-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnaRm
csendes tag
ÜDV!
A következő problémám van:
Alaplapot váltottam, a konfiguráció a következő:
Gigabyte EG31MF-S2 (2.0)
4x1GB Adata Vitesta Extreme Edition
Intel Xeon L5420 @ 2,50
a többi nem lényeg.4gb rammal, nem indul a gép, bekapcsolás után csak a ventillátorok pörögnek fel, aztán se kép se hang. Viszont ha 2-t kiveszek, rögtön működik a rendszer stabilan. Próbáltam váltogatni a ramokat, illetve a foglalatokat, 1 és 2 gb-vel elindult, 3al nem próbáltam, 4-el viszont a fent leírt probléma jelentkezik.
Kérem akinek van affinitása ehhez, segítsen.
Várom a tippeket, köszönöm előre!ÜDV : Balázs
[ Szerkesztve ]
TazZ^^,
-
molnaRm
csendes tag
válasz tboy93 #26437 üzenetére
"Talán az egyetlen hibája a lapnak, pontosabban a P31-es chipnek, a memóriakezelés. Ha az összes / 4 / DIMM-et használni akarjuk, akkor csak egyoldalas ramokkal tehetjük ezt, de mivel mára ezek eltűntek, így gyakorlatilag ez kivitelezhetetlen. A megoldás egyszerű, ha valaki 4GB ramot akar a gépébe: 2x2GB"
Hát ez ennyi, fél nap alatt csak kiforumoztam a megoldást :\ hát rendesen beleszaladtam ....
Számomra érthetetlen, hogy miért van rajta 4 foglalat, ha csak 2 használható, istenem.....TazZ^^,
-
molnaRm
csendes tag
üdv!
asrock 970 pro3 r2.0
amd fx 4100
kingston hiperx 2x2gb 1600
gtx 460
500w fsp
wd 500gb sata3
win8.1
a fent említett gépnek a következő problémája van:
Működés közben, eltűnik a kép, és csak a kurzor látszódik, ilyenkor nem reagál semmire, csak az újraindítás segít. Ugyanez előfordul bootolás közben, mikor bejönne a windows, csak a kurzor látszódik, lehet is mozgatni, de szintén nem reagál semmire, csak az újraindítás segít, és szórakozok vele, hogy ne ismételje ezt meg, nagyon dűhítő, a ram és alaplap új, a többi hardver 2-3 éves, de nem voltak velük gondok.
Mi lehet a baj? Kérlek segítsetek. ÜDV BALÁZSTazZ^^,
-
molnaRm
csendes tag
Üdv a következő problémával fordulok hozzátok:
Egyik este, nem reagált a bekapcsológomb megnyomására, akkor szétszedtem az egészet, még cpu-t is pastaztam, összeraktam, aztán megint nem indult. Próbáltam vga nélkül, az alaplaphoz csatlakoztatva a monitort, de szintén nem indult, próbáltam egy memóriával, aztán egyesével mindegyikkel, aztán memória nélkül, szintén semmi. Aztán otthagytam 5 percre kb, aztán mikor visszamentem h na most akkor is megoldom, hirtelen reagált a bekapcsolásra, és hibátlanul müködött, aztán este kikapcs, másnap este ismét nem indult. Szóval kérem segítsetek, mi romolhatott el, az ssd-t és a hdd-t is kihuztam, szval azok is kizárva. kis elem is ki volt véve, semmi. Kérem adjatok tippeket! Előre is köszönöm a segítségetek
TazZ^^,
-
molnaRm
csendes tag
válasz MrDerekas #37191 üzenetére
na sikerült szereznem egy tápot, sajnos másik táppal is ugyanez a probléma áll fent. memóriatesztek végigfuttatva, hiba nincs.
bekapcsológombok tesztelve azok is jók.
Maradt az alaplap és a proci. Proci csinálhat ilyen problémákat? mert ha nem akkor kizárásos alapon... Egyébként az új heppje, leállitásra rákattintok nem áll le, ha ujrainditásra nyomok leáll.TazZ^^,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest