- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
A Tseng Labs ET4000 made in 1991 is DirectX 11.1 kompatibilis, csak kontextus létrehozásánál a szoftveres renderelést kell kiválasztani.
-
Loha
veterán
Szerintem meg nem úgy működik és Anand szerint sem, de simán meggyőzhető vagyok NV doksikkal.
Ha nem tudsz róla screenshotot csinálni, akkor még mindig ott van a kivédhetetlen megoldás: lefotózod a moncsit.Aztán az NV dokksi birtokában simán lehet szólni Anandnak is, hogy ki kéne javítani, nyilván nekik is hozzáférésük van ugyan azokhoz a doksikhoz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jó, erre nincs időm. Leírtam hogyan működik, az NVIDIA leírása alapján. Nem érdekel, hogy elhiszed-e. Mondjuk azért azt érdemes mérlegelni, hogy a GK104 SMX-be vajon miért nem rajzolták bele ... elfogyott a festék, vagy mi? Tényleg mi szól az Anand leírása mellett? Látod az egységeket berajzolva? Az Anand nem először ír valamit rosszul egyébként. Én ezeket, ha lehet nem veszem át. Előre is elnézést, ha ezzel bárkit megbántok, de többre tartom a gyártó saját specifikációját, és itt nem Anandot akarom lenézni. Egyszerűen prioritásban előrébb van nálam az az adat, amit a gyártó mond. Persze megvan annak a lehetőségét, hogy ők is elírnak valamit, de akkor is a gyártói anyag a hivatalos.
Szerinted a védett doksi nincs felkészítve a print screenre? Ha benyomod, akkor a doksi tartalmát nem menti vágólapra. Egy fekete semmi lesz az egész. Mellesleg rajta van a nevem is vízjelezve. Pont arra az esetre, hogy ha szivárgás történik, akkor az NV tudja, hogy honnan történt.
-
Loha
veterán
GK104 SMX diagramja szintén nem cáfol és nem is erősít meg semmit, mert semmilyen információval nem szolgál az FP64-es CUDA magokról. 2 dolog lehetséges ilyenkor, hogy a Fermi megoldását használja (CUDA magok egy része FP64 képes), vagy a nagy Keplerét (dedikált FP64 CUDA magok). Amíg nem volt infó a GK110-ről sokan feltételezhették, hogy a Fermi megoldását használja a Kepler is, de miután már tudjuk, hogyan működik a nagy tesó, SZVSZ semmi logika nincs abban, hogy ne GK110 működését kövesse a GK104 is kicsiben.
Csinálhatsz pl. egy screenshotot a doksiról, ahol kifejtik...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem arra gondolok. Nem csak egy publikáció készül a termékekhez, noha való igaz, hogy jellemzően nem mind publikus. De ha már azt elővetted, akkor ez is jó. Nézd meg benne 9. oldalt, ahol látható a GK104 SMX-je. Antikomcsi belinkelt egy GK110-es SMX-et. A legnagyobb eltérés, hogy utóbbiba be vannak rajzolva a DP Unitok is, míg a GK104-ből ezek nyilván hiányoznak.
Nem tudom, hogy van-e kódod a zárt anyagokhoz. Én hiába adok oda neked doksikat, azok zároltak, és csak jelszóval hozzáférhetők (a saját accountomat nem tudom odaadni). Az NVIDIA felvisz a rendszerébe, ha igazolod, hogy fejlesztő/újságíró vagy. Engem legalábbis két éve probléma nélkül felvettek, csak annyit kellett igazolnom, hogy a PROHARDVER-nél dolgozok, nagyjából két héten belül mindenhez hozzáférést kaptam.
-
Puma K
nagyúr
3-6-9 monitorohoz vagy 5760 x 2160, 7680×3200 és 15360×6400-as felbontáshoz.
Aki szimulátorokkal játszik annak a sok VRAM csak az előnyére válhat, de nem feltétlen kell szimulátorok, hogy ekkora felbontáson játszon valaki, lehet például Starcraft II-vel is tolni 6 monitoron, vagy bármi egyéb játékot.
Az viszont nem értem, hogy egy gyártó sem dob ki egy olyan "szereld magad" csomagot, amiben mondjuk az LG 9 darab, keret nélküli monitort csomagol egy dobozba plusz minden ami kell (állványok, csavarok, kábelek, rögzítők stb) és neked kell összeszerelni úgy, hogy a monitorok elhelyezkedését te szabod meg az adott keretek között, és akkor nem lenne csúnya 2-3 cm-es kihagyás azokon a részeken ahol összeérnek a monitorok.
-
Csabroncka
addikt
lesz ez még olcsóbb ... egyszer
-
Blyan
félisten
Hű, régen vásároltam már pc-s cuccokat. 6 giga memória egy kártyán? Mihez kell annyi?
-
Loha
veterán
Ha erre gondolsz: GeForce-GTX-680-Whitepaper akkor én nem látok ebben semmi olyat ami megerősítené, vagy cáfolná dolgot, de az tuti, hogy nincs benne feketén fehéren.
Én hiszek az NV leírásának, ha mutatsz egy olyat, amiben leírják feketén fehéren, hogy nincs külön FP64-es CUDA core, hanem az FP32-esek egy része végzi a DP-t, mint a GF1x4-ben, ellentétben a GK110-el.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy látom sokaknak érdemes lenne elolvasni az NVIDIA dokumentumait, talán nem viccből adnak ezekhez hozzáférést a médiának. Amit a Wiki, az Anandtech és más ír az rossz.
A Wiki konkrétan hülyeséget ír, mert hogyan is spórolhatnál tranyót, ha dedikáltan raksz bele DP egységeket? Ez konkrétan a tranyópazarlás kategóriája, de hagyjuk. A Wiki marhaságán meg sem lepődök, rengeteg cikk hibás ott.
Amit linkeltem azt olvasd el. A Behardware újságírója Damien Triolet egy programozó. Valószínű, hogy ő azért írta úgy, ahogy mondom, mert velem együtt elolvasta az NV doksijait. Lehet, hogy 80-100 oldal techbla-bla fárasztó, de pontosan arra vannak, hogy jól írd meg a cikket, és ne az Anandtól másold le a rossz adatokat.Komolyan nem értem, hogy miért nem az NV leírásának hiszel. Gondolod, hogy ők ezt szándékosan rosszul közlik? A programozóknak szóló anyagokban? Bemásolhatsz ide akárhány cikket, ami az Anand írását olvasva leírta rosszul, de akkor is azt fogom mondani, amit az NV doksijaiban olvastam, és a mi cikkünkbe is ezt írtam.
-
Loha
veterán
Amit te mondasz pont az a Fermis megoldás, a Kepleres a dedikált FP64-es CUDA mag.
Ez is a logikus, hiszen ez egyezik meg a GK110 működésével.Wikipédia: 8 dedicated FP64 CUDA cores in a SMX as to save die space while still offering FP64 capabilities since all Kepler CUDA cores are not FP64 capable. With the improvement Nvidia made on Kepler, the results include an increase in GPU graphic performance while downplaying FP64 performance.
Már a GF104-et is egyszerűsítették FP64 fronton, hiszen az SM-jeiben található CUDA magoknak csak az egyharmada volt képes 64 bites számokkal dolgozni, ráadásul csak negyed olyan gyorsan, mintha 32 bitesekkel dolgoznának. Végeredményben tehát FP64-es számolásoknál a maximális teljesítményének 1/12-ét volt képes nyújtani egy GF104-es GPU.
A GK104 esetében viszont az SMX-ek alap CUDA magjaiból egyik sem képes 64 bites számokkal dolgozni. A kompatibilitás biztosítása érdekében ezért bekerült mindegyik SMX-be további nyolc CUDA mag, amik csak és kizárólag FP64-es számokkal dolgoznak, és egy GPU-ban először: teljes sebességen. Ipon. -
LackoMester
addikt
Szép kis kártya, csak hát kicsit drága, nem lesz egy népkártya.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Anandtech rosszul tudja, vagy nem olvasták el az NV whitepapert, és azt hiszik, hogy még mindig úgy működik ez, mint a Ferminél. Nem, már nincsenek dedikált feldolgozók a Keplerben. Négy-négy SP CUDA mag van DP-re befogva egy 32 utas tömbben.
A Fermis megoldás hülyeség volt, mert olyan egységekre költötték a tranyót, amit az esetek 99%-ban nem használtak. A Kepler a GK10x esetében már nem így működik.[link] - itt Damien leírja hogyan működik:
- SIMD0 32-way unit (the “cores”): 32 FMA FP32 or 4 FMA FP64
- SIMD1 32-way unit (the “cores”): 32 FMA FP32
- SIMD2 32-way unit (the “cores”): 32 FMA FP32
- SFU 16-way unit: 16 FP32 special functions or 32 interpolations
- Load/Store 16-way 64-bit unit -
Loha
veterán
In GK104 none of the regular CUDA core blocks are FP64 capable; in its place we have what we’re calling the CUDA FP64 block.
The CUDA FP64 block contains 8 special CUDA cores that are not part of the general CUDA core count and are not in any of NVIDIA’s diagrams. These CUDA cores can only do and are only used for FP64 math. What's more, the CUDA FP64 block has a very special execution rate: 1/1 FP32. Forrás: AnandTech
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nincs csak DP-re dedikált CUDA mag a GK104-ben. A GK104-ben az SMX-eken belül egy 32 utas stream tömb fogható be dupla pontosságra. Ilyenkor a 32 darab CUDA magból 4-4 összekapcsolódik, és ezek a négyes csoportok számolják a DP-t.
A GK110 esetében az SP CUDA magok DP-re semmilyen formában nem képesek, de helyette vannak dedikált DP CUDA magok, amik meg SP-re nem képesek. -
KAMELOT
titán
TP teszt. NVIDIA GeForce GTX TITAN 6 GB
-
kpal
nagyúr
na majd mikor az apóban kezdenek jó áron beszivárogni
-
Lei559
tag
Vicces.. ha belegoondolok ez ezzel a nyákkal pont akkora mint a netbookom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Na ez érdekes. Az NV pont azt mondta az előadáson, hogy a gyártók rakhatnak a termékre más firmwaret, és ezt csak a Titánnál engedélyezik. Nem tudom, hogy a tesztre küldött termékek mennyire limitesek ebből a szempontból. Mi gyártóit kapunk szóval ezt meg tudjuk nézni.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a garancia elvesztése árán senki sem vállalja be a limit feloldását. Ezt még megérteném, csak így meg felesleges volt erről a lehetőségről 15 percet beszélni a Titán konferenciát.A DP mód 720 MHz körülire csökkenti az alapórajelet.
-
Loha
veterán
4000-ért akarták eladni gondolat menet azt feltételezi, hogy végtelen mennyiségű potenciális vásárló áll sorban a kártyáért, ami nyilván távol áll a valóságtól.
A valóság inkább az lehet, hogy most már több GK110-el szerelt kártyát tudnak gazdaságosan gyártani mint amit a Tesla piaca fel tud szívni, így ha nem akarják, hogy rajtuk maradjon, vagy csökkentik a gyártást, vagy más piacokon is elérhetővé teszik a kártyát, ahol még haszonnal eladható.
Kopi31415: Mindkettő állításom igaz, GK110, GK104 vagy GF110-el szerelt Tesla és GF kártyák GPU-ja között nincs fizikai eltérés, természetesen GK110 és a GK104-es GPU-k között vannak jelentős fizikai eltérések.
-
Tenken
őstag
Hát, konkrétan nem tudom melyik mennyibe kerül, de közgázos okosak szeretik az elmaradt hasznot is veszteségként értékelni. Vagyis, ha egy olyan cucc, amit 4000$-ért akartak eladni, de csak 1000$-at tudnak elkérni érte, az nekik 3000$ mínusz a költségvetésben. Hiába nem került felébe sem a fajlagos költség.
Ez alapvetően tré dolog, és nem a valóságot tükrözi, de a közgazdaságtani szempontból ez akkor is így megy.. -
törölt tag
válasz
Zsolesz1885 #120 üzenetére
"Mondjuk olyanról nem nagyon hallottam hogy a profitról lemondana egy gyártó."
Pedig erre a Bugatti Veyron egy ismert példa, nyilván az a modell a presztizse miatt jelentős. Azért a Titánról én is nehezen tudnám ugyanezt elképzelni. (Mármint, hogy veszteséges lesz.)
-
-
Loha
veterán
válasz
antikomcsi #155 üzenetére
Jól olvastad a GK1x0-ből lett a GK104, de nem letiltogatással, hanem a tervező asztalon dobálták ki a fölösleget. Nem véletlen, hogy Kepler mindkettő.
Kopi31415: Pedig de, nincs fizikai eltérés, szerintem nem írtam ilyet. Nem érné meg külön chipet tervezni GF és Tesla vonalra, mert a tervezés a legdrágább része a folyamatnak, nem a gyártás. Meg nem véletlenül hívják ugyan úgy GF110-nek a Tesla M2090-en lévő chipet, meg azt is ami a GTX 580-on van.
-
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Turbolada II #152 üzenetére
Szerintem 300-350$/kártya.
-
Loha
veterán
A GeForce nem rendelkezik limittel (pontosabban ezt a tápáramkör limitálja 300 wattra)
Annand szerint hard limit van 250W-nál amit ki lehet tolni 265W-ra.
First and foremost, Titan still has a hard TDP limit, just like GTX 680 cards. Titan cannot and will not cross this limit, as it’s built into the firmware of the card and essentially enforced by NVIDIA through their agreements with their partners. This TDP limit is 106% of Titan’s base TDP of 250W, or 265W. No matter what you throw at Titan or how you cool it, it will not let itself pull more than 265W sustained.Vagy van a kiválasztható DP mód, ami leveszi alacsonyabbra az órajelet, hogy beférjen a 300 wattba.
Kikapcsolja a Turbot, és ha szükséges le is veszi az órajelet, hogy a kártya 250W-on belül maradjon.antikomcsi: A GK104-ben nem csak 8 tömb van összesen, ami mind aktív? De igen. Azt írtam volna vhol, hogy a GK104 ugyan az a chip mint a GK110? Azért nem GK110-nek hívják, mert nem az.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Turbolada II #146 üzenetére
Ezek azért nem selejtek, hanem funkcionálisan normálisan működő lapkák, csak nem jók Teslába. De ettől teljes értékű termékek. Egyébként nyilván ez függ attól is, hogy mekkora az igény a Teslára. Várható, hogy a gyártás során bőven lesz olyan lapka, ami nem adható el profi szintre, szóval biztos lesz sokezer GeForce.
Az 1000 dolláros szintet azért nem könnyű belőni, mert nincs rá tömeges igény. Ráadásul a Titánnál a szintén 1000 dolláros, sőt helyenként olcsóbb GTX 690 és HD 7990 gyorsabb termék. Itt azzal is számolni kell, hogy 1000 dolláros szinten valaki nem Titánt vesz, mert a lehetséges opciók közül ez a leglassabb.
-
-
Loha
veterán
válasz
#06658560 #143 üzenetére
Nincs külön Tesla GPU és GF GPU, ugyan azt a GPU-t használják, csak GF vonalon letiltják a Teslás fícsöröket ennyi. NV szokás szerint csinált egy nagy GPU-t GF1x0, GK110, aztán ebből kiszórja amit lehet, és abból lesz költséghatékony változat GF1x4 vagy GK1x4 néven. Tehát a GTX 480/580 ugyan úgy átparaméterezett Tesla volt eddig is, mint a Titan, csak azokért nem lehetett elkérni 1k USD-t, mint a Titánért mert nem voltak ennyivel gyorsabbak az AMD megoldásánál.
-
1. Ha nem tudja, akkor mi alapján állítja?
2. Megtalálod, ha rákeresel a pénzügyi és egyéb beszámolókat, amikből látod, hogy melyik termék hogy teljesít(ett). Mind termelékenységi , mind anyagi szempontok alapján.Mivel nyilvánvalóan csak kötekedni szeretnél, szerintem zárjuk le a párbeszédet.
Üdv!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #134 üzenetére
A Teslának max 225/235 wattos limitje van kombinált SP+DP terhelés mellett.
A GeForce nem rendelkezik limittel (pontosabban ezt a tápáramkör limitálja 300 wattra), de csak SP terhelés mellett 250 watt a TDP-je. A DP terhelést nem specifikálják, de ott eleve csak minden nyolcadik órajelen dolgozik a lapka. Vagy van a kiválasztható DP mód, ami leveszi alacsonyabbra az órajelet, hogy beférjen a 300 wattba.
Nagyon egyszerű a dolog. Ha a GK110 teljesíti a Tesla, egyébként elég szigorú követelményeit, az Tesla lesz. Ha lesz olyan lapka, ami nem, akkor az megy a GeForce piacára. Utóbbi speckója úgyis annyira kiterjesztett, hogy szinten mindegyik termék jó lesz ide. -
Loha
veterán
válasz
#06658560 #139 üzenetére
Egészen eddig pl. a GTX 580-nál az NV mesterségesen butította le a FP64-es teljesítményt pusztán üzleti okok miatt, hogy nehogy vkinek eszébe jusson egy 500 dolláros kártyát választania a sok ezer dolláros Teslák helyett.
Azóta kicsit átgondolták ezt a hozzáállást, amit biztosan befolyásolt az is, hogy ez már egy 1000 dolláros kari, vmint más indok is szól a Teslák mellett az FP64-es teljesítményen kívül, tehát már nem érzik azt, hogy a csúcs GF veszélyeztetné a Teslák piacát, sőt nekem úgy tűnik, hogy a Titant ilyen belépő szintű Teslának is szánják.
-
törölt tag
A dupla pontosságra kihegyezett részek aktívan hagyásával megjelenni gaming vonalon bizony meglepi-semmi érdemit nem ad a többi részhez, csak fogyaszt, így beférni vele a fogyasztási határok közé korábban bizony nem volt egyszerü, ezért meglepetés a mostani siker.
Crias: abban azért igaza van, hogy a megadott adatok és a chip aktív inaktív részei elég furcsán festenek a hírekben szereplö nem fér bele a fogyasztási limitbe dumához mérten.
-
Crias
senior tag
válasz
antikomcsi #134 üzenetére
Khm.
1. Honnan kellene tudnia itt bárkinek is hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie?
2. Akkor most én ennyi erővel meg kérem a pontos számokat hogy mennyivel termelt túl és ez mennyi bevételnövekedést eredményez az NVidiának...
köszi (csak hogy érezd hogy ez majdnem ugyanaz a helyzet...) -
Loha
veterán
Itt írják a cikkben: Consequently NVIDIA makes FP64 an enable/disable option in their control panel, controlling whether FP64 is operating at full speed (1/3 FP32), or reduced speed (1/24 FP32). GPU boost kikapcsol, ha engedélyezed, a driver ugyan az csak át kell állítani egy sort, ott a screenshot.
-
Loha
veterán
válasz
#06658560 #127 üzenetére
Két eddigieknél eltérőbb lapkát tervezett, de továbbra sem jelentősen eltérőek.
Titan megjelenése GF-ként egyáltalán nem okozott meglepetést sem nekem, sem sok külföldi cikkírónak.MongolZ: Jöhet a cikk, de ne a PH!-ról.
Fogyasztás szerintem simán kizárható, mert ha visszaveszik az órajelet 100MHz-el a K20X szintjére, egyből csökken 15W-ot a TDP, hogy beférjen 235W-ba, és ha még egy SMX-et kikapcsolnak simán beférnek 225W-ba is. Sőt, a K20X 235W-ja így is úgy is 225W-os standard felett van, 250W-al is kiadhatták volna K20XE-ként is akár mint Tesla csúcsmodellt.ECC lehet, de nem valószínű, hogy túl sok kártyában hibás lenne, a DP CUDA meg teljesen funkcionális a Titanon, csak át kell álltani egy kapcsolót a driverben...
-
Ezek mind találgatások.
Valaki legyen szíves konkrétan mondja el, hogy ez és ez kell a Teslához, és itt és itt ez a GPU ennek nem felel meg.
Fogyasztással mi a baj? Az órajelek alapján nem lehet nagy gond, főleg, hogy a titanban több aktív tömb van, mint egy K20 teslában.
Senki nem akar belemenni egy parttalan vitába, csupán eddig nincs semmi infó, hogy mi alapján selejt a titan gpu-ja a teslához képest.
(#129) Crias
Ha vannak felesleges lapkáid, mit csinálsz velük? Ülsz rajtuk a raktáron, vagy eladod őket, hogy pénzt hozzanak vissza?
Felesleges lapkád pedig csak akkor lesz, ha a kihozatali arányod jó, és több lapka készül, mint amit a "szuperszámítógép piac" fel tud venni. Ha kevesebb, vagy éppen elégséges, akkor nyilván nem gtx kártyának értékesítik.
-
Zsolesz1885
tag
válasz
atti_2010 #121 üzenetére
Nem zárom ki a promó lehetőségét, elképzelhető a Te verziód is, de profit az lesz nekik minden eladott darab után. Esetleg az AMD-nek akarnak elit körben kihívót adni. De nem tudom, ebbe nem megyek bele mert nincs semmi infóm róla. Minden esetre az Nvidia vezetői köre biztosan tudja rá a választ.
(#119) MongolZ: Igen, kb ugyan ez a magyar termékeknél is. Ha a gyártó adná el közvetlenül nekünk, akkor olcsóbban ehetnénk magyar termékeket. Vagy legalábbis gondolom, itt már semmi sem kizárt. Mint a Pick szalámirúd, németben 1800 Ft- körül van, itthon meg 2500 környékén.
(#123) Loha Ezt sajnos nem tudom levezetni, nem vagyok bennfentes az Nvidia-nál.
(#122) Kopi31415 Neked is ugyan azt tudom mondani mint Loha-nak. Bár nem hiszem hogy ezek a kártyák veszteségminimalizálás céljából kerülnének piacra, de nem kizárt.
-
Crias
senior tag
Már nem azért de te nem érted meg amit mondanak, vagyis de megérted (mivel 1 hsz-el később már meg is adtad magadnak a választ) csak nem akarod felfogni...
"Könyörgöm, ezt ne csináld már, az NV sok-sok milliót profitált a Teslán. 0%-al az kicsit nehezen kivitelezhető."
Minek adja olcsóbban el a gémereknek ugyanazt a terméket?
És az nem válasz hogy jobb lett a kihozatali arány...
Ha én lennék ilyen helyzetben akkor tuti nem szornám el 2/3-ados áron azt amit normál áron is eladhatok...A tesztekre a válasz: Gondolom valamilyen szinten informatikával foglalkozol ha már itt vagy, azt ugye nem gondoltad komolyan hogy nem tesztelik (főleg ezeket).
Anno cpuk terén mennyi ilyet lehetett hallani?
Nem felelt meg az egyik TDP osztályba rakjuk másikba, meghibásodott 1 mag adjuk ki 2 magosnak (lásd phenom 2 vagy intel pentium meg celeron sorozat)Apropó ahova a teslát szánták oda nagyon fontos a fogyasztás, amit nem lehet megkerülni, ha nem teljesíti akkor már nem eladható oda ahova szánták, pont itt van az hogy gyártani nem éri meg nem is gyártják, csak a kidobás helyett piacra dobják...
Nem több nem kevesebb senki se akar ilyen tételeket bukni inkább odaadja olcsóbban pistikének... -
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #124 üzenetére
GTX 580 ugyan azt a prof. GF110-es chipet használja mint a Tesla M2090 (kb. 2500 USD-s kártya)
HD7970 ugyan azt a Tahiti XT -t használja mint a FirePro W9000 (kb. 4000 USD-s kártya)Nekem úgy tűnik bevett gyakorlatról van szó, ha nem érné meg, nem csinálná se az NV se az AMD.
-
-
törölt tag
válasz
Mit tekintünk profitnak? A veszteségminimalizálás is profit? Ha egyébként a chipeket nem tudnák eladni HPC környezetbe, de gamer vonalra el tudják sütni teszem azt harmad áron, akkor annyival kevesebbet buknak rajta a kidobás helyett.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Lehet nem mondtak le de egy promócióba ez a Titan akció jól belefér, lehet 60 év múlva nagyon jó áron lehetne elsütni egy ilyen VGA-t.
-
Zsolesz1885
tag
válasz
#06658560 #117 üzenetére
Végül is igen, valami hasonlót akartam kifejteni nagy vonalakban. Nem a gyártó fogja feltétlenül a nagy profitot beszedni. Beszab egy árat, de a kereskedők szedik be a profit nagyobb részét.
atti_2010: Mondjuk olyanról nem nagyon hallottam hogy a profitról lemondana egy gyártó. Az tény hogy tisztába vannak vele hogy nem úgy fog fogyni mint a kenyér. De "némi" profit benne van nekik abba az 1000$-ba.. Bizonyára komoly elemzők mérik a piacot, és ahhoz mérten szablyák meg a darabszámot, ami épp annyi legyen hogy megérje. Van benne buktató is, de milyen üzletben nincs? Olyanról mondom még nem hallottam, hogy csak reklámcélból gyártanának ilyen drága végfelhasználói terméket. Nem fog az Nvidia lemondani az ezek a kártyák utáni profitról. Max. tudják hogy nem annyira kelendő és csak egy bizonyos rétegnek szól.
-
MongolZ
addikt
válasz
Zsolesz1885 #113 üzenetére
Ja, mostmár értem, hogy mire gondolsz. Igen, sajnos ez tényleg így van, eléggé fordított világot élünk és a kereskedőnek szokott lenni a legnagyobb haszna, sosem a gyárnak.
Egy gyár indulásánál nyugodtan lehet számolnni 3-5-7 év mínusszal (ipar- és kultúrafüggő), utána kezd pénzt termelni. A befektető azért ad pénzt, mert mégtöbbet, azaz profitot remél. Ezt a profitot a gépeknek kell kitermelniük. A gépeknek pedig ki kell termelniük egyszer a saját költségeiket, az amortizációt és nem utolsó sorban a profitot, ezek pedig mind-mind beépülnek a termékek árába - nem is tud másba.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
Titánt akartam írni de a Tesla úgysem jöhet ilyenkor szóba hiszen a profi cucc és ott máshogy áraznak.
-
törölt tag
válasz
Zsolesz1885 #113 üzenetére
Kifejtenék egy tételt kicsit részletesebben: adott szint profitrátája.
Gyártó: kismillió darab, a normális müködési profitot kis százalékkal nagy eladási darabszámmal tudja realizálni. Kis eladási növekedés kis profitnövekedést okoz.
Nagyker: kissebb darabszám, ezáltal kicsivel magasabb haszonkulcs. Kis eladási növekedés nagyobb profitnövekedést okoz.
Kisker: nagyon kis darabszám, nagyon bizonytalan forgalom, fajlagosan a legnagyobb fix költség, ezáltal igen magas haszonkulcs. Kis eladási növekedés nagyon nagy proitnövekedést okoz. -
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #115 üzenetére
Bocsi, nem a Teslára gondoltam hanem a Titánra, fene ezt a sok T-t.
-
-
atti_2010
nagyúr
Egy "hétköznapi " GPU-n szerintem mindent beleszámolva (még a reklámot is) nem lehet több mint 30% a profit, ha olyan profitok lennének mint amit írnak nem győznénk odébb rugdalni a GPU gyártókat a 30% még így is sok de tetemes a befektetendő összeg, egy ilyen drága cuccnál mint a Tesla meglehet hogy 0% a profit viszont beteszik mint reklámpénz és hogy ne legyenek mínuszba limitálják a szériát ettől se gazdagabbak vagy szegényebbek nem lesznek, de ez magán vélemény.
-
Zsolesz1885
tag
Nem haragszom nem azért írtam, csak inkább azt amit tapasztaltam. Én se sértegetni vagy ehhez hasonlót akarok, és meghallgatok mindenkit mert nekem is van mit tanulnom.
A 80 ezer nem a gyárnak tiszta haszon, mert: 20 ezerből legyártja/darab, de ez az ár az amit neki fizetnie kell a többi beszállító bérgyártónak (előlap, hátlap, panelok, csavarok stb) mindennek pontos ára van. Tehát ez a 20 ezer csak a ráfordítás, tehát benne van a munkaerő, és itt a munkaerő a szellemit is tartalmazza. Persze így olcsónak hangzik, de több ezres tételnél már más. Szóval, a gyár tovább adja pl.40-ért a dealereknek, ha nem konkrétan a gyár forgalmazza egyből. Már pedig ez a bevett példa hogy forgalmazóknak adják tovább, de nem annyiért amennyibe került előállítani, hanem értelemszerűen hasznát ráteszi.
Tehát a dealernél van a cucc eddig 40k. És itt jönnek a szállítás, pénznem váltás, áfa stb felmerülő költségek, így a dealer tovább adja kb 60-70 ért a kisernek (mivel az elosztóknak is haszon kell). A kisker meg kb játszik az árral 90-100-ig. Természetesen ahogy Te is írtad rengeted költség felmerülhet még, ez most csak egy gyors átfutás. Ettől lehet eltérő gyárakként, de általában ez a bevett szokás. Tehát az a 100k osztódik keményen.
A gépek. Nos, amikor a gyár/cég megépül, azt valószínűleg befektetők finanszírozzák, magán tőke stb. (akár állami támogatás is) Ezért több részvényese van egy gyárnak/cégnek, így osztódik a kiadás. De a bevétel is! Ha olyan terméket akarnak gyártani ahol fejleszteni kell, ott már előzőleg hasznot is produkálniuk kellett, mivel ebből fedezik a kiadásokat.
-
Ha az AMD kártya gyorsabb, akkor 1-2%, ha az NV kártya, akkor úgy 250%-tól.
(#109) MongolZ
Nem írt teljesen normális dolgokat. Állít dolgokat, amiket nem támaszt alá semmivel, pedig érdekelne minket.
Az állításai, amiket kijelentett, a korrekt alátámasztással válnának normális dolgokká.
-
MongolZ
addikt
válasz
Zsolesz1885 #102 üzenetére
Bocs, csak elegem van már az önjelölt közgázprofesszorokból (nem ellened irányult), annyi butaságot olvas már itt az ember.
Ezek szerint minden egyes terméken van 80e tiszta profit. Tiszta profit. Szerinted ilyen esetben nincs az a konkurencia, aki azt mondja, hogy héé, én 80e-ért odaadom (60e tiszta profit mellett)? Még mindig "válság" van, szabad kapacitások mindenütt.
"gépbeszerzési (elve olyan gépekkel rendelkeznek ami lebírja gyártani)"
Ezeket szerinted mikor és miből fizették ki? Magát a gyárat miből építették föl?
sakal83: Mert? Teljesen normális dolgokat írt.
-
sakal83
addikt
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
Huha, ahogy TED mondaná: "Veled valami komoly baj van, ugye tudod?"
Pár napja az új AMD proci teszt fórumában osztottad a tanácsokat, okosságokat, többek között azt, hogy fúj intel.
Most pedig egy NVIDIA fórumban azt hogy fúj Nvidia, isten AMD.
Nagyon komoly.
Ui.: Ne vedd támadásnak, nem annak szántam, komolyan.
De értsd meg, ez a két/három gyártó vasdarabokat gyártó jó drágán nekünk, azért, hogy jól éljenek belőlünk
#107) ClayMore Hát pedig komolyan írtam, mert hinti az igét, és a tegnapi ajánlatomra nem reagált, ott kifejtettem a véleményemet, de ez nagyon off.
-
törölt tag
Az Iponnál 296ezer lesz és nem egetverően gyorsabb egy 3gb-os 7970-nél.Na ne máááá
-
válasz
Zsolesz1885 #102 üzenetére
Máshol is pont így megy.
-
Dr. Akula
félisten
Ez azért már inkább a fogyasztó megtévesztése bűntetőjogi kategória, mintsem "kreatív" értelmezés. Milliós EU bírságot az ilyen gyártóknak!
-
Zsolesz1885
tag
Nem tudom hol dolgozol, mi a konkrét szakmád, és nem kérdőjelezem meg a szakmai tudásod, mielőtt félreértenél. De a "tanulj egy kis közg. blabla" szöveg egy kicsit lenéző. Szerintem Te se kérdőjelezd meg mások ismereteit. És akkor hogy érveljek, két gyárban dolgoztam, ahol egészen a komolytól kezdve a selejt olcsó cuccokig mindent gyártottak. Amit Te, mint végfelhasználó a kiskernél megveszel átlagosan 100k-ért (jelen esetben tv), az a gyárban darabonkénti ára nem éri el 20k. Ebben benne van a garanciáztatás, szellemi, fejlesztési, gépbeszerzési (elve olyan gépekkel rendelkeznek ami lebírja gyártani), olcsóbb bérgyártók (előlap stb), munkaerő kts. Papíron láttam a saját szemmel a lebontási paramétereket. Benne van hogy drágábban gyártja le, ebből lesz a limit kiadás, mert eleve drágán jön ki a gyárból. Ne haragudj, ezek csak az én tapasztalataim.
-
válasz
#06658560 #99 üzenetére
A kihozatal nagyon sokat javult, pont ezért tudnak GK110-et adni gtx kártyákba. Amíg nem volt kellő számú megfelelő lapka nem is tették másba, csak a Teslákba, amiket szintén nem aprópénzért árultak.
Fel kell keresni más számtech oldalakat is, és megnézni az nv eredményeit. Abból azért kiderül, hogy nem hülyék ülnek ott sem.
-
törölt tag
Kérdés a kihozatal. Ha sok a selejt, akkor a rohadt drága gyártás költségét kevés chipen kell behozni, nem tudnak hasznot termelni. Az érdemi különbözet-más chip, másik gyártósor, más NYÁK, memória, stb. bizony simán lehet jelentösen drágább, pláne a kissebb tervezett darabszám miatt is.
#34 ClayMore: nem játék vagy felbontás, hanem gyártási egyzerüsítés. Van egy meglévö rendszer, csak a chipen kell változtatni, a firmwaret updatelni és kvázi kész.
-
DNS_65
senior tag
Én személy szerint örülök, hogy van valami mozgás a vga piacon ezzel a Titannal. Igy most legalább ujra lemérnek rengeteg VGA-t és lehet látni a csodadriverek hatását. Kicsit el voltam már veszve, hogy akkor most valójában hogy alakul az erősorrend a többi kártyánál. Elég kevés friss mérés volt fellelhető, igy most legalább ezzel nem lesz gond.
-
M@trixfan
addikt
Persze, hogy kéne, mint minden ami high tech! Azért csak kiderült, hogy van itt is egy kis mókolás 200k+ pénzért a DX támogatásával
Az a baj már nem úgy van mint a legendás GF2 Ti idejében, most már pörögnek az arhitekturák és jönnek a generációk ezerrel. Jövő ilyenkorra már biztos lesz olyan alternatíva high end szegmensben is ami optimálisabb, jobb az utasításkészlete, stb... Persze én nem ítéltek el senkit, ha számolatlanul lenne pénzem nyilván vennék, csak azért van ott még fényképező, hifi eszközök, notebook, pro monitor, hangkártya, stúdió monitorok, stb... Ezek még mindig csak geek eszközök, a "nagybetűs élet" kiadásairól még szó sincs
-
banhammer
veterán
Mit is tud ez a VGA?
Azon kívül, hogy kellően lapítja a pénztárcát. -
MongolZ
addikt
Onnan, hogy tudom a saját munkámból, mert én sem tudom megsaccolni a konkurenseim árait, pedig nem most kezdtem és nem 1-2 kalkulációt készítettem (és tudom jól, soha nem is fogom tudni).
Mondják néhány dolgot, amit semmiképpen nem tudhatsz?
- milyen feltételeket szabtak szerződéskor
- ezt milyen szinten tudja teljesíteni a szállító (pl. hiába kapna mondjuk +200% prémiumot 100%-os szállítási hatékonyságra, hogy ha 80%-os a reális), kötbér
- szállítás
- szervíz, egyéb (garanciális és kapcsolt) szolgáltatások (és ezeknek a teljesülése és nem teljesülése)
- valós beleölt szellemi munka
- egyéb szállítandó termékek és azok árai
- gépbeszerzések, stb.Igazából Te max az alapanyagot tudod megtervezni (és még csak nem is az alapanyagköltséget) és a fizikai munkaigényt (és nem a munkaköltséget, de nem is a valós felmerült munkát)
Zsolesz1885: Tanulj kis közgadaság/vállalkozástant, aztán térjünk vissza a kérdésre.
Loha: Ha tervezett GF, akkor bizony ennek is hoznia kell a szellemi munka rá eső költségét. Ha nem, akkor is tipikus hozzá nem értő főnök effektus: áhh, csak le kell tiltani egy modult meg ECC-t is letiltani, meg a duplapontosságú CUDA magokat megnyolcadolni. Biztos csak 5 perc. Persze nem is egy kártya újratervezése, de ugyanúgy munka. Ez esetben a kártya hozhat plusz bevételt az előre nem tervezett eladásból, de továbbra sem tudjuk, hogy mi is volt valójában az nVidia eredeti szándéka (ha egyáltalán volt).
-
Loha
veterán
Ha követjük itt néhány ember gondolatmenetét, miszerint a GK110-et sosem szánták GF-ba (amivel én nem értek egyet), akkor elég könnyen meg lehet saccolni, hogy mennyi szellemi munkát igényelt egy meglévő Tesla kártyából GF-ot csinálni. Abból simán ki lehet indulni, hogy a GTX 580-at 500 USD-ért haszonnal árulta az NV, a Titan sem lehet érdemben költségesebb.
-
Zsolesz1885
tag
Első a szellemi munka az tény, amiért bért kapnak a szakemberek. Hogy mennyit, azt valószínűleg ők tudják, és biztos hogy nem keveset. De a bérüket, tehát a szellemi munkával keresett bérüket nem ez az egy kártya eladása hozza. Ezáltal max prémiumot kapnak, ha jól teljesít a piacon. Értelem szerűen a fejlesztés költséges, de benne van az árban. A többi ugyan az mint más gyáraknál: alapanyag, sorozatgyártás.
-
MongolZ
addikt
Soha ne kezdj saját vállalkozásba.
Ezeket a hülyeségeket felejtsd már el, majd pont Te meg tudod saccolni???
Csak hogy a legfontosabbat említsem: számításba vetted a felmerült szellemi munkát a tervezésnél? Nem csak alapanyag + fizikai munka költség merül föl, 1000 más még. Nincs a világon alapanyagáron gyártott termék.Ne legyen már mindenki ennyire szakértő, hogy árakat is mondjon.
-
oliba
őstag
válasz
atti_2010 #81 üzenetére
Egyenlőre van két játék egy év alatt, ahol valóban nagy az elmaradás. Pont az előbb lestem rá ennek a tesztnek a grafikonjaira és ezek alapján annyira nincs miért aggódnia az nvidiának.
200-300$-os kártyákon pedig egyik játékban sem lehet feltolni a grafikát annyira, hogy a compute által gyorsított effektek érvényesülhessenek. 7700/7800-as szériás kártyák tulajai csak fejben képzelik el, hogy mennyit segít be a compute a játékok alatt.
(#86) noisia: hát persze. Prociból is csak a selejtes chipek lettek pl Phenom X2-esek és videókártyából is elég sok biosmoddolásról lehetett eddig már olvasni.
Elméletbe elég jól hangzik amit mondasz, de a gyakorlat gyakran nem követi. Ha ennyire selejtes lenne, akkor nagyobb butítást adtak volna ennek a Titan csodakártyának.
(#84) Jack@l: én csak a legrosszabbat feltételeztem, amit a nagy AMD elborultak feltételeznek. Szerintem is vígan nyereséget termel, de bármit írtam volna, akkor is megszólnak
-
noisia
aktív tag
Apám, már hogyne lenne teszt! Te láttál már olyan szervert, amiben sorakozik egymás után mondjuk 64 Tesla/bármi kártya? Mert én igen, és a beüzemelés (ami hetekbe telik) 3/4 része csak tesztelés! És nem csak fogyasztást tesztelnek, hanem ezernyi dolgot még. Ha egy darab kritériumon elbukik a kártya, megy a levesbe. És a megfelelőségi szórás is igen kicsi. Ezért nem teheti meg az NV, hogy teszteletlen kártyákat adjon ki a kezei közül, főleg úgy nem, hogy egy-egy ilyen szerverből több 10 esetleg 100 darab van egy teremben. Ossz-szorozz 1000 dolcsival!
-
Loha
veterán
csak látta az NV, hogy kezd alulmaradni a 7970-essel szemben, így kihozták ide is a kártyát.
Ez valószínűleg így volt, de ehhez az is kellett, hogy a GK110 kihozatala most ért el egy olyan szintet, hogy van kapacitás GF-ként is árulni.Az meg szerintem óriási tévhit, hogy a Titan ne termelne nyereséget és az NV veszteséggel adná, sőt szerintem egy 1000 USD-s Titanon az NV keres vagy 500 USD-t, szóval igazából még nagyon jövedelmező is nekik, azért sem lesz limitált termék.
-
Jack@l
veterán
"Még ha nem is termel nyereséget, akkor is olyan áron adják, hogy kevés kel el belőle, így veszteséget sem termel."
Most komolyan kérdezem, szerinted nem lehet legyártani, csomagolni egy ilyen kártyát 220000 ft-ból???
Kb 40-50e-re saccolom az előállítását, bár lehet még annyi sincs. -
MongolZ
addikt
"Nem selejtes, csaknem tudja teljesíteni azt, amit kellene"
Azaz selejtes. Ha van egy autó, aminek be van horpadva a motorházteteje, nem veszed meg újként, mert selejtes (hiszen nem tudja teljesíteni azt, amit kellene: ne legyen behorpadva).
De hogy szebben fejezzem ki magamat: azok a GPU-k kerülnek a Titánba, amelyek nem teljesítik a Tesláknak előírt követelményeket.Nem rossz ez a kártya, tetszik a fogyasztása is (főleg a Multimonitor, de ez az összes újabb nVidia kártyára jellemző), de nagyon drága, főleg a teljesítményéhez képest: ugyanennyibe kerül a 690, mégis jobb nála ~20%-al, a kevesebb memória ellenére. Aki ilyen kártyát vesz az meg általában cserélgeti is, nem téma, hogy most még elég 2-3 GB memória, jövőre már nem (főleg a 8xxx és 7xx széria előtt néhány hónappal).
Szimpi kártya, jól is néz ki, de nem ennyiért.
oliba:
"Szerintem pedig semmilyen teszt sincs, csak látta az NV, hogy kezd alulmaradni a 7970-essel szemben, így kihozták ide is a kártyát. Még ha nem is termel nyereséget, akkor is olyan áron adják, hogy kevés kel el belőle, így veszteséget sem termel."Jajj, nemár, gondolkodjunk egy kicsit: először is fogják és belerakák az egyébként teljesen jó GPU-t a jóval drágábban eladható Tesla helyett a Titánba (itt már képződik egy hatalmas veszteség), plusz még a Titán is veszteségesen lenne eladható? ...
-
Ez például, amit mondasz teljesen logikus, és életszerű.
Így ők ülhetnek megint a trónon egy darabig, és ezt a teljesítményt már semmiféle csoda meghajtóprogrammal nem veszélyeztetheti a 7970.
Ráadásul megint középpontba kerülnek.
(#78) Zsolesz1885
Ezt én is így érzem, legalábbis itthon. Talán ott, ahol fürtökben lóg számít.
-
Zsolesz1885
tag
válasz
antikomcsi #73 üzenetére
250W vagy 235W szerintem már mellékes. Használattól függ, de azért megnéznék egy alapjárati fogyasztást.
-
lenox
veterán
válasz
antikomcsi #73 üzenetére
En azert arra is gondolok, hogy mennyire van szigoruan veve a tdp limit, illetve hogy hogyan merik/hatarozzak meg. Szoval en siman el tudom kepzelni, hogy a teslas es a geforce-os tdp definicio nem ugyanaz, legalabbis en igy latom ertelmet a dolognak, aztan lehet hogy tevedek.
-
Loha
veterán
Cikkben amit idézel találgatás, és nem igazán igazolja semmilyen tény.
A Tesla K20X 235W TDP-vel rendelkezik 732MHz-es órajel mellett, a Titan meg ~100MHz-el magasabb órajellel rendelkezik és innen még boostol is feljebb és csak 15W-al magasabb a TDP-je, tehát túl selejtes nem lehet, ráadásul a Titan TDP-je lehetne 300W is simán, hogy még több selejtes GPU-t ki lehessen szórni rajta... Mindenkit meglepve az NVIDIA úgy döntött, hogy GeForce-ot is készít a GK110-es lapkából. Ezen jót röhögtem, ez úgy lenne helyes, hogy: "A cikkírót meglepve az NVIDIA úgy döntött, hogy GeForce-ot is készít a GK110-es lapkából" -
oliba
őstag
válasz
antikomcsi #69 üzenetére
Szerintem pedig semmilyen teszt sincs, csak látta az NV, hogy kezd alulmaradni a 7970-essel szemben, így kihozták ide is a kártyát. Még ha nem is termel nyereséget, akkor is olyan áron adják, hogy kevés kel el belőle, így veszteséget sem termel.
A többi feltételezés, hogy selejtes, TDP-be nem fért be, stb... egy nagy humbug. Legalábbis nvidia még nem adott ki hírt, hogy selejtesek a chipek.
-
Akkor Te arra gondolsz, ha a Titan órajelét 104MHz-el csökkentenénk akkor a megadott 250 helyett nem férne be 235W-os TDP-be.
Ez valóban lehet egyfajta osztályozási eljárás, viszont az nem tudom, hogy egy ekkora órajel csökkentés nem eredményezne e esetleg 15W csökkenést is.
-
lenox
veterán
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
Szerintem az alapjan valogatjak, hogy a specifikacoban megadott orajelen mennyit fogyaszt a chip. Ha keveset, akkor tesla, ha 'sokat' akkor geforce.
#71: Milyen power limit?
-
válasz
antikomcsi #69 üzenetére
én is ezen a kérdésen morfondírozom, csak egy kicsit sarkosabban. megfelelő hűtés mellett minden további nélkül 1100 MHz fölé hajszolják a reviewerek a titánokat, márpedig a power limit maximum 265W lehet. akkor ez most hogyan?
-
Nekem kicsit furcsának tűnik, hogy 836MHz-el befér a gyártó szerint 250W-ba, de mondjuk egy tömb letiltásával, és az órajelet 706MHz-re csökkentve nem férne be a 225W-ba egy Tesla kártyának.
Én még egy 1 monitoros bármizésre is kipróbálnám.
(#68) atti_2010
a #42-be beírtad, hogy ezek olyan kártyák, amik nem mennek át a teszten.
Oké, rendben! Csak szeretném tudni, hogy milyen tesztről van szó?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
Most mit olyan nehéz ezen megérteni, ezek professzionális célokra készült GPU-k ahol nagyon behatárolt kritériumok vannak, fogyasztás , melegedés stb, ezeket onnan szórják ki és eladják Pistikének jó az játszani alapon meg egy kis reklámot is csinálnak vele, amugy igen ezeket hordjak Ifaval vagy Kraz-al a szuperszámítógépekbe is de kisebb szerverekbe is használják ha jól tudom.
-
BatchMan
senior tag
Erre ekkora kereslet van, hogy több gyártó is hajlandó dobozt csináltatni hozzá?
Ép ésszel csak akkor veszem meg, ha a pénz tényleg nem számít. Oh én szegény... -
noisia
aktív tag
válasz
#72042496 #37 üzenetére
Hát ezzel a megállapításoddal nem találtad fel a spanyol viaszt, ugyanis az emberek azon halmaza, akiknek van úgynevezett agyuk (!) , azok mind ezek alapján döntenek. Plusz én még hozzávenném a megbízhatóságot is, mert oké, hogy olcsó, jól fogyaszt és mindent visz FHDben, de ha 2 hónap után kerregni kezd a hűtő vagy teszem azt pár hónap HC gaming után elfüstöl, akkor a többi szempont valószínüleg lejjebb fog degradálódni a szemedben, nem is kicsit!
-
Locutus
veterán
Lesz olyan cikk valaha nv-ről itt ph-n, amin nem egy jelentéktelen, (és amúgyis egy előző hírben már orrvérzésig hypeolt) részlettel van fél oldalon át lehúzva egy amúgy kurvajó termék?
Arról persze nagyon óvatosan egy szó sem esik, hogy jelenleg a leggyorsabb kártya a piacon...
Nem az igazságtartalmáról van szó, csak arról, hogy állati AMD fanboy szagú a megfogalmazása mindennek...
-
Mardel92
tag
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
Az előző cikkben írták:
az NVIDIA célja egyértelműen a fogyasztási specifikációkat nem teljesítő Tesla kártyák GeForce-ként való eladása, így törekedni kell az azonos gyártósorok használatára és a bevizsgálás egységesítésére
Fogyasztási teszteken bukik el, olvasd végig azt a hírt.
Nem selejtes, csaknem tudja teljesíteni azt, amit kellene, viszont asztali gépekben lehet magasabb TDP-vel is kihozni kártyát, ezért adják nekünk kedves vásárlóknakBTW, kipróbálnám egy három monitoros wowozásra (mert ezzel játszok), jó sok addon elférne
-
-
Zsolesz1885
tag
válasz
atti_2010 #58 üzenetére
Lehet, de nekem nem érne meg ennyit. Ez mindig is így volt az életben mást területen is pl autóknál, Ferrari 20 millió: ebből 10 millió a márka, 10 millió a cucc. Mit értem el vele? Gyorsabban megy mint egy Suzuki és szebb is, de repülni az se tud.
(#59) madgie Egyértelmű hogy mindenki a saját pénztárcájához méri. Nincs ezzel semmi gond, ha megteheti, és úgy érzi hogy neki kell, akkor vegye meg. De egyetértek, 90k is sok.
-
válasz
atti_2010 #54 üzenetére
Most már tényleg jó lenne tudni miről beszélsz?
A teslában és a Titanban is GK110 GPU van.
A titánnál 250W TDP van meghatározva 836MHz-es órajel mellett.
Egy K20-as teslánál 225W és 706MHz, egy K20X teslánál 235W és 732MHz.Ezek alapján nem hiszem, hogy a Titán gpu-ja selejtes lenne.
A másik dolog, hogy egy K20-as teslában 13 aktív tömb van, ha ez selejtes is még, tehát nem jó teslának, hogyan csinálsz belőle Titant?
A K20X-ben 14 tömb van, ha ebből még egyet le kell tiltani, abból megint csak nem lehet titant csinálni.
Milyen teszten bukik el, csak, hogy akkor tisztán lássunk?
-
madgie
titán
válasz
Zsolesz1885 #57 üzenetére
Én azt se tartom normálisnak, aki 90-100 ezret kiad egy VGA-ra, mégsem megyek önigazolást keresni az adott VGA topikjába. Az ő pénze, az ő hobbija, mi közöm hozzá, mire és mennyit költ?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Zsolesz1885 #57 üzenetére
Ez egy másik kérdés de akinek van rá pénze jobban megveszi mint egy SLI-t.
-
Zsolesz1885
tag
Nyavalya adna érte ennyit.
-
atti_2010
nagyúr
Pontosan nem tudom a kritériumokat amiknek meg kell felelni egy szervernél hiszen ezeket nem is nagyon szellőztetik de azt 100% tudom hogy teszt nélkül semmit nem építenek be, logikus hogy ezeket szórják most ki hiszen játékra megfelelnek, ezért is írtam hogy limitált a darabszám hacsak nem gyártják tonnaszámra a selejtet amit nem hiszek mivel ez egy jól bejáratott dolog.
-
CocooN-z
őstag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Ezt énis olvastam már vhol, ha jól rémlik nem ütik meg a mércét egy fogyasztási elvárással szemben, és itt VGA TDP -be meg belefér a limitbe...ha jól rémlik
-
joi29
őstag
válasz
ViiiiktorOC #17 üzenetére
-
-
kriszpontaz
veterán
Micsoda változatosság! Legalább a doboz nem ugyanolyan!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #43 üzenetére
Ugye nem gondolod hogy a szerverek piacára is úgy kigórálják a cuccot mint a gammereknek mert hogy verPityunak nem megy az 1000$ kártyán a Crysis 3 az egy dolog de egy több ezer lapból álló szerverben kutakodni hogy melyik a hibás az egy másik, mikor én utoljára ilyen szervert láttam összerakás közben (nem Tesla) minden modult 2x is leteszteltek.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #31 üzenetére
Ezek olyan Teslak amik valamiért elbuknak a teszten.
-
-
madgie
titán
válasz
#57018880 #38 üzenetére
Nem nagyon vágom az ilyesmit, de ha három 2560*1440-es monitort egymás után kötsz?
No meg van olyan, aki ezzel segít be a Premiere-ben... tudom, vegyen Teslát.
-
törölt tag
Hány olyan játék van Crysis3-on kívül amihez nem elég egy HD7870 2GB fHD felbontásig?
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #26 üzenetére
És az, hogy mi van a hűtő alatt nekem, mint egyszeri felhasználónak, miért kéne, hogy fontos legyen?
A mostani kártyámnál is csak azt néztem, hogy számomra megfelelő legyen a teljesítménye, a fogyasztása és az ára. Az, hogy milyen GPU dolgozik alatta, baromira hidegen hagy. (Amúgy valamilyen tavalyi AMD.) Régebben, amikor még ez volt a hobbim, utánajártam, de akkor sem a GPU felépítése, hanem a fenti tulajdonságok alapján döntöttem.
Mosógépnél és mikrónál sem érdekel, hogy mi van belül, csak az, hogy mit tud.
-
KAMELOT
titán
válasz
antikomcsi #24 üzenetére
Ja ezekkel a kártyákkal semmi gond. Akinek van pénze az megveszi akinek meg nincs minek sír itt?!?
Nemrég itt mindenki sírt, hogy milyen drága a 7970 most meg 92K-ért már kapni. És ár/teljesítményben nagoyn is jó. -
válasz
antikomcsi #31 üzenetére
Sztem arra gondolt, hogy amelyik chip nem felel meg a tesla sorozat igényeinek, de azért műxik, azt rakják erre a kártyára.
-
ClayMore
aktív tag
mi az a felbontás és játék ami igényeli már a 6 gb memóriát?
-
Angel1981
veterán
Jópofa, hogy még matrica sincs - így tényleg klónjai egymásnak.
-
-
JanR
addikt
Teccik a Gigabyte ... doboza
-
Jack@l
veterán
Várós, fincsi anyag, csak az ára eshetne 500 dollár alá... (sajnos ez egyelőre álom marad mert a konkurencia nem agyon akar versenyezni év végéig)
-
Lacccca87
addikt
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
Helyedbe inkább azon gondolkoznék el hogy mi lenene ha az AMD oladlán is előállnánka egy ilyne tranyó szörnyeteggel. Ez ehhez képest fénysebességgel hasítana.
Véleményme szerintem nem azt kell nézni hogy mekkora teljesítménye van hanem hogy mekkora erőforrásból hozza azt ki, ezért is favorizálom a távolkeleti sportautókat az EU és USA helyett.
-
Ugyan, hagyjad már, hogy néz már ki!? A Zotac 100x szebb szerintem.
(#23) KAMELOT
Biztosan lesz olcsóbb is, de sajnos egyelőre prémium termék. Marsot sem sokat látok az aprón. Ha nem sokáig lesz piacon, akkor lehet a fanatikusuk megveszik mind, és 5x70-es pozdorjacsavarral felnyomják a falra.
-
KAMELOT
titán
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
Érdekes! Még pár hete olvastam akkor az volt írva 2 magos. Most meg olvasom más tesztekben ezt.
1 GPU, 7,1milliárd tranzisztor, 2688CUDA és 4,5TFlops számítási sebesség.
Így már más az egész móka. Gondolom későbbet lesz olcsóbb is. -
muxi-muxi
senior tag
Már belinkelte valaki a Tri-SLI tesztet, amint látom. Szép kis álmodoznivaló a kies magyar helyzetet tekintve
-
Szépek a kártyák, különösen a Palit tetszik
-
RyanGiggs
őstag
Olyanom nincsen.
(És nem is lesz!) Ezért tettem fel az utolsó kérdést is!
Egyebet nem tudok mondani. -
atti_2010
nagyúr
Látom sokan elfelejtik hogy egy 1000$ kártyáról van szó ami áfával vámmal legalább 1500$ és jó esély van rá hogy Decemberben jön egy AMD vagy Nvidia kártya 400$ áron és szénné veri.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Város a teszt!
-
nVIPER
senior tag
Ennek a kártyának se sok értelme van. Annyiba kerül, mint egy GTX690-es, de túlszárnyalni nyilván nem tudja. Ezt az erőt GTX660Ti SLI-vel meg lehet csinálni fele annyiból. Felesleges pénzkidobás. Itthon az ára meg 300+ ezer, ami nem kevés a fizetésekhez mérten.
-
-
RyanGiggs
őstag
"Ha előkerül egy olyan effekt, ami igényli D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 szintet, akkor arra már a Kepler sem lesz alkalmas."
De ez a dolog csak min. Win8-nál működik, ugye?!
Van már vmi infó, hogy ez a dolog mikor fog működni Win7 alatt? -
KAMELOT
titán
Ja csak ha kapsz ugyan olyan minőséget olcsóbban akkor inkább veszed azt. Sokszor a marketing van benne. AKi tudja ez a kártya nem nagyon játékra van tervezve. Inkább munkára a különböző tudása miat amit a GTX690 pl. nem tud.
(#9) BeLucZ: Akkor lehet több is lesz. Aki meg HC játékos az tuti nem ilyet vesz hanem 100K körül mást.
-
csaabz
őstag
TESZTET akarunk!
-
madgie
titán
Még mindig annál a dedós módszernél tartanak egyesek, hogy ami mondjuk kábé másfélszer jobb, mint XY termék, az másfélszer annyiba is kerül?
No meg a bevezetőár fogalma ugye...
Ezzel nem azt mondom, hogy olcsó, csak én is veszek a teljes kiőrlésű zsömle árából négy fehéret.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Majd elismerjük, ha elvégeztük rajta a teszteket. A külföldi tesztekből nem akarok kiindulni, mert eléggé vegyesen teljesít (ahol igénybe veszik a technikai tudást és hatékonyságot ott elég gyenge). Nem egy új DX11-es játékban ott van a sarkában pár fps-re a HD 7970 GHz Edition, és ez kevesebb mint a felébe kerül. Látni akarjuk először, hogy nálunk mit produkál.
-
unknownerror
tag
Ez tegnap kinntvolt, de csak egyféle nézőpont
http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_titan_review.html
http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_titan_3_way_sli_review.html
-
zazahoho
őstag
Asus mars árkategória, mindent a szemnek semmit a kéznek.
-
KAMELOT
titán
Kár, hogy nem sokan fogják ezt vásárolni. Azért valami jobb hűtést is tehettek volna rá, legalább 2 ventit.
Teljesítménye hasonló mint a GTX690 csak kevesebb CUDA-val. + vannak benne olyan dolgok amiket a GTX690 nem tud. -
Pipó
őstag
Azért az jó, hogy a teljesítményéről még hivatkozással sem írtok egy szót sem. Lehet, hogy csak én látom rosszul, de a negatívumokon kívül azért illett volna valami elismerőt is írni, mert hát azért az is van. Nem csodálkoznék, ha az NV kártyát sem küldene.
-
Turbolada II
őstag
Leválthatná a 6850-est.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Quadro FX 570 eladó
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest