Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Komplikato

  veterán

  válasz Duddi #11 üzenetére

  Szvsz az LG cucca is Windows VR, csak ugye a Steam VR támogatni fogja az összes ilyen eszközt is, hiszen kell nekik a még több pénz. :)

  Sajnos megígérték a gyártók, hogy 2 évig nem adnak ki új, fejlesztett HMD-t, ez van.
  De. A Vive-ból jött ki új javított mozgásérzékelős verzió. A PSVR megoldásból most jött ki egy HDR-rel bővített új verzió. A Vive-hoz egyenlőre még külső upgrade verzióban van wireless megoldás és szemkövetés upgrade is. Ezek mellé jön a kínaiak új ámokfutása a a 8K kijelzővel, brutális látószöggel és mivel a 4K verzió bukó volt a pocsék tracking miatt, ez is a Vive Lighthouse megoldását használja végre. Ha ehhez lenne szemkövetés upgrade, akkor lenne szuper, hiszen akkor meg is lehetne hajtani AA+ kategóriás grafikával.

  Azért a VR-nek a 90-es években nem az első hulláma volt, az csak a "megfizethető" kategória volt halandóknak. A bukását kb. az okozta, hogy nem volt HW 3D akkor még, meg a mázsás, szemfolyatós HMD sem volt egy egészség biztosítás anno. VR cuccok készültek már valamikor a 80-as évek elején, jellemzően főleg szimulációkhoz, NASA, DARPA és társaik részéről. Átlag Józsi nem vett 20-30.000 USD áron HMD-t, meg 12.000-ért VR kesztyűt és mellé milliókért egy Silicon Graphics render farmot.

  "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

Hozzászólok Aktív témák