, hogy a fermentációnak elejét vegyék. Mivel a fehér teát valóban csak szárítják, ezért az enyhén fermentált, ráadásul tudtommal csak a tearügyek, és a legzsengébb hajtások kerülnek bele.
Sorrendben tehát zöld, fehér, sárga és vörös (fekete), a főzet színe alapján, és az oolongra szokták mondani, hogy kilóg. Én nem mondanám, hogy félúton a fekete és a zöld között, mert elég egyedi ízvilága van
Még amit megemlítenék, hogy óvatosan ezekkel az ezós természetgyógyászos felhangokkal. Valahogy ráragadt a teára, hogy tücsköt-békát megelőz és gyógyít, plusz még tele van antioxidánssal (ami megint egy messzire vezető történet), ami manapság nagyon divatos, de élő szervezetben egyelőre nem sikerült eget rengető gyógyhatást bizonyítani. Annyi 100% biztos, hogy gyorsítja az anyagcserét és élénkít. Így én azt javaslom, hogy egyszerűen az élvezeti értékért fogyasszátok a teát, meg jól jön az a kis minőségi idő, amit az ember rászán, egyedül, barátokkal, kollégákkal
Most mennem kell, de holnap igyekszem visszatérni jó teabeszerzési forrásokkal!
Schnauzbart ist horizontale Aufrufezeichen!
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 24
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fujifilm X
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- További aktív témák...