Aktív témák
-
Robi_73
őstag
L_ajos a memóriákat tedd 3/4/4/8-ra vagy 2,5/4/4/8-ra, és adjál nekik 2.8v feszt. Ha így is újraindul, akkor hagyd a fenébe az egészet,esetleg próbáljátok ki másik gépben is a procit.Anno még én is így jártam egy 2.6-os procival, ami állítólag ment 3.6 mhz-en, de nállam csak 3.4-en volt stabill.Kicseréltem a tápomat (Coolink AP 400DX => Vantec VAN 520A 350 vs 520w), de az eredmény ugyanaz maradt, csak 20e ft+áfával lettem szegényebb. Mire nem elég a 3 esetleg 3.6Ghz?
Robi73
-
Robi_73
őstag
Nem P4 de érdekes. Mikor megvettem a 3GHZ-es procimat, ez a cikk jutott az eszembe.
Bővebben: linkRobi73
-
Robi_73
őstag
L_ajos szerintem ha alapfeszen csak 3.2ghz-et tud,akkor szerintem nehezen fog összejönni a 3.8ghz.Ennek tudatában 99%-ban nem a lapod, és a memóriáid a ludasak, hanem a procid! Nálam alapfeszen ennyit megy stabilan (Játék,3DMark,divx töm,stb..),de a dual Prime95 1 óra után hibával elszáll.
-
Robi_73
őstag
''De az én tapasztalataim szerint ha játszol,kb 4-6 fokkal melegebb lesz a procc,mintha xsak vmi tesztprogival nyúzod.''
Ez azért van, mert játék alatt nem csak a cpu, hanem a vga kártya által leadott hő is növeli, a házon belüli hőmérséklettett. A Prime és az egyébb cpu tesztelő progik, a vga-t nem hajtják meg, ezért van ez a differencia.
[Szerkesztve]Robi73
-
Robi_73
őstag
-
Robi_73
őstag
Én az biztos nem cserélném le a procit, főleg ha még jól is húzható. Akkora előnye nincs prescottnak, hogy érdemes lenne lecserélni, a mostani procidat. Majd talán akkor, ha a 64bit-es procik használata válik szükségessé, én csak akkor cserélném le a helyedben. Én is ezt fogom tenni.
Robi73
-
Robi_73
őstag
válasz MIFtIli #1811 üzenetére
Ezt olvasd el nyugodtan.
Bővebben: link
Advanced Chipset Features, vagy valami hasonlót keres a bios-ban. Ott tudod babrálni a memória időzítéseket. (Latency)Robi73
-
Robi_73
őstag
-
Robi_73
őstag
-
Robi_73
őstag
válasz feketepeter #2396 üzenetére
Ha a proci feszültségét tudnád csökkenteni, az meghozná a kívánt eredményt. Én anno a TH7II-ben hajtottam egy 1.6 NW-t (1.6@2720), és stabilan ment 1.1v-on, 2.1 ghz-en. Az eredmény terhelés nélkül -2-3C°, terhelve -10-12C°! Viktorral már beszégetünk róla régebben. Sajnos a mostani lapom nem támogatja, hogy a procit a névleges fesz alatt tudjam járatni. Próbáltam fellelni módosított bios-t, de idáig még nem találtam. A feszültség csökkentés elérhető még, a processzor megfelelő lábainak összedrórtozásával is. Nekem ez nem szipatikus dolog, és ezért még nem próbáltam ki.
Robi73
-
Robi_73
őstag
válasz feketepeter #2424 üzenetére
IC7-ben a prociban gyárilag beállított fesz alá nem lehet menni. Néhány alaplapban azért, a gyári értéknél kissebb feszt is be lehet állítani.(Gigabyte,Msi,Epox..) A régebbi Abit alaplapoknál ez nem jelentett gondot.
Robi73
-
Robi_73
őstag
Ha tudod a procid azonosító számát (sSpec#), akkor itt megtalálod a kérdésedre a választ.
-
Robi_73
őstag
válasz Rover623 #3524 üzenetére
Ennek az ''EE'' magos dolgnak én lehetek az egyik ''szülőapja''. Egy francia honlapon megjelent, hogy nem megfelelő mértékben fogynak az eredeti EE procik, ezért csökkentett cache-l piacra dobják őket. Ekkor vásároltam Gianninál egy procit, és amikor megláttam a proci alján a sok smd-t, felcsillant a szemem. Ekkor nem csak a Francia cikk jutott eszembe, hanem Ordasi koléga is, aki kisérletezett smd forrasztással, és stabillabbak-jobban húzhatók voltak a procik, a plussz smd-k fehelyezése után.(Celeron~700) A procit hazavittem bedobtam a lapomba, majd 250-es fsb, és indítottam a Prime 95-öt. Mikor már 1 órája hibátlanúl futott a progi, akkor lestem nagyot. Majd ez jeleztem Gianninak, és itt és más fórumokon is.Sokaknak igy lett ''EE'' procija. Mondjuk ezt Gianni szépen meg is lovagolta.
Szerk:
Ez 2004.január környékén kezdődött.
[Szerkesztve]Robi73
-
Robi_73
őstag
válasz Rover623 #3528 üzenetére
A Gallatin(Xeon) maggal tisztában vagyok(vagyunk), ezt egyszerűen meglehetne nézni, ha eltávolítjuk a magotvédő rézsapkát. Fejből most nem vágom a Gallatin, és a Northwood mag között, hány mm2 a differencia, de a Gallatin nagyobb az biztos.(több cache miatt) Mivel se én, se más nem akart magának, és a procinak rosszat, ezért ez egyenlőre rejtély marad. Mondjuk én már vettem le, és raktam is vissza a magotvédő rézsapkát ,annyit nem ért nekem, hogy megtudjam a mag tipusát. Ezt külömben már régebben is kitárgyaltuk.
Robi73
-
Robi_73
őstag
-
Robi_73
őstag
válasz Viktor77 #3757 üzenetére
Ez érdekes. Szerintem, akkor nem csak a lapok csalhatnak, ha nem a procik is! Én már gondolkoztam azon, hogy a procik sem szolgáltattnak pontos értékeket, a saját hőmérsékletükről. Anno Abit TH7-II ben volt egy P4A 1.6-os (2720mhz) procim, és az alapon 47-48°C volt. Később vettem egy P4B 2.4-est (2900) és az 38-40°C volt, terhelés nélkül, ugyan abban a lapban. Sokszor írjátok, hogy így alul vagy felül mérnek a lapok, mivan akkor ha nem is a lap a hibás. Ezt már réggebben is leakartam írni, de csak mos jutott eszembe.
Robi73
-
Robi_73
őstag
Segíthetek?
Zaj
Hűtési teljesítmény
Szerk: A teljes kép nem látható, inkább linkeltem
[Szerkesztve]Robi73
Aktív témák
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- i5 10400f!!! Beszámítok!!!
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest