Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aldor

    csendes tag

    Sziasztok,

    Van egy ötletem, de eddig nem jöttem rá a megoldásra (értsd. nem találtam rá), és nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.

    Van egy ötletem, de eddig nem jöttem rá a megoldásra (értsd. nem találtam rá), és nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Az jutott eszembe, hogy karácsony közeledtével árulni kellene a webáruházban ajándékutalványt, amit nálam a webáruházban tudna beváltani (bárki, aki ismeri az utalvány kódját, tehát ajándék ötletnek sem rossz). Ez azonban nem olyan egyszerű, ezért a véleményeteket, segítségeteket szeretném kérni:
    Kupon akcióhoz, árkedvezményhez ezt a bővítményt tettem fel:

    http://addons.oscommerce.com/info/5743

    Nagyon jó kis bővítmény, de vannak korlátai.

    Az elképzelésem az, hogy termékként felviszek két-három féle névértékű utalványt (pl. 1000ft, 5000ft, 10000ft, de lehet olyat is, hogy a vásárló adhassa meg az értéket). Amikor egy ilyet rendel az illető, létrehozok neki egy kódot, ezt a kódot rögzítem a fenti bővítmény admin felületén, hozzárendelem az értéket. Kinyomtatom az utalványt, rajta a személyreszabott kóddal, és postán, utánvéttel elküldöm (az utánvét összege az ajándékutalvány értéke). Amikor pedig valaki be akarja váltani, csak kosárba rakja a termékeket, és fizetéskor megadja az utalvány kódját, és csak a különbözetet kell kifizetnie.
    Ezzel eddig nem is lenne gond, de:
    - mi van akkor, ha egy 10 000 forintos utalvánnyal csak 3000 forintért akar vásárolni? Erre - a hagyományos bolti ajándékutalványhoz hasonlóan lehet az a szabály, hogy bocs, de nem tudunk visszaadni.
    - akkor viszont vesz 10 db 1000 forintos utalványt.
    Na itt jön az én gondom. Mert ezzel az a legfőbb probléma, hogy amikor valaki rendel, akkor checkout-nál csak egy mezőbe lehet bevinni a kuponkódokat, tehát nem tud felvinni pl. 4 kuponkódot. Azaz hiába van neki 10 db 1000 forintos ajándékutalványa, vásárlásonként csak egyet tudna felhasználni.
    Szóval ez az én nagy problémám, és eddig nem találtam megfelelő bővítményt.
    Szerintetek meg lehet egyszerűen oldani azt, hogy checkout_payment oldalon több kuponkódot lehessen megadni, és vizsgálja, hogy a kuponkódokhoz tartozó értékek összege nem haladhatja meg a teljes végösszeget?

    Előre is köszi, ha foglalkoztok vele, és bocs, ha egy kicsit körülményesen írtam volna le...

    [ Szerkesztve ]

    www.zenemania.com - mert kell a jó zene!

Új hozzászólás Aktív témák