Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz vati #26043 üzenetére

    Először is, azért nem értesz, mert félreolvastál valamit:
    "Hatékonyan kapcsolatban lenni." Ez a cselekvés hogyan-ja, nem pedig a cselekvés eredménye révén létrejött valami (gyk. kapcsolat). Amely utóbbiról mindkét félnek megvan a saját verziója.
    Azt hiszem, ez lényeges különbség... :P

    Jó lenne, ha nem a sztereotípiák alapján arra reagálnátok, amit hisztek, hogy írok, hanem arra, amiről konkrétan írok... Hmm?

    Ennek megfelelően két társfüggő kapcsolata akkor hatékony, ha mindkét fél megkapja a társat, amitől függhet. Nem hiszem, hogy gond lenne a társfüggőséggel, ha mindkét félnek jó így. az már más kérdés, hogy ez hova vezet...

    Minden kapcsolat addig hatékony, amíg arról szól, amire a felek szerződtek, akár tudatosan, akár tudattalanul. Ahol kinövi valamelyik fél a szerződési pillanatot, onnantól a kapcsolat nem lesz hatékony számára. Ekkor változtatni szeretne. Ha sikerül a másiknak ezen a szinten is szerződnie a másikkal, akkor újra hatékony lesz a kapcsolat. Tök mindegy, mit szolgál az ki.

    De ha valaki a boldogságát abban látja, hogy mennyire jók a kapcsolatai és a szerződései, akkor szerintem elég boldogtalan élete lesz. Ezt tapasztalat is mutatja.

    A magam részéről nem ebben szeretném a boldogságomat definiálni. Azt hiszem, ennyi, ami erről emondható.

    [ Szerkesztve ]

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák