Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz leroyclub #1632 üzenetére

    A leírtak alapján nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mi a helyzet a jelenlegi partícióelrendezésnél és melyik partíciót kellene átméretezni, nem ártott volna erről egy lemezkezelő screenshot...
    Ha a Windows C rendszerpartícióját akarod átméretezni, akkor az megoldható akár az éppen futó rendszer alatt is és nem feltétlen kell pendrive-ról bootolni - meg ha szükséges, akkor Windows alól indítva úgyis újraindítást kér a program és ún. PreOS módban fejezi be a műveletet, ami kb. olyan mintha pendrive-ról bootolna a live rendszer - , lásd más esetét.
    Ha mindenképpen pendrive-ról bootolva cél megoldani az átméretezést, akkor a népszerű windowsos particionáló programoknak - pl. AOMEI, EaseUS, MiniTool - általában a fizetős változataik támogatják csak a bootolható WinPE létrehozását pendrive-ra, ellenben az ingyenesek nem. Vagyis ha full ingyenes megoldás kell pendrive-ról bootolható formában, akkor jobb híján marad pl. a GParted live.
    Rendszerpartíciókat érintő átméretezésnél javasolt biztos ami biztos alapon egy komplett rendszermentést készíteni, hogy ha esetleg balul sülne el a művelet, akkor szükség esetén vissza lehessen állítani az eredeti állapotot!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák