Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Bici #19759 üzenetére

    "Én valahogy így látom reálisnak a helyzetet, a saját IT céges tapasztalataim alapján."

    Ami tény:
    1. Az Opera már a régi vonal fejlesztése utóbbi éveiben is (nagyjából Tetzchner távozása óta) magasról leszarta a power usereket és csak csilivili marhaságokat tákoltak. Még az Extensions lap is egy vicc volt, címsora se volt, pedig bőven bele lehetett volna integrálni egy opera:extensions alá. Ezen kívül olyan funkciókat raktak ki, mint widgetek, amiket nem sokkal azelőtt kiszerveztek külön processz alá, ami akár az Opera futásától függetlenül is tudott futni (kontrasztként: utána vezette be a Google az Apps-et, majd követte a Mozilla), valamint kivették a Unite-ot is, ami szintén egy nagyszerű, forradalmi cucc volt, csak szar marketinggel harangozták be. De az nem mentség arra, hogy utána sokáig elhanyagolták. Ahogy a témákat, userJS-eket és az összes többit.

    2. A fejlesztők (akik szigorú NDA terhe alatt mondhatnak bármit is) többször több irányból kijelentették már, hogy ne is várjuk, hogy valaha olyan lesz, mint a 12. Dacára az internetes petícióknak és az Operás házi petícióknak az M2+RSS sem fog visszakerülni a többire meg homályos, marketinges célzásokat tettek csak, hogy talán majd lesz.

    3. A 15-öt (nem sokkal a biztonsági incidens után, ami "épp jókor jött") könyvjelzők és Opera Link nélkül adták ki véglegesként. Az Opera 12.16-ot még támogatják (mivel Linuxra nem is jelent meg 15-ös verzió), kérdés, hogy meddig. Erre is csak a szokásos marketingszagú szöveget kaptuk.

Új hozzászólás Aktív témák