Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jenne

    senior tag

    Néhány nap távlatából és eddigi ötszöri braunos borotválkozást követően rövidke összefoglaló. Természetesen a teljesség igénye nélkül. (Braun most van a tisztítóban és egyben töltésen is)
    Arra lettem volna volna egyébként kíváncsi, ha már olyan szerencsém van, és van mit összehasonlítanom, hogy van-e és ha van akkor mekkora vagy éppen milyen különbség a Braun 5 590CC és a Philips PT920/21 között. Borotválkozási végeredményben, minőségben, kezelhetőségben...stb. Mivel egyik sem az az alsó kategória, hanem inkább felső kategóriához közeliek, így nagyjából azonos esélyekkel indultak. Mindkettő Li-Ion akkus is ráadásul.

    1. Borotválkozási minőség-végeredmény:
    - Azt tapasztaltam - és a feleségem is megerősítette -, hogy ugyan olyan simára borotvál a Braun 5 590 mint a Philips PT920. A kritikus helyeken is szépen leviszi, nem hagy maradékot. Ugyan úgy nem irritálja az arcbőrömet sem borotválkozás közben sem utána, mint ahogy a Philips sem tette. (egyelőre döntetlen az állás)
    2. Borotválkozási időtartam:
    - Nekem eléggé drótkefe keménységű a borostám, amire sajnos az eddigi több évtizedes borotválkozás még ráerősített, és ezért naponta megkívánja a borotválkozást. A PT920-al naponta 8 perc kellett nekem (a reklámokban az a 3 perc az szerintem erős csúsztatás de a reklámokban lehet nem igazat állítani)
    A Braun is megkövetelte a 8 percet. Pedig azt tippeltem, hogy talán neki majd kevesebb idő kell picit.(itt is döntetlen)
    3. Használati kényelem:
    - A PT920 nekem nagyon kézre állt, és pont olyan ívben volt hajlítva a borotva test, hogy (nekem legalább is) a lehető legjobban kézre/arcra állt. Pontosan lehetett vele követni az arc íveit - a nyaknál is - és szépen rásimultak a körkések az arcra. Nem kellett trükközni vele. Jobbat nem is kívánhattam volna. Braun szintén ugyan ilyen jól kézre/arcra áll, és nagyon jó/praktikus, hogy van rajta egy három állású csúszka (sensitíve) fej állítási lehetőség. Bár kicsit még szoknom kell a más formájú szitát a körkésekhez képest, meg talán picit más technikát is kíván a Braun a rezgőkéses vágása miatt, mint a körkéses borotvák, de ezt még majd gyakorlom. Bár nem sok a különbség. Mindkét borotva remekül belesimul a kézbe a borotválkozás alatt. (tehát még mindig döntetlen az állás)
    4. Töltési idő - tisztítás/karbantartás:
    - Napi tisztítás - PT920-nál csak fel kellett pattintanom a késtartó keretet, folyó víz alá tartanom fél percig és utána letettem egy kisebb törölközőre kiszáradni.
    A napi tisztítás a Braunnál csak picivel munkaigényesebb, mert ott külön le kellett pattintani szitakeretet és azt külön a víz alá tartani, majd külön a borotvát is a késekkel a víz alá tartva kimosni. Kétlépcsős tisztítás és csak ennyivel több "macere" a tisztítása. Ez legyen a legkevesebb hibája. Összességében nem számottevő. (ha ezt veszem figyelembe akkor itt hajszállal a PT920 a győztes)
    5. Borotválkozási időtartam:
    - PT920-nál nálam kb. 70-75 percet megy el egy feltöltéssel. A Braunnál ez "sajnos" és csak 45 perc.
    (így itt a PT920 a jobb)
    Végső konklúzió.
    Szerintem mindkét borotva azonos vagy közel azonos tudású és kategóriát képvisel. Már csak abban lehet a hezitálás vásárláskor, hogy kinek melyik a szimpatikusabb megoldás. Körkéses vagy rezgőkéses? Rezgőkéses vagy körkéses? Egyéni szempontok fognak dönteni.
    Az akkuidő szerintem meg inkább csak másodlagos szempont kell legyen, bár kétségtelenül jobb/praktikusabb ha minél tovább működik a borotva akkuról. Elsődleges, hogy szépen és simára borotváljon mindkettő, jól kézre álljon és könnyen tisztítható legyen. Ezt mindkettő maradék nélkül teljesítette. (nálam)

    A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Új hozzászólás Aktív témák