Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fsb_essex

    tag

    válasz htc07 #1220 üzenetére

    "a 128bit elégséges-e a 4 gigának". (?)

    A 128 bit önmagában nem sokat jelent, mert az átviteli sebesség felső korlátjának csak az egyik meghatárózója.
    És az átvitelei sebességnek (vagy a 128bit-nek) nem a video memória méretének kell megfelelnie, hanem a futatott alkalmazás/felhasználó igényének és a VGA kártya más komponenseinek teljesítményével kéne egyensúlyban lennie.

    A GT960-nak fele annyi feldolgozó egysége van és fele akkor a vram sávszélessége mint a GTX980-nak. Feltételezem a NV mérnökei mindkettőt megfelelően kibalanszolták, illetve az architektura felépítése miatt is így alakulhatott.

    A legendás GTX285 (6 éve volt csúcs VGA) 512bites volt, 160GB/s átviteli sebességgel rendelkezett, tehát ez 40%-al több mint a GTX960-é, és mégis a játékokban a harmad/negyed fps-t képes hozni. Persze teljesen más a felépítése, de az "elméleti" átviteli sebesség mindig is átviteli sebesség marad.

    Nyilván az lenne a jó ha GTX960-nak - függetlenül a vRam méretétől - az átviteli sebessége nagyobb lenne (pl a bus szélessége), de ez igaz a legtöbb mostani VGA-ra elmondható.
    Kitesztelhető, hogy VGA limit esetén a core frekvencia vagy a mem frekvencia növelése eredményez nagyobb teljesítménynövekedést (+fps) a GTX960-nál. Lehet ezt már meg is tették már ebben a fórumban vagy a PH-n.
    Sajna én nem olvastam végig, most csöppentem ide.

Új hozzászólás Aktív témák