Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Modding és elektronikai kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
Van pár ilyen cucc, hogy a cég menetközben a hűtő mellé pakolja az új procikhoz való felszereléshez szükséges komponenseket, de a hazai forgalmazók nem frissítik a leírást. Nemrég valami Noctua hűtőt nézegettem, hogy ahhoz a gyár szerint jár vagy 2-3 éve az AM4 lefogató, a bolt szerint meg vegyek hozzá extraként, mert nem tüntetik fel...
-
Egzee
őstag
Ennyiért gyakorlatilag kapok nevesebb márkát is vagy kicsivel többért használható AIO-t is.
-
Aprósólyom
addikt
Vélelmezem a dupla motorteljesítmény miatt a nagy bordák légellenállását könnyebben leküzdi a hűtés, illetve a két ventivel a szívó és kifújó oldalon is irányítottabb lesz a légáram, kevesebb turbulenciával?!
Fan ducttal is lehetne javítani a hűtésen, de két venti all-in-all valószínű jobb megoldás.
Én a toronyhűtőmet összemértem már 1 vs. 2 venti felállásban. Javítja a hűtőteljesítmény vagy ugyan azon hűtés mellett csendesebb. -
Chaser
legenda
ezzel csak az a baj, a mi cpu-knál a chipke kisebbek, szóval közel sem produkálna ilyen értékeket ugyanakkora fogyasztásnál
ebbe a hűtőbe meg inkább raktak volna öt hőcsövet de 8mm-est, hatékonyabb lenne
a hőcsövek tetejére meg valami kupakot, ennyi pénzért beleférne
ezek a ventik meg érdekesek maximum, de 17dB már nem néma - persze van aki nem hallja, ezért jó hogy vannak hallásvizsgálatok ( : -dgabor80
nem is melegedett annyival jobban, alapfeszen tolta a 450-et emlékeim szerint
és ott még bőven volt hőátadó felület a kupak és ihs közt ( : a maiaknál lassan lepkef_ng van -
love
tag
válasz
Aprósólyom #26 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi ,hogy mikor lesz alap a folyadék hűtéses vga a csúcs kategóriában, mert lassan nem lesz elég a slot szám
-
Aprósólyom
addikt
Jevons paradoxon.
Hiába fejlődik a gyártástechnológia, ami ma már 7nm, szemben a Celeron 300A 250nm, de közben a belépő cpu kategória 50-70W között mocorog, míg a Celeron 300 csak 18W,. Azt a többletet is kevesli az iparág, amit a technológiai szintlépés nyújt. Pedig őszintén mondom, hogy pl. a játékok ma sem jobbak, szórakoztatóbbak mint ~99'-ben, legfeljebb szebbek és egyben sokkal többet fogyasztanak. A régebbi PC-k kb elvoltak 50-80Wattal?! Ma már alsó hangon 200-250W-ról beszélünk.
Egy kicsi, alsó-közép kategóriás VGA (120W TDP) kártyával játszva, ha az teljes terhelést kap, plusz minden komponens, periféria, plusz minden táp veszteség, a tápegység után a konnektornál 220-240W körül zabál.
Nem csoda, ha régen elég volt a CPU-ra egy picike alu blokk, meg egy 6cm-es venti, a Voodoo vagy TNT kártyán is elég volt egy apróka borda.Közben egy jó hatékonyságú elektromos hajtással segített sárkányrepülő átlagos teljesítményleadása ~60 Watt (szakaszosan ki-be kapcsolva), ami egyébként saját erejéből képes felszállni!!!
Na ezért szoktam volt mondani, hogy őrület, ami ma az IT szektorban megy. 400-600W körüli csúcs GPU?[szarkazmus on] Az ARGB a legkevebb, mert az csak pár watt rendszerszinten. Mégis egyeseknél az veri ki hamarabb a biztosítékot és ütközik elvekbe.... ugye #23 fatpingvin?
[szarkazmus off, bocsi nem tudtam kihagyni, még ha nem is igaz.
]
-
dgabor80
tag
Nálam is a BQ Dark Rock Pro 4 van, pörög is szépen terhelés alatt :-)
De a sima Dark Rock-ot is imádtam korábban, de talán legjobban a rági kis macsómat :-)
(Thermalright HR-02 Macho ).Milyen érdekes hogy "kicsivel" korábban a Celeron 300A-nál nem törődtünk vele ennyit, mennyire melegszik majd 450-en hajtva....nem is mártük, csak ment
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Aprósólyom #22 üzenetére
nem, nem, félreértesz.
nem az érdekel hogy le tudom-e kapcsolni. az érdekel hogy aki legyártotta az komolyan veszi-e magát annyira hogy nem ül fel ere a hányadék trendhullámra.
használtan nyilván más kérdés mert ott már nem a gyártónak generálom a profitot vele. -
Aprósólyom
addikt
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
lol
de kifakadtál...
Csak nem a szivárványos xar képekre gondolsz? Külön ARGB madzagon van. Ha nem kötöd rá, akkor fekete-fehér a venti.Na mind1 csak gondoltam megemlítem, hogy szerintem 30k-ért nem egy jó vétel egy ilyen hűtő.
Amúgy nem értem a számítástechnikai tervezési elveket, mire gondolsz? Annak ellenére nem értem, hogy én leginkább műszaki szemmel szoktam tekinteni a hardverkomponensekre. Nem tudnak megvenni a bling-bling életérzéssel.
A zalmannak kifejezetten jó bordázata van, nem véletlen kapott jó értékeléseket. -
fatpingvin
addikt
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
undorítóan néz ki, ami nyilván nem számottevő egy normális gépházban mert úgyse látod, de én nem fogok a pénzemmel egy olyan gyártóra szavazni ami ilyen sz*rokat gyárt.
ha már valamiért pénzt adok akkor az egy kulturált, a számítástechnikai tervezési elveknek megfelelő terméket produkáló gyártónál kössön ki. -
CapriBoy
tag
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Oh, köszönöm a tippet!
-
Gismo
addikt
Így egységesek a mérési körülmények, ha most változtatnának a konfigon, vagy mindent újra kellene mérni (nem kivitelezhető) vagy új táblázatot kéne nyitni. Így kellőképpen nagy a merítés és sok hűtő eredményét láthatjuk. Én is így tennék a helyükben.
Mondjuk amikor a 180w-ra hitelesített hűtőre rá engednek 270w-ot az kicsit erős
De kell utolsó is a listába. -
CapriBoy
tag
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
Ezt én sem értem, hogy miért van így.
-
KicsiAnthony
csendes tag
válasz
Picturemaker #12 üzenetére
Addig könyörögtem, hogy végül a Noctua küldött egy be quiet! hűtőt
Nem, nem, benéztem, természetesen be quiet!
-
KicsiAnthony
csendes tag
válasz
Picturemaker #9 üzenetére
Ha jobban belegondolok, nincs
-
Aprósólyom
addikt
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
Jonsbo 2000GT? Kb. Ugyan ezt tudja 20K-ból. Az nem egyértelmű, hogy míg a Jonsbo honlapon már LGA1700 és AM5-höz is jó, azt írják, addig a magyar forgalmazók csak LGA1200-t és AM4-t írnak.
-
Akula
őstag
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
+1
De szerintem egy venti is elég lenne az eredményeket látva. -
slayer006
addikt
válasz
Picturemaker #9 üzenetére
be Quiet! lesz az
-
Johnny001
senior tag
DeepCool Assasin III jobb választás!
-
Picturemaker
őstag
válasz
KicsiAnthony #5 üzenetére
Van ilyen hűtő?
Noctua Dark Rock Pro 4
-
omfgk
veterán
válasz
KicsiAnthony #7 üzenetére
Persze ,hogy nem okozott csalódást a Noctua, hiszen a Dark Rock az Be Quiet.
Mondjuk ez is már lassan Noctua árban megy.
[ Szerkesztve ]
-
CapriBoy
tag
válasz
KicsiAnthony #5 üzenetére
Az jó kis cucc, de magasabb az árfekvése is!
-
KicsiAnthony
csendes tag
Azért a Noctua Dark Rock Pro 4-et nem cserélném el...
-
CapriBoy
tag
Korrekt, letisztult design, reméljük teljesítményben is hozza az elvártakat!
-
fatpingvin
addikt
korrekt hűtő, emberi design és jó teljesítmény. engem meggyőzött.
-
Zoltn
senior tag
Csak nekem tűnik úgy, hogy leregadt 10 évvel ezelőtt a PH!?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jókora, duplatornyos hűtő a Montech terméke, mely színes fények helyett krómdíszítésre tette le voksát.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hobby rádiós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Futás, futópályák
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...