Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz DM-Fan #30430 üzenetére
az egyik műszerész fórumtárs véleménye:
"Panasoniccal szinte csak villámcsapott, törött készülékkel találkoztam. Kollégákkal konzultálva is arra jutottunk, hogy az egyik legkevesebbet romló típus a Pana. Korrekt, jó tervezés, jó minőségű alkatrészekkel.... Én magánemberként is Panasonicot választanék."
-
Johnny Cage
addikt
válasz kbalazsa #30531 üzenetére
"Az IFC-t ki/be kapcsolgattam, az nem változtat rajta"
azzal csak további opciókat nyitsz meg a kép finomhangolásához (kalibráláshoz pl.), az adás minőségén nem változtat. nekem az a tapasztalatom, hogy jobb ha kikapcsolod az összes képjavító marhaságot, mert inkább rosszabb lesz, mint jobb. sok értelmük nincsen
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz stifi82 #30927 üzenetére
"start menü nem égne be?"
de, be tud. úgyhogy számítógép monitornak nem javallott használni. viszont ha csak játszani és filmezni akarsz, arra kiváló, csak figyelni kell, hogy ha sok statikus elem van a játékban (pl. lőszerszámláló stb.), akkor időnként pihentetni kell (elkapcsolni 5-10 percre). de a windows desktop-ot nem tanácsos kint hagyni rajta.
-
Johnny Cage
addikt
szabadna egy G20-nak ennyire zúgnia?
-
Johnny Cage
addikt
-
-
Johnny Cage
addikt
és a nagy kérdés: az új modellekben lesz e flouting black..
-
Johnny Cage
addikt
"tegnap játszottam a Dead Space 2-vel, kimondottan plazmabarát játék, nincs fix HUD, tele van sötét jelenetekkel"
én egy Eizo monitoron tolom, de pont az ilyen sötét játékoknál bukik ki az LCD-ék achilles sarka, a gyenge kontraszt: ha emelem a fényerőt, a kép csak fakóbb lesz, de a részletek nem jönnek ki jobban. a feketék nem elég feketék, a fényes részek meg homályosak. pedig kalibrált monitorról beszélünk. úgyhogy gondolkodok rajta, hogy valahogy ki kéne telepíteni a gammát a plazmára
-
Johnny Cage
addikt
válasz DM-Fan #31729 üzenetére
igen, ez a játék nagyon kívánja a plazmát, éreztem én is, ahogy elkezdtem játszani vele. este már nagyon kibukik az LCD gyenge kontrasztaránya. a feketék szürkék, a világos részek meg belefakulnak a sötétségbe. pedig ez az Eizo még ritka madár a monitorok között, a maga 1500:1 valós kontrasztjával (kalibrálva alulról közelíti ezt az értéket, de nagyjából korrekt a gyári adat). most sajnálom, hogy nincs konzolom..
-
Johnny Cage
addikt
amúgy másnál is olyan szar a digitális adás, mint nálam? mint ha valami elb@szott DNR-t eresztenének az összes adóra, annyira szét van mosva, hiányzik a kép "természetes" zajossága... a színek annyira sávosodnak, mint ha valami 6 bites ditherelős szar lenne. a pixelesedés az őrületbe kerget.. és miért vörösesbarna az emberek bőrszíne THX módban?
átjövök, megnézem az analóg adást a képcsöves TV-émen és nyelek a nagyot, mert sokkal jobban néz ki, mint a panán az a digitális, műanyag, szétmosott rettenet.
-
Johnny Cage
addikt
érdekesség a cnet G20 tesztjéből:
"Standard-definition: The 2010 G series is one of the worst standard-def performers we've tested recently. It didn't quite resolve all of the horizontal detail of the DVD format, and the shots of the stone bridge and grass appeared a bit soft. Jaggies in moving diagonal lines and a waving American flag were more prevalent on the G20/25 than on the Samsung or LG plasmas. Noise reduction was also less effective; in the Panasonic's strongest setting, we still saw motes and video noise in low-quality shots of skies and sunsets."
vélemények?
-
Johnny Cage
addikt
válasz Matavcom #32137 üzenetére
érdekes, hogy összeszerelés- és anyagminőség szóba se jön, amikor márkákról vitatkozunk. engem éppen ez tántorított el a samsung-tól. egyik műszerész fórumtárssal lefolytatott privát beszélgetésünkből hadd ragadjam ki a samsungokra vonatkozó részt:
"...tervezési hibák, gyenge minőségű alkatrészek jellemzik; kispórolt hővezető paszta a plazma TV-k Y és Z-Sustain hibrid IC-i és a hűtés között; alulméretezett alkatrészek, és a többi..."
ez nem önigazolás, pont ellenkezőleg: ezekből a véleményekből kiindulva döntöttem a panasonic mellett.
-
Johnny Cage
addikt
"a szervizes embered pontosan mit mondott a Panasonicról":
"...Panasoniccal szinte csak villámcsapott, törött készülékkel találkoztam. Kollégákkal konzultálva is arra jutottunk, hogy az egyik legkevesebbet romló típus a Pana. Korrekt, jó tervezés, jó minőségű alkatrészekkel."
remélem nem haragszik meg, hogy idézgetem. privát beszélgetés volt egyébként és a szervizes tapasztalataira kérdeztem rá.
-
Johnny Cage
addikt
csak kíváncsiságból: akinek ciripel a plazmája, az valami ilyesmit hall?
-
Johnny Cage
addikt
A Panasonic adta el a legtöbb plazmatévét 2010-ben: [link]
-
Johnny Cage
addikt
válasz maxika2004 #32284 üzenetére
pontosan milyen TV-d van? panán nem kell állítani semmit, automatikusan veszi a jelet, amit küldesz neki, a forrást kell rendesen beállítani.
-
Johnny Cage
addikt
válasz maxika2004 #32287 üzenetére
nem lehet.
-
Johnny Cage
addikt
válasz Newlocal #32296 üzenetére
ezen a fórumon 500 órát javasolnak a bejáratáshoz, ez idő alatt ki kell zoomolni a logókat (főleg az RTL-t), az a 277 óra nekem nagyon kevésnek tűnik. ennyi idő alatt még nem járt be a TV-d. én most járok 450 környékén de az RTL logóját eztán sem fogom kinn hagyni soha (nem is látom értelmét, mert teljes képernyőre kihúzva torzul a kép, 4:3-ban meg nem akarok a plazmán tévézni, mert arra van képcsöves tévém is).
egyébként felesleges demókat futtatni, nézz TV-t kizoomolt logóval, lehetőleg minél tovább. 20-30 perc édeskevés, egy pár nap kell neki aztán meglátod mi lesz.
-
Johnny Cage
addikt
kérdés: minden plazmára jellemző a colour banding? mert a G20-on analóg adásnál is ragyogóan látszik, amikor hirtelen elmozdul a kamera
google szerint "false contouring"-nak is hívják a jelenséget (tényleg olyan, mint ha hirtelen elmozdulásoknál egy rövid pillanatra kicsúsznának a színek a kontúrokon kívülre)
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
amúgy kinek mi a véleménye, megéri kalibráltatni a TV-t? mondjuk egy G20 kategóriás plazmát?
-
Johnny Cage
addikt
válasz GeneraL_XTX #32648 üzenetére
át tudod másolni professional-ba. a változtatásokat a beállításokon nem fogod látni (fényerő, kontraszt, színtelítettség marad alapon), mert ezek pre-defined profilok.
-
Johnny Cage
addikt
válasz KTTech #32661 üzenetére
"arról nem beszélve, hogy vért izzadtam, mire nagyjából jól belőttem a gépet, hogy ne nagyon szaggasson... de tökéletesen még nem sikerült"
ugyanezzel szenvedek... vagy a catalyst bugos vagy a lejátszó, egyszerűen mindig van valami stiklije vagy elkezd akadozni a legváratlanabb pillanatban, amikor a laptop nem csinál semmit... idegesítő.
-
Johnny Cage
addikt
az normális, hogy egyszínű szürke kép a plazmán a közepe felé mint ha "koszos" lenne? nem tudom eldönteni, hogy a szemem káprázik vagy tényleg olyan.
Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- Külpolitika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest