Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz cucka #8945 üzenetére

    "De ezek a számok valós felhasználási körülmények között semmit nem jelentenek."
    Dehogynem. Ha új játékokat tesztelnének 720p-ben a 9600k-val, akkor látnád, hogy mit tudsz velük maximum elérni, bármilyen felbontást is használsz, aztán a 4070-ed meghatározza, hogy mennyi is lesz ez valójában. Azért nem nagyon tudod ezt megnézni, mert szinte senki nem csinál ilyen teszteket.
    Ha 1080p-n játszol akkor hagyni fog a GPU-ban sokat, de játékfüggő, hogy ez pontosan mit jelent. Ha 60 fps a cél, akkor lehet, hogy nem számít semmit. Ha Alan Wake 2-vel játszol 4k-n, akkor meg a 4070 lesz kevés, nem a 9600k.

    Ezért értelmetlen amúgy a GPU ajánlások nagy része is, a fórumtopicokban is, mert van, hogy 30 kommenten keresztül ajánlott már mindenki mindent, meg 100k-s budgetre mennek 4070 Superek megfejtésként, de senkinek nem jut eszébe még az sem, hogy megkérdezze, mivel, milyen felbontáson, milyen képfrissítéssel tervez játszani a delikvens.

    Összességében ezért jobb, ha nagyjából kiegyensúlyozott a CPU-GPU, de soha nem lesz ilyen, hogy "mindig kihasználod maximálisan" egyiket vagy másikat. Nem is nagyon számít. Sok összetevős a dolog az igényektől (játék, felbontás, beállítások, képfrissítés, stb.) függően, nincs egzakt válasz, csak közelítés.

    Egy teszt, talán segít valamennyit a te igényeidtől függően (bár ez 4090-nel készült, szóval nálad nem fog ennyit benne hagyni a 9600k, főleg ha nagyobb felbontást használsz):
    5 Years Later, Who Really Won? AMD Ryzen 5 3600 vs. Intel Core i5-9600K, 2023 Revisit
    Azt is láthatod, hogy melyik játékokhoz kifejezetten kevés. Összességében már kezd gyengécske lenni az újabb címekben.

    ollie: Értem, hogy mit mondasz, csak az a baj, hogy ahogy tesztelnek, úgysem játszik szinte senki játékokkal. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák